Персийска котка
Публикувано: 08 December 2008 - 07:46 PM
[quote author=**БИЖУ** link=topic=5961.msg540336#msg540336 date=1228693186]
Идвам ви на гости малко в спретнатата темичка да ви попитам туй-онуй ;D ;) ...
Може би не е мястото тук,но ме интересува каква е цената на едно истинско персийче?Не съм се интересувала въобще от котета до сега и не съм наясно.Прочетох в сайта на фелиноложкото дружество,че цените вавират от 300 до към 1000лв според това какъв клас е мацинката и какъв цвят.
И веднага минавам към по конкретния въпрос колко горе долу би струвало едно елитно чисто черно персийче което до към годинка две да речем би изглеждало така?!
Благодаря предварително :blink:
[/quote]ако все пак не държиш на чистокръвно коте с родословие и т.н.
виж обявите в интернет ;)
Както пишат в обявите : Продавам "персийчета" от главест татко! ;D ;D ;D Върха на помиярите ! ;D
Публикувано: 08 December 2008 - 08:10 PM
Наистина желая да се сдобия с такава котка и всъщност би ми било по приятно да бъде от български развъдник вместо от чужбина. :blink: Видях много качествени котета тук във форума както и във всички бг развъдници които прегледах от сайта на фелиноложкото дружество.
Натали,благодаря,но не мисля да си търся котка по обява в интернет.Предпочитам преди това да се запозная обстойно с породата която съм избрала и след това да се свържа с някой развъдник от бг или чужбина.Както казах и по напред за чужбина не съм мислила тъй като искам котката за приятел вкъщи,естествено това не ми пречи да посещавам изложби с нея и да участвам за напред в развъдните планове на развъдника от който ще я купя.
Относно грижите,няма да се изхвърлям,но бих се постарала да дам най-доброто от себе си.Привлича ме най-вече аристократичното излъчване на персийката и огромната и козина която за нищо на света не бих допуснала да съсипя (все пак и гледам две чау-чау) поддръжката на такъв тип козина независимо при коте или куче за мен е огромно удоволствие,а не грижа.

Публикувано: 08 December 2008 - 08:58 PM
Цитат
Наистина желая да се сдобия с такава котка и всъщност би ми било по приятно да бъде от български развъдник вместо от чужбина. :blink: Видях много качествени котета тук във форума както и във всички бг развъдници които прегледах от сайта на фелиноложкото дружество.
Натали,благодаря,но не мисля да си търся котка по обява в интернет.Предпочитам преди това да се запозная обстойно с породата която съм избрала и след това да се свържа с някой развъдник от бг или чужбина.Както казах и по напред за чужбина не съм мислила тъй като искам котката за приятел вкъщи,естествено това не ми пречи да посещавам изложби с нея и да участвам за напред в развъдните планове на развъдника от който ще я купя.
Относно грижите,няма да се изхвърлям,но бих се постарала да дам най-доброто от себе си.Привлича ме най-вече аристократичното излъчване на персийката и огромната и козина която за нищо на света не бих допуснала да съсипя (все пак и гледам две чау-чау) поддръжката на такъв тип козина независимо при коте или куче за мен е огромно удоволствие,а не грижа.
Правилно ,само така. :blink:
Публикувано: 08 December 2008 - 09:57 PM
Може би беше малко прибързано първото нещо което да запитам е каква е цената на едно такова коте,но съгласете се,че все пак трябва да имам някаква нагласа преди въобще да се кандидатирам за стопанин на едно такова съкровище.Определено си нямах и най-малка представа от това как вървят цените,направи ми впечатление пак повтарям,че освен качеството и класа на котето играе роля и цвета .... При котетата кой е най-скъпия цвят?! Обяснете ми малко повече за цветовете при тази порода,интересно ми е.
Иска ми се да знам и повече за чисто черните персийки рядко срещан цвят ли е? ... Въпросите може би са ми леко глупави,но нали от някъде се започва :blink:

Публикувано: 08 December 2008 - 11:58 PM
Публикувано: 09 December 2008 - 02:09 PM
Цитат
ми ние пръскахме с един препарат,с който уж не трябвало да ходи там където си напръскал-но нямаше ефект и сега ще пробваме варианта с камъните,койот ти предложи :blink:
мерси много :blink:
Публикувано: 09 December 2008 - 09:41 PM
ето и снимки на моя юнак :wub:
Публикувано: 09 December 2008 - 10:22 PM
Публикувано: 10 December 2008 - 12:33 AM
Радвам се ,че ви намерих ;) Само след час ще пристигне и моето персийско коте :yahoo:
Нямам търпение да си го гушна. Мъжа ми го купи от развъдник Хелиос .Момиченце е и е на три месеца.
Има само едно нещо което ме притеснява.Всъщност май са няколко :( Госпожата която ни го продаде не ни даде родословие.Когато и се обадих да попитам за него ми обясни ,че няма такова защото не е ваксинирано и чипирано.Попитах защо и отговора беше ,че много му се вдигала цената така защото това били допълнителни разходи.
Аз и казах че няма да си оставя котето неваксинирано и ще го чипирам и дали може след това да ми се издаде родословие.Тя отговори да.
След това обаче и звънях няколко пъти с други въпроси ,но не си вдига тел.
Моля обяснете ми ще мога ли да си получа родословието или не става така :rolleyes:
Искам да питам и още нещо ,но току що ми се обадиха че пристигаааааааааааат :yahoo:

Ако живота ти поднесе лимон , направи си лимонада !
Публикувано: 10 December 2008 - 11:35 AM
Публикувано: 10 December 2008 - 02:55 PM
Публикувано: 10 December 2008 - 03:13 PM
Публикувано: 10 December 2008 - 04:53 PM
Публикувано: 10 December 2008 - 06:12 PM
Публикувано: 11 December 2008 - 12:52 PM
Не искам да кажа нищо лошо за никой.Най малкото за развъдник Хелиос .Котето което ни продаде г-жа Г. е една малка невероятна и красива принцеса.Вчера бяхме на вет.Направихме вътрешно обезпаразитяване и паспорт .В събота сме на ваксина.Днес се къпахме с специален шампоан от вет.
Другото за което щях да ви питам го уточнихме с д-р Тодоров ,а то беше един списък ,който ми беше написала г-жа Г. и изпратила с котето .Смятам да ви го побликувам.Без да променям нищо.
1.За очите - Торбин
2.Ушите -Берлицетин
3.Козината- през 4 дни къпане с шампоан Низорал един месец(нанасяте шампоана и чакате десетина минути , след това изплаквате)
6.Профилактика - 1/6 хапче Орунгал дневно за десетина -петнадесет дни
3.сеп.08
Роял Канин Китен 3-6
Този списък пристигна котето.Вечерта преди да отидем на вет. дадох на котето Орунгала.След посещението при вет не го давам ,защото както той ми обясни това е лекарство за микроспория и натоварва черния дроб ,а дозата е много голяма за толкова малко коте.Светнахме котето с лампа на Вуд(не занам дали се пише така)и го пегледа обстойно .Нямаме микроспория.За очите ми каза да не слагам капките защото отново са антибиотични.Това съвсем слабо сълзене е заради по късия сълзен канал и е обусловено от породата на котето не се лекува а очите просто трчбва да се почистват всеки ден ,за което ми даде Pro Cere Augen pflege.
Док взе секрет за изследване от ушите на котето ,които бяха пълни с нещо кафяво ,което беше в обилни количества.Обадиха ми се да ми кажат ,че пробата е положителна и ще се наложи лечение с антибиотик.След малко ще ходя до клиниката и ще ви пиша по подробно точно какъв е проблема и с какво ще го лекуваме.
Това е за сега положението при нас .Много сме щастливи с новия член на нашето семейство .Вече я обичаме много и ще се грижим за нея с желание и любов.
Относно родословието като сме готови с ваксината и чипирането ще позвъня на г-жа Г. и ще я помоля да оправим това.
МОД. Много Ви моля, да не споменавате имена, напълно достатъчно е да ползвате просто инициали! Също Ви напомням, че това е темата "Персийска котка" и тук се обсъжда породата, а относно здравословните проблеми, ако има такива, има отделна част от форума посветена на това ЛИНК
Иначе ще ни е приятно да видим снимки на вашето коте.

Ако живота ти поднесе лимон , направи си лимонада !
Публикувано: 11 December 2008 - 01:05 PM