Dog.bg Форуми : Персийска котка

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (108 Страници) +
  • « Първа
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Персийска котка

#1332 Потребителят е офлайн   svetamops Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 08 December 2008 - 07:46 PM

[quote author=natali11 link=topic=5961.msg540625#msg540625 date=1228744436]
[quote author=**БИЖУ** link=topic=5961.msg540336#msg540336 date=1228693186]
Идвам ви на гости малко в спретнатата темичка да ви попитам туй-онуй  ;D ;) ...
Може би не е мястото тук,но ме интересува каква е цената на едно истинско персийче?Не съм се интересувала въобще от котета до сега и не съм наясно.Прочетох в сайта на фелиноложкото дружество,че цените вавират от 300 до към 1000лв според това какъв клас е мацинката и какъв цвят.
И веднага минавам към по конкретния въпрос колко горе долу би струвало едно елитно чисто черно персийче което до към годинка две да речем би изглеждало така?!

Благодаря предварително :blink:
[/quote]ако все пак не държиш на чистокръвно коте с родословие и т.н.
виж обявите в  интернет  ;)

Както пишат в обявите : Продавам  "персийчета"  от главест татко! ;D ;D ;D Върха на помиярите ! ;D
User's Signature

Качена снимка

www.bullgary.com
www.kingonaleash.com

#1333 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 December 2008 - 08:10 PM

Благодаря на всички отзовали се.Не бързам,мога да чакам....
Наистина желая да се сдобия с такава котка и всъщност би ми било по приятно да бъде от български развъдник вместо от чужбина. :blink: Видях много качествени котета тук във форума както и във всички бг развъдници които прегледах от сайта на фелиноложкото дружество.
Натали,благодаря,но не мисля да си търся котка по обява в интернет.Предпочитам преди това да се запозная обстойно с породата която съм избрала и след това да се свържа с някой развъдник от бг или чужбина.Както казах и по напред за чужбина не съм мислила тъй като искам котката за приятел вкъщи,естествено това не ми пречи да посещавам изложби с нея и да участвам за напред в развъдните планове на развъдника от който ще я купя.
Относно грижите,няма да се изхвърлям,но бих се постарала да дам най-доброто от себе си.Привлича ме най-вече аристократичното излъчване на персийката и огромната и козина която за нищо на света не бих допуснала да съсипя (все пак и гледам две чау-чау) поддръжката на такъв тип козина независимо при коте или куче за мен е огромно удоволствие,а не грижа.
User's Signature

Качена снимка

#1334 Потребителят е офлайн   svetamops Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 December 2008 - 08:58 PM

Цитат

Благодаря на всички отзовали се.Не бързам,мога да чакам....
Наистина желая да се сдобия с такава котка и всъщност би ми било по приятно да бъде от български развъдник вместо от чужбина. :blink: Видях много качествени котета тук във форума както и във всички бг развъдници които прегледах от сайта на фелиноложкото дружество.
Натали,благодаря,но не мисля да си търся котка по обява в интернет.Предпочитам преди това да се запозная обстойно с породата която съм избрала и след това да се свържа с някой развъдник от бг или чужбина.Както казах и по напред за чужбина не съм мислила тъй като искам котката за приятел вкъщи,естествено това не ми пречи да посещавам изложби с нея и да участвам за напред в развъдните планове на развъдника от който ще я купя.
Относно грижите,няма да се изхвърлям,но бих се постарала да дам най-доброто от себе си.Привлича ме най-вече аристократичното излъчване на персийката и огромната и козина която за нищо на света не бих допуснала да съсипя (все пак и гледам две чау-чау) поддръжката на такъв тип козина независимо при коте или куче за мен е огромно удоволствие,а не грижа.

Правилно ,само така. :blink:
User's Signature

Качена снимка

www.bullgary.com
www.kingonaleash.com

#1335 Потребителят е офлайн   natali11 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 December 2008 - 09:38 PM

пожелавам ти да си намериш персийчето ,което искаш .УСПЕХ!
п.с. аз ти дадох варианта с интернет ако не се сещаш нещо друго ,но ти си решаваш  :blink:
User's Signature

Качена снимка

#1336 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 December 2008 - 09:57 PM

Благодаря още веднъж и на хората които ми писаха на лични с адреси на развъдници,аз принципно прегледах всичко и наистина най-много ме очароваха котетата на svetamops и radocats  :blink:Поздравления за прекрасните животинки.
Може би беше малко прибързано първото нещо което да запитам е каква е цената на едно такова коте,но съгласете се,че все пак трябва да имам някаква нагласа преди въобще да се кандидатирам за стопанин на едно такова съкровище.Определено си нямах и най-малка представа от това как вървят цените,направи ми впечатление пак повтарям,че освен качеството и класа на котето играе роля и цвета .... При котетата кой е най-скъпия цвят?! Обяснете ми малко повече за цветовете при тази порода,интересно ми е.
Иска ми се да знам и повече за чисто черните персийки рядко срещан цвят ли е? ... Въпросите може би са ми леко глупави,но нали от някъде се започва  :blink:
User's Signature

Качена снимка

#1337 Потребителят е офлайн   radocats Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 December 2008 - 11:58 PM

Много ми допадна въпроса за модата при цветовете. Изобщо когато говорим за персийски котки именно модата е тази която най-вече е повлияла развитието на породата. В последните няколко години се наблюдаваше абсолютен бум на интереса към биколорните котки и най-вече към тези с висок фактор на бялото като арлекини и ванове. За мое огромно задоволство развъдчиците се завръщат към солидните цветове което ясно се забелязва и от резултатите от изложбите на ЦФА в Америка. Интересен факт е и модата при развъдниците - действително съществува и такава мода  ;D
User's Signature

"Success is dependent on effort." ~ Sophocles
www.radocats.com

#1338 Потребителят е офлайн   natali11 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 December 2008 - 02:09 PM

Цитат

Постави в съксиите камани по-големи за да не ги отмества и да не може да рови в тях.Камачетата хем ще ти направят саксиите по-хубави, хем ще откаже котето да рови там.Можеш и да използваш цитрусова вода която котките много мразят или спреи които също отблъсква.Можеш също ако не ти харесва идеята с камачетата да използваш дебел цветен картон в подходящ цвят на които ра прорежеш канал и дубка за самото цвете.Само трябва да го поотместваш преди да го полееш за да не се развали :blink:Успех

ми ние пръскахме с един препарат,с който уж не трябвало да ходи там където си напръскал-но нямаше ефект и сега ще пробваме варианта с камъните,койот ти предложи  :blink:
мерси много  :blink:
User's Signature

Качена снимка

#1339 Потребителят е офлайн   veronika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 December 2008 - 09:41 PM

имам един въпрос по отношение на подръжката на козианат на персийските котки..моя феликс(поне за мен) е с много дълга козина която постоянно се заплита :( сресвам го по 2-пъти на ден и то по поне 20-тина минути но на следващия ден пак същата работа питат по опитните дали има някакъв трик това да се предотвратява с помощта на нещо (препарат,някаква по специална четка) аз за сега използвам гребен с къси и дълги зъбци и четка тип гребло!!моля ви да ми препоръчате нещо против заплитане на козина ако има изобщо такова нещо..ще съм ви много благодарна :blink:
ето и снимки на моя юнак :wub:

#1340 Потребителят е офлайн   Малена Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 09 December 2008 - 10:22 PM

Вероника всяка персииска котка има различна козина едни се заплитат повече от други,но много основно е котето да е чистичко ;) и да използваш качествена козметика специално за дългокосмести породи. Винаги използваи шампоан и балсам+ кондиционер.За повече информация се обърни към Фантик тои е специалист в грумирането :blink: Ако козината е по-финна по-лесно се заплита.Е такива са си персииските котки искат специално внимание ;D

#1341 Потребителят е офлайн   merlinspi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 December 2008 - 12:33 AM

Здравейте  :namigam: :izcherven:
Радвам се ,че ви намерих ;) Само след час ще пристигне и моето персийско коте  :yahoo:
Нямам търпение да си го гушна. Мъжа ми го купи от развъдник Хелиос .Момиченце е и е на три месеца.
Има само едно нещо което ме притеснява.Всъщност май са няколко :( Госпожата която ни го продаде не ни даде родословие.Когато и се обадих да попитам за него ми обясни ,че няма такова защото не е ваксинирано и чипирано.Попитах защо и отговора беше ,че много му се вдигала цената така защото това били допълнителни разходи.
Аз и казах че няма да си оставя котето неваксинирано и ще го чипирам и дали може след това да ми се издаде родословие.Тя отговори да.
След това обаче и звънях няколко пъти с други въпроси ,но не си вдига тел.
Моля обяснете ми ще мога ли да си получа родословието или не става така :rolleyes:
Искам да питам и още нещо ,но току що ми се обадиха че пристигаааааааааааат :yahoo:
User's Signature

Ако живота ти поднесе лимон , направи си лимонада !

#1342 Потребителят е офлайн   radocats Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 December 2008 - 11:35 AM

Ние ли да отговорим на въпросите вместо г-жа Г.? ;D Сигурен съм че ще си получите родословието, най-малкото защото това са правила на ФИФе, а както всички знаем г-жа Г. е председател на клуб към ФИФе. Късмет!  ;)
User's Signature

www.radocats.com

#1343 Потребителят е офлайн   veronika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 December 2008 - 12:01 PM

Малена,благодаря за отговора :blink: определено неговата козина е финна и май ще трябва да потърся шампоан за финна козина  :blink: а и още нещо на колко време може да се къпе котето?

#1344 Потребителят е офлайн   anabel10 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 December 2008 - 02:55 PM

Много се надявам това за равдъник Хелиос да е просто жалък опит на някой да се пошегува!? обаче ако е вярно ... еми госпожо, много съжалявам, че там сте попаднала

#1345 Потребителят е офлайн   radocats Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 December 2008 - 03:13 PM

Стига бе, Г-мова е точен човек и след като котето бъде чипирано и й се заплати родословието ще бъде издадено. Хайде и закачете малко снимки да се порадваме на маймунката  ;D :blink:
User's Signature

www.radocats.com

#1346 Потребителят е офлайн   British-Knights Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 December 2008 - 04:45 PM

Развъдник регистриран във ФИФе продава котета неваксинирани, без чип и без родословия??? :o ... и то заради допълнителните разходи :rolleyes:

#1347 Потребителят е офлайн   anabel10 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 December 2008 - 04:53 PM

на мен ми звучи като едно предизвикателство тука да оплюваме НФФЕ и членовете му - ми няма да стане, на нас изоообщо не ни пука за тях

#1348 Потребителят е офлайн   fantik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 December 2008 - 06:12 PM

Много ви моля да прекратите тази дискусия тук. Това са отношения, които се уреждат между заинтересованите страни.
User's Signature

Развъдник за персийски котки Star Night (CFA & FIFe registered)[br]www.starnightpersians.com

#1349 Потребителят е офлайн   vagabogo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 December 2008 - 11:54 PM

Искам да ви покажа едно страхотно коте. Надявам се скоро и в БГ да започнат да се появяват такива красиви черни персийци - made in BG  ;)
User's Signature

Качена снимка

#1350 Потребителят е офлайн   merlinspi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 December 2008 - 12:52 PM

Здравейте отново :wub:
Не искам да кажа нищо лошо за никой.Най малкото за развъдник Хелиос .Котето което ни продаде г-жа Г. е една малка невероятна и красива принцеса.Вчера бяхме на вет.Направихме вътрешно обезпаразитяване и паспорт .В събота сме на ваксина.Днес се къпахме с специален шампоан от вет.
Другото за което щях да ви питам го уточнихме с д-р Тодоров ,а то беше един списък ,който ми беше написала г-жа Г. и изпратила с котето .Смятам да ви го побликувам.Без да променям нищо.
1.За очите - Торбин
2.Ушите -Берлицетин
3.Козината- през 4 дни къпане с шампоан Низорал един месец(нанасяте шампоана и чакате десетина минути , след това изплаквате)
6.Профилактика - 1/6 хапче Орунгал дневно за десетина -петнадесет дни
3.сеп.08
Роял Канин Китен 3-6
Този списък пристигна  котето.Вечерта преди да отидем на вет. дадох на котето Орунгала.След посещението при вет не го давам ,защото както той ми обясни това е лекарство за микроспория и натоварва черния дроб ,а дозата е много голяма за толкова малко коте.Светнахме котето с лампа на Вуд(не занам дали се пише така)и го пегледа обстойно .Нямаме микроспория.За очите ми каза да не слагам капките защото отново са антибиотични.Това съвсем слабо сълзене е заради по късия сълзен канал и е обусловено от породата на котето не се лекува а очите просто трчбва да се почистват всеки ден ,за което ми даде Pro Cere Augen pflege.
Док взе секрет за изследване от ушите на котето ,които бяха пълни с нещо кафяво ,което беше в обилни количества.Обадиха ми се да ми кажат ,че пробата е положителна и ще се наложи лечение с антибиотик.След малко ще ходя до клиниката и ще ви пиша по подробно точно какъв е проблема и с какво ще го лекуваме.
Това е за сега положението при нас .Много сме щастливи с новия член на нашето семейство .Вече я обичаме много и ще се грижим за нея с желание и любов.
Относно родословието като сме готови с ваксината и чипирането ще позвъня на г-жа Г. и ще я помоля да оправим това.

МОД. Много Ви моля, да не споменавате имена, напълно достатъчно е да ползвате просто инициали! Също Ви напомням, че това е темата "Персийска котка" и тук се обсъжда породата, а относно здравословните проблеми, ако има такива, има отделна част от форума посветена на това ЛИНК
Иначе ще ни е приятно да видим снимки на вашето коте.

User's Signature

Ако живота ти поднесе лимон , направи си лимонада !

#1351 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• Afrodita of Angel's staff
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:American Staffordshire Terrier
Публикувано: 11 December 2008 - 01:05 PM

Извинявам се, но се потресох! Коте от развъдник с гъбички, ушна инфекция и т.н.  :- Къде ги развъжда, в мазата? Само не я защитавайте. Това не трябва да се толерира!

• (108 Страници) +
  • « Първа
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни