Какво куче да си взема за апартамент Моля за помощ
Публикувано: 21 November 2013 - 01:33 PM
от скоро сме решили с жена ми да си вземем куче. Бяхме се спряли на Джак Ръсел, но май се отказахме, защото кучето е прекалено активно и не сме сигурни дали ще успеем да му дадем нужното.
И все пак, интересно ми е дали Джак Ръсел е добър избор за малък апартамент.
Преложете порода, която да е по-спокойна и обичлива. Търсим куче, което да е част от семейството, а не куче - пазач.
За момента няма малки деца, но може и да се появят до година - две.
Ако е възможно да не яде обувки и крака на маси/столове :) Мисля, че за това трябва да се учи от малко и стига да намеря подходящи материали бих се заел с обучението му.
Наскоро правихме ремонт и бихме искали да възпитаме кучето така, че да не се налага друг.
Спрях са на померани или японски/немски шпиц. Жена ми обаче не симпатизира на кучета с много остри муцуни.
Всякакъв съвет ще е от помощ! Благодаря предварително на всички отговорили.
п.п Само да изясня, гледали сме доста котки, но куче - не. Аз съм имал куче и още имам ( на село ) , но не съм се грижил за него защото съм бил малък.
Благодаря.
Публикувано: 21 November 2013 - 03:44 PM
Гризане на ръце,крака,ръкави,крачоли,обувки,кабели абе всичко,акане,пишкане.С бебе куче това може да бде сведено до минимум,но не и избегнато.
Според мен вашето куче е английски булдог.

Публикувано: 21 November 2013 - 04:19 PM
Идеята е да се свали това до минимум. Отново разглеждахме и четохме и мисля, че се спряхме на померан или шпиц. Джак Ръсел териера ми е любимо куче, но не знам дали сме готови за него.
За шпицовете така и не намерих каква точно е разликата между мини, голям, среден и т.н.
ЕДИТ: В България може ли да се намери японски шпиц до 400лв? Гледам обяви някъде пише японски, някъде - немски, мини и все ми изглеждат еднакви!
Публикувано: 21 November 2013 - 04:34 PM

Влезте в раздела за породата и се свържете с легитимните развъдници.
Публикувано: 21 November 2013 - 04:40 PM
Публикувано: 22 November 2013 - 09:33 AM
Мисля още от малко да започна с тренирането на най-важните неща и да се надяваме, че ще се справя.
Бихте ли предложили добри развъдници за померани, шпицове и джак ръселови териери, за да погледна за какво иде реч. Благодаря.
п.п Котки съм имал доста, но винаги съм предпочитал кучетета, просто реших, че сега е момента за такава стъпка.
Публикувано: 22 November 2013 - 09:42 AM
Публикувано: 22 November 2013 - 09:49 AM
Само за ДРТ няма развъдник.
Публикувано: 22 November 2013 - 11:26 AM
iNfRaSoNiC, в 22 November 2013 - 10:08 AM, написа:
Държанието в голяма степен ще зависи от това как вие се държите с кучето.
Съседите ни на етажа доскоро имаха джак ръсел и положението беше отвратително. Кученцето се извеждаше рядко, но затова пък за кратко, след което се оставяше само за продължително време, най-вероятно затворено в антрето. Поради което то беше доста нервно и реагираше с истеричен лай на всеки шум по стълбите, като озвучаваше много здраво целия вход. Слава Богу, че хората си родиха бебе и командироваха джак ръселчето при роднини!
При всички положения едно куче ще изисква повече внимание, отколкото една котка.
Публикувано: 22 November 2013 - 02:20 PM
Хубав и спокоен ден и до нови срещи :)
Публикувано: 27 November 2013 - 06:54 PM
Възможно ли да е питам тук или да отварям нова тема в съответния раздел.
Благодаря. Форума е прекрасен, даже си поплаках, когато четох раздела с умрелите животинчета...
Публикувано: 27 November 2013 - 07:14 PM

Публикувано: 27 November 2013 - 07:42 PM
Публикувано: 20 December 2013 - 06:14 PM