Dog.bg Форуми : Мъжки померани с един не слязъл в торбичката тестис

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Мъжки померани с един не слязъл в торбичката тестис

#21 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 12 March 2014 - 11:23 AM

Това с масажирането, за да се намести тестиса, ми звучи като това с масажирането на гърдите с цел уголемяване Качена снимка

vvn, от сърце пожелавам да се подредят нещата както трябва и кученцето да оправдае очакванията ви. Това само времето ще покаже и на този етап има само хипотези, но ако се окаже че е крипторх, е редно развъдчиците му да ви върнат разликата до пет клас. Така поне би постъпил всеки един развъдчик - не само заради доброто си име, но и от морална гледна точка. Така наистина ще докаже, че не развъжда само с комерсиална цел.
Успех!
С най-добри пожелания ....
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#22 Потребителят е офлайн   tai Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 12 March 2014 - 11:43 AM

Забравих, след като оставяте кученцето при Вас, за което решение Ви поздравявам, развъдника е длъжен да поеме 50% от разходите, при евентуална кастрация, не че е някаква утеха, ноо ....
За "по-нататъшното развитие" - една от теориите при крипторхите, поради хормонални отклонения - мъжките кучета се опитват да ги качват, изпитах го на собствен гръб, много неприятно, особено в случаи, когато се опитвам да обяснявам на опитни кучкари, че не желая мъжкарите им да доближават моя, просто да не нарушават личното ни пространство.
Промени, ами вижте кученцето става по-спокойно, уравновесено от "егоистична, човешка гледна точка", избягвате част от заболявания на пикочна - половата система. Разбира се, че настъпват невидими за нас хормонални изменения, но много теории има, а дори и в практиката куцановците реагират различно, при някои не се забелязва съществена промяна в поведението., лично, предпочитам кастриран мъжки. В много европейски страни кастрирането е задължително, виждам прекрасни и уравновесени домашни любимци.

По отношение дали развъдника Ви е излъгал, категорично - Да! Единични са случаите, когато тестиса слиза в торбичката на по - късен етап. Ако не слезе до 1- 1.5 г., задължителна операция. За да се подсигурите, като са такива ербапи сключете договор да ви платят цялата операция по кастриране и стационар - 100 лв. на ден стационар, пълна кастрация 300 лв., лекарства, видеозони, кръвни картини, най-добрите упойки и конци. В стационара изкарайте поне 1 седмица, ако трябва си вземете походно легло и им изкарайте през носа тази наглост. Тарикати!

Успех, стискам палци да не се наложи операция!

#23 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 12 March 2014 - 12:44 PM

dmm
Напразно се иронизира масажа на коремче в правилното място, опитните развъдчици твърдят че тестиса след подобна манипулация, извършвана редовно, слиза долу по канала в торбичката, но пак остава опаснот от температурни разлики, което тук правилно споменаха по-нагоре.

tai
Не, проблеми с бъбреци и пикочна-полова система с кастрацията не се отстраняват. Те не се избягват с кастрация, кастрирах моя пес на 5 години - разлики в поведение няма, както си беше темерут и побойник, такъв си е останал, сега имаме диагноза "Къшинг" - и не мисля че надбъречните му жлези са повлияни от кастрацията, а е от най-вече кортикостероидите, с които го блъскаха лекарите от възраст над 1 година.

На мястото на автора щях да поизчакам малко и да ми върнат парите като за пет-класа куче. Но сега все още нищо не се знае, кутрето е твърде мъничко за окончателно дамгосване.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#24 Потребителят е офлайн   vvn Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 12 March 2014 - 12:51 PM

Благодаря искрено на всички за отговорите и за съветите които ми дадохте. Надявам се всичко да мине по най- лекия и безболезнен за нас начин и също така да успеем да се разберем по нормален начин с развъдника.
А на всички които тепърва ще си избират кученца мога да кажа да внимават и с лигитимните развъдници, защото и там има огромна вероятност да попаднат на измамници и на хора които са просто търговци на кучета успели по не знам какъв начин да си изградят име на добър развъдник ( не искам да засягам никого с тези си думи).

След разговора ми с развъдника ще напиша резултата и ако той е не благоприятен за мен ще назова и името му, и сайта му, и фейсбук страницата му.

#25 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 12 March 2014 - 12:59 PM

vvn
Да, направете го, но не сега, когато се мятате в мъка и болка, а изчакайте - да не стане така че едното топче ще вземе че да се спусне и тогава ще стане много грозно.

Разбирам притеснението ви, но задръжте и изчакайте да видите дали нещата са непоправими или временни? Представете си ситуация че вие обвинявате развъдника, а после топчето се спуска в торбичката на 6-ти месец?
Има и ситуации, когато на 45 дена или на 2 месеца мъжките в кучилото са с топчета в торбичка, а после след време по канала при стопанина се прибират.

Успокойте се и поговорете с развъдника за евентуална компенсация, но лично мой съвет в такава ситуация: ЗАДРЪЖ!

Трябва да има време да се види окончателно за кое иде реч. Знам колко ви е притеснено и тегаво, от опит го знам, но само времето може да покаже ще ли го има другото топче, няма ли да го има. Успех и търпение ви желая.
User's Signature

#26 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 12 March 2014 - 01:12 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 12 March 2014 - 12:44 PM, написа:

dmm
Напразно се иронизира масажа на коремче в правилното място, опитните развъдчици твърдят че тестиса след подобна манипулация, извършвана редовно, слиза долу по канала в торбичката, но пак остава опаснот от температурни разлики, което тук правилно споменаха по-нагоре.

Не иронизирам, но не мога и да скрия, че аналогията е подобна. Сама казваш, че това е мнение на някой друг, не на теб, така че не разбирам защо се обиждаш?!
Отделно, че самата ти не си сигурна в тази теория на "опитните развъдчици". Друг е въпросът колко опитни са те?! За мен опитът идва с практиката, но моралът не идва само с опит. Дали с хитринка ще слезе един тестис в скротума или по оперативен начин, не е въпрос на рутина, а на принципи. Всички сме наясно, че ако има проблем в тази област, оператативна козметична намеса по желание цели прикриване на дефект, а не част от чистопородното развъждане. Затова нека не излизаме от рамките на какво може да се направи или не. Едно куче или има два тестиса, добре оформени в торбичките или не. Всичко друго е с цел да се прикрие такова отклонение. Масажите също спадат към група "хитринки". Дали за кратко ще слезе тестиса и точно тогава съдия ще го провери и даде желана оценка, си е пак вид измама.
Да не изместваме темата. Авторът й поиска мнение дали е измамен или не, а не как да процедира в случай че ....
User's Signature

#27 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 12 March 2014 - 02:09 PM

dmm
Никой не се обижда, просто с разхождащите се топчета нагоре-надолу има достатъчно случаи. Не мисля че масажа е "хитринка", защото по същия начин ако топчета при новия стопанин от стреса или студа на двора се преберат в корема то тогава и развъдчика има право да упреква новите стопани. В крайна сметка в тази игра с упреци могат да играят и двата отбора, нали?:-)))

Относно случая с измама или не, на автора мога само да съчуствам: би било редно развъдчици да го предупредят че му дават куче с все още не спуснат тестис, но ако кучето е било продадено на 45 дни или на 2 месеца липса на единия тестис не е нещо ненормално. Сега кутрето е на 4 месеца, тестиса още не е в торбичката - пак не виждам причина за паника, за това съветвам авторката "Задръж!", защото ако още утре или след месец топчето слезе долу, свадата с развъдчика ще направи лоша услуга на самата стопанка.
Просто тези неща се случват, там е работа.
Да, би било по-етично при продажбата развъдчика да предупреди че едното топче не е на мястото си и да обясни че с времето най-вероятно това ще се нормализира и че е имал евентуално такива случаи в другите си кучила. Тук не споря.
Ама то и аз ако знаех че чау-бебе от Хабаровск го взимам от демодекозен развъдник - нямаше да го взема, тъй че... Въпрос на етика и вътрешна отговорност, уви.
User's Signature

#28 Потребителят е офлайн   Marinka7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 March 2014 - 02:20 PM

Показване на мнениетоvvn, в 11 March 2014 - 08:30 PM, написа:

Със сигурност ще разберете кой е, упоменат е тук във форума като лигитимен развъдник за померани. След консултация с лекар ще си направя труда да се разбе кой е. Просто трябва да съм на 100% сигурна, че това което ми е казано от тях е лъжа, преди това не мога да плюя никого. Ще си направя труда да няма други измаме като нас, да си купят куче с не добро здравословно състояние за 2500 евро.

Аз подозирам кой е и в такъв случей се радвам ,че имам живо и здраво куче което ме радва с всеки изминал ден дори и да не е ходило по конкурси и т.н.т. а на вас пожелавам всичко да е наред и всичко най-хубаво :r_181:

Да спрем да спамим с шарени буквички, пишейки из целия форум безсмислени мнения и вдигайки теми от преди години?
мод

#29 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 March 2014 - 10:04 PM

Мда,малко не малко куче с един спуснат тестис не се продава ,още по малко пък за 2500 евро .Или развъдчика е гледал да спести от разходи и тичане с парцала че е дал кучето така?Въобще от където и да го погледнеш за мен е измама.
На момичето съчувствам.След пуснатата тема ще се разберат и никой няма да разбере кой е развъдчика смятащ ,че куче с един тестис е шоу клас и няма проблем да се развъжда. Да му мислят следващите клиенти.
Другото интересно е как нито един развъдчик на породата не се включи .
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#30 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 13 March 2014 - 12:46 AM

И аз това се чудя :tb_195: В другата темата,която беше пуснал потребителя също никой не се включи... http://forum.dog.bg/...80%D0%B0%D0%BD/
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#31 Потребителят е офлайн   Dora24 Икона

Публикувано: 16 March 2014 - 04:53 PM

A има ли въобще истински развъдчици в България?

Или само ферми за кучета?

По определение фермите за кучета или така наречените puppies mills са места , които отглеждат кучета като поставят печалбата на първо място, преди доброто на кучето, включително даже и преди доброто здраве на кучето.

Колко развъдника в България могат да претендират, че поставят добруването на своите кучета на първо място? А не печалбата.

От доста време си търся куче в България, обиколих доста от развъдниците и мога да кажа, че повечето са пълна трагедия и кучетата не се гледат в добри условия.

Отношението към клиента също е отвратително - договорът между развъдник и бъдещ собственик е някаква екзотика, кучетата дори не са обезпаразитени, както се оказва в последствие.

Също така клиентите се лъжат за условията при които се гледат кучетата - представя им се една идилична атмосфера, а всъщност кучетата са набутани в клетки и не виждат нито слънце, нито въздух. и ги бият с вестник.

Желанието на много от развъдчиците, уви е само: ПАРИ, ПАРИ, ПАРИ.

#32 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 16 March 2014 - 11:31 PM

Показване на мнениетоDora24, в 16 March 2014 - 04:53 PM, написа:

A има ли въобще истински развъдчици в България?

Има, да, съвсем истински в смисъла, който влагате!

Цитат

Колко развъдника в България могат да претендират, че поставят добруването на своите кучета на първо място? А не печалбата.

Доста са. Явно не сте попаднала където трябва.

Цитат

От доста време си търся куче в България, обиколих доста от развъдниците и мога да кажа, че повечето са пълна трагедия и кучетата не се гледат в добри условия.

Вие сигурна /предполагам, че сте жена изхождайки от никнейма ви/ ли сте, че сте посетила легитимен развъдник?

Цитат

Отношението към клиента също е отвратително - договорът между развъдник и бъдещ собственик е някаква екзотика, кучетата дори не са обезпаразитени, както се оказва в последствие.

Наистина започвам да се съмнявам, че сте попаднала където трябва. В един развъдник с добро име кутретата се дават след определена възраст, при която трябва и да имат определени ваксини. А ваксини се поставят само на обезпаразитено животно. Иначе казано, трябва кучето да е било болно, за да са отложени тези процедури и никой уважаващ името си развъдчик не би предложил такова същество на когото и да било.

Цитат

Също така клиентите се лъжат за условията при които се гледат кучетата - представя им се една идилична атмосфера, а всъщност кучетата са набутани в клетки и не виждат нито слънце, нито въздух. и ги бият с вестник.

Може ли да подкрепите тези си твърдения с подробности/факти, защото написаното изобщо не говори за развъдник, а за ферма, прекупвач, търговец и все подобен род търговия, но не и развъдник?!

User's Signature

#33 Потребителят е офлайн   veronikazs Икона

Публикувано: 13 May 2014 - 01:33 PM

Здравейте! Вчера аз се свързах с развъдник относно кученце,което има същия проблем . На мен ми го предложиха домашен клас за 2500 лева и ми обясниха,че заради тестиса му не може да участва в изложби и именно това е причината де не си го оставят за себе си. Не знам какво точно са ви казали на вас.но ви съветвам отново да се свържете с развъдчиците,защото 2500 евро за куче домашен клас с дефект са много пари, а и до колкото разбрах ви го продават шоу клас. Надявам се да съм била полезна.

Това мнение е редактирано от veronikazs: 13 May 2014 - 01:38 PM

#34 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 May 2014 - 10:57 PM

Потресена съм от цените при пет клас ,които споменавате.... :ud_009:
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни