Публикувано: 08 December 2008 - 12:32 PM
До вчера се надявах.Да замине в чужбина за задомяване.Снощи ме уведомиха ,че нямало да стане- тоест не ме умедомиха , а аз попитах що така не съм в течение, какво ще става с обещанията за задомяване..Изтъкнаха ми за причина ,че кучето видите ли имало хронична демодекоза.
Ми има, да.Имал я е винаги - вече над ТРИ години.Въпросните Джина от Щвейцария и резидентката и в Бг - Мариета тодорова знаеха ,че е болно кучето.Не общувам с въпросните дами, но чрез една друга жена индирекно се осведомявах .Последната няколко пъти попитах - ако Краси замине - в Швейцария приемниците нали са осведомени ,че кучето е с демодекоза и няма да го евтаназират поради това- ДАА, вика ми -ЗНАЯТ!!Даже има желаящи там за кучето.Една жена го чака Краси, за да го приеме в дома си! Снощи па разбрах, след сто тона усилия и стиснати лапи и палци - че не били знаели.Да съм ходила по допирателната.Партидата за 6ти декември била заминала.!!.....Даже не ми се обадиха .Така ли беше, Норт?
Рядко си позволявам лични неща.Защото колкото и да се стремим да не е лично - спасяването на един хайван става такова.Та искам да разкажа една история.Не заради реваншизъм ,а защото съм решила, че нещата вече стават принципни.И обвинявам определени хора ,че злоупотребяват с едни животи и съдби.Кучешки.Па ако има изводи - някой си вземе поука.
Какво се случи.Февруари 2006 година получих сигнал от Националния хиподрум в Банкя за бездомни кучета.Проблемът беше ,че имало случаи да се препречват на конете и така паднал ездач.Нещо недопустимо!Трябваше да се махнат кучетата или Екоравновесие да ги прибере и евтаназира.Отидохме десетина души - доброволци и хора от На ти с природата както и Савата от Помощ за животните - и прибрахме кучетата- може би ги помните- от старите теми-те са Роузи, Ния ,Мими и бебетата , Мърфи ,Волф , Краси.След много усилия ,всички бяхя задомени.Без Краси.Когато го взехме, кучето беше на година.Оттогава минаха почти три години.Краси е лeкуван - с много парчини единици ,както и същото за хотел.Заплащам единствено аз масрафа.Той живее в клетка през последните години.Нещо повече от отвратително !Но въпреки тава е готини, мил.Не е загубил дух.
От години се мъча това куче да замине.Пусках стотици обяви за него - за дом или за отглеждане срещу заплащане - в БГ.Предлагах не малки суми пари ,които да давам ежемечно за отлеждането му.Нъцки.Никой не го поиска.
Междувременно животът си течеше и на пътя ми се оказа един котарак.Бездомен.Загубил лапата си в капан.Това ,като се връщах от едно море- е - откупих го и Пису се оказа в къщи.Невероято животно!.Реших да си бъде моето коте.Бяха го видели швейцарките - там джина и прочее- и решиха, че много ,ама много го искат ,завкъщи, деливъри...Казах ,че котакът вече има добър дом - моят.Но получих есемести от Елица Зомер от Швейцария, която ми пишеше ,че ,Цитат :"Котe -Да или Не ?Ако котето не замине ,нито едно животно от Бг няма да замине вкл.Краси."Е, замина Пису.Откъснах ГО от сърцето си.Минаха ДВЕ години и Краси не само ,че не замина - некви ми се подиграват.
Та нещо такова - спестих тук доста от огорчениято ми.И от лъжите и манипулациите на въпросната клика - кво беше -джинамариеятаитн.Едни хора ,които все пак ПРОДАВАТ тези животни в частния си приют в Швейцария.За които една уважавана от мен жена ми беше казала - няма проблем за Краси- увудомени са ,че е с демокекоза и че сега в ремисия.Нали Норт?
п.п.Забравих- въпросната мариета съсипа кучето Ники - което прие в дома си - това куче беше с ДВЕ ИЗКУСТВЕНИ ТАЗОБЕДРЕН СТАВИ.При нея живееше в смрад ,влага и вода.Операциите на Ники платих аз.Много пари.Неможех да го извеждам на ръце мин два пъти на ден - живея в блок на последен етаж.Споразумяхме се с въпросната- тя да вземе Ник в своята къща с двор ,а аз да взема Джеси, която й тя намери- в замяна.Ник умря.В ръцете ми.След като го взех у дома след ужасни лабораторни рзултати.Междувремнно мариета беше заета да работи незаконно без работна виза - в частният домашен прият на джина. Цюрих . Джес е жива.У дома е.Сега въпросната мариета сигурно го прочита инфото вероятно - а не се е интересувала за живота на Джес никога досега - две години вече..Краси също е жив и в ремисия засега.И ръцете ми е и той.Независимо от спасителните методи и гръмки обещания на въпросните българо-швейцарски лигни!
Какво ще причинят за в бъщете ли тези ******- и на колко животни и хора - ще видим.Аз лично ще уведомя БГ и Щв власти за тях.
PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !