Публикувано: 20 May 2014 - 10:40 AM
Липсва ми опит, а съм доста притеснена. Тук в Стара Загора отглеждат доста "бойни" кучета и ги пускат развързани из гората. Миналата седмица ни дотичаха в гръб, моят(голдън) дори не ги видя, камо ли да ги е предизвикал, и както дотичаха го захапаха за корема и гърлото. доста ги ритах и им крещах докато се довлачат анаболовите им "стопани"(що за стопани, сигурно 5 мин викаха "нйе, уеее" "пусни, уеее", кучетата изобщо не чуха). после стопаните също дълго биха кучетата, но онези не пускаха, моя даже спря да навава писъци-скимтежи. Все пак пуснаха в някакъв миг, аз вече бях сигурна, че Крум е удушен. Невероятно - момчетата не погледнаха мойто куче, дали е ок, а се ометоха за секунда. Чудо - на моя нищо му нямаше(само малко), НО ТОВА НЯМА ДА СЕ ПОВТОРИ! Само през тупа ми ;)
Някой използвал ли е електрошок на куче? Някъде прочетох, че поради липсата на потни жлези не било като при хората? (усещали го съвсем слабо)
Има ли значение волтажът за килограмите (не искам да убия някое малко питче, но искам дебело дого да пусне гърлото на моя)?
Ако нападащото куче е захапало добре, няма ли да е проводник? Какво да очаквам?
Вече няма да изляза без вода;)
Знаете ли други хитрини които да използвам, когато едно куче вече е захапало другото и няма пускане? (иначе, като назрее конликт и се раззверят, като вляза м/у тях и ги ритна по муцунките се оправяме, но това е при обикновени кучета, с обикновени стопани, а има и други) Имат ли слаби места и какви? Какъв е рискът да се обърне и да ме нападне?