Dog.bg Форуми : Краси - лабрадор подобен

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (5 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Краси - лабрадор подобен

#1 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 28 October 2006 - 08:51 PM

Това е Краси. на година. сериозен, благороден пес. в момента е на хотел. строява всички останали събратя в две редици. върви с осанка. на разходки не се дърпа от повод. спокоен, внимателен, нежен. много добър пазач. за контакти 0898421243

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

пс. едро куче е. както казах - благородник с осанка
User's Signature

Качена снимка

#2 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 28 October 2006 - 09:46 PM

Краси има 2 души- тази на Целувача и тази на Пазача!Уникален е.Без да се изхвърлям.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#3 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 08 December 2008 - 12:32 PM

До вчера се надявах.Да замине в чужбина за задомяване.Снощи ме уведомиха ,че нямало да стане- тоест не ме умедомиха , а аз попитах що така не съм в течение, какво ще става с обещанията за задомяване..Изтъкнаха ми за причина ,че кучето видите ли имало хронична демодекоза.
Ми има, да.Имал я е винаги - вече над ТРИ години.Въпросните Джина от Щвейцария и резидентката и в Бг - Мариета тодорова  знаеха ,че е болно кучето.Не общувам с въпросните дами, но чрез една друга жена индирекно се осведомявах .Последната няколко пъти попитах - ако Краси замине - в Швейцария приемниците  нали са осведомени ,че кучето е с демодекоза и няма да го евтаназират поради това- ДАА, вика ми -ЗНАЯТ!!Даже има желаящи там за кучето.Една жена го чака Краси, за да го приеме в дома си! Снощи па разбрах, след сто тона усилия и стиснати лапи и палци - че не били знаели.Да съм ходила по допирателната.Партидата за 6ти декември била заминала.!!.....Даже не ми се обадиха .Така ли  беше, Норт?
Рядко си позволявам лични неща.Защото колкото и да се стремим да не е лично - спасяването на един хайван става такова.Та искам да разкажа една история.Не заради реваншизъм ,а защото съм решила, че нещата вече стават принципни.И обвинявам определени хора ,че злоупотребяват с едни животи  и  съдби.Кучешки.Па  ако има изводи - някой си вземе поука.
Какво се случи.Февруари 2006 година получих сигнал от Националния хиподрум в Банкя за бездомни кучета.Проблемът беше ,че имало случаи да се препречват на конете и така паднал ездач.Нещо недопустимо!Трябваше да се махнат кучетата или Екоравновесие да ги прибере и евтаназира.Отидохме десетина души - доброволци и хора от На ти с природата както и Савата от Помощ за животните - и прибрахме кучетата-  може би ги помните- от старите теми-те са   Роузи, Ния ,Мими и бебетата , Мърфи ,Волф , Краси.След много усилия ,всички бяхя задомени.Без Краси.Когато го взехме, кучето беше на година.Оттогава минаха почти три години.Краси е лeкуван - с много парчини единици ,както и същото за хотел.Заплащам единствено аз масрафа.Той живее в клетка през последните години.Нещо  повече от отвратително !Но въпреки тава е готини, мил.Не е загубил дух.
От години се мъча това куче да замине.Пусках стотици обяви за него - за дом или за отглеждане срещу заплащане - в БГ.Предлагах не малки суми пари ,които да давам ежемечно за отлеждането му.Нъцки.Никой не го поиска.
Междувременно животът си течеше и на пътя ми се оказа един котарак.Бездомен.Загубил лапата си в капан.Това ,като се връщах от едно море- е - откупих го и Пису се оказа в къщи.Невероято животно!.Реших да си бъде моето коте.Бяха го видели швейцарките - там джина и прочее- и решиха, че много ,ама много го искат ,завкъщи, деливъри...Казах ,че котакът вече има добър дом - моят.Но получих есемести от Елица Зомер от Швейцария, която ми пишеше ,че ,Цитат :"Котe -Да или Не ?Ако котето не замине ,нито едно животно от Бг няма да замине вкл.Краси."Е, замина Пису.Откъснах ГО от сърцето си.Минаха ДВЕ години и Краси не само ,че не замина - некви ми се подиграват.
Та нещо такова - спестих тук доста от огорчениято ми.И от лъжите и манипулациите на въпросната клика - кво беше -джинамариеятаитн.Едни хора ,които все пак ПРОДАВАТ тези животни в частния си приют в Швейцария.За които една уважавана от мен жена ми беше казала - няма проблем за Краси- увудомени са ,че е с демокекоза и че сега в ремисия.Нали Норт?

п.п.Забравих- въпросната мариета съсипа кучето Ники - което прие в дома си - това куче беше с ДВЕ ИЗКУСТВЕНИ ТАЗОБЕДРЕН СТАВИ.При нея живееше в смрад ,влага и вода.Операциите на Ники платих аз.Много пари.Неможех да го извеждам на ръце мин два пъти на ден - живея в блок на последен етаж.Споразумяхме се с въпросната- тя да вземе Ник в своята къща с двор ,а аз да взема Джеси, която й тя намери- в замяна.Ник умря.В ръцете ми.След като го взех у дома след ужасни лабораторни рзултати.Междувремнно мариета беше заета да  работи незаконно  без работна виза - в частният домашен прият на джина. Цюрих .   Джес е жива.У дома е.Сега въпросната мариета сигурно  го прочита инфото вероятно - а не се е интересувала за  живота на Джес никога досега - две години вече..Краси също е жив и в ремисия засега.И  ръцете ми е и той.Независимо от спасителните методи и гръмки обещания  на въпросните българо-швейцарски лигни!
Какво ще причинят за в бъщете ли тези ******- и на колко животни и хора - ще видим.Аз лично ще уведомя БГ и Щв власти за тях.
User's Signature

#4 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 December 2008 - 12:58 PM

Целувач и Пазач - Мик не търси ли точно такова куче? Въпреки че с тази демодекоза не знам доколко ще е подходящ за двор...
User's Signature

Качена снимка

#5 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 08 December 2008 - 01:13 PM

Цитат

хронична демодекоза.
Хронична значи ли, че няма начин да се излекува?
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#6 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 08 December 2008 - 02:46 PM

дали има ли- ща чакаме помагачките  джинамариетанорт да кажат версията си. :o :angry:
Междувременно норд ми каза ,че според  нея трябва  да  ДАМ кучето на мариета.Пази Боже.
Междувременно се оказа , че кучето трябва да напусне местообитаването си.
Весели празници !
User's Signature

#7 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 08 December 2008 - 02:55 PM

Евала бе, Агалина. Как може един личен проблем да те накара да избълваш толкова гнус. Гнус, която за незпознатите, четящи тук звучи дори плашещо.
Какво значи "продават" с главни букви? На повечето приюти - в Германия, Швейцария и т.н. си има сайтове. В тях има раздел с такси. Таксата, срещу която ще получиш кучето от приюта. Това е начина да се издържаш, когато имаш такъв приют, освен ако не си наследник на Рокфелер и си пръскаш парите ей така.
Така че това е повече от опит за интрига - вижте, гадните швейцарци продават нашите кучета.

Другите неща, които разказваш - Мариета, приюти, работни визи - на кого го пишеш това? И защо?
Давала ли си кучета и котки за осиновяване в Шв, в Германия? Аз съм давала и знам, че всички са ок. Не ме интересува за колко са ги "продали", знам, че ако замине некастрирано животно там (някой от тук не е догледал) се кастрира там, където тази операцийка е доста повечко пари. Знам за много животни, които тук са гледани в мизерни условия, несоциализирани, зле гледани, незнаещи що е то повод - заминават с лъжите, че всичко им е ок. И там се занимават месеци с тях, за да ги направят пригодни да живеят в дом с хора. И го отнасят хората, пратили кучетата там, а не тези, които не са си направили труда докато са се грижели тук за тях да направят домашни кучета от тях и които преди заминаване твърдят, че всичко е ок.
Такива неща знам и те ми стигат, за да се доверявам и да си давам животните там.

п.п. Съгласявам се за Пису - така и не разбрах какво се случи и защо всички трябваше да треперим дали ще замине "партидата" котки или не и що толкова пък беше ценен за тях.
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#8 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 08 December 2008 - 03:11 PM

Нищо против системата на приютите -против съм българската връзка - от кофти хора и с кофти замисли.за това "избълвах гнус"".
Проблемът не ми е личен, все пак .Едно, две ,три пет кучета.Една ,две, три, пет лъжкини.
Бай дъ уей- доскоро някои споделяхме подобни изводи.Не ми отговаряй.

п.п.За Пису ли се съгласяваш - питай ме мен дето се това любимо ми животно се оказа заложник на лигнята им ...И до днес не знам дали е жив примерно.Ай да им...
User's Signature

#9 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 December 2008 - 04:37 PM

И две кучета, за които аз се грижа, не можаха да тръгнат сега - а ми беше обещано да пътуват още в началото на лятото. Ами примирявам се, ще стане следващия път, точно това не зависи от мен. За доброто на животните ми се е случвало и да контактувам с хора, които са ми крайно неприятни, и да си затварям за много неща очите.
Но на темата "Пари" съм много чувствителна, затова едно малко пояснение. Не съм дружество и нямам приходи по линия "дарения" и др. За последния въпросен транспорт съм платила всички разходи - 2700 лв. А "мои" кучета са само две. На много дружества съм правила дарения, когато виждам, че закъсват, а аз имам възможност да помогна. Пак не защото хората са ми много симпатични, а за доброто на животните.
Мариета сложи на Краси три пъти "Advokate". Сега трябва да е някъде на чисто, за да не лепне пак нещо. Затова ти предложих да стои при Мариета - там ще е при домашни условия, ще плащам аз, защото съм ти задължена за Хера, и ще замине, стига да искаш. Майната му на хората и отношенията между тях, нали гледаме да помогнем на кучетата. Изпращала си кучета в Швейцария, знаеш, че става трудно, но си заслужава ходенето по мъките.

#10 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Упражнението за мозъка е мисълта
  • Икона

Публикувано: 08 December 2008 - 04:53 PM

agalina,
много жлъч, недей така. Каквото и да е ставало, това тук е тема "Без дом". Имаше една темичка, в която неодобрени кандидати да се жалват.

Неприятно е за Краси, но това е твоя лична гледна точка. Краси не е заминал, но много други животинки са заминали. И за Краси ще дойдат хубави дни. Няма нужда да изливаш гнева си - гневът не  е добър съветник.
User's Signature

#11 Потребителят е офлайн   tuty Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 December 2008 - 04:57 PM

Моля Ви Агалина, заради доброто на Краси, преглътнете горчилката, разбирам че Ви е болно и обидно, но това изстрадало куче заслужава да получи по-добър живот най-после! Извинявайте, че си позволявам да искам това от вас, но Вие сте страхотна и толкова много давате от себе си за животните, че сигурно ще вземете най-доброто решение!
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.

#12 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 08 December 2008 - 05:44 PM

Хората оставете, ми на мен за Краси ми е жал. Когато пусках тази тема той беше вече здрав, със страхотна промяна външно и вътрешно. И какво? Ми то няколко години минали. Що кучета се изредиха през хотела, само Краси ли стои там вечно? Жал ми е за него, много.  :(
User's Signature

Качена снимка

#13 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 December 2008 - 06:02 PM

Дени, писах как Краси оздравя. Въпрос на медикаменти. Но ако остане пак там, нищо чудно пак да лепне демодекозата. Жалко ще бъде. Предлагаш ли нещо в случая?

#14 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 08 December 2008 - 06:58 PM

Постът ми не беше към никой. Прекалено много уважавам теб и агалина, за да си позволя коментари относно спора. Не го разбирайте погрешно. Дори не знаех, че Краси живее още в хотела, ако живее там. Фактът, че още си търси дом подсказва, че е така. Просто се учудих колко дълго време продължава неговата история. Та, затова изразих съжаление. Мога да помогна по единствения ми възможен начин, както първия път, с обяви и снимки. Ще ми се с повече, но...
User's Signature

Качена снимка

#15 Потребителят е офлайн   sad eyes Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 08 December 2008 - 07:44 PM

Отдавна не бях чела нещо толкова неприятно :- Всеки от нас сигурно е изпитвал някакви огорчения по някакви поводи свързани със задомяване,но считам,че е изключително неетично да изпишеш толкоз изпълнени със злъч редове ,които могат да оставят с много погрешни впечатления онези,които по никакъв повод не са имали допир с изпращане на бездомно в Швейцария, Германия или където и да е по света. Мои спасени същества са чакали на редичката,били са отлагани по няколко пъти,понякога даже съм си мислела ,че са забравени  ;D някои така и не заминаха,но  каквъто и да е бил развоя на нещата,е глупаво да правим това достояние публично,защото НИКОЙ не ни е длъжен. Ни германци,ни швейцарци,ни австрийци и то за същества които в скъпата ни мила Родина никой и не помисля да осинови.Грешни сигурно има,но нека не се правят обобщения ,че звучи направо стряскащо като се чете. Едва ли не злоупотреби с наши бездомни,че властите.... :o
Наложи ми се да прибера в дома си куче, за което се чувствах отговорна.Дори след като разбирам,че може би никога не биха го осиновили,дори и след всички трудности през които преминавам с него  ние все така съжителстваме без да търся извинения защо НЕ МОГА да го прибера у дома и не обвинявам всички останали как не го искат. Такива същества са наша отговорност и не можем да имаме претенции, а в този случай само такива прочетох- кой какво и защо не е направил за Краси,който все още живее на хотел.
Реваншизъм не ,ами в чист вид, аз така го разбрах.
Това не прави чест на никой от нас, още по-малко би помогнало на бездомните, на онези ,които все пак заминават и са щастливи не заради нас , а може би въпреки нас.
Тъкмо днес получих поредни снимки от една чужбина. Искам да Ви покажа едно задраво,чудесно ,щастливо и обичано момче. Беше с демодекоза,ама гадна и не само. Имаше някакъв упорит конюктивит. Капки,маз оправим се и пак. Там го оперираха. Та така де, дето се вика то ние ПРОДАВАМЕ ;) ;D,ако слушаме комшиите си , та швейцарците няма да паднат по-долу я.
Ето го момчето  :wub:, а на Краси пожелавам дом(не хотел), където и да е,само да е желан и обичан :palec:
Качена снимка

#16 Потребителят е офлайн   margokk Икона

• Грънчарско колело
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 December 2008 - 07:49 PM

Боже, хора, толкова сме малко - хайде да не се караме. На никой не му е лесно.
User's Signature

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг

Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg

#17 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 09 December 2008 - 11:41 AM

Цитат

Дени, писах как Краси оздравя. Въпрос на медикаменти.
Става прекалено.Краси не е "оздравял" защото е накапан 2 пъти с Адвокат.Краси е в ремисия защото за него са полагани целенасочени грижи от лекари и  от други хора- както е бил вече десетки път за три години - ремисии и обостряния.Ако Адвокат спот он беше такава панацея - предполагам нямаше да има демокедоза в световен мащаб.Добре че го накапа тази жена - та сега е "оздравял".Първо - е несериозно.Второ е- е подвеждащо.И твърде лаишко .Ако не  беше и другото  - щеше да и е смешно.
User's Signature

#18 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 December 2008 - 02:53 PM

Краси е накапан 3 пъти, не казвам от кого, защото ти е неприятно. Според както сочи науката, а вече и практиката, това е достатъчно, стига да живее при нормални условия. Предложих вариант за него, и ако го приемеш, ще видиш, че това не е поредната ремисия. Решението е ваше.

#19 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 17 December 2008 - 11:03 AM

Ами така или иначе - Краси има нужда от дом.
Гадна история - вече три години той все заминава в чужбина за задомяване и все си  е тук.Все обещания, от този от онзи - ще замине през декември ;не ще замине през март ;но не остава твърдо септемри ;или твърдо ако замине Писуто , или ..ей са на ще замине вече  сигура;ненене имай готовност през ноември ..
Опитах наистина -да му намеря дом в Бг, но никой не иска безпородно едро куче и то със здравословен проблем.Дори и срещу гледане заради пари.Вече три години Краси живее в хотелски бокс ,където не е място за дълго пребиваване..Получава бърза ласка от гледачката или от мен - през уикенда обикновено, ако няма друго ,та да търча с лекари и илачи по спешност.Каквото и да правехме като лечение на кучето през тези години, а е  правено всичко ,внасяни лекарства ,скъпи имуностимулатори ,да не разправям .. - то се скапваше на някакъв етап (лъсваше с прекрасната си  златиста козина, ура и хоп ,без видима причина ми се обадят ,че има пaк рани отнова и отново се случваше - след всички усилия..) , защото терапията в случая е пряко свързана със състоянието на имунната му система- а тя няма как да е ОК при живот в бокс, лаещи събратя , самота и всичко останало...Не мога да го пусна на улицата.Всъщност той никога не е и бил улично куче.Роден на хиподрума в Банкя, не е скитал ,получавал е храна от жокеите ,но трябваше да го махнем заради безопасността  заедно с другите кучета там.Обаче само Краси е имал лошият късмет  да лепне демодекоза.Лекарите казват ,че ще се оправи -само да намеря дом, чисто ,топло и спокойно място .И нечия грижа и обич.
Мислила съм много и за вариянта да го взема в къщи.била съм на косъм да го направя..И то много пъти.Обаче две така болни кучета (другото е Джеси) - няма да се справя .Освен това двете ми котки - Краси не е фен на котките,за разлика от Джес...
Та ако някой има идея за Красо - нека ми пише.Той е прекрасно куче- не го казвам просто защото ми е на ръцете.Лоялен и послушен.Гальовен, но не лигльо.В хотела ,където живее е безпорен алфа.Но не се бие и не предизвиква.Не лае излишно, но обажда винаги при проблем.Има някакво особено достойнство в държанието му.Краси търси своя дом.Толкова дълго го чака.
Разбира се -ще поема всички разходи по пътуване за чужбина или за лечение , ако го задомим в Бг.Но крайно крайно време  е да му се реши съдбата .Да има свой дом и човек.Помагайте, ако имате идеи.
User's Signature

#20 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 18 December 2008 - 02:27 PM

И Краси трябва да напусне хотелa (където прекара почти три години).До неделя , като Бимбо ...Не съм била така натясно от преди преди преди години когато се чудех къде да дявам шестте ни  квартални кучета ,когато ордите на Зоомилосърдие трепеха безогледно ..
Някой да иска Краси ?поне временно..
User's Signature

• (5 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни