Фалшиви родословия от България и БРФК Фалшиви родословия от България и БРФК
Публикувано: 09 December 2013 - 06:49 PM
Получих следното писмо от Иржи Новотни:
Hello Georgy,
How are you?
I'm today writing you with maybe e-mail that won't make you happy.
Somebody in Bulgaria is breeding and selling puppies with fake father.
They claim the father of the puppies is Orion z Jirova dvora. Attached
is the pedigree.
Do you know this breeder?
I'm going to write to FCI but I think you should also write to your
kennel club because this person is not doing a good name for Bulgarian
dogs. They should be stopped.
Thank you,
Jiri
И след като му обясних каква е ситуацията в България, честно и откровенно, получих следното писмо:
Hello Georgy,
From what you write I can see that to fight them is very hard.
I will annouce this to Kennel Club of Mexico and hopefully at least this litter can be stopped.
It's a pity that people like this are ruining the repution of the whole East block.
Jiri
За тези който се чудят, български развъдчик до този момент не е използвал Орион никога или друг разплодник собственик на Jinopo.
Публикувано: 09 December 2013 - 07:56 PM
Поне имаме пълна сестра на Орион в БГ.

"Направете го заради мен:погрижете се за това,моята овчарка да остане работно куче,така както аз правех през целият си живот в името на тази цел" Max von Stephanitz 1864-1936
http://www.working-d...a%20Dvora%20CS/
http://www.working-d...ls/520770/..CS/
Публикувано: 09 December 2013 - 08:33 PM
Благодаря предварително.
Публикувано: 09 December 2013 - 09:20 PM
Дано съм полезен в казуса.
1. Сигнализирайте БРФК, и ръководните органи.
2. Това, което описвате, както го описвате представлява : престъпление от общ характер измама, а ако родословието е фалшиво, неистинско най-вероятно има и документна измама.
Мога да Ви посъветвам, да се свържете с този търговец/развъдчик, да проведете коуникация, да питате за цена, данни и тази комуникаия да я копирате. Отивате в най-близко РПУ, пускате писмено сигнал, с копие на разговора между вас и лицата и това ще е напълно достатъчно! Както копирайте и снимката и имейлите между вас и този Ири. Копирайте и обявата. И я приложете. Ако цената , която искат за куче от този "развъдник" знаете ли, каква е?
П.П.
Ако БРФК е замесена в издаването на това родословие, то не сигнализирайте при тях, а директно в най-близкото РПУ, както вече ви казах. :) Плюс пратете на английски документите и всичко към FCI
Публикувано: 09 December 2013 - 09:41 PM
Не зная кой е печатал този , но определено доста се различава от сертификатите на моите кучета които са заминавали извън България .
Мисля , че всеки един човек с малко над средните познания по работа с програми за обработка на файлове може да направи подобен "сертификат".
Ако пък собственика на този развъдник е член на БРФК е напълно възможно седалището на развъдника му да не е в Бг и за това да става объркване.
Публикувано: 09 December 2013 - 09:55 PM
Незнам какво става и кой е развъдника. Едно е сигурно. Продават се кученца, с тези документи и Орион със сигурност не е баща им. Просто трябва да се разплете казуса.
Лош имидж за България, БРФК, кинологията в БГ. Вече сме по форумите отвъд океана.
Незнам какво да кажа повече. То бива наглост, но това е...
Престъпление е и още как. Не съм видял обявата и незнам повече подробности. Знам само, че собственикът на кученцето, дето е показал родословието, е попитал Иржи за майката и така Иржи е разбрал за измамата и използването на името му като развъдчик и разплодника му. Бащата на тези кученца не е Орион. Кой и как е продал на човек от Мексико кученцето, а до колкото разбирам, става въпрос за кученца, тепърва се уточнява.
Публикувано: 09 December 2013 - 10:00 PM
Георги Симеонов, в 09 December 2013 - 09:55 PM, написа:
Незнам какво става и кой е развъдника. Едно е сигурно. Продават се кученца, с тези документи и Орион със сигурност не е баща им. Просто трябва да се разплете казуса.
Лош имидж за България, БРФК, кинологията в БГ. Вече сме по форумите отвъд океана.
Незнам какво да кажа повече. То бива наглост, но това е...
Престъпление е и още как. Не съм видял обявата и незнам повече подробности. Знам само, че собственикът на кученцето, дето е показал родословието, е попитал Иржи за майката и така Иржи е разбрал за измамата и използването на името му като развъдчик и разплодника му. Бащата на тези кученца не е Орион. Кой и как е продал на човек от Мексико кученцето, а до колкото разбирам, става въпрос за кученца, тепърва се уточнява.
Според мен, трябва да отреагирате. Къде е публикувана обявата?
Публикувано: 09 December 2013 - 10:09 PM
Публикувано: 09 December 2013 - 10:14 PM

Ще се образува досъдебно разследване и така. Престъплението е от общ характер - което означава че се ръководи в досъдебна фаза от прокурор, а в съдебна прокурорът е обвинител на държавата с/у подсъдимия.
Виждам на документа има подписи, печат, едно графологична експертиза ще установи дали подписите са фалшифицирани кой какъв е. Предполагам, че лицето купило куче е платило висока цена за това кученце, съответно хубаво е да си търси правата.
Публикувано: 09 December 2013 - 10:20 PM
Цитат
Петернм това явно не се случва у нас.
Човека, който е закупил кутрето не знае ли от кого го е купил?
Как се е свързал с продавача-телефони,имейли?
Чий е този подпис на документа?
Публикувано: 09 December 2013 - 10:26 PM
ShiBumi_GirL, в 09 December 2013 - 10:20 PM, написа:
Цитат
Петернм това явно не се случва у нас.
Човека, който е закупил кутрето не знае ли от кого го е купил?
Как се е свързал с продавача-телефони,имейли?
На документа има печат и подпис на БРФК. Има подпис и т.н. Как ще се е случило извън България, а документа е на БГ

Публикувано: 09 December 2013 - 10:30 PM
Цитат
Доколкото разбирам човека закупил куче е от Мексико.
Публикувано: 09 December 2013 - 10:43 PM
ShiBumi_GirL, в 09 December 2013 - 10:30 PM, написа:
Цитат
Доколкото разбирам човека закупил куче е от Мексико.
Ами също г-н/г-жата да отиде в тяхната полиция да си задейства жалбичката. Ще се задействат тамошните власти, ще си съдействат с българските. Ако на човека му се занимава.

От обясненото аз разбирам, че БРФК е своего рода съучастник.
Публикувано: 09 December 2013 - 11:12 PM
Публикувано: 09 December 2013 - 11:33 PM

Лицето, което е закупило куче, с фалшиви документи би следвало да има интерес да си търси правата за измамата, и щетите които са му нанесени. Аз не знам и каква е цената. Ако уведоми своите власти те ще проведат разследване и ще изискват съдействие с българските власти , за да установят кой го е издал. Много е важно и как са преведени парите, къде е сключена сделката и т.н. имаме ли някакви договори с Мексико, тяхната правна система не е като англо-саксонската на принципа на Common Law (US, Canada, Australia, UK) а е Civil Law, но по-различна от римското право и пр. Но това не е фатално. При взаимодействие и сътрудничество м/у мексикански и български власти, ако се установи, че има извършено престъпление (примерно съучестничество) от страна на българско физическо лице в изработването на документи с невярно съдържание - например, българската прокуратура ще се самосезира и заведе досъдебно производство с/у дадено лице и тъй.
Публикувано: 09 December 2013 - 11:41 PM
Публикувано: 09 December 2013 - 11:46 PM
mik, в 09 December 2013 - 11:41 PM, написа:

Ако се окаже , че е измама , все пак това е варианта за търсене на правата. Не

Публикувано: 09 December 2013 - 11:52 PM
Публикувано: 10 December 2013 - 09:44 AM
Бланката като че ли е истинска. Кучето си има ПК Номер, което значи че е вписано в ПК на БРФК. Ако БРФК нямат участие, то най-нормалното нещо ще е, като получат сигнала да обявят родословията на това кучило за невалидни и да обявят за измамата на интернет страницата си, а даже и да сигнализират до FCI.
От експортната бланка се вижда че производител на кучилото е Lylenna Grimhm. Никой ли не познава подобен развъдчик в България :) Ако не е от България, защо му се издават бг родословия :)

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 10 December 2013 - 10:23 AM