Въпроси за финки
Публикувано: 25 April 2007 - 07:54 AM
Иначе изглеждат добре.
Аз, за съжаление не успявам да им покълна семена. Опитвах в съд с памук - настана смрад голяма. После пробвах по метода, който Анчето препоръча - в бурканчета с вода в хладилника за 5 дни, но пак не стана. Може би защото в зърнената смеска има и разни парчетии с витамини и друга гняз. Може би трябва да взема чисто просо например. Така ще направя. Хайде чао!
Публикувано: 25 April 2007 - 09:17 AM
Ние вече си имаме ваничка, първия ден се къпаха 4 пъти b) - голям мерак им беше. Сега още с изгрева това им е първата работа, като вляза в стаята - вече цялата ваничка е в капки, а те се сушат доволни! Но от гнездене няма и помен s) ! Явно ще купуваме къщичка за канарчета super best .
Поздрави на всички!!!

Доброто е недостатъчно, когато по-доброто е възможно!
Публикувано: 25 April 2007 - 09:25 PM

Публикувано: 26 April 2007 - 08:44 PM
Публикувано: 28 April 2007 - 11:39 PM
Публикувано: 29 April 2007 - 08:03 AM
Май най-важното е, че нашите строят гнездо!!! victoryVVV Обаче им сложихме гнездилка за канари, с подвижно дъно. Сложих им я вечерта, на сутринта вече пълнеха сламки и т.н. вътре! След дълъг размисъл вкъщи решихме, че явно в такава са измътени и те, затова ги беше страх от онази тъмна къщичка с дупката (явно не са чели в какво трябва да мътят l) ). Сега кипи буйна строителна дейност и са много интересни, как завиват сламките с кончета и памучета!
maria, страхотна новина! Дано има още яйчица, а и пиленца в скоро време! А и добре дошла в темата за вълнистите папагали, дано да си намерила решение за беглеца!
Ancheto, семената трябва да имат кълнчета поне милиметър, тогава са най-полезни. Иначе и при самото набъбване се активизират процесите в зърното, но малко по-късно вече е големият бум на витамини и всички останали полезнотии. А и пониците като на 1f40 са много добро решение, обаче моите диваци само ги издърпват от пръстта, не ги изяждат и затова се върнахме на кълнове.
Поздрави на всички!

Публикувано: 29 April 2007 - 10:40 AM
Публикувано: 30 April 2007 - 09:26 PM
Цитат
Цитат
Да ви кажа същото направих и стана доста бързо, а и не изисква много много игра!
Има значителна разлика между качествата на покълнеците и пониците.
Публикувано: 01 May 2007 - 08:27 AM
Прикачени файлове
-
S5001183.JPG (30.79K)
Брой сваляния: 90

Публикувано: 01 May 2007 - 11:01 AM
Публикувано: 01 May 2007 - 05:25 PM

Публикувано: 01 May 2007 - 07:54 PM
Публикувано: 02 May 2007 - 07:27 AM
Яйчицата продължават да са на пода на къщичката и постоянно биват местени и търщкаляни. Поне това предполагам като чувам звуците отвътре. Аз използвам всеки момент, когато са навън да шпионирам яйчицата. Надявам се скоро да се похвалим с поколение. Установих, че много обичат хляб /домашен, който аз правя/, накиснат във вода и подсладен с малко мед. Адат и покълналото. Има едни витамини на Падован - цветни, много хубаво миришат - тях направо ги обожават, та чак се притеснявам да не им дойдат много. Та така се гледаме. Сега децата са обратно вкъщи и се надявам да няма стрес.
А вълнистия си кръжи свободно, влиза и излиза от клетката на кака си - корелата ми се оказа женска - и въобще са си много добре заедно. За разлика от нея обаче той си има много "входове" и "изходи". Както си е кацнал върху клетката, изведнъж се спуска надолу и влиза през прелките. По същия начин и излиза естествено. И така пърпори с крилца, че имам чувството, че е колибри. b)
Анче, твоите май са отличници по плодовитост. Дето се вика още кърмят и вече са бременни
Хайде, поздрави на всички. 1super
Публикувано: 02 May 2007 - 09:32 PM
mariageorgieva, браво на твоите, личи си кои са по-едри като вид - цели 6 яйца! b) Даде ми чудесна идея - тази вечер им дадох и аз домашен хляб, пълнозърнест, с няколко вида семена вътре (не от тези на птичките, спокойно, не ги подяждаме), само че не го киснах, закрепих едно парченце между пречките на клетката. Направо полудяха да го ядат! super best Чак се чудя как не съм се сетила досега да им пъхна такава вкусотия r) ...Сега им варя яйце, което също много "уважават" wink . Ех, дано всички си имаме малки щурчовци в скоро време! victoryVVV

Публикувано: 03 May 2007 - 07:47 AM
А това за накиснатия хляб съм чувала, че е хубаво да се слага когато има малки - че да им дават на тях. А за меда - реших, че е добре, защото милата душица се измъчи от снасяне - те тия 7 яйца като общ обем вече са по-големи от нея. Само че моите избират само белия хляб - пълнозърнестия не го искат. Хайде, успех с яйчицата!