Dog.bg Форуми : Персийска котка

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (108 Страници) +
  • « Първа
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Персийска котка

#512 Потребителят е офлайн   sanq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 15 November 2007 - 06:10 PM

:sos:Здравейте на всички . Искам да ви задам няколко въпроса който са от изключителна важност за мен . Задалжително ли е ако женската е бременна , да се отдели от мъжкия защото той постоянно я тормози и бие :angry: ( бутая на пода , с лапите и хваща главата и почва да я блъска в земята ) :huh:,( или като е легнала отива и я бие ) :angry: Възможно ли е след боя котката да се повреди ( психически или физически ) :angry: , и след като роди може ли да живеят заедно във една стая която е преградена на две отделения едниния в едото другия в другото отделение или непременно мъжкия трябва да е в друго помещение . Един ветеринарен лекар ми каза че е възможно след като роди веднага да се разгони "на кръв"  .
Според вас може ли това да е причина тя да си изяде малките котенца ( както при хамстерите ) и дали това ще се повтори и при това раждане , като уточнявам че живеят постоянно с мъжкия и неса отделяни досега никога .

#513 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 15 November 2007 - 06:12 PM

А вие защо не кастрирате една от котките? Колко поредни пъти ще роди женската? :rolleyes:
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#514 Потребителят е офлайн   sanq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2007 - 06:16 PM

За сега няма да кастрирам никоя от котките ми защото искам да си отгедам малки котенца . На 22 миналия месец роди женската и според ВЕТ> е възможно пак да е бременна но още е рано да се гадае със сигорност .

#515 Потребителят е офлайн   nashto_go6i Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 15 November 2007 - 06:34 PM

:huh: Аз лично мисля че трябва да се отделят двете котки за да избегнеш евентуално изяждане на малките от страна на мъжкия , но също така може и женската да ги изяжда нищо нее сигурно но по добре се подсигори за да може ако евентуално ти се случи пак ( недай си боже ) , да знаеш кой е извършителя на това престъпление . Успех с отгеждането на малките които надявам се очакваш и дано няма втори такива случки с малките . Възможно е мъжкия не да бие и тормози женската а просто да търси внимание , и да се заиграва с нея !!! :rolleyes:

#516 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2007 - 06:37 PM

Цитат

За сега няма да кастрирам никоя от котките ми защото искам да си отгедам малки котенца ..

Mислиш ли, че имаш знания, наблюдение и познаваш нуждите на котките до толкова, че да

Цитат

си отгедам малки котенца ..
???

Та дори не сте разбрали предишния път, че е бременна, да не говорим за изчезването на котетата.
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#517 Потребителят е офлайн   sanq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2007 - 06:50 PM

Предния път беше първия път когато женската роди . Не съм специалист по отглеждане на котки !!! И мисля че форомите са точно за това по компетентни хора да помагат на другите които искат да се научат да отглеждат добре животните си да се научат . Без да ги опрекват от какво разбират и какво не са предвидили защото и те са се научили постепенно никои не се е родил научен .

#518 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2007 - 07:10 PM

Не те упреквам, посочвам ти причината, поради която, спред мен не би трябвало да искаш котенца.
1. Рано е за майката, ако те е грижа за нея - не би допуснала да ражда толкова скоро втори път.
2. Не знаеш как се гледат котки - как ще се справиш с проблеми при разждането, проблеми с малките?

Твой цитат от септември:

Цитат

аз имам женско коте вече на 1г. и мъжко на 5месеца които си живеят заедно и се разбират.От началото имаше 2-3 дни в неразбирателсво но после свикнаха

Да, котката ти е родила за първи път, защото това е било май първото й разгонване.
А не мислиш ли и че им е доста рано и на двете котки?
User's Signature

#519 Потребителят е офлайн   sanq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2007 - 07:27 PM

Казваш че не ме упрекваш,но правиш точно това и с второто си писмо. Естественно че ме е грижа за майката ако не ме беше грижа нямаше изобщо да се занимавам с нея и да Ви питам за проблемите си .Много добре знам че е рано за  майката но незнаех че непременно мъжкия трябва да е отделно и че може веднага след като роди пак да се разгони.Мислех че ще си отгледа котенцата (тези от миналия път) и чак на пролет ще се разгони пак.Ако знаех повярвай щях да взема мерки това с раждането да не се повтори толкова скоро.Вярно е че незнам как се гледат котки  и как ще се справя с евентолни проблеми при раждането и с малките "не дай си боже",но за това са ветеринарите и съм сигорна че те разбират повече от мен.Пък и човек се учи докато е жив!

#520 Потребителят е офлайн   sanq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2007 - 07:31 PM

А за изчезванвто на котетата мисля че доста подробно съм обяснила предишните пъти когато сам писала

#521 Потребителят е офлайн   nashto_go6i Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 15 November 2007 - 07:45 PM

;)Аз мисля че тя има достатъчно знания да отгледа котките си , та дори и малките , пък и нее нужно да имаш знания на ветеринар за да гледаш дадено животно , защото животните не се гледат само със знания а и с ЛЮБОВ , доколкото аз знам много пъти вет. докторите грешат , та дори и немогат да поставят диагноза на дадено животно (защото симптомите не им говорили нищо) . А и всичко е Божа работа така че каквото е казал господ . Неможем да сме винаги сигурни и да знаем всичко, защото всеки е компетентен по някои въпроси  но по други не знае нищо или знае по малко така и нашата "САНЯ" иска  да се научи как по добре да отглежда котките си , затова и е нужно мнение по въпросите които задава а не да я опрекваме дали ще се справи или не колкото може толкова никой не се е родил научен . Учим се докато сме живи несе раждаме научени !!! :wub: :blink:

#522 Потребителят е офлайн   nashto_go6i Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 15 November 2007 - 07:54 PM

:'( "Саня" , несе притеснявай ще се справиш с отглеждането на котетата си , та дори и с малките , винаги ще има човек до теб (АЗ) който ще ти помага с каквото може така че небива да се влияеш много от чуждото мнение защото никой не знае какво точно е положението и какво чустваш ти . Затова те съветвам  да продължаваш да опсипваш котенцата си с любов (както до сега) , и да се грижиш толкова добре за тях колкото до момента се грижиш . Успех !! Надявам се всичко да е наред и да нямаш никави проблеми с Лео и Саня . И да отгледащ едни прекрасни котенца . :'(

#523 Потребителят е офлайн   milenka_123789456 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 15 November 2007 - 09:18 PM

Хайде да разсеем спора ;D.  Ето го и Съни.Първото е снимка от преди,а последните две са сегашни снимки :blink:.
Знам,че снимките са ужасно качество (правени с телефон),но съм си поръчала на "Дядо Коледа" апаратче ;D.Също така козината му не може да се сравнява с козината на вашите,но аз наистина му се радвам и е определено по-пухкав отколкото преди и от това,което се вижда на гадните снимки ;D. :P

Прикачени файлове

#524 Потребителят е офлайн   manus Икона

• Claymore
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2007 - 09:26 PM

браво, Миленка! наистина има разлика и то за толкова кратко... продължавайте така и мисля че много скоро козината му ще стане точно каквато трябва да бъде. сега сезона предполага по-дълга и гъста козина и подпомогната от тези грижи пролетта ще може да се похвалиш с още резултати :->)

#525 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• Afrodita of Angel's staff
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:American Staffordshire Terrier
Публикувано: 15 November 2007 - 09:32 PM

Мда, определено козинката е по-добре и по-пухкавичка  ;D Сладур, да го нацелуваш по розовото носле!  :wub:

Ето го и моя сладък опосум, след като е изкъпан с шампоан с масло от норка и сресван в продължение на половин час.  :rolleyes: Естествено ми е малко сърдит, заради тормоза  ;D

#526 Потребителят е офлайн   milenka_123789456 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 15 November 2007 - 09:35 PM

Ето такава козина искам...като на Алвин ;D.Сега и такъв шампоан ли трябва да купувам? ;D Благодаря на всички за думите ;).

#527 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 15 November 2007 - 09:57 PM

Моя гребен струва 3лв, а на Алвин четките и гребените струват 30лв  ;D Сега мисля да поръчам един шампоан на JEROB, има ли някой желаещ тук да си поделим разходите по доставката на тези хубави шампоани?  ;) Миленка, би ли се включила? Шампоана си заслужава, има и специален точно за цвета на козинката на твоето котараче  :wub: Утре ще пусна няколко линка с цените, за да прецените дали ви устройва.  :blink:

#528 Потребителят е офлайн   milenka_123789456 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 15 November 2007 - 10:14 PM

Охооо,за котарака всичко ;D.Но нямам представа за какви шампоани говориш :blink: и за каква цена.Ние съвсем наскоро си купихме от тези на Биогрум и нз...трябва да видя линка с цените ;D.И да говоря с майка ми :rolleyes:,на нея много не и се понрави предишната ми покупка ^_^.Но пък го преживя.

#529 Потребителят е офлайн   sanq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 November 2007 - 09:30 AM

Vesela_5 Какво го правиш твоето катенце много е беличко.Моя Лео като се нахрани и пие вода става от бял на кафяв  :( като го изкъпя пак си е беличък но само докато пак стане време за хранене :(

#530 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 16 November 2007 - 01:14 PM

Спокойно  ;D Алвин също става жълт само 2 дни след къпането. Особено като пие вода, козината на гърдите му става мокра и капе вода от нея  ;D

#531 Потребителят е офлайн   sanq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 November 2007 - 01:35 PM

Успокоих се  :blink:

• (108 Страници) +
  • « Първа
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28