Dog.bg Форуми : Пострадало коте

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Пострадало коте

#21 Потребителят е офлайн   AXEL Бултериерът Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:ветеринарен лекар<br />

Публикувано: 02 November 2006 - 06:59 PM

Между другото искам да кажа,че от началото на годината съм имал повече 20 случая на котки и кучета простреляни от въздушни пушки.Винаги в такива случаи ми се е искало да сложа стрелците на мястото на животинките и така за густо........!Не се настреляха брей......!

#22 Потребителят е офлайн   СНЕЖАНКА Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 November 2006 - 07:14 PM

Така е, знам за възможната инфекция, по тази причина продължаваме с антибиотици, но колегата ви прецени че сега е рано да я поставя под наркоза и да оперира. Иска първо да е стабилна и най-важното да пишка самостоятелно. Което до сега не се е случило. Тя е улична котка и може би иска да пишка навън, но ме е страх да я пусна.

Със снимките също имахме проблем, повторихме ги няколко пъти защото животното мърдаше, въпреки усилията на двама души и четири ръце, участвали в обездвижването. Небцето й е цяло и здраво, всички зъби са по местата си - днес направихме и преглед на устната кухина. Мисля си, че щом се нахрани самостоятелно и с желание значи не я боли нищо в устата.

#23 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 02 November 2006 - 07:25 PM

Колко ще струва операцията? И доста снимки си направила и всичко друго не е евтино.
Идеята ми е - ако имаш нужда от пари, моля кажи тук, остави координати, за да ти помогнем поне по този начин.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#24 Потребителят е офлайн   Vabank Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 November 2006 - 07:49 PM

Специално за пишкането - пробвай с "продукт", който е по-вероятно да е използвала навън, т.е. сипи й малко пръст или пясък (ако има пясък наблизо). Достатъчно често възрастни котки, видели за пръв път в живота си Бенто недоумяват за какво служи туй чудо. Виждала съм улична котка, която се завираше зад дивана, по мноооого сложен метод, за да се изака върху... валмата прах отзад! 1super
За котетата... май лекуващия ветеринар в случая има право на последно мнение, тъй като той най-добре се ориентира в състоянието на котката. Ако тя се чувства добре, яде, ходи и се държи нормално, аз лично бих я събрала с котетата - общуването с тях със сигурност би било полезно за нея, тя все още има майчински "чувства" и липсата на потомството допълнително увеличава стреса. Но... не знам, всичко зависи от ситуацията и състоянието на котинка.
User's Signature

Качена снимка Почивайте в мир, мили ангели!

#25 Потребителят е офлайн   Lutchezar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 November 2006 - 12:45 AM

AXEL е казал всичко необходимо по въпроса.

за стрелите - откакто пуснаха свободно въздушни пушки и пистолети за по 20 лева........ думи няма, то е ясно че най-лесната мишена са котките, птиците са малки и бързи, кучетата - големи и проблемни - иде ми да убия някого, ако знам кого.....

и тези снимки са нещо /достатъчни/, при операцията ще се види останалото, колкото по-скоро - толкова по-добре, но лекуващият лекар преценява най-добре. Относно малките - ако не я тормозят нея - да, ако я тормозят - не. Тя вече не ги кърми предполагам, така че се справят, не забравяй да ги храниш и им ограничи излизането да не ги сполети същата съдба.......

Vabank е казала всичко за тоалетните също...

УСПЕХ!
User's Signature

,,Работата по общественополезни каузи е бавна, уморителна, неблагодарна, а ползите ще се видят най-рано от следващото поколение. Освен това всички, които имат някакъв пряк търговски интерес от тези каузи, се вбесяват, като видят, че ти нямаш такъв и постоянно ти вменяват мисли, постъпки и чувства, които и при най-голямо желание ти не можеш да си спомниш да си помислил, направил или изпитал..."

#26 Потребителят е офлайн   СНЕЖАНКА Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 November 2006 - 11:15 AM

И на мен ми иде да застрелям някого, но не си заслужава за един кретен да лежиш в затвора. Дано има възмездие и бял ден да не види тоя изрод!

Все още не посмях да пусна малките при нея. Към днешна дата те са на 48 дни и са доста палави. Хранят се самостоятелно, добре че поне не се налага да ги кърми вече, че в това й състояние.....
Разбира се, прибрах ги и тях у дома. В момента съм с 1 куче и 6 котки oleeee

Успяхме и с тоалетната да се справим 1super Сложих 3 различни легена - с Бенто, пръст, смесено. Тая сутрин ме събуди в 5ч. с ужасно пронизително мяукане, нахраних я и малко след това резултата с "ако" и "пишо" не закъсня. В момента е спокойна и си лежи в клетката.
Довечера сме отново на контролен преглед.

#27 Потребителят е офлайн   СНЕЖАНКА Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 November 2006 - 08:43 PM

Моля, кажете веткабинет в София който има офталмоскоп, за да заведа котката за консултация. Моя вет не разполага с този уред.

#28 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 03 November 2006 - 10:42 PM

Цитат

Моля, кажете веткабинет в София който има офталмоскоп, за да заведа котката за консултация. Моя вет не разполага с този уред.

Обади се и питай предварително, но мисля, че той има.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#29 Потребителят е офлайн   Lutchezar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 November 2006 - 12:24 AM

Има, със сигурност, не само той, но при него ще е най-достоверно, поне според мен! Успех!
User's Signature

,,Работата по общественополезни каузи е бавна, уморителна, неблагодарна, а ползите ще се видят най-рано от следващото поколение. Освен това всички, които имат някакъв пряк търговски интерес от тези каузи, се вбесяват, като видят, че ти нямаш такъв и постоянно ти вменяват мисли, постъпки и чувства, които и при най-голямо желание ти не можеш да си спомниш да си помислил, направил или изпитал..."

#30 Потребителят е офлайн   AXEL Бултериерът Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:ветеринарен лекар<br />

Публикувано: 04 November 2006 - 09:57 AM

Влезте във ветеринарният сайт и потърсете д-р Стефан Савов-клиниката е в Банишора.

#31 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 04 November 2006 - 12:13 PM

д-р Николай Борисов ти препоръчвам горещо като офталмолог- 0885 646 202- има всичко необходимо и както и опит..Носи рентгеновата снимка и му кажи какво е прилагано досега.Много късмет от мен!
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#32 Потребителят е офлайн   СНЕЖАНКА Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 November 2006 - 03:29 PM

Цистозна хиперплазия

Дайте малко повече инфо (какво е, що е, как се оправя и т.н.), защото май това е новата изненада при Сиса и ако е така - вървим и към 3-та операция. Божкеееееееее oleeee

#33 Потребителят е офлайн   manus Икона

• Claymore
  • PipPipPip

Публикувано: 04 November 2006 - 03:36 PM

цистозна хиперплазия на кое? на матката ли?
по принцип хиперплазия означава увеличение размера на един орган за сметка на делящи се клетки и увеличаване на броя ми. цистозна означава че при това заедно с деленето на клетките се образуват и множество кисти. предполагам става въпрос точно за кистозна хиперплазия на маточната лигавица и/или яйчниците при което ти предлагат кастрация, но тя за нея така или иначе беше предвидена. може би би могла да се съчетае с операцията за изваждането на съчмата.

и пак да питам-кой и как постави тази "диагноза", и на какво е тя?

#34 Потребителят е офлайн   СНЕЖАНКА Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 November 2006 - 03:46 PM

На млечните жлези.
От бързане съм забравила да уточня.

Цитат

и пак да питам-кой и как постави тази "диагноза", и на какво е тя?

Лекуващия лекар постави диагнозата, но не ми разказа повече подробности. Да, така или иначе щях да правя кастрация, но мисля, че сега по-спешното е да се извади сачмата и окото (ако ще се вади). Много става изведнъж, тя ще е орязана цялата котка бе хора ouu И не знам възможно ли е наведнъж да е всичко това. Да не стане прекалено дълго под анестезия. И как да степенуваме по важност операциите.
То е ясно, че ще питам и вет-а, но сега питам и тук че да се запозная предварително и да се настроя. Бая здрава психика се иска за всичко което ни очаква s)

#35 Потребителят е офлайн   manus Икона

• Claymore
  • PipPipPip

Публикувано: 04 November 2006 - 03:51 PM

а как я постави тази диагноза? винаги ми е било интересно поставянето на такива диагнози на око. как ги видя кистите? че и хиперплазията. все пак тя до преди няма една седмица е кърмила 4 котета, нормално е да са увеличени.
за степенуването-много лесно. ако окото не пречи първо сачмата. ако обаче окото тръгне да некротизира или да се възпалява то ще е основния проблем и ще е по важно него да махнете. след това изчаквате да се възстанови от едната операция и насрочвате другата. а ако ще махате млечни жлези най добре да го съчетаете с кастрация според мен макар да не съм запознат с конкретната оперативна техника и не знам дали е възможно.

#36 Потребителят е офлайн   СНЕЖАНКА Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 November 2006 - 04:18 PM

Де да знам и аз как.
Сигурно е изключил мастита, пък и не е сигурно до кога е кърмила. Малките са на 50 дни.
Доста са въпросителните де.

#37 Потребителят е офлайн   manus Икона

• Claymore
  • PipPipPip

Публикувано: 04 November 2006 - 08:27 PM

за тагава диагноза трябва най-малко ехограф да е правен, да не кажа и биопсия. за сега това го подмини. имате по-сериозни проблеми n)

#38 Потребителят е офлайн   mommo.vet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 November 2006 - 01:01 AM

Цистозната хиперплазия си е сериозна диагноза - но не е правилно тя да се поставя след или по време на кърмене... освен ако не е "очевадна" - говоря за голяма единична киста с размер поне 1 см в диаметър... Другото са свободни съчинения, в повечето случаи минават от само себе си.. ако обаче е по-голяма - няма да мине сама..
Вие сега имате значително по-сериозни проблеми -една сачма вкарва не само косми и кожа в раната - понякога инфекцията е основен проблем...

#39 Потребителят е офлайн   Lutchezar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 November 2006 - 04:42 PM

ако ходите при Борисов има и ехограф там, съчетайте!

Комплексно рязане на всичко не е най-доброто, сега трябва антибиотици и операция, останалото - по преценка, но не само на лекуващия лекар а на още 2-3 ма, иначе или котката е много зле / не вярвам чак толкова/ или доктора нещо се е засилил да лекува всичко накуп / и това не ми се вярва/, сигурно е нещо средно - консултирай се поне с още 2-ма лекаря!
User's Signature

#40 Потребителят е офлайн   СНЕЖАНКА Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 November 2006 - 06:14 PM

Вчера бяхме на контролен преглед.
Обнадеждаващото е, че кръвта започва да се утаява.
Още 10-15 дни ще останем на очни капки, като ще правим периодични прегледи накъде вървят нещата.
Няма и слепване на ириса и лещата - което е втората добра новина.

Ето снимки на окото със съответните дати.

Качена снимка

Днес ми се струва, че е изсветляло още, но няма зенична реакция от светлина. Сигурно е нормално, но бих се радвала да ми обясните защо е така.

• (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни