Относно породата Питбул
Публикувано: 23 October 2013 - 02:09 PM
fey_33, в 23 October 2013 - 01:49 PM, написа:
Се ( все
Те ( кучетата...бойните ) са върхът на определена тежка селекция от стотици години .
Съзнателно или не собственикът на подобно куче иска да се радва на сила , мощ , притаена заплаха
Който не му харесва - да ходи с каска , или да се оправя всякак си .
Публикувано: 23 October 2013 - 04:56 PM
Публикувано: 23 October 2013 - 06:42 PM
peternm, в 23 October 2013 - 02:42 PM, написа:
emilvr, в 23 October 2013 - 11:03 AM, написа:
Бойна порода са кучета които са селектирани за кучешки боеве , боеве с бикове , боеве с мечки -18 - ти век това е било законно... вид лотария .
200г по - късно това не ги прави родени убийци ,даже напротив в селекцията им влиза неагресивност , любов към хора ( с цел съдията и зрителите на боевете да са в безопастност
Притесненията на хората са , че те все още имат физическият потенциал да убиват , затова има и правило примерно ,че контролен изстрел с оръжие ( подобно псе е вид оръжие ) може да насочваш срещу главата си ,но не и с/у други хора .
Това са пак малко в сферата на легендите и митовете съждения. :) То ако става дума и дакела е вид бойна порода да дави лисици в дупките. Няма вече бойна порода, това какво е било прди 200г и сега какво е, не бива да се смесват понятията, защото и без това българите са много прости, та хептен ще се раздуе балона.
Колега,ако не си забелязал пишеш в български форум!!Като смяташ,че сме прости не пиши тука.А ти от кой етнос си?
Публикувано: 23 October 2013 - 07:26 PM

When the ignorant punish the innocent... it`s called BSL!
Публикувано: 23 October 2013 - 08:09 PM
Attera, в 23 October 2013 - 05:26 PM, написа:
Ами аз се предавам, явно хората много разбират. То като някои хора ползват за бой с кучета всякакви породи, какво правим. Няма бойна порода, няма куче което да е било селектирано за бой. Булшит. Някои четат глупостите масово дето пише по интернет или използвали гуугъл транслатора , за да им преведе някоя измишльотина.
То се наслушах на какво ли не. Гранулите бяха само за лечение като аспирин и аналгин, то кучетата още малко са дееспособни и наказателно отговорни, то какво ли не беше.
Публикувано: 23 October 2013 - 09:17 PM
Цитат
Ползват предимно Малтийска мини болонка, той териери и кокери..
Цитат
Дого Аржентино е селектирано да спи под завивка от гъши пух и изобщо не се ползва за лов на диво прасе. Това са митове и легенди.
Публикувано: 23 October 2013 - 09:51 PM
Питбулът съществува оше от древността , а не от осемнайсти век. Селектиран е единствено и само на база бойните му качества. Нито цвят нито фигура нито ръст и килграми са имали значение. Или казано на кратко ,заплод се е правил само между най-добрия мжки боец и най добрия женски боец. С течение на времето тази БОЙНА ПОРОДА е придобила почти идентичен (ама не съвсем ) външен вид.
След като в Англия влиза закон който забранява борбите , те съвсем не се прекратяват и селектирането продължава по същите критерйи и до днес .
Питбулът има физиката и психиката да е без конкоренция на ринга. Селектиран е и се използва предимно за това . Това според мен го прави бойна порода, Ако трябва да сме точни единствената бойна порода.
Разбира се това съвсем не означава че не може да е гальовен и привързан към хората . Да не говоря за психопатйиите написани в тоя сайт по-горе.
Публикувано: 23 October 2013 - 10:15 PM
Донякъде правото и намесата на власт имащите (закони) силно казано според мен, особено в Англия през 18-19в. но да речем че закони и най-вече беднотията и глада са намалили използването и залагането в кучешки боеве. Общо взето залаганията в боеве с животни се използвало от бедните и простолюдието. След като е забранено официално, са започнали да наблягат на социализацита и на това, че кучето си заработвало храната (един вид) примерно да пазят, да ловуват и др. методи.
Oбщо взето са селектирани за работните им качества, а не за бойните. Замисли се, хората са изкарвали прехраната си с войни, с грабежи, със земеделие, лов и т.н.
Общо взето едно куче е струвало в злато колкото кг е тежало. Така че, предимно кучетата за хапане на бикове, селектирали кучетата, за да извлечат най-добрите им качества, за да ги използват за работа. Предимно бедняците залагали на тези комарджийски игри, а те са развивали кучетата най-вече за работните им качества, ценни в лов, пазене и т.н.
Кой бедняк ще може да си купи куче, за да го пуска в боеве
Това са легенди, че бедните хорица са развивали породата , за да участва в боеве. Мислите ли, че през средновековието и преди това вековете е било възможно най-малкото. Живота е бил толкова тежък и труден, че не е имало хляб за хората, камо ли куче да храниш и развъждаш. Това са бабини деветини за породата, че е селектирана за бой помежду им. Дрън дрън.
Това са работни кучета били. Нищо повече колко е останало от тях, един господ знае. Както казва д-р Карагьозов, чисто работни породи са АСТ и АПБТ
Публикувано: 30 October 2013 - 12:29 AM
peternm, в 23 October 2013 - 10:15 PM, написа:
Донякъде правото и намесата на власт имащите (закони) силно казано според мен, особено в Англия през 18-19в. но да речем че закони и най-вече беднотията и глада са намалили използването и залагането в кучешки боеве. Общо взето залаганията в боеве с животни се използвало от бедните и простолюдието. След като е забранено официално, са започнали да наблягат на социализацита и на това, че кучето си заработвало храната (един вид) примерно да пазят, да ловуват и др. методи.
Oбщо взето са селектирани за работните им качества, а не за бойните. Замисли се, хората са изкарвали прехраната си с войни, с грабежи, със земеделие, лов и т.н.
Общо взето едно куче е струвало в злато колкото кг е тежало. Така че, предимно кучетата за хапане на бикове, селектирали кучетата, за да извлечат най-добрите им качества, за да ги използват за работа. Предимно бедняците залагали на тези комарджийски игри, а те са развивали кучетата най-вече за работните им качества, ценни в лов, пазене и т.н.
Това са легенди, че бедните хорица са развивали породата , за да участва в боеве. Мислите ли, че през средновековието и преди това вековете е било възможно най-малкото. Живота е бил толкова тежък и труден, че не е имало хляб за хората, камо ли куче да храниш и развъждаш. Това са бабини деветини за породата, че е селектирана за бой помежду им. Дрън дрън.
Това са работни кучета били. Нищо повече колко е останало от тях, един господ знае. Както казва д-р Карагьозов, чисто работни породи са АСТ и АПБТ
Еееее! Такъв смях не бях чел отдавна.
Всичко което си написал като се започне от това че преди 300 години не е имало кучета и се свършии с последния хумористичен ред написан от тебе е пълен смях
Направо ме развесели.
П.С
Извинявам се че излизам извън темата.
Публикувано: 30 October 2013 - 09:13 AM
Пинпонг, в 29 October 2013 - 10:29 PM, написа:
peternm, в 23 October 2013 - 10:15 PM, написа:
Еееее! Такъв смях не бях чел отдавна.
Всичко което си написал като се започне от това че преди 300 години не е имало кучета и се свършии с последния хумористичен ред написан от тебе е пълен смях
Направо ме развесели.
П.С
Извинявам се че излизам извън темата.
И хайде, като си развеселен ми покажи къде аджеба е бил питбула преди 300г и селектиран като "бойно" куче.
Публикувано: 24 November 2013 - 03:13 PM
П.П.: Просто не се здържах да не напиша и аз нещо по тази тема като вас ... нищо лично ,просто искам най-доброто за мойто куче в границите на възможностите ми ! Впрочие силни ,слаби страни ,специални особености ,нещо от 1во лице а у ... както и да е ;) С здраве !
Публикувано: 06 January 2014 - 01:06 AM
Vman, в 24 November 2013 - 05:43 PM, написа:
П.П.: Просто не се здържах да не напиша и аз нещо по тази тема като вас ... нищо лично ,просто искам най-доброто за мойто куче в границите на възможностите ми ! Впрочие силни ,слаби страни ,специални особености ,нещо от 1во лице а у ... както и да е ;) С здраве !
Публикувано: 06 January 2014 - 01:15 AM
Публикувано: 06 January 2014 - 09:45 PM
кажи ми брат ми ... виждал ли си жив бик , влизал ли си в блато ,бик в блато...
и как се вади бик потънал в блато с леко куче което захапва бико , и ги издърпват и двамата ....
Баси ...
Тази порода е имала единственото щастие , че не е създаден Булгарпитбул , или Балкантериер ,
е те- тогава щеше да си ... майката .
Публикувано: 06 January 2014 - 10:40 PM
Че питовете са яки,яки са ама пък бик да извадят
Публикувано: 07 January 2014 - 05:08 PM
Аз си мислех че пит-а идва от оградените рингове [ями] в които са пускани кучетата да се бият,а бул-а от името [bull dogs] с което са наричали стария тип бойни кучета в великобритания, които се явяват родоначалници на питбула ,булдога ,стафордширa и бултериера , чиято задача била да хванат пуснатия срещу тях бик и да го държат за муцуната докато не падне

Вход

Темата е заключена

Горе
Цитиране +