Публикувано: 15 December 2013 - 06:49 PM
Здравейте , да си споделя и аз моя опит с малоумни съседи.
Аз съм на квартира в Пловдив,още като се нанасяхме попитахме хазаина ни дали може да си вземем куче. Той каза,че няма проблеми. Домоуправителя ни има куче (чихуахуа ) и не ни е минавало през ума да питаме за разрешение от него. В блока ,в който живеем 90% от апартаментите са заети от наематели и само 4 са собственици ( едни точно над нас- луда жена с детето си които денонощно дигат врява до небесата;, вторите под нас- страшно приятни хора също с куче; третите също под нас- домоуправителя с куче,което лае всеки път като влезе и излезе някой във входа; и до нас една баба ,на която телевизора й се чува от улицата долу :) )
И така още от първия ден на кутрето вкъщи съобщихме на домоуправителя ,че сме си взели куче и ще я обучаваме да седи самичка и следователно ще лае докато свикне . Всичко това беше правено в приемливите часове на деня. Той прие много добре всичко, даже ни се зарадва ( поне така си мислех за момента)
И такааааа ,прибирам се аз един ден от работа и ме среща домоуправителя във входа и ми казва "много лае това куче,не можем да си починем" . Пак да спомена,че кучето седи само в нормалните часове на деня (след 16 или от 9-14). От този ден почнахме да оставяме компютър да записва звук докато ни няма. Питах другите съседи дали имат проблеми с кучето и дали я чуват ,отговора им беше НЕ ! На другия ден пак го срещам в коридора след работа и пак същите лекции "много лае ,направете нещо " . Качвам се горе пускам записа ,изслушах го целия ( 4ч) и какво да чуя кучето е излаело точно 3 пъти през интервал от няколко часа. Просто го игнорирах и му казах ,че нищо не можем да направим по въпроса и продължих да оставям записа,като не му казах за съществуването му.
Човека не се спря обаче, периодично измисля нещо което му пречи . Хвърлях топка зад блока - пречело му (неговата тераса е от другата страна на блока ) , като бебе пишкаше на едно място на 3м от входа(просто не можеше да издържи на по-дълго разтояние) където бяха пропуснали да бетонират и беше пръст там - пречело му... Иии така просто спрях да го отразявам и се забавлявам с измислиците му :) След време явно разбра ,че не се поддаваме на номерата му вече и спря. Не знам може да е целял да ни изгони .....
Просто не си ги слагайте такива хора на сърцето . Само загуба на нерви и време ! Хора с много свободно време ,които им доставя удоволствие да правят скандали и разправии.