manus, да ти услужа с фотоапарат.
Персийска котка
Публикувано: 19 June 2009 - 08:57 AM
manus, да ти услужа с фотоапарат.

Tурската ангора е единствената котка с чувство за хумор!
При вида на Невските Маскарадни котки, все още никой не е успял да скрие възхищението си!
http://bendidas.com/
Публикувано: 19 June 2009 - 09:13 PM
Много благодаря на всички за ласкавите отзиви относно Лили. Чакам я с нетърпение да пристигне и се надявам да се справя с поддръжката на козината й. Определено няма да е толкова лесно като с починалия ми червен персиец - той доста носеше на мръсотия, а и от време на време се стрижехме, но се опасявам че стигането при чинчилите не е много препоръчително..., така че ще трябва да съм по-усърден с Лили. Нямам идея и как ще се справя с бръсненето на нослето й(за подчераване на маскара ефекта), но ще му мисля като пристигне...

От улыбки хмурый день светлей.
От улыбки в небе радуга проснётся
Поделись улыбкою своей,
и она к тебе не раз ещё вернётся.
Публикувано: 23 June 2009 - 06:13 AM
eто обещаните снимки :)
Колко е пораснала Кики
Публикувано: 03 July 2009 - 09:21 AM
Публикувано: 03 July 2009 - 03:51 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 03 July 2009 - 06:10 PM

Поделись улыбкою своей,
Публикувано: 04 July 2009 - 12:34 AM
anwalt, в Jul 3 2009, 05:10 PM, написа:
благодаря ти, anwalt!
ти приготвяш ли се за новия член на семейството? имаш ли снимки на малката като по-порастнала?
Публикувано: 04 July 2009 - 12:13 PM
Аз вчера изпратих мейл на развъдчицата, за да й съобщя, че съм се върнал от почивката си на море и сега очаквам отговор, надявам се с приложен снимков материал. Иначе съм къпил туй-онуй - катерушка с хралупа, меко легло, набор от гребени с четка-пуходерка, резачка за нокти и играчки - тунели с топчета и мишки. Купил съм и дървени плоскости и греди, за да направя някаква по-разчупена и стабилна катерушка за остъкления балкон - хем да дивее, хем да наблюдава какво става на улицата.
Малко се притеснявам как ще се аклиматизира при мен, защото в момента развъдчицата има 4 котила с общо 12 котета и 8 възрастни котки, т.е. голямо котешко семейство, а при мен ще е сама, надявам се да свикне.

Поделись улыбкою своей,
Публикувано: 04 July 2009 - 07:12 PM
не се притеснявай дали ще свикне. ако контактува достатъчно и с хора, това че живее с много котки е само предимство. добре социализираните котета изобщо не се стресират при смяната на обстановката и хората. ще видиш че щом дойде у вас ще се държи сякаш цял живот е живяла с вас :)
Публикувано: 05 July 2009 - 03:46 PM
Развъдчицата ми писа, че е получила вече родословието й (от CFA) и че Лили не обичала много фотосесиите, което си личи от втората снимка. Иначе Лили била лудетина и много-много не я свъртало на едно място, но обичала и да се гушка и гали. Надявам се снимките да ви харесат.

Поделись улыбкою своей,
Публикувано: 07 July 2009 - 10:40 AM
Манус благодаря ти за снимките. Знаеш колко много обичам твоите котки и двете. Чудесни са. Не се превземай, не са грумирани, но редовно се полагат необходимите грижи и мацинките се отплащат с вида си. Нека всички, които четат и искат персийски котенца разберат, че най-важното за една персийка е редовната грижа.
Миленка радвам се да видя Съни, хубав е и много добре се е развил. Голям котарак!
Моят котарак е болен и се разглези безмерно. Да видим докъде ще стигнат нещата.

Публикувано: 07 July 2009 - 09:10 PM
Съни този месец на 21 ще стане на 6 години.
А днес имах интересно преживяване.На улицата пред вестникарски павилион,до една кола видях разкошен бял (мръсен на места) класик със сини очи.Явно се беше изгубил и събираше погледите на хората.Бях готова веднага да го взема ,да не стои на улицата,но попринцип винаги мисля първо за моето и се зачудих дали няма да ми докара бълхи и болести на Котарака и продължих.Пък и бях убедена,че наще няма да се съгласят.Въпреки това се обадих на тате и фрапиращо той се съгласи....докато се върна 10 крачки назад животното се беше изпарило.Жената с вестниците ми каза че някой го е взел вече.
Ето един изплезен котарак

Вход

Горе
Цитиране +