Персийска котка
Публикувано: 16 July 2009 - 10:11 PM

От улыбки хмурый день светлей.
От улыбки в небе радуга проснётся
Поделись улыбкою своей,
и она к тебе не раз ещё вернётся.
Публикувано: 16 July 2009 - 10:17 PM
Цитат
Да живее фотошоп
Публикувано: 16 July 2009 - 11:57 PM
Royal UniCats, в Jul 16 2009, 09:48 PM, написа:
Хъ-хъ-хъ, виждаме всикчи, аватарът ти е недвусмислен...

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 17 July 2009 - 10:30 AM
radocats, в Jul 16 2009, 08:17 PM, написа:
Цитат
Да живее фотошоп
Публикувано: 17 July 2009 - 11:48 AM
С цел да не бъда разбрана, си позволих да кажа какво мисля!
Виждам прекрасни малки котараци, със семпли фотографии и това ме радва. Честито на всички за новите им бебенца. Да са ви живи и здрави...
Публикувано: 17 July 2009 - 12:28 PM
Цитат
Наскоро попаднах на сайта на един руски развъдник за кълърпойнти - Ларикс се казва.
Да живее фотошоп
Ако е така - много жалко... Съзнавам, че сигурно има развъдници, които прибягват до тази техническа "помощ", но някак си не ми се струва много коректно и етично спрямо тези които, разглегдат сайтовете им и си купуват котета, както и спрямо конкуренцията от други развъдници.
galiper, поздравления - калико момичето е прекрасно!

Поделись улыбкою своей,
Публикувано: 17 July 2009 - 12:48 PM
Публикувано: 17 July 2009 - 12:52 PM
Публикувано: 17 July 2009 - 01:27 PM
Публикувано: 17 July 2009 - 05:03 PM
Но ми омръзна от постинги със сладникави снимчици! Дълбоко ми е съжалението, че публикувате и вероятно се възхищавате на такива евтини фотосесиики с пух, перушина, месингови огледалца, сезал, изкуствени цветя и прочие. Опитващи се да внушат аристократизъм и прилежание към синя кръв.
Нима в България няма чинчили и всичките им производни? А да не говорим за това, че при животните както и при хората екземпляри като Хайди Клум и Тайра Банкс не се появяват на бял свят всеки ден. Въртят се пет линка в целия форум. Нима вие нямате котки - ами покажете ги тогава?! С какво вашите котки са по-лоши от другите? Уверявам ви, че хората дори не подозират за съществуването на вашите котки. Като изключим дузината посетители на изложби и същите такива на уеб сайтове.
Предполагам, че сте интелигентни хора и владеете поне два западни езика. В кой чужд форум видяхте толкова много публикации на чужди селекционери? И може ли форум за персийска котка да има само няколко посещения на ден и да се подържа от отговорите на 6-7 човека?
И някаде тук между гениалните ви познания в необятния свят на генетиката и хромозомите на мене лично ми се губи нишката, на любовта към породата, към котката и към фелинологията като цяло.
Имам още много какво да кажа, но няма да го направя!
Дори не си правете труда да ми отговарята, всичките ми въпроси бяха и си остават риторични!
Пожелавам си един ден в България наистина да има фелинология и добри колеги от които всички ние да се учим.
Ще се видим на есен в София, а дотогава ви желая здраве и повече самочувствие
Публикувано: 17 July 2009 - 05:21 PM
ago05, в Jul 17 2009, 11:48 AM, написа:
Ago05, много ми стана интересно изказването Ви. Ако си направите труда да прегледате нещата ще установите, че между развъдник Боберан и Вареда има много общо - те работят заедно, ако не сте забелязали. В сайта на Ранди има още по- "груба и нечовешка красота", както вие се изразявате, НО просто трябва да прочетете, че всичката тази красота се предлага като домашни любимци. Това, което става за нещо в Боберан отива при приятели - като например Вареда и него няма да го видите окачено на сайта, защото не им трябва да го предлагат. Преди да обсъждате всичката тази нечовешка красота Ви пожелавам да постигнете поне нещо стойностно и тогава да обсъждате какво виси по чуждите сайтове, това всеки го може, другото е по-трудно!
Публикувано: 17 July 2009 - 05:36 PM
Аз какво съм виновен че се дават за пример развъдници като въпросния в който почти всички котки в available са нереално преобразени. За справка на външния вид на котките от Ларикс моля погледнете сайта на Бригантина от където произхождат и ще добиете реална представа за тях. В никакъв случай не твърдя че те са грозни и т.н. Даже напротив аз съм ги виждал на цфа изложба в Киев през 2007 и бяха много добре грумирани (нищо че Жади ги победи със Съни тогава)
ago05 заповяай в дома ми да прецениш котките ми на живо след като знаеш толкова много за тях и за мен в частност
аз съм радо, а ти си?
Публикувано: 17 July 2009 - 06:39 PM
Публикувано: 17 July 2009 - 07:00 PM
Публикувано: 17 July 2009 - 07:11 PM
Публикувано: 17 July 2009 - 07:43 PM
Публикувано: 17 July 2009 - 08:02 PM
Относно Чейс, на мен ми е абсолютно все едно какво ще кажат хората за него, много могат да се радват само, че не може да ходи по изложби, повярвай заслужава си да се види, за мен е важно, че си го обичам и така и че прави котета с по две огрооомни очи :)
Това е той, а за да разгадаеш тайната- представи си го намигнал ;) иначи е 1:1 с оригинала - нищо не е пипано по него
Прикачени снимки
Публикувано: 17 July 2009 - 08:10 PM
radocats, в Jul 17 2009, 06:00 PM, написа:
Публикувано: 18 July 2009 - 10:47 AM
По принцип ми е интересна генетиката при персийците, но за съжаление в България няма много литература по въпроса, да не кажа почти никаква. В сайта на ФИФе също не успях да открия, открих единствено в сайта на ЦФА(в секцията за деца) и на Любителите на силвърите и голдъните.
Фантик, прав си - Чейс е прекрасен!

Поделись улыбкою своей,

Вход

Горе
Цитиране +