Dog.bg Форуми : Само аз ли мисля, че "кучкарите" у нас сме дискриминирани?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Само аз ли мисля, че "кучкарите" у нас сме дискриминирани?

#21 Потребителят е офлайн   qwertyu Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 17 May 2014 - 12:27 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 17 May 2014 - 12:23 PM, написа:

А какво ще Ви навреди да не влезете с кучето в магазина?
Как пък ''един от тия дето не сме добре'' не мисли като Вас.
Кучето няма работа нито в магазини,нито в заведения,освен ако изрично няма табела "Dogs Welcome"
Имате си някаква ваша си представа за нещата и каквото и да Ви кажем тук няма да спрете да тъпчете на ''ама на кого пречи''.
Ами на хората,които не харесват кучета,не обичат или се страхуват и НЕ са длъжни!

Не е добре авторката, която написа, че да влезеш с чантичка с кученце в църква е гнусно. Не съм обобщавал за всички. Гнусно е да видиш хлебарка в ресторант или плъх в църква. Не да видиш човек с домашен любимец.

Просто не четете какво съм написал в първия си пост и после ме обвинявате, че имам претенции, каквито не съм предявявал. Прочетете пак, но ХУБАВО, и ми кажете къде съм написал, че искам да стоя с кучето си в ресторант. Или пък искам да се разхождам с него покрай щандовете в Пикадили.

#22 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 17 May 2014 - 12:51 PM

qwertyu
Кучето няма работа в храма, оставете го на жена си да го пази докато палите свещичка и не го внасяйте вътре, никой не е длъжен да се съобразява с вашата "лудост", стига сте преливал от пусто в празно. Животното си го гледате за да се радвате ВИЕ на него и семейството ви, другите не са длъжни да ви го търпят.
Повтарям - уважавайте околните за да уважават вас. На стопаните им излиза лошо име ей точно заради такива като вас, дето не ви пука че околните не са съгласни да влизате с куче в Макдоналдс или в църквата и после гледат на криво всички хора с кучета. Не става дума за никаква дискриминация, а само за собствените ви фантазии на тази тема. Забранено ли е за кучета - има си знак на входната врата - значи не влизате с кучето. Няма нужда от излишни драми и истерии - щом не може значи не може. С години търсихме на море или планина хотели където е разрешено с кучета и така си планирахме почивките, не се натрапвахме на хотел, където не пускат домашни любимци.
"Аз искам" или "Ама с какво пречи" изобщо не е аргумент.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#23 Потребителят е офлайн   nicky87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 May 2014 - 01:00 PM

Нали уж вярата и църквите са за всички.И аз не виждам какво лошо има човек да влезне с кучето си стига да не притеснява останалите хора там.Едва ли кучето ще направи повече поразии от едно тичащо и крещящо дете.Виждала съм деца да тичат и да пипат и разместват в църква и никой не им направи забележка.Това не е ли по-гнусно от едно гушнато куче?
User's Signature

Качена снимка

#24 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 17 May 2014 - 01:13 PM

Че какво му е хубавото? Много ви моля, не се самонавивайте само защото вас така ви изнася, аз невъзпитани деца в църкви не съм виждала често, напротив, стоят или седят кротко, ако някое дете палува и не се държи възпитано - веднага се прави забележка към родители или баби-дядовци да се кротне детето, при това учтиво и с нормален тон. Църквата не е панаир и да не се бърка с цирка, моля. Същото важи и за други обществени места, дори в заведения с градина винаги се пита може ли да влезем в градината с куче, на някои места не разрешават - простичко е, или пропускаш и търсиш друго място или оставяш кучето вкъщи. В повечето случаи са ни разрешавали и са му носили вода на моя змей. Какъв е проблема?

Разберете, никой, ама абсолютно никой не е длъжен да се съобразява с нашите кучета, те са изцяло НАША отговорност и НАШ ангажимент, не на другите.
User's Signature

#25 Потребителят е офлайн   qwertyu Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 May 2014 - 01:14 PM

Показване на мнениетоnicky87, в 17 May 2014 - 01:00 PM, написа:

Нали уж вярата и църквите са за всички.И аз не виждам какво лошо има човек да влезне с кучето си стига да не притеснява останалите хора там.Едва ли кучето ще направи повече поразии от едно тичащо и крещящо дете.Виждала съм деца да тичат и да пипат и разместват в църква и никой не им направи забележка.Това не е ли по-гнусно от едно гушнато куче?

И аз това имам предвид. Не искам да преча на никого. И не виждам защо трябва все да се съобразявам с някакви средновековни разбирания, когато наистина никого не безпокоя. В това число и да отида до касата на магазин за бързо хранене и да си поръчам храна за вкъщи с гушнато кученце, без да сядам с кучето си в заведението.

Не знам дали е редно да споделям тази история, но имам позната, която веднъж се погнуси от това, че до нея в метрото седна момче на ученическа възраст с лицева деформация. Тя стана и ме помоли да се преместим в друг вагон. И какво? Момчето да стои вкъщи, защото някой може да се погнуси ли?

#26 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 17 May 2014 - 01:16 PM

Фурия-няма смисъл!
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#27 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 17 May 2014 - 01:17 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 17 May 2014 - 11:16 AM, написа:

Фурия-няма смисъл!

Забелязах. Лошото че обществото благодарение на такива стопани се настройва срещу всички останали, и после читавите стопани го отнасят.
User's Signature

#28 Потребителят е офлайн   qwertyu Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 May 2014 - 01:20 PM

Ясно. Оставяш кучето си вързано и виещо пред магазин за чорапи - добър стопанин си. Гушкаш го и влизаш с него в магазина - лош стопанин си. Наистина няма смисъл.

#29 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 May 2014 - 01:23 PM

Лош стопанин си ако кучето ти вие и лае оставено само. :db_046: (за инфо БХ-част 2)
Принципно пък мен изобщо не кефи като видя гушнато куче на ръце...едно такова криво ми става :tb_195:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#30 Потребителят е офлайн   qwertyu Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 May 2014 - 01:24 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 17 May 2014 - 01:23 PM, написа:

Лош стопанин си ако кучето ти вие и лае оставено само. :db_046:

Не! Лош стопанин си, ако така решат форумките от bg-mamma.

#31 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 17 May 2014 - 01:25 PM

Че защо кучето трябва да лае? Откъде на къде? Чака си спокойно по команда "Седни" докато някой от домашните го наглежда, и влизате вътре да си вършите работа, елементарно е.
User's Signature

#32 Потребителят е офлайн   nicky87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 May 2014 - 01:27 PM

За съжаление в нашата мила родина задълженията на собствениците на кучета са много много повече отколкото правата.Доста от хората живеят на ръба на оцеляването и са много изнервени.На такива хора всичко им пречи,та дори и нашите кучета.Миналата седмица на кучешката площадка дойде един човек,който се опита да ни изгони,защото кучетата лаели и внучката му не можела да спи.Като видя че няма да си тръгнем започна да дразни кучетата през оградата и след това влезе и започна да ги подритва.Ако е от 14 до 16ч.ок.може да има претенции,но това става в 18ч.В градския транспорт също не може с куче,освен ако не е в клетка,но аз не съм щангист и това няма как да стане...С такситата пак е почти мисия невъзможна,при положение че кучето не се качва по седалките и нося и одеяло...Да имаш куче си е предизвикателство :dh_188: За щастие има и нормални държави и на който му е писнало да се занимава с ....... може да отиде там :af_089:
User's Signature

Качена снимка

#33 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 May 2014 - 01:29 PM

Показване на мнениетоqwertyu, в 17 May 2014 - 11:24 AM, написа:

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 17 May 2014 - 01:23 PM, написа:

Лош стопанин си ако кучето ти вие и лае оставено само. :db_046:

Не! Лош стопанин си, ако така решат форумките от bg-mamma.

С тази разлика,че тук не е бгмама!!!
Най-обичам такива потребители-питат и получават отговор и то не от 1-2 потребителя,после отговора не им изнася и се врътват нацупени като ощипана мома :af_089: :wb_052:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#34 Потребителят е офлайн   qwertyu Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 May 2014 - 01:39 PM

Показване на мнениетоnicky87, в 17 May 2014 - 01:27 PM, написа:

За съжаление в нашата мила родина задълженията на собствениците на кучета са много много повече отколкото правата.Доста от хората живеят на ръба на оцеляването и са много изнервени.На такива хора всичко им пречи,та дори и нашите кучета.Миналата седмица на кучешката площадка дойде един човек,който се опита да ни изгони,защото кучетата лаели и внучката му не можела да спи.Като видя че няма да си тръгнем започна да дразни кучетата през оградата и след това влезе и започна да ги подритва.Ако е от 14 до 16ч.ок.може да има претенции,но това става в 18ч.В градския транспорт също не може с куче,освен ако не е в клетка,но аз не съм щангист и това няма как да стане...С такситата пак е почти мисия невъзможна,при положение че кучето не се качва по седалките и нося и одеяло...Да имаш куче си е предизвикателство :dh_188: За щастие има и нормални държави и на който му е писнало да се занимава с ....... може да отиде там :af_089:

И при нас имаше такъв случай. Само, че лудият не риташе кучетата, а замеряще децата с какъвто зарзават намери. Защото бебето му било болно, а децата играели под прозореца му.

#35 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 17 May 2014 - 01:39 PM

nicky87
А вие в кой град сте? В София проблема с таксита го реших с Ок Супертранс като виках на адрес и предупреждавах диспечерката че съм с куче среден размер, нося и одеялце и животното ще пътува в краката ми. Само веднъж е имало гаф, иначе от ветеринарни клиники са ми го карали предупредените шофьори на задната седалка върху постелката, докато не го пусне окончателно упойката. А моя змей не беше миниатюрна порода.
До магазина съм го оставяла с едно наум защото ако някой в мое отсътствие го докосне рискуваше да быде ухапан, за това кучето най-често беше с намордник. Беше любимец на района, може би точно защото правих всичко възможно за да не създаваме конфликтни ситуации. Когато бяхме с кутрето от училище за водачи имах предварителна уговорка за да позволят два магазина около нас да влизаме вътре за малко, просто за да може да свикне кутрето с обстановките в магазини, да може да е спокойно и адекватно вътре когато тръгне със сляпата си стопанка и ако тя реши да напазарува. Получих разрешение и сме влизали за малко - гледах да не прекалявам с влизането на буен лабрадор вътре и нямахме грам проблеми. По моловете виждам дребосъците гушнати, никой не им прави забележки, но кучета средни и едри породи не пускат съответно, което е нормално.

Съжалявам за кучешката ви площадка и претенциите на дядото, може би грешката е в това, че тя не е планирана правилно като местоположение и наистина е твърде близо до блокове и кооперации, те диванета като се разиграят и разбеснеят наистина можеш да оглушееш понякога, тук може би местоположението е избрано неудачно и за това стана конфликт.
User's Signature

#36 Потребителят е офлайн   nicky87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 May 2014 - 01:48 PM

[quote name='Furia_S' date='17 May 2014 - 01:39 PM' timestamp='1400326759' post='1139003']
nicky87
А вие в кой град сте?

Пловдив.Съгласна съм че площадката е близо до жилищния блок,но вината не е наша.Ако на някой не му харесва мисля,че е редно да си пусне жалба в общината.В часовете в които може да се вдига шум не се чувствам гузна че съм там.И мен ме дразнят пищящите деца край блока и съседите,които са във вечни ремонти и много обичат да използват бормашини ама си мълча... :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

#37 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 17 May 2014 - 02:06 PM

nicky87
В София съм, тук в района нямаме пък хич поляни и площадки, което е адски дразнещо, особено ако трябва да се упражняваш с кучето съвсем пък няма къде да отидеш едва ли не. Съседа с ротвайлерка се гърчи на една миниатюрна полянка наблизо защото парка му е далеч, забавляваме я тази млада енергична кучица с празни шишета и надути балони, голям смях пада))))
User's Signature

#38 Потребителят е офлайн   Chita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 May 2014 - 04:16 PM

:ab_041: http://www.blitz.bg/.../article/268028

#39 Потребителят е офлайн   qwertyu Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 May 2014 - 04:31 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 17 May 2014 - 01:39 PM, написа:

nicky87
А вие в кой град сте? В София проблема с таксита го реших с Ок Супертранс като виках на адрес и предупреждавах диспечерката че съм с куче среден размер, нося и одеялце и животното ще пътува в краката ми. Само веднъж е имало гаф, иначе от ветеринарни клиники са ми го карали предупредените шофьори на задната седалка върху постелката, докато не го пусне окончателно упойката. А моя змей не беше миниатюрна порода.
До магазина съм го оставяла с едно наум защото ако някой в мое отсътствие го докосне рискуваше да быде ухапан, за това кучето най-често беше с намордник. Беше любимец на района, може би точно защото правих всичко възможно за да не създаваме конфликтни ситуации. Когато бяхме с кутрето от училище за водачи имах предварителна уговорка за да позволят два магазина около нас да влизаме вътре за малко, просто за да може да свикне кутрето с обстановките в магазини, да може да е спокойно и адекватно вътре когато тръгне със сляпата си стопанка и ако тя реши да напазарува. Получих разрешение и сме влизали за малко - гледах да не прекалявам с влизането на буен лабрадор вътре и нямахме грам проблеми. По моловете виждам дребосъците гушнати, никой не им прави забележки, но кучета средни и едри породи не пускат съответно, което е нормално.

Съжалявам за кучешката ви площадка и претенциите на дядото, може би грешката е в това, че тя не е планирана правилно като местоположение и наистина е твърде близо до блокове и кооперации, те диванета като се разиграят и разбеснеят наистина можеш да оглушееш понякога, тук може би местоположението е избрано неудачно и за това стана конфликт.

A моето 2-3-килограмово куче какъв ви е проблемът да влезе в Практикер, че така и не разбрах. Одеве беше голям проблем, че съм възмутен, че отказват да ме пуснат с гушнато кученцето в ръце, сега пък вече можело. Сякаш просто се заяждате за спорта.

#40 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 17 May 2014 - 05:10 PM

qwertyu
Господине, внимание ли ви липсва? Като не може - не може, при нас в кварталните магазинчета по предварителна уговорка ако продавачите или собственици разрешават - ок, но най-често не разрешават.

В момента правите истерии и драми от нищо, буквално. Ми не ви дават да влизате в Практикер за си купите два пирона - оставяте кучето или на жена си или вкъщи, като после отскачате до Практикер. Бре каква е тази ваша изсмукана от пръста драма?
User's Signature

• (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни