Персийска котка
Публикувано: 27 May 2009 - 04:20 PM
Публикувано: 27 May 2009 - 07:27 PM
Публикувано: 28 May 2009 - 07:16 PM
А кои са родителите им?
Публикувано: 31 May 2009 - 04:12 PM
Публикувано: 16 June 2009 - 04:08 PM
Нов съм в този форум и се нуждая от съвет понеже съм повече от скаран с нещата..
Искам много да си закупя котенце персийско и съм се спрял на нещо което ме е грабнало тотално но ме е страх да не бъда излъган.
Значи котето е на около 2 месеца и до сега няма нито една ваксина допитах се с ветеринарен лекар и той каза че не е късно обикновенно първата се слагала на около 8-9 седмица.
Човека който го продава казва че е внос от Словакия и имало печат в едното ушенце.
Самото коте е:Персийска полуекстремал какво ще рече полуекстремал? Има евро-паспорт.
Така като го гледате прилича ли на персийска и какво Ви е мнението да го грабвам ли този красавец или нещо Ви съмнява ?
Цената която ми искат за него е 250лв
Благодаря много на всички решили да помогнат.
Публикувано: 16 June 2009 - 06:33 PM
Такова нещо като "полуекстремална" персийска котка битува само в главите на неинформираните потребители и в обявите на недобросъвестните търговци. Пиша съзнателно недобросъвестни, защото предполагам, че ковекът, който ви продава котето е много добре запознат със стандарта на персийскат котка а той е един и в него няма полуекстремални, екстремални или калсически персийки.
Можете да прегледате стандарта на страницата на FIFe или на страницата на CFA. Нама значение на коя от двете станици, защото няма разлики в стандартите на двете организации, за разлика от други породи, като например руска синя.
На въпроса ви дали котето ви е породисто - такова е само ако има родословие, но при тази цена се съмнявам... Доколкото виждам от снимката, малкият юнак е пет клас - т.е. не става за развъждане и изложбена дейност - нослето му е длъжко, а и ушите биха молги да бъдат по ниско поставени и да са по-къси и заоблени.
Колкото до татуировката, отдавна вече не се правят такива - имплантира се чип с данни за котето и собственика му. Задължителна предпоставка при вноса на коте от чужбина е то да е ваксинирано, вкл. срещу бяс, да има ветеринарен паспорт и да му е поставен микрочип.
Сами разбирате, че за толкова пари е невъзможно да получите породисто коте от чуждина. Но котето ми се струва симпатично - вижте да няма секреция около носа, ануса, ушите и очите, да е игриво и адекватно и може да го вземете.
Още нещо, много важно при белите котки със сини очи(те са генетично предразположени към глухота) - плеснете с ръце, повикайте го и ако се обръща, значи няма проблем.
Също така следва да знаете, че персийските котки са генетично предразположени към поликистоза - тежко заболяване на бъбреците с летален край за котката. Единствената гаранция и превенция срещу това заболяване е да си вземете коте от реномиран развъдник, който ще ви даде копие от тестовете на родителите на котето - като доказателство, че не са носители на това тежко заболяване.
Ами, това е общо-взето.
Ако си вземете котето - веднага го заведете на ветеринар,, за да го прегледа и да назначи ваксини ако са необходими такива.

От улыбки хмурый день светлей.
От улыбки в небе радуга проснётся
Поделись улыбкою своей,
и она к тебе не раз ещё вернётся.
Публикувано: 16 June 2009 - 06:40 PM
Друго не ми хрумва, за което бих могъл да те предупредя.
Успех!

Поделись улыбкою своей,
Публикувано: 16 June 2009 - 06:50 PM
Това е моята мома-холандка Лили Роуз, която ще пистигне в края на август. На снимкатa сме на цели 4 седмици - растем, пухкавеем и хубавеем.
Манус, вслушах се в съвета на съдията и лапките на моята сладурана са изцяло бели, само с черни възглавнички, т.е. Лили Роуз е чинчила - ns12.

Поделись улыбкою своей,
Публикувано: 16 June 2009 - 07:36 PM
anwalt, в Jun 16 2009, 07:50 PM, написа:
Това е моята мома-холандка Лили Роуз, която ще пистигне в края на август. На снимкатa сме на цели 4 седмици - растем, пухкавеем и хубавеем.
Манус, вслушах се в съвета на съдията и лапките на моята сладурана са изцяло бели, само с черни възглавнички, т.е. Лили Роуз е чинчила - ns12.
Малиииииииии, тя голяма рожба Лили Роуз и какво сладко коремче има...Да ѝ направиш много снимки като пристигне, за да ѝ се порадваме повече...
Публикувано: 16 June 2009 - 08:09 PM
Лично на мен ме грабва това че е много красиво за мойте виждания
Публикувано: 16 June 2009 - 09:10 PM
xsxboy, пет клас означава коте, което е за домашен любимец, т.е. като фенотип(външни белези) то най-слабо отговаря на стандарта за породата. Другите класове са шоу - за изложбена дейност и брийд - за развъждане.
Както пишеш - важното е да ти грабва окото и да ти харесва. Ако нямаш претенции да се занимаваш с развъждане и изложбена дейност(в случай, че имаш - определено трябва още много да се информираш за породата), може да го вземеш и ще си имаш един прекрасен домашен любимец. А колкото до родословията - те определят дали една котка е представител на определена порода или не - ако котето ти няма родословие(а за тази цена, според мен не би могло да има) то просто ще е домашен любимец, приличащ на пет клас персийска котка.
Горещо ти препоръчвам да изчетеш настоящата тема от началото й - има много полезни съвети, особено касаещи поддръжката на персийските котки.

Поделись улыбкою своей,
Публикувано: 17 June 2009 - 09:28 AM
Ofika, в May 28 2009, 08:16 PM, написа:
А кои са родителите им?
Здравей Ofika, родителите на Нерончо са EC Damian G Lady Bijou*CZ DM и GR*Polinikis Leukothea-Athina, а на Мерцедес са Dragon Sisines*CZ и BG*Coco Bijou Persy de Gal. Много интересни родители и много интересни котенца. Нямам търпение да видя какво ще кажат съдиите, но дотогава има още време. Сега най-важното е да са ни живи и здрави.
Публикувано: 17 June 2009 - 10:26 AM
xsxboy, в Jun 16 2009, 09:09 PM, написа:
Лично на мен ме грабва това че е много красиво за мойте виждания
xsxboy, на тебе искам да кажа, че най-важното е да обичаш животните и да се грижиш за тях така, както би се грижил за собствените си деца. Аз винаги съм била на мнение, че най-малкият разход за едно животно е неговото закупуване - ЦЕНАТА !!! От там натаък има много, много грижи 24 часа / 7 дни в седмицата и разходи за ваксини, таблетки, витамини, КАЧЕСТВЕНА ХРАНА, шампоани и т.н. Общото между тази котка '' екстремалче, от Словакия '' и чистопородната персийска котка е само думата КОТКА. Аз също имам още две котки, които не са персийски (т.е.не отговарят на стандарта), но за които се грижа със същата огромна любов. И последно (дано не ти прозвучи грубо) искам да ти кажа, че като вземеш един цървул и му сложиш лепенка "Adidas" това не го прави маратонка "Adidas"...
Публикувано: 17 June 2009 - 11:03 PM
anwalt, в Jun 16 2009, 05:50 PM, написа:
Това е моята мома-холандка Лили Роуз, която ще пристигне в края на август. На снимкатa сме на цели 4 седмици - растем, пухкавеем и хубавеем.
пленителна е
да ти е жива и здрава и безпроблемно да стигне при теб. ще ви чакаме и на изложбата есента :)
Публикувано: 18 June 2009 - 08:47 AM
Royal UniCats Мерседес ми харесва изключително много. Окраска, козина, лице, поддръжка всичко е ОК!. С нетърпение чакам да я видя на живо, откакто я видях ми остана окото в трицветното личице.
Някои хора - М. защо не слагат снимки на своите котки? Искам да видя Сара, тези дни се присетих за нея и новата ти маца...Поздрави

Вход

Горе
Цитиране +