Dog.bg Форуми : Заплашват да пуснат жалба срещу кучето ми

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Заплашват да пуснат жалба срещу кучето ми Какво мога да направя в тази ситуация?

#21 Потребителят е офлайн   Chavo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 12 December 2013 - 10:48 AM

Показване на мнениетоFi_Re, в 12 December 2013 - 10:20 AM, написа:

... И другото, в тази наредба не е отбелязано, че кастрираните кучета са освободени от данък, а при регистрацията й не е търсен такъв. Как да разбирам това? Може ли след време да ме набедят за нередовен данъкоплатец, след като притежавам куче, което по принцип трябва да е освободено от данък, а реално в наредбата на общината не е упоменато това. ...

Не мисля, че с това би имало проблем

От Закон за ветеринарно медицинската дейност

Цитат

Чл. 175. (1) За притежаване на куче ежегодно се заплаща такса по Закона за местните данъци и такси.
(2) Освобождават се от такса собствениците на:
1. кучета на инвалиди;
2. служебни кучета в организациите на бюджетна издръжка;
3. кучета, използвани за опитни цели;
4. кучета, използвани от Българския червен кръст;
5. кастрирани кучета;
6. ловни кучета.
...

#22 Потребителят е офлайн   g_tanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 December 2013 - 11:28 AM

Показване на мнениетоg_tanov, в 12 December 2013 - 08:48 AM, написа:

Показване на мнениетоrimela, в 11 December 2013 - 10:03 PM, написа:

Авторката на темата не пише от кой град е, но споменава Благоевград.
Наредбата за регистрация, стопанисване и контрол на кучетата на територията на община Благоевград - ТУК
В наредбата има скандални точки, грубо противоречащи на законите - плаче си за съд да я отмени!
Аман от такова общинарско нормотворчество!Качена снимка

Дори да няма изрично обезсилване на противоречащ на закона поднормативен акт, всеки може да се позове на това противоречие пред съд или административен орган, които би трябвало да не приложат конкретната разпоредба. Това е принцип, който в повечето случаи се спазва от държавните органи.

Пак прочети поста. Не може разпоредба от общинска наредба, която противоречи на Закона за защита на животните и Закона за ветеринарно-медицинската дейност да се прилага. Ако с акт на общинската администрация те санкционират ще го обжалваш пред съда, който ще го отмени. Естествено, ако се стигне до този краен вариант се обърни към компетентен адвокат.

#23 Потребителят е офлайн   anelia_888 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 December 2013 - 12:04 AM

Не мога да помогна със съвет, защото не съм се интересувала от закона. Когато се пренасях в новата квартира попитах домоуправителката дали би имало проблем ако си вземем кученце,че да не му е скучно на котенцето :ab_041: Със страшно чаровна усмивка го зададох въпроса, но нямаше нужда да се престаравам толкова.. Тя ми обясни,че трябвало да са съгласни всички около нас (под и над) и домоуправетеля естествено. Голям късмет извадих, защото тя има 7 котки и 1 куче в апартамента и само заради това още стоя в този апартамент :) :af_089:
User's Signature

Качена снимка

#24 Потребителят е офлайн   Nera :) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 December 2013 - 06:49 PM

Здравейте , да си споделя и аз моя опит с малоумни съседи.

Аз съм на квартира в Пловдив,още като се нанасяхме попитахме хазаина ни дали може да си вземем куче. Той каза,че няма проблеми. Домоуправителя ни има куче (чихуахуа ) и не ни е минавало през ума да питаме за разрешение от него. В блока ,в който живеем 90% от апартаментите са заети от наематели и само 4 са собственици ( едни точно над нас- луда жена с детето си които денонощно дигат врява до небесата;, вторите под нас- страшно приятни хора също с куче; третите също под нас- домоуправителя с куче,което лае всеки път като влезе и излезе някой във входа; и до нас една баба ,на която телевизора й се чува от улицата долу :) )
И така още от първия ден на кутрето вкъщи съобщихме на домоуправителя ,че сме си взели куче и ще я обучаваме да седи самичка и следователно ще лае докато свикне . Всичко това беше правено в приемливите часове на деня. Той прие много добре всичко, даже ни се зарадва ( поне така си мислех за момента)
И такааааа ,прибирам се аз един ден от работа и ме среща домоуправителя във входа и ми казва "много лае това куче,не можем да си починем" . Пак да спомена,че кучето седи само в нормалните часове на деня (след 16 или от 9-14). От този ден почнахме да оставяме компютър да записва звук докато ни няма. Питах другите съседи дали имат проблеми с кучето и дали я чуват ,отговора им беше НЕ ! На другия ден пак го срещам в коридора след работа и пак същите лекции "много лае ,направете нещо " . Качвам се горе пускам записа ,изслушах го целия ( 4ч) и какво да чуя кучето е излаело точно 3 пъти през интервал от няколко часа. Просто го игнорирах и му казах ,че нищо не можем да направим по въпроса и продължих да оставям записа,като не му казах за съществуването му.
Човека не се спря обаче, периодично измисля нещо което му пречи . Хвърлях топка зад блока - пречело му (неговата тераса е от другата страна на блока ) , като бебе пишкаше на едно място на 3м от входа(просто не можеше да издържи на по-дълго разтояние) където бяха пропуснали да бетонират и беше пръст там - пречело му... Иии така просто спрях да го отразявам и се забавлявам с измислиците му :) След време явно разбра ,че не се поддаваме на номерата му вече и спря. Не знам може да е целял да ни изгони .....

Просто не си ги слагайте такива хора на сърцето . Само загуба на нерви и време ! Хора с много свободно време ,които им доставя удоволствие да правят скандали и разправии.

#25 Потребителят е офлайн   mercury Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 January 2014 - 01:39 AM

и аз имах подобен проблем с комшията под мен.имам аржентиски дог на 1г.когато беше на 8м лекия влиза вечерта в кащи отваря едната врата и отива на следващата и почва да думка на дарвената приятелката ми по ношница и ку4ето е полудяло затова че е лаело 5 мин докато ме няма започва да ги заплашва.,4е ще се слу4и нещо на кучето ми.това става в 23и30.Плащам му всичко даже в блока по собствено желание защото блока не сабират.полудях от яд че не сам бил там аз вмомента.кучето лаеше от време навреме все пак венците бо сарбят наванка разгонени.и като остане сам с приятелката ми 5 мин я лае се закача там.кучето даже не го интересува кои звани на званеца.представям си ко имах пинчер.още като ме видяха с него в газа им бракнах.Яд мее че не го прекарах аз ватре да го овартя и кучо сефте да си направи ватре в кащи.минаха вече 3 мес да заповяда спя на отклучено.званиш ли само става да види оба4е заради него вече думкаш ли с умрук дига апартамента на балон.комшията над мен човек това ку4е толкова рядко да лай...голям скандал му дигнах точно след 20 мин.казах му че ако го прекарам ватре в кащи на него ще му се случи случка не да ги заплашва, а той ти залашваш ли ме.след като никои не ми отваря аз сам длажен да вляза.оттогава на отклиучено.и след този случаи кучето се пооспоки вечер се превазбуждаше дори и аз да сам там расте малак как да му го обясня на тиквеника.кучето вече толкова рядко ко иска вода и не го виждам само 1пат товае.доста от хората във входа му се радват. но тои лаел по 40м в 11 вечерта докато сам там :ea_103:

#26 Потребителят е офлайн   HighWay Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 January 2014 - 09:03 PM

Имал сък подобни проблеми и аз в България.
Тук, за радост, никой няма да направи проблем заради типичното поведение на едно куче

Миналото лято се бяхме завърнали с кученцето и един съсед 4 етажа по надолу се бе оплакал на домоуправителя че кученцето ми донесло бълхи
Не го каза директно на мен, а на домоуправителя , но аз го срещнах по късно със следните въпроси

1. как е установил че бълхите са от моето куче
2. дали наличието на бълхи у тях не се дължи на лоша хигиена
3. дали все пак това са бълхи или има кожен проблем.
Защото кученцето ми бълхи няма , но има опасност да прихване , щом той самия има бълхи.

случаят приключи

Преди години ми бяха направили жалба в полицията че кученцето ми лае
Тя милата много рядко лаеше и само когато чуе силен необичаен шум от съседите.
Дойде полиция за да установи че нямам звяр в къщи и кученцето е кротко и с това приключи.

Но на човека който подаде жалбата казах следното

- Няма нищо чудно че кучето лае, щеше да грухти ако бе прасе. какво предпочита?
- Лично аз не подавам жалба когато той пуска водата от тоалетното казанче , кара се със жена си , навиква децата (те това го имат за нормално ) слуша чалга , или гледа футбол. Но ако настоява ще пусна и аз защото тези неща ги чувам от тяхна страна.
- Това че се чува през стените не е проблем на кучето , а на лошата шумоизолация на апартамента който той сам си е купил
- Ако шумовете на съседите го дразнят най добре е да си купи къща, а не да се завира в населен район
- да си намери друго занимание от това да слухти и да анализира звуци, ако това не му е професия

Не се оплака повече
User's Signature

Качена снимка

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни