Съвети за начинаещи
Публикувано: 18 December 2013 - 12:52 PM

Публикувано: 19 December 2013 - 09:56 AM
Tedyy, в 18 December 2013 - 12:51 PM, написа:

Заведете го веднага на ветеринар да го прегледа, обезпаразити и да ви обясни основните манипулации, които трябва да му се направят. Ако след това имате въпроси, пак пишете тук.
mastersan55, щом са на приблизително еднаква възраст, не е притеснително, защото на практика са бебета. Коригирайте по-агресивното поведение, като се карате и на двете кучета. Но винаги бъдете с едно наум за добермана и стаф-а. Колкото повече порастват, толкова по-опасно става. Наблюдавайте и как собствениците си възпитават именно тези кучета. Такива породи не бива да се оставят да налитат на други кучета и дисциплината с тях трябва да е по-сурова. Ако след месец, два забележите перчене между тях, моя съвет е да започнеш да ги избягваш.
Не разбрах само пола на добермана и стафа. Ако са мъжки, като твоето, всичко, което писах е валидно. При женските не е така.

Винаги ще останеш в сърцето ми, Ричи (1992-2009)
Публикувано: 19 December 2013 - 11:33 AM
MiSs KiSs, в 19 December 2013 - 09:56 AM, написа:
Tedyy, в 18 December 2013 - 12:51 PM, написа:

Заведете го веднага на ветеринар да го прегледа, обезпаразити и да ви обясни основните манипулации, които трябва да му се направят. Ако след това имате въпроси, пак пишете тук.
mastersan55, щом са на приблизително еднаква възраст, не е притеснително, защото на практика са бебета. Коригирайте по-агресивното поведение, като се карате и на двете кучета. Но винаги бъдете с едно наум за добермана и стаф-а. Колкото повече порастват, толкова по-опасно става. Наблюдавайте и как собствениците си възпитават именно тези кучета. Такива породи не бива да се оставят да налитат на други кучета и дисциплината с тях трябва да е по-сурова. Ако след месец, два забележите перчене между тях, моя съвет е да започнеш да ги избягваш.
Не разбрах само пола на добермана и стафа. Ако са мъжки, като твоето, всичко, което писах е валидно. При женските не е така.
Женски са

Публикувано: 20 December 2013 - 07:52 AM

Един от инстинктите на мъжките (без значение породата) е да не нападат женски агресивно. Единствената им цел е да им се покатерят на гърба... Което почти винаги кара женската да ги напада предупредително. При вас е още рано, защото още не сте влезли в пубертета, но след 3-4 месеца ще го забележите. Ако всичко е наред с кучетата (нямат някакви генитични или социални увреждания) няма да се нападнат с лошо, каквото и да става. Оставете ги да си играят и да се учат.
П.П.: Сега се сетих за едниствения път, когато женска се е държала като мъж. Има една много секси ротвайлерка, в която Хес е влюбен. Обаче тя е много люта мадама. Когато се запознаха с Джак и той реши, като батко си, да я сваля малко. На нея не й се понрави, скара му се 30 пъти, накрая й писна и го захапа за бузата, като му откъсна козина. Джак беше възмутен и май реши, че тя не е женска. Първо почна да я заобикаля на два метра, като я види. После реши, че трябва да спасява батко си от тоя звяр... Щом Хес идеше да я сваля и тя съответно го изръмжаваше озъбено, наш юнак Джак се спускаше да я напада... Оттогава спрях да ги събирам заедно, че да не стане беля...

Публикувано: 20 December 2013 - 12:29 PM

Абе общо взето с моят Балто нещата са нормални , само дето още не мога да му избия това поведение , когато не иска да ми даде някой предмет или боклук

Публикувано: 21 December 2013 - 08:36 AM
mastersan55, в 20 December 2013 - 12:29 PM, написа:

Абе общо взето с моят Балто нещата са нормални , само дето още не мога да му избия това поведение , когато не иска да ми даде някой предмет или боклук

За начало е добре да спрете всякакви "игри" на "чакай да те хвана", когато има предмет в устата си. Веднъж почнете ли, той няма да се откаже, защото това е любимата им игра. С лошо няма да го научите как да играе. Покажете му, че ако изплюе топката, тя ще се превърне в 10 пъти по-интересно нещо във вашите ръце. Т.е. казвате му "браво, изплюй!" когато изплюе (в началото може сами да я взимате, че да свърже командата, а ако вземе сам да се сети, много "браво" да има) започнете да се движите като баскетболист и ръгбист едновременно. После му я хвърляте или ритате и пак отначало. Добре е да пробвате в играта да научите командата "изплюй" после ще ви е по-лесно, когато се наложи да плюе боклуци.
Иначе ние научихме тази команда за месеци постоянство и упорство. Помогнаха няколко неща едновременно. Първо - играта, която посочих по-горе. Второ - на повод, щом лапне глупост, подавам команда "изплюй" и мигновенно дърпам рязко повода, а ако не го изплюе веднага, бъркам в гърлото. Трето - никога не подавах командата, когато няма да я изпълни, или няма как да го дръпна, или докопам, за да взема боклука. Защото след година осърдно трениране и прилежно изпълнение почнахме да ходим в клетки за кучета. Много скоро разбра, че не мога да го хвана и почна да си играе на "хвани ме де", щом чуе "изплюй". След наказания в ъгъла на клетката, седнал, да гледа как другите играят, потушихме и тези глупости.
Като цяло. Бъдете по-инати от хъскито (а те са мноооого инати), постоянство, игра и винаги един ход по-напред. Много по-добър ефект има да кажеш "Не" преди да е налапал боклука, отколкото да кажеш "изплюй" след като го е лапнал.

Публикувано: 21 December 2013 - 12:27 PM

Публикувано: 21 December 2013 - 03:27 PM
Играете си подаваш командата и показваш нещо вкусно пред носа.
Гаранция,че ще пусне

И така с малко повече упоритост.

Публикувано: 30 December 2013 - 11:39 AM
Ivailo Nikolov, в 29 December 2013 - 07:09 PM, написа:

Всичко си има плюсове и минуси. Женските два пъти в годината се разгонват. Попринцип трае около месец. Когато започне кървенето можете да използвате гащички. Също така през периода на разгонване не трябва да я събирате с мъжки кучета. Което предполага, че разходките трябва да са на повод винаги и да сте подготвени да отблъсквате мераклиите по пътя. Женските са и по-предразположени към ракови заболявания на половата система.
Мъжките не се разгонват, те са винаги готови. Има ли наблизо разгонена женска изключват връзката с главния мозък. Следва дърпане, реване, опит за бягство, повишено агресивно поведение спрямо други мъжки-конкуренти, отказ от храна и всякакви такива любовни терзания.
Накратко - вземете си най-хубавото хъски и го кастрирайте, че да си нямате ядове. Така ще можете да обърнете внимане на важните неща, като здравето на кучето, правилното хранене, отглеждането и възпитанието!

Публикувано: 31 December 2013 - 08:37 AM
Не сте сигурни каквъв пол куче да си вземете, обаче сте сигурни, че искате 10 броя беззащитни бебоци, с неясна съдба, да щъкат около вас? Е това не го разбирам... Ако ви трябват пари - намерете си работа.

Публикувано: 31 December 2013 - 10:25 AM

Публикувано: 01 January 2014 - 02:06 PM
Това, което разказваш показва, чв момчето ти още не се е научило на социалните правила на кучетата. От една страна се кара на мъжкото, което иска да му доминира, т.е. не е съгласен да се подчини. От друга страна го е страх да доминира в игра за пръчката. Затова не смятам, че е велик проблем, защото той още "тренира" стратегии за поведение. Вие се справяте добре. Подължавайте да го събирате със всякакви кучета и вие се учете заедно с него, за да знаете кога и с какво куче, какво може да се случи.
Когато прояви агресия към друго куче му се карайте, но ако се защитава от агресия на друго куче просто ги разделете. Ще свкнете, а после момчето ще стане на годинка и ще стане още по-зле.

Публикувано: 03 January 2014 - 01:40 PM

Публикувано: 04 January 2014 - 10:04 AM
Стискам палци всичко да е наред.

Публикувано: 04 January 2014 - 12:02 PM

Публикувано: 20 January 2014 - 04:49 PM

Да не би да гледа от нас и да почиства ?
Другото което искам да кажа е , че все се злоби на другите кучета . Смисъл играят си до момента в който започнат да му се качват на гърба ! Онзи ден се злобеше на един две годишен голдън , ще си намери белята някъде

Публикувано: 20 January 2014 - 09:49 PM

За яденето на собствените изпражнения може да е липса на витамини. На какви гранули е кучето?
Може да почиства след себе си, гледайки от вас. Но това е по-присъщо за женските кучета.
Не знам какъв друг термин да използвам, затова отричащите доминантността, да не ме съдят.
Доминантните кучета не позволяват да им се качват (да ги клецат) на гърба. По принцип това на кучешки не значи хомосексуалност, а доминантност. Когато си е мъжко на женско е нагон. Така... значи си имаш едно доминантно хъсенце. От една страна не е добре, но пък и не е болка за умиране. Моят Джак е по този начин. Когато някой, който смята за близък "конкурент", му се качи - го бие. Но не го прави, ако му е "подчинен" (по-младо куче, което го е признало за по-висш и го клати само на игра). Затова аз не се притеснявам. Просто принципно избягвам близките "конкуренти" (един пол, близка възраст, еднакво перчене и т.н.).
Зимата не виждам смисъл да им мъкнете вода, ама вие си знаете. Ние лятото носим всеки ден вода. Същата история - Джак беше "властелина на водата" и пиеха само "подчинените" му, шефа му (Хес) и женските. Всички останали ги бие, дори и да се доближат до купичката. Решението ни беше - ако наблизо има куче, на което не му е позволено да пие от водата на Джак, водата се маха. А ако трябва да пие е настрани и по възможност вън от клетката. Съветвам те и да не му даваш да пие от чуждите купички, защото все някога ще реши, че това е супер повод да набие някой, който и без това го дразни.
До тук със съветите ала "не се шашкай". Ето ти тема, която да те шашне:
Агресия, доминантно поведение
Чети от по-новите теми, или отзад напред, че да не се ошашкаш съвсем. Но няма какво да си го крием, имаме си по-доминантни хъскита и щем-нещем ще се съобразяваме и справяме с това.