Dog.bg Форуми : Раждане при пинчер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Раждане при пинчер

#1 Потребителят е офлайн   ViolaTopaz Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 19 April 2014 - 02:01 PM

Здравейте любители на домашните любимци. Имам един въпрос към по- запознатите. Кучето ми е бременно в 61 ден. Сутринта около 10часа се беше показало мехурчето с околоплодната течност. Тя си легна на нейното легълце и предполагам се спука, тъй като имаше после малко мокро и капчица кръв. Обаче от тогава до момента няма излязло кученце. Денис- така се казва женската, само обикаля, опитва се да пикне малко ама излиза капчица- две и пак си ляга на легълцето. Когато лежи ми се струва спокойна, а когато се изправи и обикаля е доста неспокойна. Кучето е на почти 3 години и това е първото му раждане, на мене също ми е за пръв път. Въпроса ми е нормално ли е да е минало толкова много време от изтичането на водата, а от кученце да няма и следа? Вет. й лекар не си вдига телефона и немога да се свържа с него затова питам вас.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#2 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 19 April 2014 - 02:55 PM

Нормално е. Все пак се опитайте да се свържите с колегата, защото ако минат 12 и повече часа от началото на раждането без да има плодове може да настъпи вторична маточна атония и животното да не може да роди само.
User's Signature

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.

#3 Потребителят е офлайн   ViolaTopaz Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 19 April 2014 - 03:07 PM

Опитвам да се свържа постоянно, но безрезултатно засега. Иначе отказва ядене, само на обед хапна малко месо, гранула хич. Вода също отказва да пие. Сложила съм и малко вода със захар, четох тук във форума, че би я подсилило. На теория четох, също тук, че трябва да броя плаценти и с всяко малко да има по една плацента, че пъпната връв трябва да се отреже на не по- малко от 3 см от коремчето на бебето, за да не получи херния. Четох, че трябва да ги подсуша и да ги поставя да сучат. Общо взето основните неща май ги попрочетох, но съм абсолютна паника и само се притеснявам. Ще изчакам още няколко часа и ще потърся друг ветеринар дежурен в Пловдив. Лошото е, че живея в малък град и съпруга ми не си е вкъщи, ще се прибере чак довечера, а аз също съм в доста напреднала бременност и не мога да предприема ходене до Пловдив без него.

А видях, че вие имате кабинет в Пловдив. Ако се наложи мога ли да се обърна към вас?

EDIT: Намерих ветеринарен лекар, който ще дойде да я погледне до около час. Притеснява ме само, че на едно от тези опити за пиш излезе нещо като много тъмно червена съсирена кръв, голямо колкото половин орех. Дано да нямаме никакви проблеми.

Това мнение е редактирано от ViolaTopaz: 19 April 2014 - 06:55 PM

User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#4 Потребителят е офлайн   ViolaTopaz Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 20 April 2014 - 09:11 AM

Ха добро утро и Христос Воскресе! Снощи моето момиче роди- 1 мъжко и 4 женски. Самия родилен процес започна около 9 и малко вечерта и приключи около 3 през ноща. Лекаря й сложи инжекция Окситоцин. Второто кученце беше по- едро от останалите и излезе с крачетата напред, трябваше и малко да му се помогне, добре че ветеринарния лекар беше тук и оказа пълно съдествие. Останалите 3 след него нямаха никакъв проблем. Майката не им даваше да сучат докато не се родиха всички. На последното вече беше толкова изтощена, че като станеше от леглото и залиташе, налагаше се да я придържаме. През целия процес на раждане отказваше вода, водата със захар мъжа ми си топеше пръста в нея и тя го облизваше. После пак беше малко трудно засукването докато се поуспокои, но с мъжа ми следихме всички да засучат, тъй като имаше само от 2 пъпки мляко. След като всички засукаха около 4 часа си легнахме, но не заспахме, то толкова бяхме развълнувани :mg_062: . Откакто се родиха майката не се е отделяла от тях и сутринта около 6 часа й дадохме в легълцето й малко гранула и малко сварен жълтък за енергия. Отново отказва вода. Само се надяваме да се засили млякото и да се напълнят и останалите пъпки. А ако не стане трябва ли да ги дохранваме, от кой ден и с какво? В момента температурата в стаята е 23 градуса. Достатъчно топло ли е за малките?
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#5 Потребителят е офлайн   ira67 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 April 2014 - 03:06 PM

Честито !!! Христос воскресе.!!!

#6 Потребителят е офлайн   ViolaTopaz Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 20 April 2014 - 05:46 PM

Благодаря, ira67.

Току що измерих малките, че снощи бяхме на вълна раждане, а не на вълна наддаване :ae_085: . Две момиченца са приблизително 280 и 290 грама, другите две момиченца са по 210 грама и момченцето 220 грама (теглата са приблизителни, колкото да се ориентирам дали и с колко наддават, шаваха прекалено много за да измеря точно :ab_041: ) Ще ги меря всеки ден по горе долу едно и също време за да видя какъв е резултата, или е излишно меренето всеки ден и да го правя през ден, какво ще кажете? Майката преди малко за пръв път се съгласи да излезе на съвсем кратка разходка до вън, цял ден не беше ставала, давахме и гранулата, малко агнешко и водата до устата й буквално. Вече не отказва храна, храним я по малко, но често. Нека минат първите няколко дни да се позакрепят мъниците и при интерес ще кача снимки :beer: :smile: :smile: :smile: :ab_041:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#7 Потребителят е офлайн   Layla89 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 April 2014 - 06:23 PM

Аз моя за да видя колко наддава го тегля всяка седмица в един и същи ден... :rc_036:
User's Signature

I must not fear...Fear is the mind-killer... Fear is the little-death that brings total obliteration...
I will face my fear... I will permit it to pass over me and through me... And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path...Where the fear has gone there will be nothing...Only I will remain.

Качена снимка

#8 Потребителят е офлайн   ViolaTopaz Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 20 April 2014 - 08:21 PM

Притеснява ме, че ако малките ги тегля веднъж седмично може да е прекалено късно за някои ако не сучат достатъчно. А ако ги тегля по- често ще се опитвам да ги слагам да сучат с предимство. Поне така си мисля аз де, досега не съм имала малки и на практика не зная как ще е. На тръни съм и постоянно се моля да оцелеят всички, че като се знам колко емоционална съм... Ще направя всичко по силите си всичко да им е наред.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#9 Потребителят е офлайн   Апостолов Икона

Публикувано: 09 June 2014 - 11:06 AM

Здравейте! Бях навън и когато се прибрах кучката ми беше родила първото си кученце. Беше облизано, но когато се завъртях видях, че плацентата отдолу на пъпчето не е махната. Може ли да ми дадете съвет какво да правя? Първо раждане и е и го лае, не го иска. Не му дава и да суче.

#10 Потребителят е офлайн   *cookie* Икона

Публикувано: 20 January 2015 - 12:10 AM

Здравейте, имам пинчерка на 4 години, преди точно 14 дни роди за първи път, две кученца :) раждането беше трудно, но все пак се справихме. Ветеринаря ми каза да не се притеснявам, освен ако няма зеленикави изтечения, тя продължава да има слузесто течение бледо розово по няколко капчици, има апетит температурата и е нормална. Имам ли повод за притеснение?Знам, че има лохии и при тях, но точната продължителност, не знам колко е. Освен това ми каза да заведа малките на 40 тия ден, а в нета пишеше че трябва да се заведат на 20 тия ден. Като цяло откакто я имам я водя в една клиника, доволна съм от лекарите, но все пак исках и друго мнение.

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни