Dog.bg Форуми : Персийска котка

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (108 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Персийска котка

#121 Потребителят е офлайн   manus Икона

• Claymore
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 06 June 2005 - 09:07 AM

настина не е лесно, особнне това с накисмането във вода. Сара полудява като се опитам да го направя това и затова само с подвижния душ я поливам-така нямаме никакви проблеми. искам да питам само във ръзка с къпането-какво се прави при попаднала вода в ушите? и изобщо опасно състояние ли е това? питам защото това ми е основен страх при къпането и поради него никога не успявам да измия добре около ушите и винаги са си омазнени а това е предпоставка за сплъстяване. и за да те изпреваря с един от възможните отговори-невъзможно е да й сложа какъвто и да е хигроскопичен материал в ушите по време на къпането n) c)

#122 Потребителят е офлайн   fantik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 June 2005 - 09:23 AM

Да, можеш, но дори и да попадне вода в ушите, това не фатално, нямам предвид да й наливаш вода, но котката веднага се изтръсква и проблемът се решава. Ако котката ти не стои на сешоар също можеш да й сложиш томпони от памук в ушите и така няма да реагира толкова бурно на звука. Сушенето е много важно нещо, защото ако не се изсуши със сешоар, на следващия ден ще е невъзможно да бъде сресана.
User's Signature

Развъдник за персийски котки Star Night (CFA & FIFe registered)[br]www.starnightpersians.com

#123 Потребителят е офлайн   manus Икона

• Claymore
  • PipPipPip

Публикувано: 06 June 2005 - 10:41 AM

казах че е НЕвъзможно да ползваме такива запушалки, та за някакъв друг трик питах. иначе със сушенето се справяме задоволително. тя по принцип лесно понася всички сложни процедури по поддържането на външния й вид-къпане, ресане, сушене, бърсане на очите.... само това за водата в ушите не знам какво да правя bl)

#124 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 June 2005 - 04:43 PM

Fantik i az imam niakolko vaprosa:
1.marliata,s koiato po4istvame o4ite,triabva li da e napoena s ne6to---naprimer prevarena voda,borova voda ili otvara ot laika(pone tezi ne6ta sam izpolzvala az,no ako ima o6te ne6to---pi6i!)???
2.ot veroto niama li veroiatnost koteto da polu4i alergiia...moite pone sa mnogo 4uvstvitelni kam po-silni preparati(izplakvala sam gi vinagi i pove4e ot nujnoto vreme)???
3.na kakva vazrast triabva da se zapo4ne s kapaneto???
4.prikliu4vaneto na protsedurata "su6ene"sas studena struia vazduh---niama li opastnost da se prostudiat(kolko e max.prodaljitelnost)???
5.kakvo misli6 za pudrite???
User's Signature

"Pravia,kakvoto triabva-da stava,kakvoto 6te!"(L.N.TOLSTOI)

#125 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 June 2005 - 04:46 PM

Цитат

казах че е НЕвъзможно да ползваме такива запушалки, та за някакъв друг трик питах. иначе със сушенето се справяме задоволително. тя по принцип лесно понася всички сложни процедури по поддържането на външния й вид-къпане, ресане, сушене, бърсане на очите.... само това за водата в ушите не знам какво да правя bl)

Ami ,ako leko namaje6 vatre6nostta na uhoto sas zehtin?! Niakoi ruski razvad4itsi spodeliat takava praktika i za po4istvane na u6ite,no....tuk pak Fantik 6te kaje---pravilno li e???
User's Signature

#126 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 June 2005 - 04:50 PM

Цитат

Да, можеш, но дори и да попадне вода в ушите, това не фатално, нямам предвид да й наливаш вода, но котката веднага се изтръсква и проблемът се решава. Ако котката ти не стои на сешоар също можеш да й сложиш томпони от памук в ушите и така няма да реагира толкова бурно на звука. Сушенето е много важно нещо, защото ако не се изсуши със сешоар, на следващия ден ще е невъзможно да бъде сресана.

Fantik,ne te razbrah---sled kapaneto re6i6 kotkata 4ak na drugiia den li???
User's Signature

#127 Потребителят е офлайн   fantik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 June 2005 - 11:12 PM

Аз реша котката докато я суша. Разреденото веро не може да раздразни кожата, ако се отмие добре. Не мога да повярвам,че котката на Манус не може да изтърпи памучен тампон за 15 минути, просто трябва да си по-настоятелен. Не мисля, че е удачно да се капе зехтин в ушите.
Аз използвам студена струя когато котката е вече суха.
При персийските котки НЕ СЕ ИЗПОЛЗВАТ ПУДРИ!!!
User's Signature

Развъдник за персийски котки Star Night (CFA & FIFe registered)[br]www.starnightpersians.com

#128 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 June 2005 - 11:40 PM

Na 1. i 3. vapros 6te mi otgovori6 li???A kolko naprimer vero razrejda6 vav 10 litra voda(ili pove4e)---kakvo e saotno6enieto????
Ina4e -za zehtina-samo leko se namazva vatre6nostta na uhoto...no i az ne sam sigurna dokolko e uda4no!
Na men li4no mi e mnogo trudno da gi re6a,dokato kozinata e vlajna ili mokra,po-lesno mi e da dorazre6a dobre ,sled kato e ve4e napalno suha---moje i da e gre6no,no...
User's Signature

#129 Потребителят е офлайн   manus Икона

• Claymore
  • PipPipPip

Публикувано: 07 June 2005 - 06:33 AM

Fantik-не за 15 минути ами за 15 секунди не може да изтърпи това нещо в ухото си. вероятно аз нещо не правя като хората и не мога да я убедя че не е толкова гадно, но доближа ли й ухото с нещо започва да си дърпа главата и да си я тръска и тампона разбира се пада веднага. ще си караме така с немита глава и това си е bl) l)

Цвети-ще ти кажа аз какво правя. докато е мокра козината с една рядка четка просто я повдигам за да влезне струята в основата на козината. така постепенно тя изсъхва и четката спокойно започва да разделя космите и да се оформя пухкава козината. ако първо изсъхне котката наистина след това ще е малък ад разресването и голяма част от козината ще остане по гребените. за това-паралелно двете работи. и понеже ние нямаме студена струя на сушуара, си караме само на горещата като го държа на разстояние и не задържам много на едно място. така хем не прегарям козината, хем на котката не й пари и не се дърпа много.

#130 Потребителят е офлайн   fantik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 June 2005 - 08:19 AM

Аз използвам марля, която е навлажнена с вода, може и с отвара от лайка. Боровата вода се използва за бели котки. Преди къпането е добре в очите на котката да се сложи някаква очна маз, за да се предпазят от миещото средство.
Малките котета започват да се къпят на 30 дневна възраст, за да свикнат с процедурата. При тях аз не използвам веро, а само шампоан.
Верото се разтваря на око, така че да образува пяна. Аз лично си разтварям 3 пръста на дъното на едно празно шише от веро и го пълня до горе с вода. След накисването изваждам котката и нанасям разтвореното веро, насапунисвам добре и после връщам котката в легена с пяната и там започва ресането.
Когато ги суша, винаги използвам пуходерка или т.н. четка пудел компакт, която прави фино разресване. Гребен използвам само за подводното и седмичното дълбоко разресване.
User's Signature

#131 Guest_Jadi_*

• Група: Гости

Публикувано: 07 June 2005 - 09:27 AM

Zdraveite

Blagodaria za savetite za podyrjaneto na persiiskata kotka. Vchera probvah kypaneto kakto ste go opisali, samo che ne izpolzvah balsam tyi kato ne mojah da nameria. Efekta e napravo porazitelen r) w) Ne mojah da si poznaia kotaraka nakraia.. s takava prekrasna kozina nikoga ne sym go vijdala. A i toi ponese stoicheski 2-chasovite proceduri na kypane kisnene sushene i razreshvane bez nito vednaj da me odraska r) Imam samo edin vypros, moia kotio ima kafiavi petynca na lapichkite koito se poluchavat ot tova che si mie ochite. Te ne mojaha da se otmiat pri kypaneto. Kak moga da gi premahna, ima li niakakav nachin lapichkite mu da stanat otnovo beli? Kakyv preparat da izpolzvam? Blagodaria predvaritelno

#132 Потребителят е офлайн   fantik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 June 2005 - 03:46 PM

Ееее, това е новина, поне един човек да бъде доволен. Благодаря за думите, радвам се, че си доволен(а). При следващото къпане резултатите ще са още по-добри, а след 2 месеца, козината ще е по-дълга и мека като коприна. Ако котката е бяла, ще ти дам няколко съвета за жълтите петна.
1. Поръчай си в някоя аптека борова вода и ежедневно втривай на жълтите места. За около 2 седмици ще има резултат.
2. Можете сами да забъркате проста смес за избелване ( използва се само при бели котки)
1 част калциев карбонат на прах се смесва с 1 част кислородна вода
3% и внимателно се разбърква до получаването на паста. С много фин гребен козината се разресва. С помощта на четка за зъби се нанася пастата върху жълтите петна, а с клечка за зъби можете да обръщате нагоре вече намазаната козина. Когато обработите петната, слагате на шията на котка елизабиетина яка или филтър за кафе машина, така че да не може да си търка лапите в очите. Пастата не трябва да попада в очите, защото може силно да ги раздразни. Изчаквате да пълно изсъхване на пастата, тя става на прах и я изресвате с фин гребен. След това изкъпвате котката. Понякога не се получава от първия път, но една крачка напред - две назад. Не трябва да се отказвате, вашата цел и БЯЛА котка.
Тази рецепта може да се използва и за жълти петна под очите и на жабото, но за шията е добре да използвате четка за боядисване на коса.
По случай първият "нов" човек в нашата скромна група от трима - четирима ще закача нови снимки, сега ще се насладим на истински черни персийски котки!!!
User's Signature

#133 Guest_Jadi_*

• Група: Гости

Публикувано: 07 June 2005 - 04:31 PM

Zdravei Fantik. Otnovo ti blagodaria za pomoshtta i syvetite. Ako niamash nishto protiv shte zadam oshte niakolko vyprosa otnosno podryjkata na moia persiec. Toi ne e bial a e bikolor, kremav s bialo i e na 11 meseca.
Pyrvo me interesuva ot kyde moga da nameria kalciev karbonat, prodava li se v aptekite?
Kolko chesto triabva da go kypia, vednyj na 7 dni dostatychno li e? I kolko chesto triabva da go resha i s kakyv tip greben? Tova koeto me pritesniava e che mu pada prekaleno mnogo kozina pri vsiako resane. Vchera predi kypaneto i sled kypaneto go resah s metalen greben i puhoderka i svalih edin kup kozina ot nego. Dnes otnovo go razresah s metalnia greben i rezultata beshe syshtia. Pada osnovno puh ot korema mu i mejdu prednite i zadnite mu kraka. Strahuvam se che ako go resha vseki den s metalnia greben niama da ostane kozina po nego.

Poslednia mi vypros e za hraneneto. Dobyr izbor li e da go hrania samo sys suha hrana royal canin za kozina i koja? Tazi hrana shte pomogne li za vystanoviavane na kozinata mu? Tia e v mnogo losho systoianie, zastoto go biah ostavila na grijite na maika mi za 2 meseca, prez koeto vreme tia vyobshte ne go e resala, v rezultat na koeto toi se beshe splystil ujasno i kogato go razresah na mestata kydeto biaha splystiavaniata se poluchiha proskubani petna.
Tezi dni shte gledam da kacha negovi snimki, za da dobiesh predstava za kakvo stava vypros.

#134 Потребителят е офлайн   fantik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 June 2005 - 04:34 PM

Избрана колекциа на черни персийски котки.
Благодарим на развъдниците Короне, Артемис, Агонситес, Скримщау за прелестните котки, които са произвели

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка
User's Signature

#135 Потребителят е офлайн   fantik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 June 2005 - 04:37 PM

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка
User's Signature

#136 Потребителят е офлайн   manus Икона

• Claymore
  • PipPipPip

Публикувано: 07 June 2005 - 04:39 PM

и аз благодаря ама имам въпроси. цвета при черната котка трябва да е равномерен и катранено черен. както е на първата котка. мисля че това съм го схванал добре, пък и така пише в стандарта. защо всички тези котки не отговарят на това условие? наистина имат хубав тип, но цвета на козината не е добър. все пак както при белите котки жълтите петна са дефект, и при черните кафевите нюанси. за това има много специфични грижи за тяхната козина, за това не се препоръчват голям брой кръстоски на цветовете (синя и черна, шоколадова и черна и др).
имам ли право или има нещо което не знам?

#137 Потребителят е офлайн   fantik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 June 2005 - 04:53 PM

Калциев карбонат се продава в аптеките, които правят екстемпорални форми, ако го няма в наличност, може да се поръча.
Котката се реше всеки ден с метален гребен или с пуходерка. Сега е нормално да пада козината, защото такъв е сезонът. Ако котката се къпе веднъж седмично ще ускорите ленеенето и новата козина, която расте ще бъде по-здрава, дълга и жизнена.
User's Signature

#138 Потребителят е офлайн   fantik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 June 2005 - 04:57 PM

Всички тези котки са на 10 месеца до година и половина и все още не са сменили напълно козината си. Това са котки, от които цял свят се бори, за да се " докопа" до котенце. Ще ти напиша защо козината не е напълно черна, но не сега. Това е т.н fever coat.
User's Signature

#139 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 June 2005 - 04:57 PM

Fantik...NIE vsi4ki sme mnogo dovolni i blagodarni,i 6ta6tlivi ot vsi4ko,kazano dotuk!!!Ina4e 6te6e li da stane takav gotin razgovor za persians cats!?! b)
1.kakva o4na mas izpolzva6 li4no ti,predi kapane?
2.za 4ernite kotki---kak da se izbegne poiavata na (naprimer) 4ervenikavi petna po kozinata na "iakata"(zabeliazala sam,4e tan nai-4esto se poiaviavat)???3.Ot kakvo se polu4avat tezi petna,osven ot slantseto???
VIJ,ne moga vseki pat da go povtariam---6te go kaja sega,ti go razbirai za vseki pat,o.k.: BLAGODARIA za savetite,za otgovorite,za napatstviiata.....
User's Signature

#140 Потребителят е офлайн   manus Икона

• Claymore
  • PipPipPip

Публикувано: 07 June 2005 - 05:02 PM

мерси Фантик. сега разбрах. те наистина са си още с бебешката козина. някой път наистина ще трябва повече да говорим за фивър коат-а. c)

• (108 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни