Здравейте!
Кучето ми е женско и е на 6 месеца.. Когато беше малко (2-3 месеца) и започнеше да ме хапе (на игра естествено) му забранявах и имаше един момент, в който престана. Отскоро започна отново да хапе по време на разходка, в къщи или винаги, когато започна игра свързана с гонене на предмети и т.н. СЪщо така мисля, че това може да е резултат от играта "Tug of War", защото доста често си играем напоследък. През последната седмица нямах време да го разхождам и мисля, че това може да бъде също проблем. Днес докато го разхождах го направи съвсем без никаква причина.. Искам да ви попитам дали правилно постъпвам, ако го ингорирам и се опитвам да продължа да си ходя и същевременно да казвам строго "НЕ!" и да дърпам повода. Бихте ли ме посъветвали какво може да направя, за да преодолее този проблем?
Благодаря!
6 месечно куче - хапане
Публикувано: 01 December 2013 - 08:28 AM
Хапането си има причина , не се случва случайно . Обикновенно избиване на стрес , то е като игра . Няма да е добре хем да му даваш играчка (отвръщаш на играта ) хем да казваш не . Това поведение ще го обърка . Изобщо ако забравиш не-то мозъка ти ще се раздвижи в положителен за кучето аспект и в бъдеще и за теб . Примерно ако се бута някъде където не му е работа вместо да викаш не отиди и го махни от там , или поне прегради пътя му към мястото . И да се върнем към причините за хапането . Би ли написал колко време му отделяш дневно и по колко пъти го извеждаш за колко време общо ?

Не трябва непременно да сте луд за да работите при нас , но все пак помага !
Публикувано: 01 December 2013 - 08:50 AM
Точно това искам да напиша. Значи първо искам да кажа, че през последните 2 седмици не съм го извеждал много често. Хваща се по 1 път на седмица.. Мисля, че проблема също може да е от там. Храня го по 2 пъти на ден. Иначе, когато го извеждам е за по 1 час някъде. Също така понякога го пускам на двора да потича и си играем с една пръчка, но вече не предпочитам да го правя, защото когато започне играта с пръчка веднага след това започва да ме хапе по краката пак...
Публикувано: 01 December 2013 - 12:26 PM
Какво е кученцето ?
Иначе разходките определено са му малко . Трябва си всеки ден , игрите също .
Като цяло кучето има нужда от впечатления .
А и не сте изяснили докъде стигат игрите .
Опитай като захапе да спреш докато не се успокой . Просто се спри на място и му обръщай гръб , но само ако захапе . След това играта продължава .
Иначе разходките определено са му малко . Трябва си всеки ден , игрите също .
Като цяло кучето има нужда от впечатления .
А и не сте изяснили докъде стигат игрите .
Опитай като захапе да спреш докато не се успокой . Просто се спри на място и му обръщай гръб , но само ако захапе . След това играта продължава .

Не трябва непременно да сте луд за да работите при нас , но все пак помага !
Страница 1 от 1