Dog.bg Форуми : Относно породата Питбул

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Относно породата Питбул Оцени темата: -----

#21 Потребителят е офлайн   fey_33 Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 23 October 2013 - 01:49 PM

висши, пише се висши ...

#22 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:строителство , техника, ядене и пиене .

Публикувано: 23 October 2013 - 02:09 PM

Показване на мнениетоfey_33, в 23 October 2013 - 01:49 PM, написа:

висши, пише се висши ...

:af_089::ab_041: Госпожо , моля Ви , не падайте в такива плитки капани :ab_041:

Се ( все:ab_041: ) пак собствениците на подобни кучета трябва да се гордеят с тях ,а не да имат комплекси .
Те ( кучетата...бойните ) са върхът на определена тежка селекция от стотици години .
Съзнателно или не собственикът на подобно куче иска да се радва на сила , мощ , притаена заплаха :md_064:, и нека се гордеем че имаме такива хора - с такива кучета .
Който не му харесва - да ходи с каска , или да се оправя всякак си .

#23 Потребителят е офлайн   Пинпонг Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 October 2013 - 04:56 PM

Показване на мнениетоpeternm, в 23 October 2013 - 12:11 PM, написа:

Колега, няма бойна порода. Какво означава бойна порода?

Такааа е ! :ab_041: :ab_041: Няма бойни породи!!!
Няма и ловни породи .Няма и овчарски .
Като се замисля нама кучета! Има само CAC CACIB BOB и квото там друго се сетитте :ab_041: :ab_041:

#24 Потребителят е офлайн   sazo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:всичко свързано с кучета

Публикувано: 23 October 2013 - 06:42 PM

Показване на мнениетоpeternm, в 23 October 2013 - 02:42 PM, написа:

Показване на мнениетоemilvr, в 23 October 2013 - 11:03 AM, написа:

Да уточним - не съм специалист по кучета , нека е ясно кой- кой е( но се пак имам 2 виши образования:md_064: ) .

Бойна порода са кучета които са селектирани за кучешки боеве , боеве с бикове , боеве с мечки -18 - ти век това е било законно... вид лотария .
200г по - късно това не ги прави родени убийци ,даже напротив в селекцията им влиза неагресивност , любов към хора ( с цел съдията и зрителите на боевете да са в безопастност :md_064:).

Притесненията на хората са , че те все още имат физическият потенциал да убиват , затова има и правило примерно ,че контролен изстрел с оръжие ( подобно псе е вид оръжие ) може да насочваш срещу главата си ,но не и с/у други хора .

Това са пак малко в сферата на легендите и митовете съждения. :) То ако става дума и дакела е вид бойна порода да дави лисици в дупките. Няма вече бойна порода, това какво е било прди 200г и сега какво е, не бива да се смесват понятията, защото и без това българите са много прости, та хептен ще се раздуе балона. :ab_041:

Колега,ако не си забелязал пишеш в български форум!!Като смяташ,че сме прости не пиши тука.А ти от кой етнос си?

#25 Потребителят е офлайн   Attera Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 October 2013 - 07:26 PM

Овчарско куче е едно, "бойно" куче е друго, не могат да се сравняват като типове. И да, реално бойна порода няма. Има кучета, изполвани за битки, има породи, които са по-подходящи за такива идиотщини, но бойна порода няма като термин.
User's Signature

When the ignorant punish the innocent... it`s called BSL!

#26 Потребителят е офлайн   sazo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:всичко свързано с кучета

Публикувано: 23 October 2013 - 07:58 PM

Позволи ми да не се съглася.Някои породи целенасочено са създавани с тази цел.Това какво е?

#27 Потребителят е офлайн   peternm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 October 2013 - 08:09 PM

Показване на мнениетоAttera, в 23 October 2013 - 05:26 PM, написа:

Овчарско куче е едно, "бойно" куче е друго, не могат да се сравняват като типове. И да, реално бойна порода няма. Има кучета, изполвани за битки, има породи, които са по-подходящи за такива идиотщини, но бойна порода няма като термин.

Ами аз се предавам, явно хората много разбират. То като някои хора ползват за бой с кучета всякакви породи, какво правим. Няма бойна порода, няма куче което да е било селектирано за бой. Булшит. Някои четат глупостите масово дето пише по интернет или използвали гуугъл транслатора , за да им преведе някоя измишльотина.
То се наслушах на какво ли не. Гранулите бяха само за лечение като аспирин и аналгин, то кучетата още малко са дееспособни и наказателно отговорни, то какво ли не беше. :af_089:

#28 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 October 2013 - 09:17 PM

Цитат

То като някои хора ползват за бой с кучета всякакви породи

Ползват предимно Малтийска мини болонка, той териери и кокери.. :ab_041: Те успешно пазят стадата и убиват вълци.. САО, БОК, Кангал и др. са прекалено нежни.

Цитат

няма куче което да е било селектирано за бой

Дого Аржентино е селектирано да спи под завивка от гъши пух и изобщо не се ползва за лов на диво прасе. Това са митове и легенди. :ab_041:

#29 Потребителят е офлайн   Пинпонг Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 October 2013 - 09:51 PM

peternm , виж сега:
Питбулът съществува оше от древността , а не от осемнайсти век. Селектиран е единствено и само на база бойните му качества. Нито цвят нито фигура нито ръст и килграми са имали значение. Или казано на кратко ,заплод се е правил само между най-добрия мжки боец и най добрия женски боец. С течение на времето тази БОЙНА ПОРОДА е придобила почти идентичен (ама не съвсем ) външен вид.
След като в Англия влиза закон който забранява борбите , те съвсем не се прекратяват и селектирането продължава по същите критерйи и до днес .
Питбулът има физиката и психиката да е без конкоренция на ринга. Селектиран е и се използва предимно за това . Това според мен го прави бойна порода, Ако трябва да сме точни единствената бойна порода.
Разбира се това съвсем не означава че не може да е гальовен и привързан към хората . Да не говоря за психопатйиите написани в тоя сайт по-горе.

#30 Потребителят е офлайн   peternm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 October 2013 - 10:15 PM

Би ли ми дал доказателство, че тази порода е съществувала преди повеече от 300г. Мисля, си че смесваш историята. Ако е имало кучета преди повече от 300г. то те са били предимно диви и не са имали нищо общо със сегашните животни. Ако щеш името пит бул не идва от "битаджийските" му качества, а от това, че е пускан в затворено помещение с плъхове, където той за определено време трябва да убие възможно най-много плъхове. Изобщо няма нищо общо с бой между кучета. :) Още повече , че в древните времена забавленията са били много по атрактивни от това да гледаш кучешки боеве.
Донякъде правото и намесата на власт имащите (закони) силно казано според мен, особено в Англия през 18-19в. но да речем че закони и най-вече беднотията и глада са намалили използването и залагането в кучешки боеве. Общо взето залаганията в боеве с животни се използвало от бедните и простолюдието. След като е забранено официално, са започнали да наблягат на социализацита и на това, че кучето си заработвало храната (един вид) примерно да пазят, да ловуват и др. методи.
Oбщо взето са селектирани за работните им качества, а не за бойните. Замисли се, хората са изкарвали прехраната си с войни, с грабежи, със земеделие, лов и т.н.
Общо взето едно куче е струвало в злато колкото кг е тежало. Така че, предимно кучетата за хапане на бикове, селектирали кучетата, за да извлечат най-добрите им качества, за да ги използват за работа. Предимно бедняците залагали на тези комарджийски игри, а те са развивали кучетата най-вече за работните им качества, ценни в лов, пазене и т.н.
Кой бедняк ще може да си купи куче, за да го пуска в боеве :ab_041:

Това са легенди, че бедните хорица са развивали породата , за да участва в боеве. Мислите ли, че през средновековието и преди това вековете е било възможно най-малкото. Живота е бил толкова тежък и труден, че не е имало хляб за хората, камо ли куче да храниш и развъждаш. Това са бабини деветини за породата, че е селектирана за бой помежду им. Дрън дрън.

Това са работни кучета били. Нищо повече колко е останало от тях, един господ знае. Както казва д-р Карагьозов, чисто работни породи са АСТ и АПБТ

#31 Потребителят е офлайн   Пинпонг Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 October 2013 - 12:29 AM

Показване на мнениетоpeternm, в 23 October 2013 - 10:15 PM, написа:

Би ли ми дал доказателство, че тази порода е съществувала преди повеече от 300г. Мисля, си че смесваш историята. Ако е имало кучета преди повече от 300г. то те са били предимно диви и не са имали нищо общо със сегашните животни. Ако щеш името пит бул не идва от "битаджийските" му качества, а от това, че е пускан в затворено помещение с плъхове, където той за определено време трябва да убие възможно най-много плъхове. Изобщо няма нищо общо с бой между кучета. :) Още повече , че в древните времена забавленията са били много по атрактивни от това да гледаш кучешки боеве.
Донякъде правото и намесата на власт имащите (закони) силно казано според мен, особено в Англия през 18-19в. но да речем че закони и най-вече беднотията и глада са намалили използването и залагането в кучешки боеве. Общо взето залаганията в боеве с животни се използвало от бедните и простолюдието. След като е забранено официално, са започнали да наблягат на социализацита и на това, че кучето си заработвало храната (един вид) примерно да пазят, да ловуват и др. методи.
Oбщо взето са селектирани за работните им качества, а не за бойните. Замисли се, хората са изкарвали прехраната си с войни, с грабежи, със земеделие, лов и т.н.
Общо взето едно куче е струвало в злато колкото кг е тежало. Така че, предимно кучетата за хапане на бикове, селектирали кучетата, за да извлечат най-добрите им качества, за да ги използват за работа. Предимно бедняците залагали на тези комарджийски игри, а те са развивали кучетата най-вече за работните им качества, ценни в лов, пазене и т.н.

Това са легенди, че бедните хорица са развивали породата , за да участва в боеве. Мислите ли, че през средновековието и преди това вековете е било възможно най-малкото. Живота е бил толкова тежък и труден, че не е имало хляб за хората, камо ли куче да храниш и развъждаш. Това са бабини деветини за породата, че е селектирана за бой помежду им. Дрън дрън.

Това са работни кучета били. Нищо повече колко е останало от тях, един господ знае. Както казва д-р Карагьозов, чисто работни породи са АСТ и АПБТ

:ab_041: :ab_041: :ab_041:
Еееее! Такъв смях не бях чел отдавна.
Всичко което си написал като се започне от това че преди 300 години не е имало кучета и се свършии с последния хумористичен ред написан от тебе е пълен смях :ab_041: :ab_041:
Направо ме развесели.

П.С
Извинявам се че излизам извън темата.

#32 Потребителят е офлайн   peternm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 October 2013 - 09:13 AM

Показване на мнениетоПинпонг, в 29 October 2013 - 10:29 PM, написа:

Показване на мнениетоpeternm, в 23 October 2013 - 10:15 PM, написа:

:ab_041: :ab_041: :ab_041:
Еееее! Такъв смях не бях чел отдавна.
Всичко което си написал като се започне от това че преди 300 години не е имало кучета и се свършии с последния хумористичен ред написан от тебе е пълен смях :ab_041: :ab_041:
Направо ме развесели.

П.С
Извинявам се че излизам извън темата.

И хайде, като си развеселен ми покажи къде аджеба е бил питбула преди 300г и селектиран като "бойно" куче.

#33 Потребителят е офлайн   zhel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 November 2013 - 01:02 PM

От всяка информация,трябва да се отсява зърното от плявата.Проблема е,че плявата е повече от зърното и на някои му се задръства вършачката.

#34 Потребителят е офлайн   Vman Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 November 2013 - 03:13 PM

По темата "Относно породата Питбул" почти нищо не сте написали .Прочетох цялата тема и само се заяждате и се опитвате да се направите на кой е по-голям "разбирач" .Нищо полезно не сте написали и определено не ми трябва више ,за да го кажа или разбера .Единствено и то общо казано ,малко история сте написали ... Безполезна тема в която само си "мерите оная работа" и 100 % бихте ми написали ,да прочета другите теми :) щом тази не ми харесва :) Жалко ,че разбирате повече от мен и се хабите да пишете глупости .Вместо да се пише КОНКРЕТНО ...

П.П.: Просто не се здържах да не напиша и аз нещо по тази тема като вас ... нищо лично ,просто искам най-доброто за мойто куче в границите на възможностите ми ! Впрочие силни ,слаби страни ,специални особености ,нещо от 1во лице а у ... както и да е ;) С здраве !

#35 Потребителят е офлайн   voinov Икона

Публикувано: 06 January 2014 - 01:06 AM

Показване на мнениетоVman, в 24 November 2013 - 05:43 PM, написа:

По темата "Относно породата Питбул" почти нищо не сте написали .Прочетох цялата тема и само се заяждате и се опитвате да се направите на кой е по-голям "разбирач" .Нищо полезно не сте написали и определено не ми трябва више ,за да го кажа или разбера .Единствено и то общо казано ,малко история сте написали ... Безполезна тема в която само си "мерите оная работа" и 100 % бихте ми написали ,да прочета другите теми :) щом тази не ми харесва :) Жалко ,че разбирате повече от мен и се хабите да пишете глупости .Вместо да се пише КОНКРЕТНО ...

П.П.: Просто не се здържах да не напиша и аз нещо по тази тема като вас ... нищо лично ,просто искам най-доброто за мойто куче в границите на възможностите ми ! Впрочие силни ,слаби страни ,специални особености ,нещо от 1во лице а у ... както и да е ;) С здраве !

#36 Потребителят е офлайн   voinov Икона

Публикувано: 06 January 2014 - 01:15 AM

Здравейте,нов съм във форума и искам и аз да си изкажа мнението за породата Американски питбул териер.Пит означава-яма......бул-бик,питбула е създаден от фермери които са отглеждали стада бикове в блатиста местност,когато бик влезе в блатата и потъне стопаните са претърпявали големи загуби.Затова те създават куче със силна захапка което да връзват с въже и да го пускат да захапва бикът, защото то е леко и не потъва,и така са ги измъквали.После са започнали да ги използват и за други цели.

#37 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:строителство , техника, ядене и пиене .

Публикувано: 06 January 2014 - 09:45 PM

Баси...
кажи ми брат ми ... виждал ли си жив бик , влизал ли си в блато ,бик в блато...:dh_188:
и как се вади бик потънал в блато с леко куче което захапва бико , и ги издърпват и двамата ....
Баси ...
Тази порода е имала единственото щастие , че не е създаден Булгарпитбул , или Балкантериер ,
е те- тогава щеше да си ... майката .

#38 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом
Публикувано: 06 January 2014 - 10:22 PM

:ab_041:
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#39 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 06 January 2014 - 10:40 PM

Нашия разплодник тежи 500кг и като заседна заради наводненията го вадихме с трактор.
Че питовете са яки,яки са ама пък бик да извадят :ab_041:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#40 Потребителят е офлайн   lingo diesel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 January 2014 - 05:08 PM

ah ah ha hah hah hh a :be_107:

Аз си мислех че пит-а идва от оградените рингове [ями] в които са пускани кучетата да се бият,а бул-а от името [bull dogs] с което са наричали стария тип бойни кучета в великобритания, които се явяват родоначалници на питбула ,булдога ,стафордширa и бултериера , чиято задача била да хванат пуснатия срещу тях бик и да го държат за муцуната докато не падне

• (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни