Dog.bg Форуми : Кученце с храчки

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Кученце с храчки

#1 Потребителят е офлайн   ichiiii Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 01 June 2014 - 01:07 PM

Здравейте,
Имаме си две черни кученца, можете да ги видите на снимката ми :)
Едното от тях от миналата пролет се сдоби с нещо, което според повечето лекари, на които го водихме, е алергия.
От снимките които му правихме не се виждат проблеми в дробовете, кардиографията му също е наред.

Миналата година, когато за първи път се появи кашлицата, в първия момент решихме, че е т.нар. кучешка кашлица. Отидохме на лекар, тогава имаше и темепартура, дадоха му антибиотик. Температурата спадна, но кашлицата и храчките и кихането останаха.
Започнаха се лекарство, подир лекарство, включително и други антибиотици, докато не стигнахме до Преднивет - кортикостероид - помогна му и то много, кашлицата чувствително намаля, направо спря и кученце беше съвсем добре. Тогава лекарите решиха, че е алергия. Всъщност, през зимата нямаше кашлици и храчки, а в началото на пролетта, тази година, всичко започна от начало. Антихистамините, които ние пием при алергии, се оказа, че не действат така добре на кучетата. Уви, да го лекуваме с кортикостероиди не е най-доброто решение за него, да ще спре кашлицата, но след това ...
За съжаление изследвания за алергия в България не се правят, а "удоволствието" да направиш такова изследване на кучето е около 600 лв., заедно със серум за лечение на съответната алергия, ако е алергично, разбира се, ако не е плащаш само изследването, но и то е прилична сума. Не можем да си позволим такова изследване.
Замислих се за хомеопатия, но не знам къде да го заведа, а и доста клиники и ветеринарни кабинети обиколихме в София.
Жал ми е за малкия пискун, толкова е жизнен и весел, а сега, само кашля, храчи бели храчки и не е толкова игрив. Онзи ден пак го водихме на лекар, няма температура, не се чуват хрипове в дробовете.
В момента пие Вентулин - човешко лекарство за астматици с отхрачващо действие, храчи, като луд.

Моля, ако някой е имал подобен проблем да сподели опит, да ме насочи.
Наистина не знаем какво да правим и къде да го водим.
Благодаря предварително!
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!

#2 Потребителят е офлайн   elguapo Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 04 September 2014 - 10:33 PM

има ли развитие проблема?

#3 Потребителят е офлайн   simona623 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 September 2014 - 12:45 AM

Ще пиша в тази тема, за да не отварям нова за подобен проблем.
Кучето ми кашля, но само вечерно време. Според ветеринар е известната на всички кучешка кашлица. Не са правени никакви изследвания на кучето и след лечение с антибиотици кашлицата не спира, а дори се засили.
Утре е неделя и няма къде да го заведа на ветеринар, затова ще изчакам до понеделник, надявам се да не е фатално чакането. Обаче искам да съм предварително информирана какви изследвания трябва да искам от ветеринара, за да е точна диагнозата? Понеже съм останала с впечатлението, че повечето ветеринари въобще не изследват, а си поставят диагнози "на око" и направо започват лечение.
Навсякъде пише, че сърдечни проблеми са причина за вечерното и сутрешно кашляне, което ме плаши много. А и преди е имал кучешка кашлица и беше много различно, кашляше и през деня, и през нощта, имаше храчки и жълта и бяла пяна, които сега липсват.
User's Signature

Качена снимка

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни