Dog.bg Форуми : Малък счупи-крачко има нужда от приемен дом

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Малък счупи-крачко има нужда от приемен дом беше нахапан от кучета

#1 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 17 October 2013 - 11:51 AM

Прикачена снимкаПрикачена снимка
Прикачена снимка

Този мъничък окаяник е в дългия ми списък с подопечни още от средата на месец септември. Първите 2 седмици животът му висеше на косъм. Не помня вече всички фрактури, които ми изброиха след рентгеновата снимка, но със сигурност помня, че имаше няколко счупвания на таза, изваден от ставата крак, самата става беше и тя счупена, а на корема имаше една доста голяма дупка. Към онзи момент най-оптимистичната прогноза беше, че ако изобщо оцелее, ще се наложи едното му краче да бъде ампутирано. Хората, които подадоха сигнал за него искаха да бъде евтаназиран. Не им се занимаваше с дълго и скъпо лечение ... Честно си признавам, че никак не исках да го поемам. Едва няколко дни по-рано се бях захванала със случая с шестте домашни котки и даже и с тях не знаех/все още не знам как ще се справя. Като отидох да го видя обаче, направо ми разтопи сърцето с всичките дупки и счупвания по него :dh_188:. Толкова беше мръсен и мизерен, че чак беше трогателен! И имаше огромна воля за живот! Хранеше се с невиждан апетит :smile:. Кога ли преди това е имал на разположение храна на корем?! Операцията му трябваше да се състои няколко дни след като бъде стабилизиран и раните му позарастнат, но това не се случи толкова скоро, колкото се надявахме и даже имаше влошаване в състоянието му следващата седмица. Е, всяко зло за добро, както се оказа! Понеже е малък счупванията на костите и таза започнаха също да зарастват и преди 10 дена стана окончателно ясно, че ортопедична операция няма да се наложи. Дечко вече си стои съвсем изправен и на четирите крачета!
За него би било чудесно ако може да иде в приемен дом и да се движи повече. Затова и пускам темата. С надежда за приемен дом. Е, ако някой има идеи и постоянен няма да откажа :mg_062:!

#2 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 22 October 2013 - 11:54 AM

Малкият е добре, доколкото може малко и пълно с енергия за игри котенце, да бъде добре затворено в клетка. Има нужда от име и от приемен дом. Ще поема цялата му издръжка (храна, тоалетна, играчки, медицински разходи), така че за човека, който се съгласи да го приюти ще остане само удоволствието да му се радва как расте и укрепва. Е, разбира се и удовлетворението от едно добро дело :smile:. Котенцето е съвсем кротичко и глас не му се чува дори.
Прикачена снимкаПрикачена снимка
Прикачена снимка

#3 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 24 October 2013 - 12:11 PM

Вчера бях пак при малкия. Кой знае колко новости покрай здравето му няма освен, че е готов за изписване. Раните по хълбоците му са добре завехнали и даже е хубаво да почва да се движи и да си играе. Никой ли не иска да му даде име? Няма да искам да му купувате ризка :smile:. След толкова години и толкова приемни/подопечни котаци вече съм напълно изчерпана откъм имена, а счупикрачко е малко дълго и трудно за произнасяне име.

#4 Потребителят е офлайн   trontinia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 24 October 2013 - 01:47 PM

Оскар? Държат го като статуетка-награда на една от снимките Качена снимка Било много популярно котешко име в Австралия, а пък и е на любим мой футболист Качена снимка

Други предложения: Оливър, Очко. Нещо все на О ме избива.

#5 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 24 October 2013 - 01:57 PM

Показване на мнениетоtrontinia, в 24 October 2013 - 01:47 PM, написа:

Оскар? Държат го като статуетка-награда на една от снимките Качена снимка

И Оскар и Оливър ми харесват, но Оливър съм имала, така че нека да е Оскар :smile:! Много мерси за идеите :rc_036: !

#6 Потребителят е офлайн   ane_lia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 October 2013 - 05:49 PM

Малкият счупикрачко-Оскар от снощи е у дома.
Изключително спокоен,любознателен и гальовен хърбел :ab_041:
Има завиден апетит и се надявам в скоро време да се позакръгли,че не смея да го понатисна по силно да го галя,а той се бута ли бута настоятелно.Милият,снощи след като разузна стаята си и си хапна, отишъл и си легнал в клетката,нали досега все в нея е спял.Та трябваше да му покажа,че леглото е много по добра опция за спане,но бързо схвана де :sg_071:
Гласчето не му се чува,стои си кротко и си играе с играчките.На снимките изглежда по голям от това което е всъщност.
Един малък ,сладък ,кльощав, крадец на сърца . :wub:

Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка

И едно кратичко клипче :)

http://www.youtube.c...eature=youtu.be
User's Signature

Качена снимка

#7 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 04 November 2013 - 11:20 PM

Малкото ми гъбливо грозниче :wub:
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка

#8 Потребителят е офлайн   кикита Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 06 November 2013 - 09:23 PM

Малък смешко Оскар, много се гушка, спи на топче, гушнат под одеялото и мърка ли мърка, ли мърка...
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка

Това ни е обичайната поза на седене или по гръб с вирнати краченца.
Прикачена снимка

А тук се оглеждаме в огледалото надуваме бицепси и се правим на мъжкари:
Прикачена снимка :ab_041:

Папкаме с апетит играем, глезим се и заздравяваме :ae_085:

#9 Потребителят е офлайн   ane_lia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 January 2014 - 06:29 PM

Честита Нова Година от нас със Оскар/или Главчо, както го наричам аз:)/ Бъдете живи и здрави и все така добри .
Оскар,както ще видите след малко дебелее и се разхубавява.Ще стане едър котарак ,малко прасенце :ab_041:
Има завиден апетит,всеки път се нахвърля на храната, все едно никога не е ял или му е за последно.
Станал е малък побойник/ееееее не постоянно, а само когато му е скучно/ и дебне някой полегнал котарак/в повечето пъти моя Тинчо/ и му налита,а Тинчо разбира се че няма да се даде на един навлек я и Главчото/Оскар получава шамарите.
Пъргав и игрив е,но високи шкафове и столове не са му по силите, а и той явно усеща и не се сили да ги превзема.Гушкайки го винаги гледам да е легнал в ръцете ми,тъй като явно чувства дискомфорт в областа на таза , а пускайки го на земята винаги трябва да го поставя на нея.
Страхотен сладур и,голям глезан е и страшно много го обичам.
Вижте го :wub:
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
User's Signature

Качена снимка

#10 Потребителят е офлайн   Sarah Marina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 January 2014 - 09:47 PM

В първият пост се пише за "мъничък окаяник", а сега на последната снимка виждам един добре охранен и гледан буржоа:)
Разкошен е станал!
Да имате прекрасна година с Главчо и Тинчо :ae_085: и все така да се обичате !

#11 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 14 January 2014 - 01:17 PM

Стиснете по едно палче за малкия великан Оскар. Предстои му двойна операция по-късно днес или утре. Решихме да го заведем на лекар за всеки случай, защото мина доста време от травмата му, а той все така продължава да не може да се качва на леглото и да има странна походка. Е, оказа се, че си има сериозна причина за това. Има луксация на колянната капачка на едно от задните крачета. Освен това се оказа, че е крипторх. Единият му тестис е в коремната кухина и дори и не е тръгнал да слиза към ингвиналната гънка (не се смейте ако не предавам много точно нещата, но трябваше да помня диагнози и болежки на цели 3 котки). Така че решихме да не отлагаме нищо и с една упойка да отстранят и двата проблема. Дано това вече да са последните му премеждия!

#12 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 16 January 2014 - 12:03 PM

Оскар се оказа със значително по-странен и неприятен ортопедичен проблем, отколкото предполагаха лекарите първоначално :dh_188:. Ставите на задните му крачета са в ужасно лошо състояние, едната почти липсва. Напълно възможно е да е роден с този проблем. Вероятно затова е станал и лесна жертва за кучето. Така или иначе проблемът не може да се оправи с операцията, която беше предвидена. Единият вариант е да му се сложи изкуствена става, а другият просто да си остане така. Аз предпочитам да не му правим разни сложни и рисковани операции ако не изпитва болки (а приемната му мама казва, че няма такива признаци) и не се очаква да се влоши и обездвижи с времето. Ако някой все пак има подобен опит или може да даде някакъв съвет, ще бъда много благодарна. Не знам как ще успея да го задомя с този проблем :dh_188:. Кастрацията му остана за днес. Дано поне тя да мине леко и безпроблемно!

#13 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 29 January 2014 - 12:23 PM

Оскар замина за Германия и от понеделник е в приемен дом там. Приемните му стопани ще му дадат малко време да се поотпусне след изморителното пътуване и след това ще се консултират с немски лекари за това какво може да се направи за облекчаване на състоянието му. Хората, които го поеха са много грижовни и получих уверението им, че ще направят най-доброто за нашето момченце. Второто лекарско мнение в България е, че макар и доста трудно, резекция на ставите е възможна и би помогнала. Такава операция обаче се прави, когато растежът е окончателно завършил. Въпреки че историята на Оскар все още не е за разказите с чуден край и аз ще продължавам да следя какво се случва с него оттук нататък, предполагам, че можем да преместим темата.
Ооо, забравих да кажа, че преди пътуването Оскар ми гостува няколко дена и мога да кажа, че е сърцеразбивач :wub:. Толкова очарователно нахален е, че скри топката на каките. Въпреки, че всеки у нас си има отделни панички за храна и вода и отделна тоалетна, Оскар изяде храната на Ели и си свърши нуждите в тоалетната на Изабела :ab_041:. Те естествено бяха толкова потресени, че занемяха.

#14 Потребителят е офлайн   кикита Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 29 January 2014 - 01:42 PM

Мечо,страхотно представяне на Главчото.
Да, той си иска вниманието,храната и всичко от което има нужда,не е от срамежливите :wub:
Не бяхме подготвени за толкова скорошна раздяла с него и тъгуваме,но ..ще се надяваме и ще очакваме само хубави новини за него.
Ето една снимка на маминия сладък преди да замине :hb_027:
Прикачена снимка

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни