Преди няколко дни намерих тази бедна душичка свита на топка до реката. Забелязах я още сутринта, но не обърнах особено внимание - помислих, че е на някой от рибарите. Когато отново отидох вечерта, тя все още си стоеше там - свита на същото място, дори си помислих най-лошото. Моето куче отиде до нея. Започна да я души и бута с муцуна, но нямаше никаква реакция от нейна страна. След няколко минути тя най-после си надигна муцунката. Видях един от най-тъжните погледи, които някога съм виждала. Продължаваше да лежи неподвижна, помислих, че и липсва някой крайник. След няколко минути, треперейки, се опита да се изправи, но падна отново на земята. Оказа се, че е отчайващо слаба. Имаше един останал рибар и той ми каза, че някакви момчета са я изкарали от реката. Реших да си я прибера. Наложи се да я нося на ръце до вкъщи. Дадох и да хапне и след това заспа. Вече видимо започва да си възвръща силите. В началото беше много неадекватна и уплашена, но се поотпусна доста. Следва ме с интерес навсякъде из нас, въртейки опашка, но все още заляга с уплаха, когато посегна към нея. Няма видими наранявания, няма температура, само анемия (поради очевидната причина). Засега се захранва с малки порции начесто, защото е отвикнала да се храни. Приблизителна възраст около 5-6 години. За съжаление нямам възможност да я задържа. През деня съм на работа, а живея сама и няма кой да и дава да яде. Също така имам неприятен съсед, който ми създава проблеми заради моето куче, а като разбере, че имам още едно.. не ми се мисли. Ако някой я приеме в дома си няма да съжалява - това е едно от най-милите създания, което някога съм срещала. Има нужда от грижи, които за съжаление, в момента не мога да и осигуря. Ако някой има интерес, нека се свърже с мен. Кученцето се намира в Ямбол.
Поредната захвърлена душица
Страница 1 от 1