Dog.bg Форуми : Къща за кучето.

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Къща за кучето.

#21 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 30 October 2006 - 10:16 AM

Като каза Миленка за "замръзват краката" та се сетих за топките сняг, които се образуват по козината на краката и корема на кокери и пудели зимата. Та си представям как кокера с огромни топки по краката си влиза в къщичката, там ляга (върху тях, защото те се залепват здраво) и те започват бавно да се топят. След час имаме много мокро куче и много мокра постелка. Дори да не е t -25...и t -10 стигат.
Не знам, аз лично не съм привърженик на идеята. Има си породи, които страдат ако живеят в апартамент и изобщо у дома, но кокера не е от тях. Той си е "домашно" куче.
Да, нека има къща, за да може да изкара повече часове навън, без да го пускаш и прибираш. Но когато е премръзнал, с топки сняг по краката или просто мокър - нека си влезне у дома и да се стопли. Нека спи вътре, а през деня го пускайте, дори за цял ден, ако му е студено да си ползва къщата.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#22 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 31 October 2006 - 05:25 PM

Айде още един кокер да се обади. Кокерите лесно се разболяват. Доказано е. Сара настива доста често, при все че излизаме навън с пуловер. Студът прави проблеми и на яйчниците, и на дихателните органи и т.н. После кокерите са много чувствителни на тема кожни заболявания. Всяка мърсотия им носи някое такова. Факта, че кучето и есента на калта и дъжда и зимата на снега ще има свободен достъп до извън хладилника - къщичка аз лично намирам за опасен. Лятото как да е. Няма много дъжд, няма студ, почти всяко куче би могло да живее на двор. Зимата обаче става съвсем различно. Аз лично съм на мнение, че дори карачанките /пример като дворно куче/ би трябвало да се пускат зимата да кажем в коридора да спят.
Друг аргумент за прибиране на кучето вътре, е че зимата деня е много по-къс, а кучето по тъмно повечето време ще спи. Да не говорим, че кокерите са супер общителни кучета и предпочитат да стоят в една стая затворени но с хора, отколкото сам сами на двора.
Това са мои наблюдения върху кокерите и въз основа на тях препоръчвам прибиране на дамата в къщата.
А и да не забравяме, че като се разгони може да стане опасно от гледна точка на мъжките кучета /за мъжкар намерил разгонена женска няма огради и какво да го спре/
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#23 Потребителят е офлайн   mysi_charly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 09 November 2006 - 06:04 PM

Имам един въпрос...мисля че не е свързан много с кокерчетата..амапак става дума за студове и дворове..кои кучета(породи) стоят безпроблемно зимата навън..без да сен налага да се вкарват вътре ??:) въпросът ми е зададден малко неясно.. но ако може отговорете :) само при добри желания b)
User's Signature

Качена снимка

#24 Потребителят е офлайн   Lutchezar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 November 2006 - 08:06 PM

обикновено куче което живее навън няма проблеми да изкара зимата навън, трябва да си има обаче къщичка в която да се крие и да се затопля, трябва храната да е по-калорична и т.н. В цивилизованите страни къщичките се отопляват с инфрачервени лампи например - така че няма проблем за никоя порода от тази гледна точка.

А дори санбернар който е свикнал на топло да изкараш навън внезапно в студовете ще се поболее, тъй като не се е аклиматизирал - трябва дълга и постепенна аклиматизация - всичко си е индивидуално и прирoдo/породо съобразено, не може да кажеш "от утре кучето ще живее навън" например!
User's Signature

,,Работата по общественополезни каузи е бавна, уморителна, неблагодарна, а ползите ще се видят най-рано от следващото поколение. Освен това всички, които имат някакъв пряк търговски интерес от тези каузи, се вбесяват, като видят, че ти нямаш такъв и постоянно ти вменяват мисли, постъпки и чувства, които и при най-голямо желание ти не можеш да си спомниш да си помислил, направил или изпитал..."

#25 Потребителят е офлайн   mysi_charly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 November 2006 - 11:23 AM

мерси много :))))))))
User's Signature

Качена снимка

#26 Потребителят е офлайн   tzvetka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 November 2006 - 05:03 PM

Аз не мисля че един кокер е за вън!Горкото колкото и да е уплътнен хладилника няма да е като вътре, а и в хладилника няма парно значи само ще пази от най-големия студ и от сняг но едвали на кокчерчето ще му е много топло!А и едвали през зимата на температура под нулата ще можеш да излизаш на вън да учиш или да ядеш заедно с кучето!Това е интресна идея за през лятото, но СПОРЕД МЕН за през зимата е става!
П.П. Не искам да нападам никой просто това е моето мнение! wink

#27 Потребителят е офлайн   misheto7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 30 November 2006 - 05:17 PM

w)миличка не искам да кажа нищо,но и аз имам кокер и само като се сетя как е свикнал да се гушка винаги на топло и неговото креватче е покрито с одеала и какво ли още не не мисля че е добра идея да я оставяте да спи навън.първо какзваш че е малка и второ те са все пак домашни кучета.и моят разбойник постоянно прави бели и гризе всичко вкъщи но не мога и да си представя да го изкарам да спи навън.един съвет -преглътни белите ,те скоро ще отминат,по добре надъвкани мебели r) отколкото недай си боже болно кученце. s) .поздрави и се надявам да ме разбереш правилно w) w) w)

#28 Потребителят е офлайн   tsveta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 November 2006 - 05:20 PM

аз също смятам ,че не е за двор,колкото и да е хубава къщичката ,може да го изкарвате за час на двора да си поиграете и то докато не е толкова студено,кокер не е за двор,трябваше да помислите предварително ,пък и щом е малък съсем ,ще премръзне душичката
User's Signature

Качена снимка

#29 Потребителят е офлайн   lalait Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 December 2006 - 05:49 PM

Отдавна обсъдихме тази идея с Биляна и тя ме убеди да си прибера Ава. В най - големите студове тука прекара една седмица вътре, но сега пак е навън. Времето е все още топло, щом мога да седя при нея с часове и да си играем. И докато се задържа такова времето ще си я оставя навън, защото иначе по цял ден ще трябва да седи заключена в коридора, докато съм на училище, а аз се прибирам късно, защото пътувам с влак. Баба ми и дядо ми са непрекъснато на двора с нея и поне не й е скучно.

За сега не дава признаци да й е студено. Често я заварвам да спи извън къщичката - легнала там, където се е уморила (((:
User's Signature

[img width=400 height=115]http://i71.photobuck...es/5d402d2c.jpg[/img]

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни