Дворно куче, на село, обичат го ... по селски.
Онзи ден се тръшнал, лежи със схванати крака, не яде, не пие вода. Вчера по спешност ги пратих в денонощна клиника. Диагнозата е - прищипване на гръбначен мозък в областта на врата. Слагат дексометазон няколко дена. Ако се оправел - щели да минат на хапчета.
Искам да питам - може ли това да се разбере само по оглед?
И трябва ли да дават нещо още на кучето, за да помогнат по-бързо да стане на крака?
Куче със схванати задни крака
Публикувано: 03 November 2006 - 10:49 AM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 03 November 2006 - 10:51 AM
само с дексаметазон няма да се размине , трябва подходящ антибиотик и магнито терапия - рентген също
Публикувано: 03 November 2006 - 10:56 AM
И нас ни диагностицираха по този начин, защото нервите няма как да се видят на ренген /въпреки, че направихме към 8 снимки/. При нас освен дексометазон давахме и Синулокс, явно лекарите са решили, че в този случай няма нужда. Другото е Нивалина, който нас ни изправи на крака /тия дни ще кача едно клипче да видите/ и Миогама като добавка. Дано съм помогнала поне малко.
Публикувано: 03 November 2006 - 11:53 PM
Цитат
И нас ни диагностицираха по този начин, защото нервите няма как да се видят на ренген /въпреки, че направихме към 8 снимки/. При нас освен дексометазон давахме и Синулокс, явно лекарите са решили, че в този случай няма нужда. Другото е Нивалина, който нас ни изправи на крака /тия дни ще кача едно клипче да видите/ и Миогама като добавка. Дано съм помогнала поне малко.
И аз съм пуснала подобна тема! Кучето ми не може да ходи, схванати му са задните лапи - на милгама и нивалин е, инжекции! Пишка, ака (малко със зор), яде, пие вода...дано се вдигне на крака! На магнитен резонас не сме ходили, казаха, че е подобие на дископатията и засега от снимка нямало нужда.
Публикувано: 05 November 2006 - 12:26 AM
Само с оглед не може да се постави диагноза - може да се "шаманства". Ако се реагира на време "шаманството " може и да помогне - станаха вече две "може"!!! Правете си изводите за диагностичната му стойност!!! Нивалинът има само помощни свойства във възстановителния период, той по никакъв начин не лекува... Ако някой се е излекувал след два месеца с нивалин, той е щял да се излекува и без него... и от само себе си - само е щяло да отнеме по-дълго време..
Публикувано: 05 November 2006 - 12:34 AM
Благодаря ви за мненията.
Въпреки всичко, кучето днес е по-добре, даже ходело. Понякога на шаманите им върви, колкото и да не ми харесва начина им на действие.
Въпреки всичко, кучето днес е по-добре, даже ходело. Понякога на шаманите им върви, колкото и да не ми харесва начина им на действие.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Страница 1 от 1

Вход

Горе
Цитиране +