Привет. В последните страници не виждам нищо, свързано с темата, ама както и да е. Просто се зачетох в историята на малката калпазанка. По принцип чета навсякъде, но не пиша, ама сега реших и аз да споделя, понеже имах подобна гад вкъщи.
Един ден в офиса се появи малко коте с конюктивит (предполагам), намерено в гаража на шефа. Колежките го излекуваха, но нямаше кой да го прибере и трябваше до няколко дена да се върне на улицата, тъй като точно тогава май сменяхме офиса. В нас знаех, че ще ме убият, ама беше много сладко и не се сдържах, ами го прибрах. Не помня колко време остана в нас, но няма случай, в който това ненормалниче да е кротувало, да е стояло мирно и да не е хапало, като го галя. Целите бяхме издрани. А беше много готино котараче, с очи като нарисувани, мама страшно го харесваше, но й бъркаше в здравето. Тичаше БУКВАЛНО по стените, като се засили. Това съм го виждала само в анимации! Скачаше по всичко, висеше по пердетата, скъса всичко, до което се добра, спеше в микровълновата, а като почнахме да я затваряме, се премести в пералнята. Ядеше ми цветята, а аз тогава имах много. Хапеше всички и дори да беше сънен, само секунди, след като се опиташ да го погалиш, ноктите вече бяха извадени и готови за употреба. Имаше няколко играчки, на които не им завиждах. Мачкаше ги, хапеше ги и ги хвърляше насам-натам. Мислехме, че с възрастта ще кротне малко, ама нещо не се получи. Не стоеше затворен, разполагаше с целия апартамент, много обичаше да спи като прани гащи на бялата покривка в хола и не смеехме да го изгоним оттам, отдъхнали си, че поне за малко стои на едно място.
Веднъж, като ходих на вилата си, го взех с нас. Отидохме вечерта и нощес го държах вътре да свикне с обстановката. Бях сигурна, че ще избяга в момента, в който изскочи навън, но въпреки това го пуснах. За двата и трите дена, в които бяхме там, това беше напълно различен котарак! За пръв път от месеци аз виждах това коте да спи! Разхождаше се някъде, после се връщаше, лягаше на някой стол и спеше като заклан, а като го галех, не мърдаше и мъркаше. Идваше да ми се гали в краката, ходеше край нас кротичко, не драскаше, не съскаше, беше котарак-мечта! Но в апартамента, като се върнахме, всичко си беше пак постарому. Майка ми вече не издържаше. После пак го водихме на вилата, отново ангелче, но само дотам.
Накрая нямах избор и трябваше да го махна от нас, предстоеше ни ремонт и нови мебели. Оставих го в къщата на мъжа ми, но там не пускат котки вътре. Държаха го в мазето, докато свикне, за да не избяга. Там им е котлето и се свиваше на топличко. Но пък имаше прекалено много котки в съседство и доста скоро Бобо изчезна. Още ми е мъчно за него, така и не разбрахме какво стана с него и не го видяхме повече. Но факт беше, че в апартамент и в къща това бяха различни котки. То при всяко животно си е различно де. Но ако имате къде да я пуснете да поизразходи енергията си, без да нанесе поражения, може би ще стане малко по-кротка. Сега ще видя дали ще намеря някоя снимка негова.
Иначе с нито една друга котка не съм имала проблеми. При мен е имало по едно време до 12 котки, предимно малки, които си намираха дом. То и сега имам едно малко за даване, иначе си останах с две официално. Пускам ги в хола през деня, свиват се някъде около печката и спят, през останалото време не ги знам къде ходят, но спят на тавана, където им е топло до комина.
На тези е скоро след като го взех, първата е още в офиса.
А на тези вече е по-пораснал.