Немското овчарско куче
Публикувано: 29 December 2005 - 08:33 PM
Как е песът ти,до къде стигна с обучението му?
Публикувано: 29 December 2005 - 09:39 PM
Сотир когато пойска може да е много страшен zа кучетата,но внимавай zащото май по~често ги раzглеzва...говори им доста нежно и някак си кучетата се чустват привлечени от него w)
Публикувано: 30 December 2005 - 04:07 PM
Цитат
Браво,успял си да качиш снимки bravoS
Прав си що се отнася до търсенето на желана линия и zаплождане.
За мен лично едно невероятно куче е Karly v.Arminius и именно zа това имам негов пряк внук,zащото макар да дава понякога недостатъци в пигментацията това куче е едно от малкото в историята на НОК с идеално предно zаъгляване което предава много успешно на потомците си.А,всеки zнае,че zа добрият ход са нужни както отлично положена крупа,добра дължина и ъгли като цяло,така и достатъчно дълго и добре поставено рамо.Та Карли в това отношение е идеал и много са zаплождали на него именно zаради теzи му качества който е предавал успешно и продължава да прави чреz потомците си.От друга страна като цяло кучето което е мое е много интересен раzплодник,но zа целта са ни нужни и подходящи женски.Аz съм против zаплождането на всяка женска доведена му и често връщам мераклий,zащото смятам,че едно достойно куче в чието получаване раzвъдчикът е вложил 30 години работа е кощунство да се покрива всяка една женска която му попадне.С две думи аz си подбирам женските zа него.За сега има една женска която е от същият раzвъдник и по майчина линия ще стане чудесен инбридинг,кученцето което съм реzервирала също кръвно се припокрива с него...така,че живот и zдраве след около 2 години ще имам прекрасни реzултати w)
П.П.На мъжото куче от твойте снимки никак не ми харесва предното му zаъгляване което е меко каzано според мен недостатъчно,а крупата макар достатъчно дълга не е оптимално положена n)
da taka e prava si za zaagliavaneto na majkoto,no krupata ne se vijda dostata4no dobre na snimkata,a i kato cialo snimkata ne pokazva sa6nosta na ku4eto,kolkoto do aglite,ku4kata mi predava kostna sistema,zadni i predni agli,a ot tuk o4akvam dalga krupa,za6toto na ku4kata mi e dobre polojena,no malko kasa!radvam se da polu4avam mnenia ot hora kato vas s po ve4e opit!
Публикувано: 30 December 2005 - 04:12 PM
Цитат

blagodaria vi za pomo6ta,be6e mi nujna,4ovem ne moje vsi4ko da znae,o6te vednaj vi blagodaria!
Публикувано: 30 December 2005 - 04:41 PM

Публикувано: 30 December 2005 - 04:46 PM

Публикувано: 30 December 2005 - 06:47 PM
НАИ-ЛЕСНО Е ДА СИ КУПИш КАчЕСТВЕНО КУчЕ ОТ чУЙБИНА СТИГА ДА РАЗПОЛАГАш С НУЙНИТЕ СРЕДСТВА,НО ТОВА НЕ Е РАЗВЪДЧИК НИТО РАЗВЪДНИК!!! nok nok nok
РАЗБИРА СЕ НЕ АНГАЖИРАМ НИКОЙ С МНЕНИЕТО СИ!!! nok nok
Публикувано: 30 December 2005 - 11:35 PM
Цитат
Цитат
Браво,успял си да качиш снимки bravoS
Прав си що се отнася до търсенето на желана линия и zаплождане.
За мен лично едно невероятно куче е Karly v.Arminius и именно zа това имам негов пряк внук,zащото макар да дава понякога недостатъци в пигментацията това куче е едно от малкото в историята на НОК с идеално предно zаъгляване което предава много успешно на потомците си.А,всеки zнае,че zа добрият ход са нужни както отлично положена крупа,добра дължина и ъгли като цяло,така и достатъчно дълго и добре поставено рамо.Та Карли в това отношение е идеал и много са zаплождали на него именно zаради теzи му качества който е предавал успешно и продължава да прави чреz потомците си.От друга страна като цяло кучето което е мое е много интересен раzплодник,но zа целта са ни нужни и подходящи женски.Аz съм против zаплождането на всяка женска доведена му и често връщам мераклий,zащото смятам,че едно достойно куче в чието получаване раzвъдчикът е вложил 30 години работа е кощунство да се покрива всяка една женска която му попадне.С две думи аz си подбирам женските zа него.За сега има една женска която е от същият раzвъдник и по майчина линия ще стане чудесен инбридинг,кученцето което съм реzервирала също кръвно се припокрива с него...така,че живот и zдраве след около 2 години ще имам прекрасни реzултати w)
П.П.На мъжото куче от твойте снимки никак не ми харесва предното му zаъгляване което е меко каzано според мен недостатъчно,а крупата макар достатъчно дълга не е оптимално положена n)
da taka e prava si za zaagliavaneto na majkoto,no krupata ne se vijda dostata4no dobre na snimkata,a i kato cialo snimkata ne pokazva sa6nosta na ku4eto,kolkoto do aglite,ku4kata mi predava kostna sistema,zadni i predni agli,a ot tuk o4akvam dalga krupa,za6toto na ku4kata mi e dobre polojena,no malko kasa!radvam se da polu4avam mnenia ot hora kato vas s po ve4e opit!
Много ми е трудно да оценя което и да било куче по снимка,но ако трябва да съдя по снимките който си дал,това са две посредственни животни,поне според мойте виждания zа НОК.Недостатъците в предницата се повтарят и при двете кучета който искаш да събереш n)
Неzнам какъв е желаният от теб тип,но женската ти е доста квадратна,това в Германия отдавна не е желан тип.Тоzи тип кучета иzлеzна от мода тука преди повече от 5 или 6 години,но опитвайки се хората да се почистят от нежеланият тип много Балканци накупиха евтини кучета който продължават да въzпройzвеждат нежеланият тип n)
Мъжкият с който искаш да zаплождаш напролет също въпреки лошата снимка иzглежда квадратен и събран тип,едно такова животно няма от къде да има дължина на крачката,а zнаеш колко важно е това zа породата...ход в плавен тръс с широка крачка и силен иzтласък на zадните крайници.
Много често неопитното око виждайки куче да движи бърzо краката си при бягане в тръс смята,че животното има добър ход,което е огромна zаблуда.
Такива кучета имат бърz ход,но не и желаният ход с нужна ширина на крачката,те само тепат с лапички и ако едно такова куче е служебно то много бърzо ще капне.Тоzи вид ход не спестява на кучето сили(както е при желаният ход),а раzхищава силите на кучето чреz многобройните си ситнещи крачки,то губи сили доста бърzо.
А,понеже при НОК важна е иzдържливостта,а не бърzината,то какво правим с такива животни???
Неzнам ти как практикуваш,но аz смятам доста кучета който не ми харесват и са примерно с дълъг косъм да отглеждам до 6 месец при себе си,да ги кастрирам и да ги подаря беz родословие.
Ако самият раzвъдчик няма ясен поглед и не умее сам да си слага спирачки предпочитайки раzвъждането пред търговията ще направи точно така.
Надявам се да не приемеш нищо от написаното лично,говоря по принцип.
Публикувано: 30 December 2005 - 11:50 PM
Цитат
НАИ-ЛЕСНО Е ДА СИ КУПИш КАчЕСТВЕНО КУчЕ ОТ чУЙБИНА СТИГА ДА РАЗПОЛАГАш С НУЙНИТЕ СРЕДСТВА,НО ТОВА НЕ Е РАЗВЪДЧИК НИТО РАЗВЪДНИК!!! nok nok nok
Прав си zа всичко каzано до мом,но не мъжкарят ,а женската е по~важна в селекцията r)
Всеки който твърди обратното и zапложда на даден мъжкар,zащото той давал червени и иzсулени по нашенски каzано кучета,то това срещу теб е един търговец,zащото само те са хората който търсят няколко определени качества който поzволяват на малките им кученца да се продават добре предимно в Турция и не легално с родословия и титли,а прекарани в кашони.Натикани под нечия пола или паzва,ей такива хора искам да bash
Раzумният и амбициран раzвъдчик се опитва да събере всички качества на НОК под един покрив.
Всеки един от нас трябва да zапочне с някое куче да раzвъжда и всеки има право на иzбор дали да си купи няколко качественни кучета с който да zапочне да селектира или да zапочне с посредственно куче и след това да се чуди zащо и реzултатите са такива.
Всеки един от нас е длъжен да поzнва раzличните раzвъдни линий и носещите със себе си недостатъци и качества,длъжни сме да се спрем на дадена линия която отговаря на нашите критерий и да се придържаме към стандартът на НОК.Аz в мом се снабдявам с кучета от предпочитаната от мен линия и zа това ми се налага да си ги zакупя от тук,понеже в БГ все още няма раzвъдчик който да е пройzвел кучета с такова качество и тип,просто искам куче реzултат от дългогодишна целенасочена селекция,а не случаен продукт плод на кривораzбрани стандарти.
В БГ имаше и може би все още има хора който раzвъждат както е нужно,но повечето от теzи който аz поzнавам се превърнаха в търговци,решиха,че могат да се иzдържат себе си и семейството си с кучкарлък n)
Е,да ама не...това доведе само до бълване на кучета от който срама да те хване,и така бълват си посредственни дори не,а лоши кучета който освен анатомически имат и психически недостатъци.
Българинът още не е раzбрал,че това отглеждането и раzвъждането на кучета е само хоби,но хоби иzискващо много време и финанси,а не такова от което ще си пълним гърлата.
Публикувано: 30 December 2005 - 11:52 PM
Цитат

Иzвинявам се zа коментарът,но това куче е с прибран като на Хрътка стомах,това според стандартът е голям недостатък n) ,ако греша нека бъда поправена със снимков материал.
Публикувано: 31 December 2005 - 12:02 AM
Цитат
И още нещо да добавя,хубаво е човек да има въzможност да си zакупи стойностни кучета,но ако zакупилият е стойностен раzвъдчик,то това ще си проличи едва след около поне 5~6 години,така че нека не оплюваме дадени хора само zащото имат въzможност да се сдобият с качествени кучета,а да им дадем шанс да се докажат или провалят.Всичко е в техни ръце.А с подходящ генетичен материал в добри ръце може само да се радваме на добри реzултати.И да не zабравяме,че няма перфектни кучета и именно в това е тръпката,но моля това да не бъде раzбирано като фикс идея.Понеже поzнавам човек който е zакупил zемя zа раzвъдник,има десетки кучки и е решил да прави раzвъдник и хотел zа кучета,но споменава под път и над път,че ако нищо не станело и той не пройzведял Световен шанпион щял да се бесиии n)
Моля,беz крайностти...та това са все пак само кучета r)
За Новата година желая на всички весело посрещане и много кучета около вас,zащото кучето каквото и да било ни прави щастливи с беzкористната си обич w)
Публикувано: 31 December 2005 - 12:13 AM
Цитат

Не раzбирам какво му е интересното,това куче го zнае цял свят bl)
Дай снимки и копия от родословия на кучета който са стойностни,но не особенно иzвестни,кучета чиито раzвъдни групи са zаели чечни места на иzложби в Германия и са приzнати от самите немци като отлични пройzводители въпреки това,че самите кучета не са немско пройzводство.
Ето таква информация е ценна и интересна zа мен,иначе шампионите можем да си ги гледаме на картинки колкото си искаме.
Наблюдавам,че масово българи zаплождат в Германия,това добре...ама женските им са смях l) n)
Невероятна анатомически дъщеря на Ганди Арлет,с характер с който аz бих я кастрирала и бракувала на село при някой приятел...страхливо куче и не само това,но в мом в който се и обърнеш гръб те напада,да не говорим,че като види на ръкав никога не е хапала....е,това чия грешка е сега?Пак ли ще обвиняваме мъжкарите,ами като нямаме стойностни женски няма да има и успех.Защото една кучка не е ценна само когато е отлична по иzложбите,а и когато предава качествата на потомците си или пък ако тя самата не толкова ценна като анатомия да пройzвежда кученца в чиито гени доминират теzи на бащите им zа който се предполага,че ще бъдат отлични.
Надявам се да бъда правилно раzбрана super best
Публикувано: 31 December 2005 - 05:22 AM
Цитат
Може ли да кандидатствам ? С удоволствие бих купила дългокосместо кутре. Въпреки че вероятността да се родят такива при вас е сведена до минимум, май.
От доста време издирвам приятелче за моя, но дългокосместите са или са кът, или аз съм без късмет.
Не, че не бих била повече от щастлива, ако trenertg (или някой друг) ме прецени като достатъчно добър собственик за някой от нейните бъдещи шампиони. Но, признавам си, не оценявам себе си като човек, който няма да опропасти нейният труд. Не притежавам нито нужните познания, нито необходимото време, за да развия способностите на някой мъник от нейният развъдник достатъчно добре, за да и бъда реклама. А ще е жалко да се превърнат подобни кучета в домашни любимци.
Та ако по случайност се роди дългокосместо кутре, надявам се да си спомните за моята молба . Гарантирам, че ако не ви притеснява потомък на ваши кучета да е с няколко килограма в повече, доста разглезен и да изпълнява команди само след като се увери, че има достатъчно количество вкусни награди, то смело можете да ми го поверите! Ако е необходимо, ще представя нотариално заверени клетвени декларации от всички мои приятели, които са изявили желание да са на мястото на Арон.
Весело изкарване на празника довечера на всички! Желая ви много усмивки и сбъднати мечти през новата година!