Dog.bg Форуми : Фалшиви родословия от България и БРФК

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Фалшиви родословия от България и БРФК Фалшиви родословия от България и БРФК Оцени темата: -----

#1 Потребителят е офлайн   Георги Симеонов Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 09 December 2013 - 06:49 PM

За най - голямо мое съжаление, у нас хората ламтящи за пари нямат граници. Продават по интернет цяло кучило, с фалшиви документи от БРФК, като лъжат, че са използвали най- добрия разплодник в момента на JINOPO - Orion z Jirkova dvora. Опитват се най - нагло да продадат кучетата в САЩ и Мексико. Ето така се проваля имиджа не само на България, но и на всички страни от източния блок.
Получих следното писмо от Иржи Новотни:
Hello Georgy,

How are you?

I'm today writing you with maybe e-mail that won't make you happy.

Somebody in Bulgaria is breeding and selling puppies with fake father.
They claim the father of the puppies is Orion z Jirova dvora. Attached
is the pedigree.

Do you know this breeder?

I'm going to write to FCI but I think you should also write to your
kennel club because this person is not doing a good name for Bulgarian
dogs. They should be stopped.

Thank you,
Jiri
И след като му обясних каква е ситуацията в България, честно и откровенно, получих следното писмо:
Hello Georgy,

From what you write I can see that to fight them is very hard.

I will annouce this to Kennel Club of Mexico and hopefully at least this litter can be stopped.

It's a pity that people like this are ruining the repution of the whole East block.

Jiri
За тези който се чудят, български развъдчик до този момент не е използвал Орион никога или друг разплодник собственик на Jinopo.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#2 Потребителят е офлайн   DOGI_DOG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 December 2013 - 07:56 PM

Като гледам това, българин скоро няма и да бъде допуснат да използва някакъв разплодник от този развъдник.
Поне имаме пълна сестра на Орион в БГ.
User's Signature

"Направете го заради мен:погрижете се за това,моята овчарка да остане работно куче,така както аз правех през целият си живот в името на тази цел" Max von Stephanitz 1864-1936
http://www.working-d...a%20Dvora%20CS/
http://www.working-d...ls/520770/..CS/

#3 Потребителят е офлайн   Георги Симеонов Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 December 2013 - 08:33 PM

За съжаление Доги, прав си. То бива наглост, обаче такава не бях виждал. Как да се гордея, че съм българин, след такова нещо? И като знам какво е положението в БГ кинологията и в ОНОК и в БОГОК и в БРФК, най - доброто, което може да се направи е, да се разкрие измамника кой е и да се измие петното от българската кинология и от България. Искренно се моля, това да стане. И ако някой може да помогне, моля, нека го направи.
Благодаря предварително.

#4 Потребителят е офлайн   peternm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 December 2013 - 09:20 PM

Здрасти,

Дано съм полезен в казуса.

1. Сигнализирайте БРФК, и ръководните органи.
2. Това, което описвате, както го описвате представлява : престъпление от общ характер измама, а ако родословието е фалшиво, неистинско най-вероятно има и документна измама.

Мога да Ви посъветвам, да се свържете с този търговец/развъдчик, да проведете коуникация, да питате за цена, данни и тази комуникаия да я копирате. Отивате в най-близко РПУ, пускате писмено сигнал, с копие на разговора между вас и лицата и това ще е напълно достатъчно! Както копирайте и снимката и имейлите между вас и този Ири. Копирайте и обявата. И я приложете. Ако цената , която искат за куче от този "развъдник" знаете ли, каква е?

П.П.

Ако БРФК е замесена в издаването на това родословие, то не сигнализирайте при тях, а директно в най-близкото РПУ, както вече ви казах. :) Плюс пратете на английски документите и всичко към FCI

#5 Потребителят е офлайн   mik Икона

• Breeding for Quality,NOT Quantity
  • PipPipPip

Публикувано: 09 December 2013 - 09:41 PM

Изнасяла съм не едно куче извън границите на Европа и сертификата не изглеждаше по този начин.
Не зная кой е печатал този , но определено доста се различава от сертификатите на моите кучета които са заминавали извън България .
Мисля , че всеки един човек с малко над средните познания по работа с програми за обработка на файлове може да направи подобен "сертификат".
Ако пък собственика на този развъдник е член на БРФК е напълно възможно седалището на развъдника му да не е в Бг и за това да става объркване.

#6 Потребителят е офлайн   Георги Симеонов Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 December 2013 - 09:55 PM

Престъпление и то какво.
Незнам какво става и кой е развъдника. Едно е сигурно. Продават се кученца, с тези документи и Орион със сигурност не е баща им. Просто трябва да се разплете казуса.
Лош имидж за България, БРФК, кинологията в БГ. Вече сме по форумите отвъд океана.
Незнам какво да кажа повече. То бива наглост, но това е...
Престъпление е и още как. Не съм видял обявата и незнам повече подробности. Знам само, че собственикът на кученцето, дето е показал родословието, е попитал Иржи за майката и така Иржи е разбрал за измамата и използването на името му като развъдчик и разплодника му. Бащата на тези кученца не е Орион. Кой и как е продал на човек от Мексико кученцето, а до колкото разбирам, става въпрос за кученца, тепърва се уточнява.

#7 Потребителят е офлайн   peternm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 December 2013 - 10:00 PM

Показване на мнениетоГеорги Симеонов, в 09 December 2013 - 09:55 PM, написа:

Престъпление и то какво.
Незнам какво става и кой е развъдника. Едно е сигурно. Продават се кученца, с тези документи и Орион със сигурност не е баща им. Просто трябва да се разплете казуса.
Лош имидж за България, БРФК, кинологията в БГ. Вече сме по форумите отвъд океана.
Незнам какво да кажа повече. То бива наглост, но това е...
Престъпление е и още как. Не съм видял обявата и незнам повече подробности. Знам само, че собственикът на кученцето, дето е показал родословието, е попитал Иржи за майката и така Иржи е разбрал за измамата и използването на името му като развъдчик и разплодника му. Бащата на тези кученца не е Орион. Кой и как е продал на човек от Мексико кученцето, а до колкото разбирам, става въпрос за кученца, тепърва се уточнява.

Според мен, трябва да отреагирате. Къде е публикувана обявата?

#8 Потребителят е офлайн   Георги Симеонов Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 December 2013 - 10:09 PM

Това не се знае все още. Човек с вече закупено кученце с тези документи се е свързал с Иржи.

#9 Потребителят е офлайн   peternm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 December 2013 - 10:14 PM

Ами ако кучето е около70 минимални работни заплати е измама в големи размери. Ако е 140 минимални заплати е в особено големи размери. Лицето да отиде директно в РПУ. :rc_036:

Ще се образува досъдебно разследване и така. Престъплението е от общ характер - което означава че се ръководи в досъдебна фаза от прокурор, а в съдебна прокурорът е обвинител на държавата с/у подсъдимия.

Виждам на документа има подписи, печат, едно графологична експертиза ще установи дали подписите са фалшифицирани кой какъв е. Предполагам, че лицето купило куче е платило висока цена за това кученце, съответно хубаво е да си търси правата.

#10 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 09 December 2013 - 10:20 PM

Цитат

Кой и как е продал на човек от Мексико кученцето, а до колкото разбирам, става въпрос за кученца,

Петернм това явно не се случва у нас.
Човека, който е закупил кутрето не знае ли от кого го е купил?
Как се е свързал с продавача-телефони,имейли?
Чий е този подпис на документа?
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#11 Потребителят е офлайн   peternm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 December 2013 - 10:26 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 09 December 2013 - 10:20 PM, написа:

Цитат

Кой и как е продал на човек от Мексико кученцето, а до колкото разбирам, става въпрос за кученца,

Петернм това явно не се случва у нас.
Човека, който е закупил кутрето не знае ли от кого го е купил?
Как се е свързал с продавача-телефони,имейли?

На документа има печат и подпис на БРФК. Има подпис и т.н. Как ще се е случило извън България, а документа е на БГ :dh_188:

#12 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 09 December 2013 - 10:30 PM

Цитат

Лицето да отиде директно в РПУ.

Доколкото разбирам човека закупил куче е от Мексико.
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#13 Потребителят е офлайн   peternm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 December 2013 - 10:43 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 09 December 2013 - 10:30 PM, написа:

Цитат

Лицето да отиде директно в РПУ.

Доколкото разбирам човека закупил куче е от Мексико.

Ами също г-н/г-жата да отиде в тяхната полиция да си задейства жалбичката. Ще се задействат тамошните власти, ще си съдействат с българските. Ако на човека му се занимава. :ba_025:

От обясненото аз разбирам, че БРФК е своего рода съучастник.

#14 Потребителят е офлайн   mik Икона

• PipPipPip

Публикувано: 09 December 2013 - 11:12 PM

Принципно за подаване на неверни данни носи отговорност само и единствено лицето което е подало данните ! Така е и в Германия ! Преди време лично аз имах подобна случка в която собственик на мъжко куче на което бях заплодила и имах кученца , бе подал невярна дата за заплод . Имаше доста дълга кореспонденция и разговори и след тяхно вътрешно разследване собственика на мъжкото куче беше наказан . Т.е. който подава заявление за даден документ е стой с името си зад вярността му.

#15 Потребителят е офлайн   peternm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 December 2013 - 11:33 PM

Наказателната отговорност е само и единствено лична !! Да , така е. Въпроса е кой и защо е подписвал и изработил този документ с български букви и лого на БРФК :flagbg:
Лицето, което е закупило куче, с фалшиви документи би следвало да има интерес да си търси правата за измамата, и щетите които са му нанесени. Аз не знам и каква е цената. Ако уведоми своите власти те ще проведат разследване и ще изискват съдействие с българските власти , за да установят кой го е издал. Много е важно и как са преведени парите, къде е сключена сделката и т.н. имаме ли някакви договори с Мексико, тяхната правна система не е като англо-саксонската на принципа на Common Law (US, Canada, Australia, UK) а е Civil Law, но по-различна от римското право и пр. Но това не е фатално. При взаимодействие и сътрудничество м/у мексикански и български власти, ако се установи, че има извършено престъпление (примерно съучестничество) от страна на българско физическо лице в изработването на документи с невярно съдържание - например, българската прокуратура ще се самосезира и заведе досъдебно производство с/у дадено лице и тъй.

#16 Потребителят е офлайн   mik Икона

• PipPipPip

Публикувано: 09 December 2013 - 11:41 PM

Е, аз какво да кажа когато дори акта за съешаване беше издаден от клуба в германия без да имат мой подпис ... както и да е . На днешно време всеки може да си поръча определен печат , да разпечата бланка и т.н. Мисля, че твърде бързо се приписва вина на някого без дори да има минимална информация.

#17 Потребителят е офлайн   peternm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 December 2013 - 11:46 PM

Показване на мнениетоmik, в 09 December 2013 - 11:41 PM, написа:

Е, аз какво да кажа когато дори акта за съешаване беше издаден от клуба в германия без да имат мой подпис ... както и да е . На днешно време всеки може да си поръча определен печат , да разпечата бланка и т.н. Мисля, че твърде бързо се приписва вина на някого без дори да има минимална информация.

:ba_025:
Ако се окаже , че е измама , все пак това е варианта за търсене на правата. Не :ed_142:

#18 Потребителят е офлайн   mik Икона

• PipPipPip

Публикувано: 09 December 2013 - 11:52 PM

дублиращ пост

#19 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 December 2013 - 09:44 AM

Интерено!
Бланката като че ли е истинска. Кучето си има ПК Номер, което значи че е вписано в ПК на БРФК. Ако БРФК нямат участие, то най-нормалното нещо ще е, като получат сигнала да обявят родословията на това кучило за невалидни и да обявят за измамата на интернет страницата си, а даже и да сигнализират до FCI.

От експортната бланка се вижда че производител на кучилото е Lylenna Grimhm. Никой ли не познава подобен развъдчик в България :) Ако не е от България, защо му се издават бг родословия :)
User's Signature

www.bgdogs.net

Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

#20 Потребителят е офлайн   deneva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 December 2013 - 10:23 AM

Ще изкажа мнение единствено за документа, който сте публикувал/а - бланките на БРФК за експорт тази година изглеждат по съвсем различен начин. Бланката на снимката е от миналогодишните, а като гледам датата на издаване е от ноември 2013.

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни