Dog.bg Форуми : Мъжки померани с един не слязъл в торбичката тестис

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Мъжки померани с един не слязъл в торбичката тестис

#1 Потребителят е офлайн   vvn Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 11 March 2014 - 07:29 PM

Моля ви за съвет!!! От лигитимен развъдник за померани си вземаме кученце на 4 месеца, което е с един не слязъл в торбичката тестис, от развъдника ме увериха, че това не е проблем и, че кученцето ще има поколение. Искам компетентен от вас отговор! Защото си мисля, че сме подведени и това е голям проблем и, че най малкото е, че кученцето няма да има поколение. Моля ви за отговор!

#2 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 11 March 2014 - 07:42 PM

http://forum.dog.bg/...BD%D0%B5%D0%B7/
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#3 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 March 2014 - 08:16 PM

Цитат

От лигитимен развъдник за померани си вземаме кученце на 4 месеца, което е с един не слязъл в торбичката тестис, от развъдника ме увериха, че това не е проблем

Кой е развъдника, който ви увери, че това не е проблем? :ud_009: Че и поколение можело да има :zz_020: Да не се окаже, че е някой дето ги въди в гаража.

#4 Потребителят е офлайн   vvn Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 11 March 2014 - 08:30 PM

Със сигурност ще разберете кой е, упоменат е тук във форума като лигитимен развъдник за померани. След консултация с лекар ще си направя труда да се разбе кой е. Просто трябва да съм на 100% сигурна, че това което ми е казано от тях е лъжа, преди това не мога да плюя никого. Ще си направя труда да няма други измаме като нас, да си купят куче с не добро здравословно състояние за 2500 евро.

#5 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 March 2014 - 08:36 PM

То не е плюене, но както и да е. Ще чакаме резултатите тогава :ba_025:

#6 Потребителят е офлайн   vvn Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 11 March 2014 - 08:40 PM

Показване на мнениетоvalnata, в 11 March 2014 - 08:36 PM, написа:

То не е плюене, но както и да е. Ще чакаме резултатите тогава :ba_025:

За в момента е, защото аз с тези хора съм поддържала контакт повече от 6 месеца докато си взема кученце от тях, и все още не мога да повярвам, че могат да направят такава измама.

#7 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 March 2014 - 08:53 PM

Ами нека го види лекар тогава. Имайте предвид, че ако наистина са "легитимни" ще опитат да потулят случая. Ще ви предложат друго куче, ще ви предложат да ви върнат парите, само и само да не се разчуе. Те също следят форума. Ако наистина сте дали тази сума за кученце с дефект не се поддавайте :ba_025:

#8 Потребителят е офлайн   vvn Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 11 March 2014 - 09:03 PM

Благодаря за отговорите и за съвета. Ще напиша какъв е резултата, когато има такъв.

#9 Потребителят е офлайн   ElenaA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 March 2014 - 07:20 AM

Не знам за каква измама говорите, дали са ви кученце с един тестис и вие сте знаели, че е с един тестис. Кучетата с един тестис могат да имат поколение. Състоянието на кученцето ви се нарича крипторхизъм и е генетично, затова всеки нормален лекар ще ви препоръча да не развъждате кучето си, защото това се предава в поколението. Кучетата с такъв генетичен проблем се изключват от селекция и моят съвет е да кастрирате кучето.

В случая развъдникът е постъпил неетично, като не ви е обяснил точно какво представлява заболяването (поне с такова впечатление оставам), както и непрофесионално, като ви е казал, че ще има поколение. Но не смятам, че става въпрос за измама. Вие като си купувате кола, първо претърсвате всички форуми за мнения, можеше преди да вземете кученцето да се поинтересувате за заболяването. Въпросният развъдник, ако действително е легитимен, трябва да спре развъждането на кучета от въпросните родители, докато не се установи кой е носителят на гена, защото той се предава в мъжкото и женското поколение.

#10 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 March 2014 - 07:46 AM

ЕленаА ,споменава се сума от 2500 евро....,оставам с впечатлението,че хората не са търсили куче пет клас.Да,не информирани са,но нали за това агитираме за вземане на кучета само от легитимни развъдници.Там работят за породата,ще ни информират,ще ни съветват...Хубаво са ги информирали и посъветвали.С право се чувстват измамени хората.
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#11 Потребителят е офлайн   vvn Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 12 March 2014 - 08:00 AM

Аз не обвинявам никого в момента. Просто исках мнение от компетентни хора. Смятам, че след като търся куче от лигитимен развъдник, ще ми бъде казано точно какво е кученцето, с какви перспективи е и ако има проблем какъв е точно той. А в случая си вземам куче с шоу перспектива, а се оказва, че кученцето е със сериозен здравословен проблем. Явно всеки човек трябва да разбира от всичко и да не се доверява на никого. Ако си търся кола от автокъща, да ще търся мнение от разбиращи хора дали всичко и е наред, но когато я купувам от магазина нова не водя с мен монтьор да ми каже дали има повреди.

#12 Потребителят е офлайн   vvn Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 12 March 2014 - 08:07 AM

Съгласна съм, че не съм прочела достатъчно, преди да взема кученцето, но точно поради тази причина си купувам кученце от хора които предполагах, че се грижат за кученцата си, стремят се към здрави поколения, не са просто търговци на животни и са хора които държат на своето име, явно нещо съм се излъгала.

#13 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 March 2014 - 08:09 AM

Кученцето ако остане така няма никакви шоу перспективи.Това е дисквалифициращ дефект във всяка една порода.От там нататък няма да има оценки от изложби и съответно няма да бъде допуснато за разплод от клуба. Отделно морално кучето не трябва да има поколение ,тъй като е генетично. Това е. Аз лично в такава ситуация бих се чувствала измамена ,тъй като на развъдчика всичко това му е много добре известно.
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#14 Потребителят е офлайн   404 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 12 March 2014 - 08:32 AM

Много бих се радвал да чуя и мнението на самия "равъдник"... :xg_102:

#15 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 12 March 2014 - 08:55 AM

Чакайте малко, кутрето е само на 4 месеца, при някои кутрета тестиси ту слизат в торбичка ту се прибират до към 8-10 месеца. Твърде е рано категорично да се говори за крипторхизъм според мен. Аз бих се свързала с развъдника и бих поговорила относно това, че до 1 годинка ако не слезе тестис в торбичката - да ми възтановят парите като за куче пет-класа, ако имате съмнение - върнете кучето още сега да ви върнат парите.
Реална случка с доберман с късно слязъл тестис ще разкажа. Единия тестис на иначе прекрасно куче, взето за изложби, не е слизал дълго време. И стопаните му направиха пластика - по оперативен начин се сложи протеза, да изглежда така, че кучето има два нормални тестиса. Да, обаче мина време и на едната от изложбите съдията проверява тестиси и - хоп! - открива три на брой: закъснелия тестис е слязъл в торбичката и се е наместил до протезата. Събраха се всички съдии да видят това чудо. Не го дисквалифицираха кучето, защото според правилника дисквалифицират се с един тестис кучета, но с три... Нищо подобно не пише никъде.

Така че, ако сте взели кутре за изложби и разплод и имате съмнения - върнете го и толкоз. Аз бих изчакала, но пък към 1 година така ще се превържете че надали ще имате сърце да го върнете в развъдник после.
Мислете и умувайте, просто имайте впредвид че за 4 месечно куче е раничко да се слага категорична диагноза "крипторх". Не ми хареса обаче съвета на развъдчика ви че нямало страшно било и кучето пак можело да се пуска на скачки, защото, както правилно споменаха другите съфорумци - това е генетично и се предава на следващи поколения.
ПС: на моето куче двата тестиса са слязали след 4-тия месец, до тогава единия ту слизаше, ту се прибираше, но това не ме вълнуваше, защото взимах пет-класа и от самото начало знаех че няма да го пускам на женска и да ходим по изложби.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#16 Потребителят е офлайн   vvn Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 12 March 2014 - 09:16 AM

Показване на мнениетоFuria_S, в 12 March 2014 - 08:55 AM, написа:

Чакайте малко, кутрето е само на 4 месеца, при някои кутрета тестиси ту слизат в торбичка ту се прибират до към 8-10 месеца. Твърде е рано категорично да се говори за крипторхизъм според мен. Аз бих се свързала с развъдника и бих поговорила относно това, че до 1 годинка ако не слезе тестис в торбичката - да ми възтановят парите като за куче пет-класа, ако имате съмнение - върнете кучето още сега да ви върнат парите.
Реална случка с доберман с късно слязъл тестис ще разкажа. Единия тестис на иначе прекрасно куче, взето за изложби, не е слизал дълго време. И стопаните му направиха пластика - по оперативен начин се сложи протеза, да изглежда така, че кучето има два нормални тестиса. Да, обаче мина време и на едната от изложбите съдията проверява тестиси и - хоп! - открива три на брой: закъснелия тестис е слязъл в торбичката и се е наместил до протезата. Събраха се всички съдии да видят това чудо. Не го дисквалифицираха кучето, защото според правилника дисквалифицират се с един тестис кучета, но с три... Нищо подобно не пише никъде.

Така че, ако сте взели кутре за изложби и разплод и имате съмнения - върнете го и толкоз. Аз бих изчакала, но пък към 1 година така ще се превържете че надали ще имате сърце да го върнете в развъдник после.
Мислете и умувайте, просто имайте впредвид че за 4 месечно куче е раничко да се слага категорична диагноза "крипторх". Не ми хареса обаче съвета на развъдчика ви че нямало страшно било и кучето пак можело да се пуска на скачки, защото, както правилно споменаха другите съфорумци - това е генетично и се предава на следващи поколения.
ПС: на моето куче двата тестиса са слязали след 4-тия месец, до тогава единия ту слизаше, ту се прибираше, но това не ме вълнуваше, защото взимах пет-класа и от самото начало знаех че няма да го пускам на женска и да ходим по изложби.

Кученцето вече няма как да го върна, защото и с един и с два тестиса то си е вече част от нашето семейство и ние си го обичаме. Качена снимка Исках да разбера дали са ми казали истината, че има вероятност да се смъкне и, че това няма да му вреди в по нататъчното му развитие и също така дали сме подведени от развъдника. За последното разбрах, че е така, защото те ни увериха, че ще слезе в торбичката и, че това не е проблем за изложби и развъждане, което всички тук във форума ми казаха, че не е така. Също не са и споменавали, че може да се наложи операция, а аз ги попитах - може ли да се наложи в по късен етап медицинска интервенция. Отговора им беше категорично не.
Сега след вашия отговор се надявам да имаме късмет и да не се стига до операция.

#17 Потребителят е офлайн   vvn Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 12 March 2014 - 09:18 AM

Ако се наложи кастриране , това ще повлияе ли на характера на кучето по някакъв начин?

#18 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 March 2014 - 09:24 AM

Няма да повлияе. Ако остане така е най-добре да се кастрира, за да избегнете заболяване..

Цитат

защото те ни увериха, че ще слезе в торбичката

Този развъдник вижда в бъдещето явно. :ab_041: А казаха ли какво ще стане ако не слезе? Защото ако не слезе кучето няма как да е "шоу" и да се явява на изложби.

#19 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 12 March 2014 - 09:28 AM

Напълно възможно е да слезе в торбичка, има дори случаи когато на кучета са им слизали в торбичката към 1 година. Този проблем с канали, по които тестиса се разхожда натам насам също предава по наследство с тази разлика обаче че тестиси слизат по-късно. Има случаи когато хората са купували родословно кутре на 6 месеца да речем като брак с диагноза "крипторх" пък те вземат че се смъкват после.
Рано е за категорична диагноза. И е рано да говорите за кастрация, щом няма да връщате кучето - значи оставете нещата до 1 година да видите дали няма да се смъкне тестиса, на една година вече нещата ще са кристално ясни.
ПС: хората с проблем като вашия са споделяли че помага масаж, но на кое правилно място и как това не ми е ясно. Просто споделяха че след консултация с ветеринар, който им е посъветвал веднага операция, са отишли при опитен развъдчик, който след масажа им е казал "А сега пипайте" и липсващия тестис бе вече в торбичката.
ППС: В същност, най-важното в случая при разхождащият се по канала тестис той когато слиза в торбичката при израстване на кучето да остане там, а не да се шмугне през канала в корема отново. Защото има и такива случаи - два тестиса на кутрето, всичко е наред, обаче единия се прибира и ако не се прави масаж - запечатва се вътре и остава там.

Твърде рано е според мен за генерални заключения. Така мисля...
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#20 Потребителят е офлайн   tai Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 March 2014 - 11:13 AM

vvn,

Разбирам тревогата Ви, ситуацията с моето куче - е идентична!

1. Задължително развъдчиците е трябвало да Ви предупредят, че кучето е крипторх и всички последствия от състоянието му. Недопустимо е изложбено куче да е крипторх! Ако не се лъжа единствено във Великобритания, след молба се допускат крипторхи до изложби.

2. Чакането е до 1 година, след това шансът да слезе торбичката в тестиса, прогресивно намалява (освен ако не е асансьорен тестис, слиза -качва, слиза - качва, получава се в следствие на стрес и др.).

3. Ако кучето е крипторх се прави задължително операция за премахване на непоявилия се тестис, опасност от поява на туморни образувания, ако се остави след 2-рата година. Кучето може да има поколение, но не е морално други хора и кученца да преминават по пътя на нашето страдание!

4. Вероятността, дори слезлия в торбичката тестис да не е развит напълно, също не се изключва, поради температурните разлики - обширна тема, да не Ви занимавам - затова повечето лекари препоръчват пълна кастрация.

5. Съветът ми е, ако кучето не е свикнало с Вас, да не чакате, а да го връщате, колкото повече е при Вас - ще бъде трудно и за него, и за Вас да се разделите, за кученцето е огромна травма смяната на собственика.

6. Ако връщате кучето, искайте си дадената от Вас сума и прекъснете тотално отношенията си с този развъдник - лично мнение, не Ви ангажирам с него.

7. Желателно е при закупуването на изложбени кучета да сключите договор, който да ви защити от дисплазия, крипторхизъм и болести предавани от майката - в нета има достатъчно примерни договори на английски и руски.

В моя случай ми беше ясно, че след като е останал до 5 - 6 месец в развъдника - има някакъв проблем.

Вечерта преди да отговоря на развъдника, дали ще взема куче на 6 месеца, (бях решила да не взимам толкова порастнало куче), сънувах странен сън, нещо ме вика жалостиво и ме моли: - Моля те, вземи ме, тук не ми е добре!

Взех го, в следствие научих, че постепенно е оставал сам в клетката, били са 6 кученца в кучилото, едно по едно братчетата и сестричетата, с които е играел са си тръгвали. Не съжалявам за избора си!

Водих се от тъгата, че кученцата не са вещи, които с лека ръка можем да сменим, когато пожелаем. Май се оказва правилно, че пухльовците ни избират, а не ние тях.

Успех слънчице и не тъгувай!

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни