Dog.bg Форуми : Къща за кучето.

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Къща за кучето.

#1 Потребителят е офлайн   lalait Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 27 October 2006 - 10:48 PM

Един познат, който целогодишно гледа кокер шпаниол на двори ми подшушна интересна идея - къща за куче от стар хладилник. Всъщност подари ми такава и мога да споделя даже впчеатления.
Хладилниците са топло излирани и дори късокосместо куче, което по приницп не търпи студа може да живее в такава през зимата. Ако се постараеш - къщичката става наистина хубава. Ние облепихме нашата с дървени плоскости, сложихме допълнително изолация. Във вртата сме пробили малка дупка и сме сложили от онези гумени "завеси", които сме виждали по американските филми, за да може да си влиза и излиза кучето когато си поиска.
Оказа се много удобно, защото сега като е на двора Ава си излиза когато си поиска и не ни буди вече в семед, за да я пуснем навън. Наложи се обаче да и направим все пак някакво заграждение, защото още не сме забравили как ни откраднаха три кучета.

Та.. някакви критики към такава къщичка? Добра идея ли е да държа кокер навън? И как да разбера, че й е прекалено студено или неудобно и иска да се върне вкъщи, не просто защото иска да е край нас?
User's Signature

[img width=400 height=115]http://i71.photobuck...es/5d402d2c.jpg[/img]

#2 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 28 October 2006 - 12:39 AM

Колко години е живяла с вас, вътре в къщата?
Хладилниците не са доста големи, май...
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#3 Потребителят е офлайн   AxeL-Amstaff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 October 2006 - 01:47 AM

ще има ли въздух да влиза в хладилника ??? като затвориш вратичката как ще диша ??? колко е голямо кучето ? как ще влезе в хладилник ?

а е лек една хубава колибка купуваш от големите магазини и кучетоти си живурка вътре.

каква порода куче имаш е пич?
User's Signature

Качена снимка

#4 Потребителят е офлайн   galia69 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 October 2006 - 07:11 AM

Как така ще оставиш кокера вън зимата на студа колкото и да е изолирана къщичката все пак в тези големи студоде зимата надали ще му е добре на d) ПРАВИ ЛИ БЕЛИ d) че искаш да го изкараш на вън NNN

#5 Потребителят е офлайн   Eni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 October 2006 - 10:12 AM

Пусни снимки на къщичката. Мисля, че ако кучето е живяло с вас в къщата по-дълго, май не си струва да го изкарваш на двора. Пък и ако ви буди в 7 - това не е нищо, мен ме будят още по-рано, пък нямам и двор. Но ми е приятно да тичаме рано сутрин с него. През лятото е по-свежо, пък зимата - то си е все студ, по което и време да излезеш. b)
User's Signature

прочети правилата за подписите

#6 Потребителят е офлайн   lalait Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 October 2006 - 11:00 AM

Почти не е живяла вътре, лятото я изкарахме навън, защото е мъничка още и прави ужасно много бели. И просто сега разискваме дали да си я приберем обратно вътре, защото тя не давапризнаци да иска да се връща. Само първите дни се втурваше навътре с нас, когато отворехме вратата.

Просто майка ми много настоява кучето да остане навън, а има и силен довод - този познат вече три години гледа здрава и щастлива кокерка на двора, втора поредна година ражда навън. Нашият хладилник е още малък, защото кучето ни е малко. Ще се побере и върастен кокер вътре, но ще му е тясно, та по нататък смятахме да го сменим.

По принцип през деня вратата на хладилника седи отворена, за да се проветрява, но сме направили дупката със завеса, тъй че и през нощта и влиза достатъъчно въздух. Поне ми се струва, че Ава се чувства добре. Свикна с къщичката и си лежи вътре дори през дена, когато не и се прави друго, крие се там, когато нещо я изплаши и т.н., т.е. съвсем у дома си се чувства в нея.

Е вие не си представяте малък компактен хладилник, нали? Достатъчно е широко вътре.

Иначе не е проблем, че ще буди мен, и един ден в седмицата вече не ми се събира да спя до късно. Но тя е шумна и буди цялото семейство, та това се превърна в проблем.
User's Signature

#7 Потребителят е офлайн   manus Икона

• Claymore
  • PipPipPip

Публикувано: 28 October 2006 - 11:23 AM

всъщност темата ти не е въпрос а съобщение. не виждам какво целиш с него обаче.

#8 Потребителят е офлайн   lalait Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 October 2006 - 11:43 AM

Цитат

всъщност темата ти не е въпрос а съобщение. не виждам какво целиш с него обаче.

Странно, че не е станало ясно.

Не съм специалист и ми беше интересно какво мислят другите по въпроса. Все пак още се чудим дали да оставим Ава навън и за през зимата.

Освен това ми хрумна, че е доста добра идея за кучета, които не понасят студа. Ако си сложиш ръката на пода на къщичката, все едно пипаш котлон. Топлоизолацията запазва топлината на тялото и всъщност сам се топлиш, освен това се затопля и от дъха на кучето. Много по - добре е от кучешките къщички, които съм виждала у мои познати, купени от незнамкъдеси.
User's Signature

#9 Потребителят е офлайн   maccarta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 October 2006 - 12:58 PM

Аз си гледам кокер в къщи и ми е гадно като си помисля, че хората гледат куче навън... n) За космат кокер(нашия не е такъв) може и да става , но ще му е студено. Мисля, че ако имаш достатъчно време и желание, можеш да възпиташ кокерчето. И нашето правеше много бели , но с търпение се получи. Кучетата не показват явно, че не им е добре, особено през нощта (зимата) , когато ще е най-студено няма да му е добре(на кокерчето). А разхождате ли кучето? Обръщате ли му достатъчно внимание? Планирате ли и то да ражда(ако е женско) навън!? Не вярвам , че един кокер ще е голяма защита... като "домашен" любимец ли ще е?
User's Signature

You live, you laugh, you love, you learn. You scream, you cry, you crash, you burn.

#10 Потребителят е офлайн   Napoletano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 October 2006 - 01:07 PM

За моята наполетанка ще трябва да ми подарят хладилен камион n) n) n)

#11 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 28 October 2006 - 01:17 PM

Цитат

За моята наполетанка ще трябва да ми подарят хладилен камион n) n) n)

Хахахаха! l)
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#12 Потребителят е офлайн   Lutchezar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 October 2006 - 02:56 PM

Къща от хладилник, да става, с много ОБАЧЕ:

- вместо вратичка нещо като черга за да се проветрява някак
- вместо пластмасите отвътре - шперплат
- ако е с вата а не с пяна, шперплат няма да стане - върху пластмасата се залепва/наитва/завива шперплат или подобно дървено покритие.

Ако не те мързи за да го направиш - това е начинът, понякога е по-лесно да направиш колиба от дърво и да я облицоваш отвън с топлозиолация - стиропор или фибран и да го облицоваш и него още един път с дърво - Vabank беше писала по темата някъде...

PS Изолацията на хладилника не е ЧАК ТОЛКОВА ДОБРА че да става за -10/-15 градуса да знаеш!

PS2 Извинявам се, найстина си го направила добре, но според мен КОКЕРЪТ е ДОМАШНО КУЧЕ, за Български условия ми се вижда неразумно да зимува вън.

Все пак има хора които гледат през зимата пинчер на двора в добре изолирана колиба, въпрос на вкус и здравословно състояние :-)

Малко рискуваш за зимата, но докато е вън с постепенното застудяване ще се аклиматизира.
User's Signature

,,Работата по общественополезни каузи е бавна, уморителна, неблагодарна, а ползите ще се видят най-рано от следващото поколение. Освен това всички, които имат някакъв пряк търговски интерес от тези каузи, се вбесяват, като видят, че ти нямаш такъв и постоянно ти вменяват мисли, постъпки и чувства, които и при най-голямо желание ти не можеш да си спомниш да си помислил, направил или изпитал..."

#13 Потребителят е офлайн   lalait Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 October 2006 - 03:19 PM

Lutchezar, бясних, мисля, че тези неща вече съм ги свършила a)
Обиждат ме намеците, че си гледам немърливо кучето, защото не е така. Взела съм всички необходими мерки да се чувства добре.
Абсурд е да му е студено, това вече обясних защо.

Възпитаваме я, но докато е малка ще продължава да гризе всичко, което и попадне вкъщи, когато нас ни няма.
Ако ще я гледаме вкъщи, ще трябва да стои само в моята стая и в редки случаи да се разхожда из къщата, което ще си е мъчение за нея. На двора поне за сега се чувства много по - добре, защото разполага с доста голямо "лично" пространство.

Разхождам я по три пъти на ден, както се разхожда едно нормално куче. В събота и неделя правим дълги разходки с колелото, за да си поддържаме фигурара :р

На вет. сме поне веднъж в месеца и стискам палци, че това е достатъчно, за да не ни изненада нищо.

Разбира се, прекарвам с Ава възможно най - много време. За сега уча навън, дори понякога ям навън, за да съм при нея, взимам я с мен винаги, когато излизам някъде. Слава буго за сега не са ни правили проблем никъде, затова че сме двете.

И не, определено не е купена за куче пазач, смешно е, кокер е все пак.
User's Signature

#14 Потребителят е офлайн   maccarta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 October 2006 - 03:48 PM

Извинявай ако съм те обидила... d)

Познавам много хора, които си копуват куче и понеже прави бели го изкарват да живее навън. Гледат го с желание 3-6-10 месеца, година... после им омръзва и кучето си изживява живота на двора...само. Радвам, се че не си от тях сега и дано не си и за в бъдеще.
User's Signature

You live, you laugh, you love, you learn. You scream, you cry, you crash, you burn.

#15 Потребителят е офлайн   mon4enceto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 October 2006 - 04:19 PM

cl) bl) е защо всички нападнахте жената???????е какво ви е направила тя просто си изказва мнението и щом се е погрижила на кучето да му е добре какъв ви е проблема bl) a) съжалявам,не исках да се меся ама ми стана гадно като всички я нападнахте и я искарахте сякаш не си гледа кучето добре.... s) не дейте така бе хора!айде поздрави и никой да не се обижда,нали r)
User's Signature

Качена снимка

#16 Потребителят е офлайн   Eni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 October 2006 - 04:37 PM

Цитат

cl) bl) е защо всички нападнахте жената???????

Като напише някой нещо като тебе, дето му се привидяло и тръгват ненужните обяснения с километри.... Никой никого не е нападал, просто хората изразяват опасенията си за кученцето и живота му навън през зимата.Това, че са загрижени за кученцето, съвсем не означава, че нападат! a) Хайде, поздрави и на теб и не се обиждай!
User's Signature

прочети правилата за подписите

#17 Потребителят е офлайн   mon4enceto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 October 2006 - 04:42 PM

не не се обижадам просто тя обясни че СЕ Е ПОГРИЖИЛА НА КУЧЕНЦЕТО ДА МУ Е ДОБРЕ а някои я изкараха едва ли не некадърна....... s) съжалявам за предишния ми пост ама просто си казах мнението...позафрави:мони
User's Signature

Качена снимка

#18 Потребителят е офлайн   maccarta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 October 2006 - 08:14 PM

Аз никъде не видях нападение... Задавам въпроси. d)
User's Signature

#19 Потребителят е офлайн   Lutchezar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 October 2006 - 07:01 PM

Редактирах си предишното мнение / с допълване за да не променям смисъла/.

1-во. Момичето е свършило наистина добра работа с хладилника, много пъти ми е хрумвало, но никога не е имало свободен хладилник, така че ме води по точки! super best

2-ро. Гризането е неизбежно, и като си взима куче човек се примирява с това - неизбежно е с малките кучета - поне до година и малко ще гризе, растат зъбките и ще гризе безспир! Решение - намирате си точно едно нещо което да гризе, изпуснали сте момента и сега гризе всичко b) . запасявате се с дъски, парчета итонг или каквото там най си обича и ги складирате някъде около нейното леговище.

Продължавам да твърдя че кокерът е домашно куче за БГ условия.
User's Signature

,,Работата по общественополезни каузи е бавна, уморителна, неблагодарна, а ползите ще се видят най-рано от следващото поколение. Освен това всички, които имат някакъв пряк търговски интерес от тези каузи, се вбесяват, като видят, че ти нямаш такъв и постоянно ти вменяват мисли, постъпки и чувства, които и при най-голямо желание ти не можеш да си спомниш да си помислил, направил или изпитал..."

#20 Потребителят е офлайн   milenka_bs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 October 2006 - 10:07 AM

Лъчо аз имам свободен хладилник ако искаш - превоз от теб, че може и вече да са го вдигнали циганите...
Моето мнение - кокера вътре. Незнам за другите градове, но аз си спомням зими с температури от -25 градуса. Кучката ми докато се движи на нормална разходка и замръзват краката. Предполагам, че е възможно да се аклиматизира, но може и да не може аз лично не бих рискувала.
И да споделя нещо лично. Нашето куче /също кокер/ си направи колибка в къщи. Много е смешен. Използва един стол, на които си оставяме дрехите и вече спи само там. Принудих се да му преместя там спалния чувал. И в резултат имаме къщичка в къщата.

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни