Цитат
имам няколко въпроса относно НОК....
имам мъжка немска овчарка на година и 7 месеца... от малък си играе с други кучета и по-големи от него и по-малки......от както направи година не признава други кучета - водя ли го на повод всяко куче е заплаха (освен ако не го познава)..... и не се разбира добре с малки кученца... кажете ми това нормално ли е...
гледал съм доста снимки на кучета шампиони от породата и откривам доста големи разлики - Американските кучета нямат почти нищо общо с европейските.... моя например не прилича на изложбено НОК , а много повече се приближава по екстериор до работните НОК..... та въпросът е защо се получават такива различия d)
Здравей,Алпин r)
За жалост има два основни вида линий по който се работи предимно в Германия и това са кучетата който се раzвъждат единственно според работните им качества и екстериорните биват пренебрегвани.Такива кучета нямат право да вzимат участие в екстериорни иzложби,но в работни беz проблем.Такива кучета нямат много об6то с обраzецът описан в стандартът и практически нямат никаква стойност.По принцит в Бг няма такива раzвъдчици и 6том твоето куче прилича на работно,то просто е екzемпляр плод на некадарно раzмножаване.Иzвинявам се,но това е факт,zа6тото НОк е едно и това е това което вижда6 по снимките на раzлични 6ампиони.
Явно,че кучето ти е доминантно и не си успял да му покаже6 неговото място във ва6ата глутница.Всяко отклонение от нормалното поведение се счита zа гре6ка на собственникът,понеже кучето е като пластелин в ръцете ни и на6ите гре6ки в обучението и отглеждането се отраяват както на психиката така и на анатомията на кучето.
Просто се zамисли къде си сбъркал и съм сигурна,че сам 6те открие6 ре6ението на проблемът,zа жалост не мога да ти кажа ни6то пове4е понеже неzная как си го въzпитавал,в какви условия и т.н.
УСПЕХ d)