Персийска котка
Публикувано: 15 January 2009 - 07:34 PM
Моля да ми препоръчате препарат за почистване около очичките.До сега използвах Augen pflege ,но не останах никак доволна.Смених го с Beaphar :- ,но и този не почиства добре.Искам да кажа че изчиства ,но когато реша да снимам Парис петната си личат.Тя е с бежева козинка ,а на снимките под очичките стои оранжево. :( Help

Ако живота ти поднесе лимон , направи си лимонада !
Публикувано: 15 January 2009 - 10:05 PM
Защо не пробваш с ... прочитане на темата? ;) ;D
Публикувано: 16 January 2009 - 03:16 PM
Скоро в България ще го има този продукт КЛИК и се надявам, че е ефикасен, защото с това се слави. Аз имам чисто бял котарак с различни очи и тия петна от сълзи са като бич за нас. Какво ли не съм пробвала. Борова вода - от нея клепачите се зачервиха, и вет каза че аха да съм му докарала блефарит (възпаление), така че повече разредени киселини върху очите на котенцето ми няма да пробвам. Препарата на Беафар е ефикасен, но проблема е че самите сълзи не са бецветна течност и те оцветяват козината нон стоп. Когато имаше проблем с клепачите му изписаха Офталмосептонекс и след като му го капах в оченцата няколко дни, сълзите станаха прозрачни и изобщо не цапаха. :o Но това го направихме с лечебен ефект, не може всеки ден да се ползва. Друго средство, хуманно - Визин, ИМА СЪЩИЯ ЕФЕКТ - сълзите стават безцветни и изобщо не цапат козината. Но и това не може вечно да се ползва, въпреки че не съм много сигурна, трябва да се допитам.
Ако сълзите са безцветни, чистенето им става супер лесно, даже с една влажна марличка, напоена с топла вода или чай от лайка. Но, за съжаление когато сълзите са жълт секрет, цапат и оцветяват много и решението е нон-стоп бърсане и ползване на препарат за обезцветяване на козината (описания по-горе). Има и други препарати - Angels eyes, но са доста скъпи. Едно шишенце малко 120gr в Будапеща видях че струваше 68 евро! :o
Ако сълзите са безцветни, чистенето им става супер лесно, даже с една влажна марличка, напоена с топла вода или чай от лайка. Но, за съжаление когато сълзите са жълт секрет, цапат и оцветяват много и решението е нон-стоп бърсане и ползване на препарат за обезцветяване на козината (описания по-горе). Има и други препарати - Angels eyes, но са доста скъпи. Едно шишенце малко 120gr в Будапеща видях че струваше 68 евро! :o
Публикувано: 16 January 2009 - 07:20 PM
Оффф и аз съм от Варна, но намерих. Аптека "Попова" в пресечката до църквата Св. Никола, 1 лев
При възпалени очи и за чисти сълзи преди изложба се използва Тетрациклин очна мас в продължение на една седмица. След тази терапия сълзите са чисти, но това е временна мярка. Редовно почистване с Борова вода е напълно достатъчна процедура като внимаваш да не попада в очите, а само в зоната около тях
Аз съм забелязал че по това време на годината очите текат повече
При възпалени очи и за чисти сълзи преди изложба се използва Тетрациклин очна мас в продължение на една седмица. След тази терапия сълзите са чисти, но това е временна мярка. Редовно почистване с Борова вода е напълно достатъчна процедура като внимаваш да не попада в очите, а само в зоната около тях
Аз съм забелязал че по това време на годината очите текат повече
Публикувано: 16 January 2009 - 08:39 PM
Цитат
Някой ветеринари препоръчват и физиологичен разтвор , но аз лично не съм го ползвал и не знам как действа.
Пробвал съм - при мен не действа
Цитат
въпросът ми е ,дали като го отржем с ножицата козината там ще си порастне на ново и няма да стои като нащърбено?
Срежете сплъстеността внимателно и разрешете
Публикувано: 16 January 2009 - 11:00 PM
Публикувано: 16 January 2009 - 11:03 PM
Цитат
Срежете сплъстеността внимателно и разрешете
благодаря за отговора :blink:
Цитат
ужас :o
Публикувано: 17 January 2009 - 11:12 PM
Здравейте,аз съм Дженифър от Перник! Може ли и ние да се включим!?? Това е Кенеди ПерсИ де Гал ;D !!Той е мойта любов много го обичам :P ще кача няколко негови снимки... ;D ето снимчици айде от мене и кени много целувки и пишете !! :P :yahoo: :Танц: