Усложнение след раждане- пинчер имам ли повод за питеснения
Публикувано: 29 January 2014 - 08:09 PM
На 21.01 в 7:05 на бях свят се появи първото кученце. С главата напед, излезна и плацентата, в 07:05 се появи второто кученце- с главата напред, но след него не излезна плацента, започнаха активни напъни и аз си мислих, че ще излезе плацента, но грешах. По време на напъните стана права и превиваше гърба си на дъга. Видях, че се показва нещо и пак се скрива, като си мислех, че е плацентата, а се оказа дуго кученце, което излиза с крачетата напред. След известна борба и лека помош от моя страна с издърпването на кученцето за каката, на бял свят се появи и третото кученце в 07:30 . Започнах да се занимавам с кученцето, тъй като не дишаше. А моята се преви на две. Видях я, че яде и предположих, че това е последната плацента. За да съм по-сигурна към 10 я закарах до близката клиника, където и сложиха две инжекции за изчистването.След поставянето на инжекциите, когато ходеше по малка нужда имаше съсиреци
Днес отново забелязах кръв и слуз по опашката и, докъто и мих краката след разходка.
Имам ли повод за притеснения или просто се очиства.
П.С.: Кучеро ражда за първи път. Преди раждането и след него храня с джуниъ и витамини, сега давам и калций.
Благодаря за отговорите.
Публикувано: 31 January 2014 - 04:42 PM
Публикувано: 31 January 2014 - 08:17 PM
ralica_love, в 31 January 2014 - 02:42 PM, написа:
Имате ли поне представа какво е съдържанието на "2те инжекции"?
По принцип обичам да пиша във форума и да обяснявам на хората, да им помагам, дори когато не мога да отговоря на някой въпрос започвам да търся в чужди сайтове и да превеждам информация, за да бъда полезна. Още вчера се поколебах дали не ви напиша цяла страница с обяснения за раждането, периода след раждане, кърмене, отбиване и т.н. на кученцата, но след това си казах "Боже, това момиче (или жена) не се е заинтересувала изобщо предварително какво я чака." Заплодила кучето, 2 месеца бременност, то вече родило и през цялото време не се ли поинтересувахте за възможните проблеми и ситуации, които могат да изникнат и вие трябва да сте подготвена да ги посрещнете, защото не ветеринарният лекар, а вие сте отговорна за здравето на кучето си и за поколението му.
Цитат
Ветеринарите не са развъдчици на кучета и не са длъжни да знаят всичко наизуст, не са длъжни също да пишат обяснения по форумите. Имат си кабинети и консултациите се заплащат.
Извинете ме, може би ви звуча малко грубо, но това не е с цел да ви обидя, а просто да ви нахокам.
И сега напишете следните думички в google, за да научите малко повече за вашето куче:
- окситоцин при кучето
- еклампсия
- пиометра
- хранене на кърмещи кучета
http://plamenvet.com...new/RAZDANE.pdf
http://forum.dog.bg/...B5%D1%82%D0%B0/
Публикувано: 31 January 2014 - 09:57 PM
Цитат
...а просто да ви нахокам.
За какво по дяволите е този раздел тогава. Аз си мислех, че ако имаш някакъв проблем със животинката си - да попиташ преди да отидеш до ветеринря, а то бил само да те нахокат. Ветеринарите все пак учат, за да се справят с болести при животните (или по мое време беше така), сега може да са само психиатри, а ако имаш поблем с поколението ходиш при развъдчик. (Някой да знае кабинета на някой добър развъдчик)
Цитат
Длъжна ли съм да им знам химичния състав. Това което ми обясниха е, че са за отпускане и изчистване. Точно с какъв химичен състав не ми дадоха описание и справка. Бях търсила информация и при други бременности и разбрах, че при много слуаи или съмнения се слагат. За пръв път слагам на мое куче такива инжекции.
Не съм учила нито за ветеринар, нито хуманна медицина. Ако ги бях учила нямаше да ми се налага да питам по форуми.
Много съжалявам за хора ,като вас ,които се подиграват с чуждото нещастие. Нямате ли друга работа освен да пишете злобни коментари.
Цитат
Я веднага да отговаряте на жената, че тя два дни чака да прочете тук, вместо да тича за дреболии до вета....
Искрено се надявам да не изпадате до ситуация в която не знаете какво да правите и когато попитате да ви се подиграват, а отговора всъщост да решава живота на едно ваше любимо същество.
Много съжелявам и вас- всички тези, които се родихте научени и вместо да използвате способностите си да помагате, ги използвате само да си подпирате носа в небето. Или просто прикривате искренната си душевна пустота.
А най-много съжалявам , че зова ми за помощ много заприлича на един известен виц, който звучи така:
"Германски форум:задаваш въпрос-отговарят ти.
Руски форум: задаваш въпрос- и на теб ти задават въпрос.
Български форум: задаваш въпрос-всички започват да ти обясняват колко си тъп."
Публикувано: 31 January 2014 - 11:45 PM
Принципно помагам на доста хора, ежедневно, отделям всяка вечер време да отговарям на лични съобщения, да пиша по разни форуми, за да отговарям на различни въпроси от хора, които се занимават с чистопородно развъждане. Т.е. имам в предвид хора, които имат развъдници, които искат да се научат как най-точно и правилно да действат и как да предотвратят евентуални проблеми. В случая вие извършвате т.нар междусъседско развъждане на пинчери и считам, че не е редно никой от този форум да ви дава съвети, да ви помага и т.н. Погледнете темите в секция "Без дом" и вижте колко много нежелани кучета има, резултат от различни междусъседски развъждания.
Публикувано: 01 February 2014 - 08:22 AM
ralica_love, в 31 January 2014 - 09:57 PM, написа:
Много съжелявам и вас- всички тези, които се родихте научени и вместо да използвате способностите си да помагате, ги използвате само да си подпирате носа в небето. Или просто прикривате искренната си душевна пустота.
Това е форум и всеки е свободен да пише или да не пише. Това, че вие имате проблем, не е задължение на знаещия да отговори. А от всичко случило ви се, аз не останах с впечатлението, че сте притеснена, а просто поредната дето правила нещо, ма и тя не знае какво точно и какви са последиците, но иначе доволна - бебета имала. И поради тази причина, тази с вирнатия нос си оставате вие с вашия си нерешен проблем. Вместо да държите сметка и да наглеете тук, да си бяхте вдигнала задните части и да бяхте посетила вета с кучето си през тези два дни. Така постъпва човек, когато не знае и е притеснен, а не да пита по форумите и да чака. Че и сърдита що не били й отговорили .... Егати цинизма!!!

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро
Публикувано: 01 February 2014 - 08:54 AM

Публикувано: 01 February 2014 - 09:50 AM
dmm, в 01 February 2014 - 06:22 AM, написа:
ralica_love, в 31 January 2014 - 09:57 PM, написа:
Това е форум и всеки е свободен да пише или да не пише. Това, че вие имате проблем, не е задължение на знаещия да отговори. А от всичко случило ви се, аз не останах с впечатлението, че сте притеснена, а просто поредната дето правила нещо, ма и тя не знае какво точно и какви са последиците, но иначе доволна - бебета имала. И поради тази причина, тази с вирнатия нос си оставате вие с вашия си нерешен проблем. Вместо да държите сметка и да наглеете тук, да си бяхте вдигнала задните части и да бяхте посетила вета с кучето си през тези два дни. Така постъпва човек, когато не знае и е притеснен, а не да пита по форумите и да чака. Че и сърдита що не били й отговорили .... Егати цинизма!!!
Типичната българска гостоприемност
Хора, толкова ли не можете да разберете че форумът не е за обсъждане характера и качествата на питащия.
Като видя подобни теми все се сещам за бабичките пред входа проследяващи с поглед всеки минаващ и коментарите след това "тоз хубав човек, тоз лош човек"
Да, тук всеки пише когато може и иска . Но по добре не пишете нищо ако няма какво да напишете, а най вече въздържайте се да определяте кой какъв е . Риска да сгрешите е огромен.
Нито познавате човека нито знаете какво му е на главата.
Ако считате че питащия не заслужава вашия отговор - просто не отговаряйте , а не го упреквайте .
Или го посъветвайте да посети лекар. И само толкова.
Не се опитвайте да доказвате "колко сте по напред" от него.
Простичко за разбиране , но кой знае защо почти никой не се замисля .
С това не взимам страна по въпроса, и просто се закачам за последното мнение
Поздрави

Публикувано: 01 February 2014 - 10:23 AM

Публикувано: 01 February 2014 - 10:26 AM
Смекчете ако обичате тона,това е раздел за ветеринарна консултация,която ще ви се даде,кой и когато реши. Това не е говорилня за празни приказки. Ако мислите че има проблем с кучето ви наистина,идете при ветеринар който да го прегледа, и да ви консултира на място.
Публикувано: 01 February 2014 - 10:49 AM
dmm, в 01 February 2014 - 08:23 AM, написа:
Особено това мнение помогна много.
Моите теми няма защо да ги чета защото аз съм ги писал. Но очевидно вие сте ги прочели и липсата на мнение там говори за удобен
конформизъм. Аз не мисля да чета вашите.
Вие очевидно приемате форума за собствена територия и я отбранявате , и се поставяте в положение на съдник, без дори да изслушвате /разбирате/ мненията по които е писано.
Съдейки по стила ви и правописа ви аз си правя своите изводи и приемам че си губя времето да ви отговарям.
За съжаление подобни изказвания просто "гонят" хората които сега влизат тук, и правят първи впечатления.За това не си давате сметка.
Те няма да се върнат тук след такива "топли" посрещания.
Извинявам се на д-р Стефанов че разводнявам темата и съм съгласен че прекаленото писане тук от не-специалисти не би трябвало да се толерира.

Публикувано: 01 February 2014 - 11:53 AM

Публикувано: 01 February 2014 - 12:49 PM
D-r Stefanov, в 01 February 2014 - 09:26 AM, написа:
Смекчете ако обичате тона,това е раздел за ветеринарна консултация,която ще ви се даде,кой и когато реши. Това не е говорилня за празни приказки. Ако мислите че има проблем с кучето ви наистина,идете при ветеринар който да го прегледа, и да ви консултира на място.
Благодаря Ви , че все пак се включихте и отговорихте на въпроса ми коректно . Няма никакви други оплаквания- храни се нормално и всичко е наред, малките наддават безпоблем и все пак си я заведох на ветеринар, след като темата стана един огромен говорилник кой, кого , защо. Цялото гонене и сковаване на мнимо счупена годост можеше да се избегне с написването на тези 2 реда. Наистина е нямало за какво да се притеснявам и ходенето до ветеринаря беше само за мое успокоение, а не за здравето на домашния ми любимец
Моля най-искено МОДЕРАТОР да я закие или изтрие, защото се изписаха достатъчно коментари, които не са свързани с темата. Съветвам , ако желаете да продължите спора, да отворите нова тема и там да си обсъждате тези въпроси. Това не е някакъв цинизъм или високомерие, а просто го смятам за редно.
П.С.: За себе си изкарах мнение, просто да не влизам повече в такъв форум. За съжаление той не е това, което очаквах, а просто по-голяма пейка на бабите пред входа на "Комиците".
Успех на всички във форума. Бъдете живи и здрави, карайте се по- малко, намерете си и и други хобита, освен висенето по форумите. Живейте си живота, гледайте си животинките и дано никога не ви се налага да отваряте тема тук.
Публикувано: 01 February 2014 - 03:44 PM