Dog.bg Форуми : Съвети за начинаещи

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (9 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Съвети за начинаещи

#121 Потребителят е офлайн   Tedyy Икона

• Група: Потребители

Публикувано: 18 December 2013 - 12:51 PM

Здравейте, от няколко дни си имам нов приятел... хъскито е страхотно на 40 дни е, но има нещо което малко ме притеснява, има много лош дъх на какво би могло да се дължи това? И възможно ли е да е от това, че има глисти и в момента се чисти? Благодаря предварително. Поздрави от нас! :ae_085:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#122 Потребителят е офлайн   mastersan55 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 December 2013 - 12:52 PM

Възрастта на двете кучета е 5 месеца :smile: Зъбенето го прави когато започнат да му се нахвърлят на гърба , като го хапят на игра и т.н . Реакцията е различна и при двете кучета . Стафа започва да се налага , а добермана продължава с играта . Но явно е заради възрастта... беше играл с един бийгъл , който е по възрастен , там нещата бяха 6 точки :smile:
User's Signature

Качена снимка

#123 Потребителят е офлайн   MiSs KiSs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 December 2013 - 09:56 AM

Показване на мнениетоTedyy, в 18 December 2013 - 12:51 PM, написа:

Здравейте, от няколко дни си имам нов приятел... хъскито е страхотно на 40 дни е, но има нещо което малко ме притеснява, има много лош дъх на какво би могло да се дължи това? И възможно ли е да е от това, че има глисти и в момента се чисти? Благодаря предварително. Поздрави от нас! :ae_085:

Заведете го веднага на ветеринар да го прегледа, обезпаразити и да ви обясни основните манипулации, които трябва да му се направят. Ако след това имате въпроси, пак пишете тук.

mastersan55, щом са на приблизително еднаква възраст, не е притеснително, защото на практика са бебета. Коригирайте по-агресивното поведение, като се карате и на двете кучета. Но винаги бъдете с едно наум за добермана и стаф-а. Колкото повече порастват, толкова по-опасно става. Наблюдавайте и как собствениците си възпитават именно тези кучета. Такива породи не бива да се оставят да налитат на други кучета и дисциплината с тях трябва да е по-сурова. Ако след месец, два забележите перчене между тях, моя съвет е да започнеш да ги избягваш.
Не разбрах само пола на добермана и стафа. Ако са мъжки, като твоето, всичко, което писах е валидно. При женските не е така.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Винаги ще останеш в сърцето ми, Ричи (1992-2009)

#124 Потребителят е офлайн   mastersan55 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 December 2013 - 11:33 AM

Показване на мнениетоMiSs KiSs, в 19 December 2013 - 09:56 AM, написа:

Показване на мнениетоTedyy, в 18 December 2013 - 12:51 PM, написа:

Заведете го веднага на ветеринар да го прегледа, обезпаразити и да ви обясни основните манипулации, които трябва да му се направят. Ако след това имате въпроси, пак пишете тук.

mastersan55, щом са на приблизително еднаква възраст, не е притеснително, защото на практика са бебета. Коригирайте по-агресивното поведение, като се карате и на двете кучета. Но винаги бъдете с едно наум за добермана и стаф-а. Колкото повече порастват, толкова по-опасно става. Наблюдавайте и как собствениците си възпитават именно тези кучета. Такива породи не бива да се оставят да налитат на други кучета и дисциплината с тях трябва да е по-сурова. Ако след месец, два забележите перчене между тях, моя съвет е да започнеш да ги избягваш.
Не разбрах само пола на добермана и стафа. Ако са мъжки, като твоето, всичко, което писах е валидно. При женските не е така.

Женски са :smile:
User's Signature

Качена снимка

#125 Потребителят е офлайн   MiSs KiSs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 December 2013 - 07:52 AM

Ами тогава си взимам думите назад. За взаимоотношения мъжко-женско нищо от горе писаното не важи. :be_107:
Един от инстинктите на мъжките (без значение породата) е да не нападат женски агресивно. Единствената им цел е да им се покатерят на гърба... Което почти винаги кара женската да ги напада предупредително. При вас е още рано, защото още не сте влезли в пубертета, но след 3-4 месеца ще го забележите. Ако всичко е наред с кучетата (нямат някакви генитични или социални увреждания) няма да се нападнат с лошо, каквото и да става. Оставете ги да си играят и да се учат.

П.П.: Сега се сетих за едниствения път, когато женска се е държала като мъж. Има една много секси ротвайлерка, в която Хес е влюбен. Обаче тя е много люта мадама. Когато се запознаха с Джак и той реши, като батко си, да я сваля малко. На нея не й се понрави, скара му се 30 пъти, накрая й писна и го захапа за бузата, като му откъсна козина. Джак беше възмутен и май реши, че тя не е женска. Първо почна да я заобикаля на два метра, като я види. После реши, че трябва да спасява батко си от тоя звяр... Щом Хес идеше да я сваля и тя съответно го изръмжаваше озъбено, наш юнак Джак се спускаше да я напада... Оттогава спрях да ги събирам заедно, че да не стане беля... :r_181:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#126 Потребителят е офлайн   mastersan55 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 December 2013 - 12:29 PM

Аха :ba_025: Явно на моето куче не му харесва да го бутат и боричкат . Днеска съвсем случайно се срещнахме с едно женско хъски :smile: Започнаха да си играят , но когато женската реши да му скочи с предните лапите и след това го повали на земята . Отговорът на моят беше озъбване и агресивен лай :ab_041: Другото хъски е на 2 години .
Абе общо взето с моят Балто нещата са нормални , само дето още не мога да му избия това поведение , когато не иска да ми даде някой предмет или боклук :eg_033: Днеска играхме с една нова топка... не иска да ми я дава , че накрая го хванах за каишката ,стопирах го на земята , а той ръмжи... абе на агресивен ми се прави :dry:
User's Signature

Качена снимка

#127 Потребителят е офлайн   MiSs KiSs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 December 2013 - 08:36 AM

Показване на мнениетоmastersan55, в 20 December 2013 - 12:29 PM, написа:

Аха :ba_025: Явно на моето куче не му харесва да го бутат и боричкат . Днеска съвсем случайно се срещнахме с едно женско хъски :smile: Започнаха да си играят , но когато женската реши да му скочи с предните лапите и след това го повали на земята . Отговорът на моят беше озъбване и агресивен лай :ab_041: Другото хъски е на 2 години .
Абе общо взето с моят Балто нещата са нормални , само дето още не мога да му избия това поведение , когато не иска да ми даде някой предмет или боклук :eg_033: Днеска играхме с една нова топка... не иска да ми я дава , че накрая го хванах за каишката ,стопирах го на земята , а той ръмжи... абе на агресивен ми се прави :dry:

За начало е добре да спрете всякакви "игри" на "чакай да те хвана", когато има предмет в устата си. Веднъж почнете ли, той няма да се откаже, защото това е любимата им игра. С лошо няма да го научите как да играе. Покажете му, че ако изплюе топката, тя ще се превърне в 10 пъти по-интересно нещо във вашите ръце. Т.е. казвате му "браво, изплюй!" когато изплюе (в началото може сами да я взимате, че да свърже командата, а ако вземе сам да се сети, много "браво" да има) започнете да се движите като баскетболист и ръгбист едновременно. После му я хвърляте или ритате и пак отначало. Добре е да пробвате в играта да научите командата "изплюй" после ще ви е по-лесно, когато се наложи да плюе боклуци.
Иначе ние научихме тази команда за месеци постоянство и упорство. Помогнаха няколко неща едновременно. Първо - играта, която посочих по-горе. Второ - на повод, щом лапне глупост, подавам команда "изплюй" и мигновенно дърпам рязко повода, а ако не го изплюе веднага, бъркам в гърлото. Трето - никога не подавах командата, когато няма да я изпълни, или няма как да го дръпна, или докопам, за да взема боклука. Защото след година осърдно трениране и прилежно изпълнение почнахме да ходим в клетки за кучета. Много скоро разбра, че не мога да го хвана и почна да си играе на "хвани ме де", щом чуе "изплюй". След наказания в ъгъла на клетката, седнал, да гледа как другите играят, потушихме и тези глупости.

Като цяло. Бъдете по-инати от хъскито (а те са мноооого инати), постоянство, игра и винаги един ход по-напред. Много по-добър ефект има да кажеш "Не" преди да е налапал боклука, отколкото да кажеш "изплюй" след като го е лапнал.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#128 Потребителят е офлайн   mastersan55 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 December 2013 - 12:27 PM

При мен обаче не става да отида до него и да му изкарам с ръка боклука или даден предмет . Като отида до него и той избягва или ако посегна с ръка ще ме захапе ! Единственото което помага е когато му дам по интересен предмет . По принцип играчките си ги взимам без проблем , но нещата които иска да изяде... АБСУРД ! В случая вчера искаше да изяде топката ! :dry: Сега съм решил да му намеря някаква играчка , която да му я давам само в такива моменти . Така поне този предмет винаги ще му е по-интересен отколкото този в устата му :smile:
User's Signature

Качена снимка

#129 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 21 December 2013 - 03:27 PM

Най-лесния начин да научите командата ''пусни,плюй'' е замяната.
Играете си подаваш командата и показваш нещо вкусно пред носа.
Гаранция,че ще пусне :ab_041:
И така с малко повече упоритост. :md_064:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#130 Потребителят е офлайн   Ivailo Nikolov Икона

Публикувано: 29 December 2013 - 07:09 PM

Както се вижда и от заглавието смятам да си взимам хъски, но се чудя кой пол е по-добре да избера. Моля за съвети и ако може да обясните за кървенето при женските от колко до колко време протича и така нататък. Благодаря предварително ! :smile:

#131 Потребителят е офлайн   MiSs KiSs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 December 2013 - 11:39 AM

Показване на мнениетоIvailo Nikolov, в 29 December 2013 - 07:09 PM, написа:

Както се вижда и от заглавието смятам да си взимам хъски, но се чудя кой пол е по-добре да избера. Моля за съвети и ако може да обясните за кървенето при женските от колко до колко време протича и така нататък. Благодаря предварително ! :smile:

Всичко си има плюсове и минуси. Женските два пъти в годината се разгонват. Попринцип трае около месец. Когато започне кървенето можете да използвате гащички. Също така през периода на разгонване не трябва да я събирате с мъжки кучета. Което предполага, че разходките трябва да са на повод винаги и да сте подготвени да отблъсквате мераклиите по пътя. Женските са и по-предразположени към ракови заболявания на половата система.
Мъжките не се разгонват, те са винаги готови. Има ли наблизо разгонена женска изключват връзката с главния мозък. Следва дърпане, реване, опит за бягство, повишено агресивно поведение спрямо други мъжки-конкуренти, отказ от храна и всякакви такива любовни терзания.

Накратко - вземете си най-хубавото хъски и го кастрирайте, че да си нямате ядове. Така ще можете да обърнете внимане на важните неща, като здравето на кучето, правилното хранене, отглеждането и възпитанието! :rc_036:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#132 Потребителят е офлайн   Ivailo Nikolov Икона

Публикувано: 30 December 2013 - 12:26 PM

На мен ми трябва, за да ходя да бягам с него като порасне и пола не ме интересува чак толкова бях чувал, че женските са по умни затова питам и, че по лесно се поддават на команди така ли е ? А след това може да се помисли и за поколение :ab_041:

#133 Потребителят е офлайн   MiSs KiSs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 December 2013 - 08:37 AM

Интелекта е като при хората - не зависи от пола, а от индивида. Женска може да е по-умна, но много по-опърничава и обратното. Не бъркай послушанието с интелект.

Не сте сигурни каквъв пол куче да си вземете, обаче сте сигурни, че искате 10 броя беззащитни бебоци, с неясна съдба, да щъкат около вас? Е това не го разбирам... Ако ви трябват пари - намерете си работа. :ea_103:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#134 Потребителят е офлайн   mastersan55 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 December 2013 - 10:25 AM

Аз пък отново имам проблем с другите кучета.... :eg_033: Балто просто иска да се бие :dry: Онзи ден бяхме с приятели , а те имат мъжко куче на около 6-7 месеца и няма определена порода , но прилича на ония ловджийските . Не се сещам породата как се казваше , както и да е ... :smile: Душиха се , въртяха се . Моят започна да му се качва на гърбът , а след това моят си върви ,а друго му души дупето . Чувал съм , че това е положение на доминантност над другото куче , но колко е вярно не знам . :ab_041: Но когато другото куче започна да се катери по гърба на моето куче , моят избухна , просто при всяко куче го прави когато реши да му се качи на гърба , но да отбележа , че тези неща ги прави само на кучета които са на неговата възраст ! И то стана една.. другото и то се озлоби почнаха да се бият . Разтървахме ги ! Когато излязохме от двора за разходка не се погледнаха , може би другото защитава територия .. не знам :dry: Слязохме ние до плажа и там излезе един едър мъжкар , който си личеше , че е дърт . Моето куче даже не го и подуши , той по принцип рядко ги души другите кучета . Абе личи си , че го е страх от други кучета с тази навита опашка надолу :dry: Има 2-3 кучета с които си играе както трябва , те са женски :smile: Някакви съвети ми трябват ! Когато съм сам с кучето си , играем доста , а когато има друго все едно е болно куче :dry: Хвърляме им пръчки и когато моят види , че друго куче отива за пръчката се отказва да бяга . Все едно си каза : Оооо нямам смелост да надбягам това куче и да взема пръв пръчката .
:rc_036:
User's Signature

Качена снимка

#135 Потребителят е офлайн   MiSs KiSs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 January 2014 - 02:06 PM

Не се шашкай още. Малки са и се учат. Когато мъжки се качва на мъжки показва доминантност, естествено е понякога на другото да не му хареса и да се сбият. Ако го контролираш постоянно няма как да се научи как да се държи с кучетата. Ще се покатери на един-двама, където не трябва, ще му се скарат и ще разбере, че така не бива. Единствено вие трябва да ги спрете, ако стане напечено, за да няма рани.
Това, което разказваш показва, чв момчето ти още не се е научило на социалните правила на кучетата. От една страна се кара на мъжкото, което иска да му доминира, т.е. не е съгласен да се подчини. От друга страна го е страх да доминира в игра за пръчката. Затова не смятам, че е велик проблем, защото той още "тренира" стратегии за поведение. Вие се справяте добре. Подължавайте да го събирате със всякакви кучета и вие се учете заедно с него, за да знаете кога и с какво куче, какво може да се случи.
Когато прояви агресия към друго куче му се карайте, но ако се защитава от агресия на друго куче просто ги разделете. Ще свкнете, а после момчето ще стане на годинка и ще стане още по-зле. :be_107: Няма как трябва да се мине през всички етапи на развитие. :ae_085:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#136 Потребителят е офлайн   mastersan55 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 January 2014 - 01:40 PM

Здравейте ! Кучето ми днес спря да се храни :sad: Пие вода като див ! Но това може да е защото от вчера следобед не беше пил вода . Според мен има нещо разранено в устата , понеже му бяха дали да яде рагу , точно когато си сменяше кучешките зъби , имало е кръв когато е яло . Иначе е игрив не е отпаднал . Даже и на разходка бяхме ! Изхожда се всичко както трябва , мисля че няма някакво запушване от тия кокали... То в тая къща все едно говоря на стената . Голяма мания да му дават кокали :eg_033: Искам и да допълня , че когато му дам да яде го души , започва да яде , а после го плюе и се отказва да яде . Да го водя ли на лекар ? :)
User's Signature

Качена снимка

#137 Потребителят е офлайн   MiSs KiSs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 January 2014 - 10:04 AM

Най-добре накарай този, който му е давал кокали да го заведе на лекар. Пък вета да му обясни аджеба защо не трябва да се дават кокали. Един-два дни отказ на храна не е повод за притеснение, но все пак не рискувайте. Кучетата не са хора и не могат да кажат: "Боли ме, не мога да ям!"
Стискам палци всичко да е наред.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#138 Потребителят е офлайн   mastersan55 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 January 2014 - 12:02 PM

Кучето още вчера започна да се храни ! :smile: Беше на разходка с още две кучета :dog: Игрив е , даже скочи да плува в едно блато... :ud_009: След това трябваше да се изкъпе ! :dry: Изхожда се , всичко както трябва :smile: Само не е проял гранули , явно по му харесва готвеното и се прави на инат :smile:
User's Signature

Качена снимка

#139 Потребителят е офлайн   mastersan55 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 January 2014 - 04:49 PM

Здравейте ! :smile: Преди няколко месеца бях писал , че си беше изял изпражненията... Сега се случва отново ! :dry: Когато сме на вън не яде никакви изпражнения . Освен тези на козите , но тях явно ги мисли за гранули :ab_041: Или има някакви много редки случаи да пробва някое изпражнение на кон , крава и т.н. Обаче когато е в заграждението си на двора си ги похапва ... :dry: Забелязал съм , че някой път ги яде точно когато отида да го храня или да го изкарвам на разходка .
Да не би да гледа от нас и да почиства ?
Другото което искам да кажа е , че все се злоби на другите кучета . Смисъл играят си до момента в който започнат да му се качват на гърба ! Онзи ден се злобеше на един две годишен голдън , ще си намери белята някъде :dry: Нито пък дава на друго куче да пие заедно с него от един съд , иначе е нахален и когато те пият той отива и пие с тях , но ако решат те да пият с него , абсурд !
User's Signature

Качена снимка

#140 Потребителят е офлайн   MiSs KiSs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2014 - 09:49 PM

За яденето на изпръжнения от коне, крави, кози и хора... това за тях е луканка. :md_064: Честно, трудно им устояват.
За яденето на собствените изпражнения може да е липса на витамини. На какви гранули е кучето?
Може да почиства след себе си, гледайки от вас. Но това е по-присъщо за женските кучета.

Не знам какъв друг термин да използвам, затова отричащите доминантността, да не ме съдят.
Доминантните кучета не позволяват да им се качват (да ги клецат) на гърба. По принцип това на кучешки не значи хомосексуалност, а доминантност. Когато си е мъжко на женско е нагон. Така... значи си имаш едно доминантно хъсенце. От една страна не е добре, но пък и не е болка за умиране. Моят Джак е по този начин. Когато някой, който смята за близък "конкурент", му се качи - го бие. Но не го прави, ако му е "подчинен" (по-младо куче, което го е признало за по-висш и го клати само на игра). Затова аз не се притеснявам. Просто принципно избягвам близките "конкуренти" (един пол, близка възраст, еднакво перчене и т.н.).
Зимата не виждам смисъл да им мъкнете вода, ама вие си знаете. Ние лятото носим всеки ден вода. Същата история - Джак беше "властелина на водата" и пиеха само "подчинените" му, шефа му (Хес) и женските. Всички останали ги бие, дори и да се доближат до купичката. Решението ни беше - ако наблизо има куче, на което не му е позволено да пие от водата на Джак, водата се маха. А ако трябва да пие е настрани и по възможност вън от клетката. Съветвам те и да не му даваш да пие от чуждите купички, защото все някога ще реши, че това е супер повод да набие някой, който и без това го дразни.

До тук със съветите ала "не се шашкай". Ето ти тема, която да те шашне:
Агресия, доминантно поведение
Чети от по-новите теми, или отзад напред, че да не се ошашкаш съвсем. Но няма какво да си го крием, имаме си по-доминантни хъскита и щем-нещем ще се съобразяваме и справяме с това. :ae_085:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

• (9 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни