От къде да си взема Френски Булдог?
Публикувано: 25 December 2012 - 11:48 AM

Публикувано: 30 May 2013 - 01:47 PM
За пореден път ще Ви бъде премахната обявата!
Тук се толерира само чистопородно развъждане на кучета с легитимни документи!
Публикувано: 31 December 2013 - 02:27 PM
Преди известно време исках много да си взема (и все още бих искал) Английски Булдог, но стигнах до извода, че няма да е дотам удачна порода за мен поради ред фактори. Та, след доста проучвания и отделено време в тази насока, реших, че Френският булдог ще бъде добър избор за първи домашен любимец.
Сега остава въпроса - от къде да си взема Френски булдог? Всеки казва, че най-лошото, което мога да направя е да си взема куче от зоомагазин. Също тези рандом обяви в сайтове от рода на Продавалник не били добро място, от което да си взема куче? Най-добрият вариант изглежда е да се вземе от официален развъдник на породата, но уловката тук е, че в развъдници дават, когато има бебета. А аз не искам да взема бебе, защото не съм сигурен, че ще мога да отделя нужното внимание, от което едно бебе куче би имало нужда. Така че бих предпочел да взема Френски булдог на поне 4-5-6 месеца с основната цел да е минал 'бебешкия период', а също и характерът да се проявил вече и да имам горе-долу представа какво да очаквам от кученцето, разбира се, от стопани, които са се грижили добре за него.
Друго, което ме притеснява, е какво трябва да гледам при взимането на куче освен породата? Знам, че трябва да има паспорт, ваксини, чип и т.н.? Как да съм сигурен, че този, който ми продава кученцето, няма да ме излъже в нещо (тъй като никога досега не съм имал куче, както казах)? Кои са най-подходящите места, на които да търся кученце? Не бих желал да търся в приюти за кучета. Също след като се вземе кученце трябва ли да се заведе на ветеринар за някакви прегледи?
Всеки отговор на някои от въпросите по-горе, също всяко нещо, което сметнете за важно да се знае, относно породата би било полезно.
Благодаря Ви с пожелания за много весело посрещане на Новата година в компанията на любими хора!
Публикувано: 02 January 2014 - 12:08 PM
В развъдниците кученцата се дават минимум на 2,5 месеца с поне 2 направени ваксини , нужните обезпаразитявания , чип и необходимите документи.Много често точно в развъдниците ще откриете по големи кученца 5-6 месечни и нагоре. Но да отбележим , че това пак са бебета и пак ще имат нужда от пълното ви внимание.Незнам доколко намалява това внимание и след годинка

Цитат
Да гледате за порода на няколко месечно кученце -гледате документите и родителите на кученцето, а може и прародители!
Да не ви излъжат ?!- търсете развъдници регистрирани в БРФК ,FCI ,с репутация ,контактувайте с развъдчиците ,разпитвайте ги ,обикновено се подписват и договори при покупка. Успех

Публикувано: 02 January 2014 - 12:23 PM
П.П Ако си вземете кученце от легитимен развъдник, няма нужда да гледате за неща, които така или иначе не разбирате! Родословието, което би трябвало да получите, ще ви гарантира, че кучето е представител точно на тази порода, за която го купувате и не е носител на никакви генетично наследени заболявания.
Публикувано: 02 January 2014 - 12:54 PM

Бискит, в 02 January 2014 - 12:23 PM, написа:
И Нека бъдем точни , родословието не може да гарантира ,че дадено куче не е носител на генетични заболявания , за сьжаление. Генетичните заболявания са толкова много и толкова разнообразни , че все още няма начин да се определи за всички! тях дали едно куче е носител (особено за носителство когато говорим) За малка част от всички съществуващи има генетични тестове които показват дали едно куче е засегното , носител или чисто.
Родословието гарантира произход- да го наречем -акт за раждане.
Публикувано: 02 January 2014 - 01:43 PM
Публикувано: 02 January 2014 - 07:10 PM
Да, идеята да не е бебе, е да се избегне гризане на всичко и т.н., доколкото е възможно, но явно смяната на обстановката ще доведе до такива неща.
Познат ми предложи малко френско булдоче (2-3 месеца) за около 300-350лв. Виждал съм преди майката на кучето - добре изглеждаща и здрава е, за бащата не знам. Предполагам и че ще са гледани в добри условия. Какво мислите за взимане на куче по този начин и тази цена не е ли прекалено ниска?
Разгледах обяви в интернет и т.н., но рядко виждам нещо, на което да мога да се доверя. Най-често попадах на обяви от този сайт: http://www.dogkennelbg.com Моля, погледнете тази обява http://www.dogkennel...uemart&Itemid=1 - Снимките на кучетата са фалшиви - в гугъл съм ги виждал тези снимки от другаде. Дори снимката на колата (която уж е на 'развъдника') е снимка на някаква кола, с добавени надписи върху нея на Paint(?!) по най-некъдърния възможен начин. Такова нехайство е подигравка с потенциалните клиенти от 'пръв поглед', представям си какво е отношението с кучетата и дали това, което е обещано, е поне 50% истинско... После видях темата за тозй сайт и тук и се убедих за какво иде реч...
Ще разгледам и българските развъдници, които са дадени в темата във форума, макар че в повечето май нямаше кученца за продажба.
Публикувано: 02 January 2014 - 07:51 PM

Публикувано: 02 January 2014 - 08:33 PM
Iv0, в 02 January 2014 - 07:10 PM, написа:
Познат ми предложи малко френско булдоче (2-3 месеца) за около 300-350лв. Виждал съм преди майката на кучето - добре изглеждаща и здрава е, за бащата не знам. Предполагам и че ще са гледани в добри условия. Какво мислите за взимане на куче по този начин и тази цена не е ли прекалено ниска?
Този начин на взимане е същото като обявите в сайтовете ( ако става дума за нерегламентирано развъждане ) -неясни родители и наследственост,характер , темперамент и т.н.- някой има куче приличащо на породата и решава да си го развъди поради неясни причини и го пуска на подобно куче .Получава се следващо поколение породоподобни кученца.А вие играете на лотария и не дьржите чак толкова да е определена порода.
По цената ,не се определя едно куче колко е породисто.
Цитат
Гризането на мебели може да започне и след 7 мия месец и по късно.
Публикувано: 18 January 2014 - 12:19 PM