Персийска котка
Публикувано: 16 June 2009 - 06:40 PM
Друго не ми хрумва, за което бих могъл да те предупредя.
Успех!

От улыбки хмурый день светлей.
От улыбки в небе радуга проснётся
Поделись улыбкою своей,
и она к тебе не раз ещё вернётся.
Публикувано: 16 June 2009 - 06:50 PM
Това е моята мома-холандка Лили Роуз, която ще пистигне в края на август. На снимкатa сме на цели 4 седмици - растем, пухкавеем и хубавеем.
Манус, вслушах се в съвета на съдията и лапките на моята сладурана са изцяло бели, само с черни възглавнички, т.е. Лили Роуз е чинчила - ns12.

Поделись улыбкою своей,
Публикувано: 16 June 2009 - 07:36 PM
anwalt, в Jun 16 2009, 07:50 PM, написа:
Това е моята мома-холандка Лили Роуз, която ще пистигне в края на август. На снимкатa сме на цели 4 седмици - растем, пухкавеем и хубавеем.
Манус, вслушах се в съвета на съдията и лапките на моята сладурана са изцяло бели, само с черни възглавнички, т.е. Лили Роуз е чинчила - ns12.
Малиииииииии, тя голяма рожба Лили Роуз и какво сладко коремче има...Да ѝ направиш много снимки като пристигне, за да ѝ се порадваме повече...
Публикувано: 16 June 2009 - 08:09 PM
Лично на мен ме грабва това че е много красиво за мойте виждания
Публикувано: 16 June 2009 - 09:10 PM

xsxboy, пет клас означава коте, което е за домашен любимец, т.е. като фенотип(външни белези) то най-слабо отговаря на стандарта за породата. Другите класове са шоу - за изложбена дейност и брийд - за развъждане.
Както пишеш - важното е да ти грабва окото и да ти харесва. Ако нямаш претенции да се занимаваш с развъждане и изложбена дейност(в случай, че имаш - определено трябва още много да се информираш за породата), може да го вземеш и ще си имаш един прекрасен домашен любимец. А колкото до родословията - те определят дали една котка е представител на определена порода или не - ако котето ти няма родословие(а за тази цена, според мен не би могло да има) то просто ще е домашен любимец, приличащ на пет клас персийска котка.
Горещо ти препоръчвам да изчетеш настоящата тема от началото й - има много полезни съвети, особено касаещи поддръжката на персийските котки.

Поделись улыбкою своей,
Публикувано: 17 June 2009 - 09:28 AM
Ofika, в May 28 2009, 08:16 PM, написа:

А кои са родителите им?
Здравей Ofika, родителите на Нерончо са EC Damian G Lady Bijou*CZ DM и GR*Polinikis Leukothea-Athina, а на Мерцедес са Dragon Sisines*CZ и BG*Coco Bijou Persy de Gal. Много интересни родители и много интересни котенца. Нямам търпение да видя какво ще кажат съдиите, но дотогава има още време. Сега най-важното е да са ни живи и здрави.
Публикувано: 17 June 2009 - 10:26 AM
xsxboy, в Jun 16 2009, 09:09 PM, написа:
Лично на мен ме грабва това че е много красиво за мойте виждания
xsxboy, на тебе искам да кажа, че най-важното е да обичаш животните и да се грижиш за тях така, както би се грижил за собствените си деца. Аз винаги съм била на мнение, че най-малкият разход за едно животно е неговото закупуване - ЦЕНАТА !!! От там натаък има много, много грижи 24 часа / 7 дни в седмицата и разходи за ваксини, таблетки, витамини, КАЧЕСТВЕНА ХРАНА, шампоани и т.н. Общото между тази котка '' екстремалче, от Словакия '' и чистопородната персийска котка е само думата КОТКА. Аз също имам още две котки, които не са персийски (т.е.не отговарят на стандарта), но за които се грижа със същата огромна любов. И последно (дано не ти прозвучи грубо) искам да ти кажа, че като вземеш един цървул и му сложиш лепенка "Adidas" това не го прави маратонка "Adidas"...
Публикувано: 17 June 2009 - 11:03 PM
anwalt, в Jun 16 2009, 05:50 PM, написа:
Това е моята мома-холандка Лили Роуз, която ще пристигне в края на август. На снимкатa сме на цели 4 седмици - растем, пухкавеем и хубавеем.
пленителна е

да ти е жива и здрава и безпроблемно да стигне при теб. ще ви чакаме и на изложбата есента :)
Публикувано: 18 June 2009 - 08:47 AM
Royal UniCats Мерседес ми харесва изключително много. Окраска, козина, лице, поддръжка всичко е ОК!. С нетърпение чакам да я видя на живо, откакто я видях ми остана окото в трицветното личице.
Някои хора - М. защо не слагат снимки на своите котки? Искам да видя Сара, тези дни се присетих за нея и новата ти маца...Поздрави

Публикувано: 19 June 2009 - 08:57 AM
manus, да ти услужа с фотоапарат.

Tурската ангора е единствената котка с чувство за хумор!
При вида на Невските Маскарадни котки, все още никой не е успял да скрие възхищението си!
http://bendidas.com/
Публикувано: 19 June 2009 - 09:13 PM
Много благодаря на всички за ласкавите отзиви относно Лили. Чакам я с нетърпение да пристигне и се надявам да се справя с поддръжката на козината й. Определено няма да е толкова лесно като с починалия ми червен персиец - той доста носеше на мръсотия, а и от време на време се стрижехме, но се опасявам че стигането при чинчилите не е много препоръчително..., така че ще трябва да съм по-усърден с Лили. Нямам идея и как ще се справя с бръсненето на нослето й(за подчераване на маскара ефекта), но ще му мисля като пристигне...

Поделись улыбкою своей,
Публикувано: 23 June 2009 - 06:13 AM
eто обещаните снимки :)
Колко е пораснала Кики