Dog.bg Форуми : Самозащита по време на разходка

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (7 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Самозащита по време на разходка Оцени темата: ***** 1 Гласове

#101 Потребителят е офлайн   anelia_888 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 13 February 2014 - 08:45 PM

Кучето ми е френски булдог, на година и положина, тежи 14 кг, но не дава вид на повече от 10. Има проблем с ВСЯКАКВИ други кучета, не ги харесва и скача на бой. След като аз мога да сдтоя по 30-40 мин, и да изчаквам всички кучета да си тръгнат от клетката, мисля че всеки би трябвало да прави някакъв жест към останалите. Онзи ден чаках на клетката на Лалута 30 мин. Заминаха си всички кучета и влезнахме с 2 бигъла да си играят. Нямаше проблем с тях, но изведнъж от нищото изкочиха един дядо и една баба с куче, което казаха, че било мини шпиц. Кучето било мъжко и само джавкало, но не нападало, било на 6 години и никога не било събирано с други кучета. Дядото през цялото време искаше да си ходи, но бабата не - не нея мохабет и се прави. В крайна сметка бялата пухкава топка се нахвърли върху моя човек и се поразхвърчаха малко косми, но слава на Бога не е имало кръв или сериозни поражения нито по единия нито по другия.

Много се изплаших за другото куче и до днес се чудя, защо въпреки,че ги помолих да не го пускат и да ни дадат малко време те не само че го пуснаха, ами и не ми позволиха да вържа моя. Борба ли им се гледаше, искаха да се отърват от кучето, което явно някой внук им го е натресъл - не знам, но при всички случаи човек трябва да си познава кучето и когато знае,че не е социализирано (както моя) просто си го държа вързан. :ae_085:

User's Signature

Качена снимка

#102 Потребителят е офлайн   owl Икона

• Adopt! - Don't buy!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 14 February 2014 - 02:08 PM

Отговорът е във въпроса: а именно Баба и Дядо:)

Майтапът настрана, недейте да очаквате толерантност от непознати хора.

За мен като собственик на киселячка, която преди доста лесно се поддаваше на провокации и е въз едричка, няма значение кой е започнал кавгата, важното е, че вероятността другото куче да пострада е по-голяма, затова ако надуша, че няма да го бъде между двете кучета ние си хващаме пътя.

За да няма после: Вашето куче е зло :)
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#103 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:строителство , техника, ядене и пиене .

Публикувано: 14 February 2014 - 05:42 PM

Тия френски булдочета съм изумен колко носят на бой.
Оня ден булдочето на една комшийка налетя на моето куче , комшийката страховито го удари по главата с ролетката , и от удара го наби в пръста до половината .
Когато стана булдочето остави отпечатък от главата си в пръста като стъпка от обувка в кал :ud_009:
Мислех да и направя забележка , но прецених , че ако и мен ме удари така ще ме набие до колената в пръстта ,и се въздържах .

#104 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 14 February 2014 - 07:28 PM

:ab_041: :ab_041: :ab_041:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#105 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:All You Need is Love

Публикувано: 14 February 2014 - 07:46 PM

Показване на мнениетоanelia_888, в 13 February 2014 - 08:45 PM, написа:

Кучето ми е френски булдог, на година и положина, тежи 14 кг, но не дава вид на повече от 10. Има проблем с ВСЯКАКВИ други кучета, не ги харесва и скача на бой. След като аз мога да сдтоя по 30-40 мин, и да изчаквам всички кучета да си тръгнат от клетката, мисля че всеки би трябвало да прави някакъв жест към останалите. Онзи ден чаках на клетката на Лалута 30 мин. Заминаха си всички кучета и влезнахме с 2 бигъла да си играят. Нямаше проблем с тях, но изведнъж от нищото изкочиха един дядо и една баба с куче, което казаха, че било мини шпиц. Кучето било мъжко и само джавкало, но не нападало, било на 6 години и никога не било събирано с други кучета. Дядото през цялото време искаше да си ходи, но бабата не - не нея мохабет и се прави. В крайна сметка бялата пухкава топка се нахвърли върху моя човек и се поразхвърчаха малко косми, но слава на Бога не е имало кръв или сериозни поражения нито по единия нито по другия.

Много се изплаших за другото куче и до днес се чудя, защо въпреки,че ги помолих да не го пускат и да ни дадат малко време те не само че го пуснаха, ами и не ми позволиха да вържа моя. Борба ли им се гледаше, искаха да се отърват от кучето, което явно някой внук им го е натресъл - не знам, но при всички случаи човек трябва да си познава кучето и когато знае,че не е социализирано (както моя) просто си го държа вързан. :ae_085:

А защо не ходите на друго по-спокойно място ? Знам какво ще ми отговорите ,но тези от общините не са най-добрите познавачи на кучешкото поведение . За тях просто трябва да има такива заградени места , но нашите кучетата не винаги понасят и други миризми и присъствието на превъзбудени дружки .
User's Signature

Всеки има кучето,което заслужава...
https://www.facebook..._homepage_panel
https://www.facebook...34862426717095/

#106 Потребителят е офлайн   anelia_888 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 February 2014 - 12:00 AM

Показване на мнениетоstarrkopf, в 14 February 2014 - 08:46 PM, написа:

А защо не ходите на друго по-спокойно място ? Знам какво ще ми отговорите ,но тези от общините не са най-добрите познавачи на кучешкото поведение . За тях просто трябва да има такива заградени места , но нашите кучетата не винаги понасят и други миризми и присъствието на превъзбудени дружки .

Ами истината е,че ходя рядко там - именно защото винаги има много кучета, но често минавам с колата и като видя,че е празно го пускам. Все пак и аз плащам по 50 лева годишно и имам право да ползвам клетката. Друг е въпроса, че живея в центъра, а там има само едно клеткоподобно, мръсно, цялото в дупки от ремонта, който тече в градската градина (и по оградата и по земята) и никак не е удобно, но - съдба! Къде отиват парите ни и аз не знам :eg_033:
User's Signature

Качена снимка

#107 Потребителят е офлайн   anelia_888 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 February 2014 - 12:02 AM

Показване на мнениетоemilvr, в 14 February 2014 - 06:42 PM, написа:

Тия френски булдочета съм изумен колко носят на бой.
Оня ден булдочето на една комшийка налетя на моето куче , комшийката страховито го удари по главата с ролетката , и от удара го наби в пръста до половината .
Когато стана булдочето остави отпечатък от главата си в пръста като стъпка от обувка в кал :ud_009:
Мислех да и направя забележка , но прецених , че ако и мен ме удари така ще ме набие до колената в пръстта ,и се въздържах .

Наистина са им корави главите, но това е една от чертите, които са им присъщи - биткаджии, страдащи от Наполеонов комплекс и влзенат ли в бой не излизат - каквото ще да става. Толкова много кураж, а толкова къси крачета :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

#108 Потребителят е офлайн   Marinka7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 February 2014 - 12:31 AM

И аз имам подобен проблем ,моето куче също ръмжи и лае другите кучета дори не иска да си играе с тях но си мисля ,че проблема идва от там ,че когато беше мъничка на около 3 месеца една по голяма от нея померанка се беше затичала и мина през нея та от там нататък забелязах ,че се държи така :unsure: :rf_011:

#109 Потребителят е офлайн   Nera :) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 February 2014 - 12:02 PM

Показване на мнениетоanelia_888, в 15 February 2014 - 01:00 AM, написа:

Показване на мнениетоstarrkopf, в 14 February 2014 - 08:46 PM, написа:

Ами истината е,че ходя рядко там - именно защото винаги има много кучета, но често минавам с колата и като видя,че е празно го пускам. Все пак и аз плащам по 50 лева годишно и имам право да ползвам клетката. Друг е въпроса, че живея в центъра, а там има само едно клеткоподобно, мръсно, цялото в дупки от ремонта, който тече в градската градина (и по оградата и по земята) и никак не е удобно, но - съдба! Къде отиват парите ни и аз не знам :eg_033:

Горе-долу в центъра има и още една клетка (Точно зад стадион Христо Ботев). Малко е мизерна, но е доста голяма и през повечето време през деня поне е празна.

#110 Потребителят е офлайн   anelia_888 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 February 2014 - 12:45 PM

Цитат

Горе-долу в центъра има и още една клетка (Точно зад стадион Христо Ботев). Малко е мизерна, но е доста голяма и през повечето време през деня поне е празна.

Не я знам, но знам,че е страшно мръсна и за това никой не ходи. Мои приятели са били 3 пъти там и трите пъти си отиват с пробити лапи. Очакваме скоро да я пооправят, но да видим :)
User's Signature

Качена снимка

#111 Потребителят е офлайн   Тази Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 May 2014 - 10:40 AM

Липсва ми опит, а съм доста притеснена. Тук в Стара Загора отглеждат доста "бойни" кучета и ги пускат развързани из гората. Миналата седмица ни дотичаха в гръб, моят(голдън) дори не ги видя, камо ли да ги е предизвикал, и както дотичаха го захапаха за корема и гърлото. доста ги ритах и им крещах докато се довлачат анаболовите им "стопани"(що за стопани, сигурно 5 мин викаха "нйе, уеее" "пусни, уеее", кучетата изобщо не чуха). после стопаните също дълго биха кучетата, но онези не пускаха, моя даже спря да навава писъци-скимтежи. Все пак пуснаха в някакъв миг, аз вече бях сигурна, че Крум е удушен. Невероятно - момчетата не погледнаха мойто куче, дали е ок, а се ометоха за секунда. Чудо - на моя нищо му нямаше(само малко), НО ТОВА НЯМА ДА СЕ ПОВТОРИ! Само през тупа ми ;)

Някой използвал ли е електрошок на куче? Някъде прочетох, че поради липсата на потни жлези не било като при хората? (усещали го съвсем слабо)
Има ли значение волтажът за килограмите (не искам да убия някое малко питче, но искам дебело дого да пусне гърлото на моя)?
Ако нападащото куче е захапало добре, няма ли да е проводник? Какво да очаквам?

Вече няма да изляза без вода;)

Знаете ли други хитрини които да използвам, когато едно куче вече е захапало другото и няма пускане? (иначе, като назрее конликт и се раззверят, като вляза м/у тях и ги ритна по муцунките се оправяме, но това е при обикновени кучета, с обикновени стопани, а има и други) Имат ли слаби места и какви? Какъв е рискът да се обърне и да ме нападне?

#112 Потребителят е офлайн   Marinka7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 May 2014 - 12:31 PM

Показване на мнениетоPr07o7yp3, в 09 December 2013 - 12:49 AM, написа:

В нашия град вече почти не останаха бездомни кучета. Има няколко, които го храни една жена и това са едни от малкото останали бездомни кучета или поне по пътищата по, които аз минавам.
За радост са от тези, които само лаят, но не нападат. Страхливи са, даже доста. Веднъж понечих да хвърля гранулка на едно от тях и то се втурна да бяга.

Както и да е, когато трябва да се разминем с някое бездомно куче, просто правя следното. Не го гледам в очите, опитвам се да не показвам страх, тъй като те го усещат.
Моята Хера също не е страхлива и в повечето случаи дори иска да се запознае с въпросното куче.

Като цяло всичко минава без дори да се излаят. Истината е, че се притеснявам повече от домашните кучета. Уличните са свикнали с това, че ще се срещат с други кучета и не им прави такова впечатление.
Много по-често се случва някое чуждо куче, което е разхождано от стопанина си да започне да лае агресивно към моето, отколкото някое бездомно да го направи.

Да,моето си лае по другите (по големи) но от страх не от нещо друго.Мисли си ,че представляват (по големите) заплаха за нея. И едно квартално до нас има което като почна да лае и моята почна. Моята реакция беше: взех си я и почнах да и говоря и да я успокоявам а тя само гледаше дугото куче. Всичко се гради на доверието :flagbg:

#113 Потребителят е офлайн   anelia_888 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 May 2014 - 05:34 PM

Показване на мнениетоТази, в 20 May 2014 - 11:40 AM, написа:

Липсва ми опит, а съм доста притеснена. Тук в Стара Загора отглеждат доста "бойни" кучета и ги пускат развързани из гората. Миналата седмица ни дотичаха в гръб, моят(голдън) дори не ги видя, камо ли да ги е предизвикал, и както дотичаха го захапаха за корема и гърлото. доста ги ритах и им крещах докато се довлачат анаболовите им "стопани"(що за стопани, сигурно 5 мин викаха "нйе, уеее" "пусни, уеее", кучетата изобщо не чуха). после стопаните също дълго биха кучетата, но онези не пускаха, моя даже спря да навава писъци-скимтежи. Все пак пуснаха в някакъв миг, аз вече бях сигурна, че Крум е удушен. Невероятно - момчетата не погледнаха мойто куче, дали е ок, а се ометоха за секунда. Чудо - на моя нищо му нямаше(само малко), НО ТОВА НЯМА ДА СЕ ПОВТОРИ! Само през тупа ми ;)

Някой използвал ли е електрошок на куче? Някъде прочетох, че поради липсата на потни жлези не било като при хората? (усещали го съвсем слабо)
Има ли значение волтажът за килограмите (не искам да убия някое малко питче, но искам дебело дого да пусне гърлото на моя)?
Ако нападащото куче е захапало добре, няма ли да е проводник? Какво да очаквам?

Вече няма да изляза без вода;)

Знаете ли други хитрини които да използвам, когато едно куче вече е захапало другото и няма пускане? (иначе, като назрее конликт и се раззверят, като вляза м/у тях и ги ритна по муцунките се оправяме, но това е при обикновени кучета, с обикновени стопани, а има и други) Имат ли слаби места и какви? Какъв е рискът да се обърне и да ме нападне?

Ами аз се чудя същото - има прожектор с електрошок накрая. Никога не съм го използвала и не знам силата му, но нахалните котки пред блока се разхвърчават като стрели само при звука му (никога не бих ги наранила, просто като влезнат в блока и не мога да излезна с кучетата) та се чудя дали самия звук не би изплашило кучетата?
User's Signature

Качена снимка

#114 Потребителят е офлайн   Тази Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 May 2014 - 07:18 PM

Ами на мен ми трябва, когато звероподобните бойни дого-та нападнат кучето ми и не пускат гърлото му...

#115 Потребителят е офлайн   marin4eto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 May 2014 - 07:30 PM

Показване на мнениетоТази, в 20 May 2014 - 07:18 PM, написа:

Ами на мен ми трябва, когато звероподобните бойни дого-та нападнат кучето ми и не пускат гърлото му...

Точно при тях само звукът едва ли ще помогне. И аз отдавна обмислям закупуването на електрошок, но се притеснявам в суматохата да не нараня и моето куче, а и не знам как точно действа... Да не се стигне до неприятни последици... Спреят при тези породи не мисля, че ще помогне. А след елестрошока е ножа, до който се надявам да не се стига...и мен ме интересуват достатъчно ефикасни средства за самозащита, без фатални последици. Идеята е да отблъсна нападащото или вече захапало куче.

#116 Потребителят е офлайн   Тази Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 May 2014 - 08:23 PM

Показване на мнениетоmarin4eto, в 20 May 2014 - 07:30 PM, написа:

Показване на мнениетоТази, в 20 May 2014 - 07:18 PM, написа:

Точно при тях само звукът едва ли ще помогне. И аз отдавна обмислям закупуването на електрошок, но се притеснявам в суматохата да не нараня и моето куче, а и не знам как точно действа... Да не се стигне до неприятни последици... Спреят при тези породи не мисля, че ще помогне. А след елестрошока е ножа, до който се надявам да не се стига...и мен ме интересуват достатъчно ефикасни средства за самозащита, без фатални последици. Идеята е да отблъсна нападащото или вече захапало куче.

И аз така.

#117 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 20 May 2014 - 08:55 PM

Не омаловажавам неприятната ситуация, аз самата съм била с моята кучана многократно в подобни, НО ... @Тази, ако това беше и на половината вярно: "когато звероподобните бойни дого-та нападнат кучето ми и не пускат гърлото му", то ти нямаше да имаш повече куче и сега щяхме да палим свещ. Затова моля, нека не слагаме етикети на едрите породи кучета с бойни, звероподобни и прочее. Най-малкото тези квалификации не говорят добре за теб и показват колко всъщност си запозната с поведението им.
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#118 Потребителят е офлайн   Тази Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 May 2014 - 09:03 PM

Показване на мнениетоdmm, в 20 May 2014 - 08:55 PM, написа:

Не омаловажавам неприятната ситуация, аз самата съм била с моята кучана многократно в подобни, НО ... @Тази, ако това беше и на половината вярно: "когато звероподобните бойни дого-та нападнат кучето ми и не пускат гърлото му", то ти нямаше да имаш повече куче и сега щяхме да палим свещ. Затова моля, нека не слагаме етикети на едрите породи кучета с бойни, звероподобни и прочее. Най-малкото тези квалификации не говорят добре за теб и показват колко всъщност си запозната с поведението им.

Разбира се, че не говоря за всички, а за тези, които срещнах. "бойни" са, защото това работят. Защото техните собственици с боеве си изкарват прехраната. Да, не съм запозната с поведението им. Това не е толкова страшно и непоправимо.

#119 Потребителят е офлайн   Тази Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 May 2014 - 09:05 PM

Това с "етикетите" е вече такова клише. Дърдорим си едно и също, пък батките си правят боевете, убиват си кучетата.. какво значение има дали са йоркита или питове, е освен шансовете на моя...

#120 Потребителят е офлайн   Тази Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 May 2014 - 09:11 PM

Съжалявам ако ви се е сторило обидно, не съм искала. Моля само да споделите някакъв опит. Казахте, че ви се е случвало не веднъж...

• (7 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни