Незнам дали тук е мястото да моля за помощ ,но виждам, че в тази тема пишат много от вас, които обичат и развъждат персийски котки.
Моля за съвет!
Моята персийка Парис стана майка на 5ти юли.Родиха ни се три прекрасни малки котенца.
Аз и помогнах при раждането ,защото тя беше много объркана и изплашена.
Всичко мина нормално аз прекъснах пъпната връв на малките .
Едното бебе се беше заклещило(второто), но го изтеглих ,тя изяде плацентите облиза ги и ги закърми.Беше много емоционален момент за мен ......
При раждането претеглих малките.Едното беше 102 г.(първородното) второто 98г. и третото 92г.
Три дена след раждането две от малките наддават на тегло вече са 118-120г.
Котенцето което се роди последно обаче не надава на
тегло и в момента е 88г.
Говорих с ветиринаря днес и той ми каза ,че може да е генетично увредено и няма да преживее или другите котета да го избутват и да не може да се насучи.
Ако е вярно първото му твърдение ,то аз не мога да помогна с нищо , но ако е недохранване се чудя дали не мога да му помогна ,като го дохранвам с адаптирано мляко за малки котета.
Моля Ви за съвет!!!
Моля ви за мнение каквото и да е то .
Според вас мога ли да му навредя ако се опитам да го храня допълнително.Дали да не изчакам
още за да видя дали няма да почне да наддава само.
Страхувам се ,че ако не реагирам навреме то може да умре от глад.Или ако реагирам ще му навредя.
Много ми е притеснено за това бебенце и не искам да умира.Така или иначе трябва да постъпя някак на в тази ситуация ,било то да проявя търпение или да го нахраня с адаптирано мляко,но нямам никакъв опит и незнам ,кое е правилното решение.
Затова ви моля за съвет