Dog.bg Форуми : Персийска котка

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (108 Страници) +
  • « Първа
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Персийска котка

#392 Потребителят е офлайн   en4o Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 14 September 2007 - 08:50 AM

Цитат

Животно като подарък? Звучи ми много несигурно. Аз не бих поверил мое такова

Защо? Котето е за дете, което иска от много време и идеята е да му е подарък за новата учебна година! Какъв е проблема да му го подаря, вместо да го купят родителите!!!

#393 Потребителят е офлайн   radocats Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 September 2007 - 08:58 AM

Извинявайте, но само споделих мнение. Няма да Ви е трудно да си намерите такова коте - избор голям, цени всякакви b)
User's Signature

"Success is dependent on effort." ~ Sophocles
www.radocats.com

#394 Потребителят е офлайн   alekian_yona Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 September 2007 - 09:01 AM

Предполагам идеята е следната:
Живо животно (коте, куче,...) е най-малко подходящо за подарък. Особено пък персийско коте. Предполагам сте наясно колко много грижи изисква поддръжката на дългокосместо коте, нали? Вероятно детето ще намира всеки ден необходимото време да го реши или веднъж на около 10-тина дни (или по-често) да го къпе? Шегувате се, предполагам..

Животното не е неодушевен предмет, не бива да бъде възприемано като играчка и именно поради това и аз съм резервирана относно подобни подаръци. Какво ще стане когато детето се насити на новата си играчка...

Аз също поддържам мнението, че преди човек да навърши една приблизителна възраст от 20-22 г. той просто не е в състояние да полага всички необходими грижи за едно живо същество.

Разбира се, всичко казано по-горе е лично мое мнение, но за жалост, базиращо се само на горчиви житейски примери.
User's Signature

Той е специален, защото е един от първите станал 'благородник' и гордо носи името си Бритиш - това гръмко име, избрано от първите му господари - англичаните, защото е създаден, за да бъде независим, солиден, неукротим, излъчва стабилност и сила и толкова много нежност.

#395 Потребителят е офлайн   en4o Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 September 2007 - 09:31 AM

Е така ме подсещате, защо рядко пиша по форумите......човек каже нещо и кой разбрал кой не, ама се започва едно поучаване и т.н. Аз лично имам куче и за себе си имам претенциите да съм наясно за какво иде реч, като отговорност и ангажимент! Освено това, дали пък не се предполага, че родителите са наясно за какво става въпрос също? Само исках помощ при избора, ако ставаше въпрос за куче, нямаше и да се обърна към вас.......!!!!

#396 Потребителят е офлайн   svetamops Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 September 2007 - 05:55 PM

Цитат

Е така ме подсещате, защо рядко пиша по форумите......човек каже нещо и кой разбрал кой не, ама се започва едно поучаване и т.н. Аз лично имам куче и за себе си имам претенциите да съм наясно за какво иде реч, като отговорност и ангажимент! Освено това, дали пък не се предполага, че родителите са наясно за какво става въпрос също? Само исках помощ при избора, ако ставаше въпрос за куче, нямаше и да се обърна към вас.......!!!!

Не се обиждайте!
Правете това което Вие смятате за добре. r)
Ако имате проблем с намирането ще Ви помогна. r)
User's Signature

Качена снимка

www.bullgary.com
www.kingonaleash.com

#397 Потребителят е офлайн   sanq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 September 2007 - 01:35 PM

Здравейте на всички,искам да споделя с вас проблемите които имам със първото коте което си купех и да ви помоля да ми помогнете.Средата на месец юни си купех коте което тогава беше на 10месеца през първата седмица всичко беше на ред в смисал даваше да го галя и реша.След 1седмица доидоха гости на баща ми и понеже правехме ремонт в къщи на първия етаж ги посрещнахме на втория.Когато гостите си тръгваха видяха котето и го погалиха.След това незнаино защо котето стана много агресивно не дава изобщо да го докосна за къпане пък и дума неможе да става обръща се и започва да драска и да хапе.Това продалжава и до сега.Искам да го среша и да го изкъря но.....Козината му е спластена s) Пробвала съм да го реша постепенно,но не стои.И тук искам да отбележа че е вземано от жена не от развъдник исках коте което да ми прави комрания като се преместя да живея съма и както се сещате нямах пари за коте от развъдник.МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ МИ СЪС СЪВЕТ

#398 Потребителят е офлайн   radocats Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 September 2007 - 05:32 PM

Цитат

Пробвала съм да го реша постепенно,но не стои.И тук искам да отбележа че е вземано от жена не от развъдник исках коте което да ми прави комрания като се преместя да живея съма и както се сещате нямах пари за коте от развъдник.МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ МИ СЪС СЪВЕТ

Няма значение дали си вземате коте от "жена" (каквото и да значи това) или от развъдник ако не свикне от малко с процедурата по сресване и къпане става трудно като порасне. Превъзпитанието на котка е почти невъзможна задача, но с много любов и търпение може и да се получи при Вас. Другия вариант е пълно остригване при ветеринар
User's Signature

www.radocats.com

#399 Потребителят е офлайн   sanq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 September 2007 - 08:34 AM

Имах предвид че нямаше никакви документи.И все рак си мисля че ако не работех по 12часа на ден и ми оставаше повече време за котето до сега ще е свикнало.Мислела съм и за пълното остригване но персийско коте без козина....

#400 Потребителят е офлайн   radocats Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 September 2007 - 11:13 AM

Феновете на персийската котка тук съвсем са се свършили май?! Някой от тях се появяват само ако имат да се похвалят за нещо. :( Я рагдолите и турската ангора, ами британците какви активни форумци са?! Може би защото са преди всичко фенове на породата  :'(  :)
User's Signature

www.radocats.com

#401 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• Afrodita of Angel's staff
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:American Staffordshire Terrier
Публикувано: 25 September 2007 - 11:51 AM

Хехе, как ще сме се свършили  :) А може ли да задам един мнооого болен въпрос. Вече от 5 месеца имам персиец, бял, сигурно се сещате, но така и не успях да се справя с проблема сълзливи очи.  :'( С какво ли не опитахме по съвети на ветеринарната ни лекарка.. с чай от лайка..с физиологичен разтвор да му чистим очичките, ама няма и няма! Сълзят му с някакъв жълт секрет, което е много гадно от естетична гледна точка  :( А и той като си мие муцунката си клепа и лапите. По 3-4 пъти на ден му ги мия и пак, текат си и толкоз. Поне да беше безцветен секрета, ама не, жълтоо, чак на кафяво бие. Ужас просто. Вета е безсилен, каза че няма никакъв проблем и очичките са здрави, не за раздразнени, блестящи са и т.н...ама си текат и толкоз. И с тази бяла козина, просто нямам думи. Моля ви, хелп! Обръщам се специално към стопаните на бели котки! Помагайте! Има ли изход или да се примиря..  :-[ Качвам му една снимка...

#402 Потребителят е офлайн   alekian_yona Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 September 2007 - 12:28 PM

Весела, проблемът със сълзящите очи и сълзите на персийците никога няма да бъде разрешен... (просто всякакво крайно решение ми се струва нехостижимо, едва ли не чудо!)
Ти навярво си запозната, че очите на персийците трябва да се чистят постоянно, с марли...
Мога да ти предложа лосион за почистване на петна от сълзи, но той трябва ежедневно и по няколко пъти на ден да се прилага, иначе няма ефект. Продукт на ФР лаборатория. Ако проявяваш интерес, моля, пиши на лични... Иначе, бърсане, бърсане и... пък бърсане - целодневно... до ... ::)
User's Signature

Той е специален, защото е един от първите станал 'благородник' и гордо носи името си Бритиш - това гръмко име, избрано от първите му господари - англичаните, защото е създаден, за да бъде независим, солиден, неукротим, излъчва стабилност и сила и толкова много нежност.

#403 Потребителят е офлайн   radocats Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 September 2007 - 01:14 PM

При мен единствено боровата вода има ефект!  :)
User's Signature

www.radocats.com

#404 Потребителят е офлайн   milenka_123789456 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 28 September 2007 - 11:24 AM

Ето ни :).Това е Съни на 4 год.

Прикачени файлове

#405 Потребителят е офлайн   Ofika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 September 2007 - 11:37 AM

А това е Ромео. Обикновено не се спира и постоянно е зает с нещо. Всъщност това е напълно нормално за 5 месечно коте. :)
Качена снимка

И при него стои въпросът с течащите очи. Колкото и да се старая не съм намерила решение. При другата ми котка няма такива проблеми  :'(
User's Signature

New concept in the dog world http://www.doginfo.info

#406 Потребителят е офлайн   milenka_123789456 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 28 September 2007 - 12:27 PM

И ние имаме този проблем,както и че сме слабички :(.

#407 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• Afrodita of Angel's staff
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:American Staffordshire Terrier
Публикувано: 28 September 2007 - 12:38 PM

Хораааа, най-после открих тази свещена [glow=red,2,300]борова вода[/glow]!!!  Адски съм щастлива! Искам да благодаря специално на radocats! Страшно много искрено и бекрайно ти благодаря  :-* Сега ще започнем "лечението" да видим дали очичките на котанчо ще светнат.  ;) Открих случайно едни препарати за почистване на петната под очите на изложбените бели котета и кучета, малко по-късно ще пусна линкове, за да ги разгледате  :) Ако ви харесат и цената ви се стори добра, може да направим една обща поръчка за БГ  8)

#408 Потребителят е офлайн   milenka_123789456 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 28 September 2007 - 02:13 PM

Ето ни и в лятното легло: 
Съжалявам,че снимките на нищо не приличат,но са правени с телефон :-[.

Прикачени файлове

#409 Потребителят е офлайн   radocats Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 September 2007 - 04:57 PM

Оооо харесвам браун таби, макар и с бяло.  :) Много са ти симпатични котките! От къде са купувани?
User's Signature

www.radocats.com

#410 Потребителят е офлайн   milenka_123789456 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 28 September 2007 - 05:24 PM

Да,много е симпатичен котарака на Ofika.И колко по-голям е от мояяя :).

#411 Потребителят е офлайн   Ofika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 September 2007 - 08:01 PM

Не са купувани котките ми. По-скоро бих казала, че те са ме намерили отколкото аз тях. ;D Ромео е временно при мен, стопанката му е в чужбина и ще се върне може би след 9-10 месеца. Дотогава ще се радвам на компанията му. :P
Обожавам черните таббита, за съжаление все още нямам такава котка (но не губя надежда). Харесвам си котките и се надавям да е взаимно.
Ето ги двамата - бебето е настигнало кака си.
Качена снимка

Не е толкова голяма колкото ви се струва, просто сме поотгледали малко козина  :)
Качена снимка
User's Signature

New concept in the dog world http://www.doginfo.info

• (108 Страници) +
  • « Първа
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема