Персийска котка
Публикувано: 07 June 2008 - 05:23 PM
интересно е да се знае че партиколорните персийски котки (синьокремави и костенуркови) се считат за най-добрите производители и в ЦФА те са най-много от получилите титла DM (Distinguished Merit)
в миналото на този цвят се е гледало несериозно поради факта че котките са само женски и този цвят липсва при персийските котки които са внесени в Щатите от Великобритания. в днешно време този цвят е много обичан. чувал съм че костенурковите персийски котки са страхотни майки и котки с много благ нрав като във второто лично имах удоволствието да се уверя. Хайде Алиса, идвай си! :'( ;)
Публикувано: 07 June 2008 - 06:20 PM
Все пак може да се считат и за най-добрите производители партиколорите, но солидните цветове са по-красиви.
Нека направим анкета и ще видим кои са най-харесвани във форума. Аз ще я пусна ако няма друг желаещ с повече познания от мене, което би било много по-добър вариант.
Развъждането не е самоцелно все пак.
А пък хималайците за мен са отгоре на всяка една класация за цветове. Съчетават любимата ми окраска сийл пойнт и дългия красив косъм на персийките.

Публикувано: 08 June 2008 - 02:46 PM
Първата снимка е от миналата седмица преди сешоара,а втората от вчера B).
п.п. А ето и една друга негова
http://dog.bg/forum/index.php?action=dlattach;topic=5714.0;attach=150386;image
Публикувано: 09 June 2008 - 10:19 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 09 June 2008 - 10:28 PM

Той е специален, защото е един от първите станал 'благородник' и гордо носи името си Бритиш - това гръмко име, избрано от първите му господари - англичаните, защото е създаден, за да бъде независим, солиден, неукротим, излъчва стабилност и сила и толкова много нежност.
Публикувано: 10 June 2008 - 09:30 AM
Публикувано: 10 June 2008 - 01:03 PM
Погрешно е всеобщото мнение, че сухите шампоани решават РАЗНИ ПРОБЛЕМИ.
Първо, сухите шампони НЕ морят бълхи, а освен това СЪЗДАВАТ БЕЗБРОЙ ПОТЕНЦИАЛНИ ДРУГИ ПРОБЛЕМИ, свързани с кожата и козината.
Бъдете разумни и практични!

Той е специален, защото е един от първите станал 'благородник' и гордо носи името си Бритиш - това гръмко име, избрано от първите му господари - англичаните, защото е създаден, за да бъде независим, солиден, неукротим, излъчва стабилност и сила и толкова много нежност.
Публикувано: 10 June 2008 - 01:12 PM
Публикувано: 10 June 2008 - 06:40 PM
Публикувано: 11 June 2008 - 01:00 AM
да повторим наученото ;D
- къпане (от най-ранна възраст) минимум веднъж в месеца, за препоръчване веднъж седмично с обезмаслител и шампоан за котки (кондционер според типа кожа), неутрализиране на пехато с оцетен разтвор. всички продукти разтворени във вода. обилно изплакване
- обезпаразитяване с фронтлайн или еквивалентен препарат веднъж на три месеца
- почистване на очите с борова вода
- премиални храни за здрава и блестяща козина
ако имаш въпроси пиши на лична
Публикувано: 11 June 2008 - 03:14 PM
Публикувано: 13 June 2008 - 08:30 AM
Фронтлайн ампулка за малкия бълхоносец ли приложихте? И ние сложихме двойна доза, сега навсякъде има невероятно изобилие от гадните паразити. Наложи се у нас да напръскаме и жилището с препарат.