Dog.bg Форуми : Кои са вет.клиники в БГ

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (7 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Кои са вет.клиники в БГ

#1 Потребителят е офлайн   bonboni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 10 November 2006 - 06:29 PM

Има ли такива клиники в България,които да отговарят на европейските изисквания?Като площ,оборудване,площ не по-малко от 45 кв.м. с приемно , кабинет за прегледи , операционна и лаборатория.В по големите-аптека и магазин за лечебни храни(примерно)!!!
User's Signature

"Някои хора са като 1 стотинка - двулицеви и не струват нищо!! "

Качена снимка MASTERPIECE OF BALKAN-NEWFOUNDLAND KENNELКачена снимка

#2 Потребителят е офлайн   tsveta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 November 2006 - 06:38 PM

Клиниката в която оперираха моята Тайра от перитонит (намира се в Бъкстон) има ехограф,операционна маса досущ като тази за хора ,Тайра я интубираха ,обдишваха я .следяха и сърцето на монитор ,изследваха бактериите от коремната кухина на микроскоп,а след упойка я сложиха да легне и я нагряваха с червените лампи за затопляне , но все пак не знам дали е по Европейските изисквания
User's Signature

Качена снимка

#3 Потребителят е офлайн   mommo.vet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 November 2006 - 06:47 PM

Понятие като европейски изисквания за ветеринарна клиника всъщност няма... Всяка държава си има изисквания на какви условия трябва да отговаря дадена ветеринарно -медицинска практика. Има изисквания от типа - за да се правят операции - отделна операционна, за рентгеново отделение - да отстои минимум на 30 метра от жилищна сграда и да е обезопасено по съответния начин и т.н. Има изисквания за хигиената, съхранението на лекарствени препарати, съхранение и предаване на биологични отпадъци. Никъде обаче няма точна формулировка "клиника отговаряща на европейските изисквания". В България няма клиника аналогична на която и да е средно статистическа клиника в Европа - нямам предвид бившия соцлагер. Прекалено е скъпо за нашия стандарт и дори университетските клиники, които навсякъде по света са с най-добро оборудване у нас са по-скоро "квартрални амбулатории". Някои колеги са започнали да работят в правилната посока - например купили са или са си построили отделна сграда - не в блок, бизнессгада или нещо от сорта, започнали са да се оборудват - разбира се, предимно със стара, морално остаряла и даваща дефекти апаратура - но все пак крачка в правилната посока..

#4 Потребителят е офлайн   bonboni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 November 2006 - 07:00 PM

Нашия стандарт като цени(като цяло не само на вет.услуги) отговаря на европейския,защо и клиниките ни да не отговарят на минималните изисквания които има в Европа.С какво нашите животни са по долу от тези в Европа,че на тях да им се предоставят по добри условия и оборудване при лекуването им?
User's Signature

#5 Потребителят е офлайн   Dr.Yovko Haralanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 November 2006 - 07:12 PM

Един преглед в Европа стрували 2,5-3 Евро и една ваксина струва ли 8-10 Евро??????
User's Signature

д-р Йовко Хараланов[br]Ветеринарна Клиника "Силистра"[br]Силистра[br]http://www.vvcbg.com[br]

#6 Потребителят е офлайн   bonboni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 November 2006 - 07:16 PM

Ами взимате ги от борсата толкова евтино за това са такива цените,но за другите манипулации не казвате колко са!!!
User's Signature

#7 Потребителят е офлайн   Dr.Yovko Haralanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 November 2006 - 07:24 PM

ОК. Една остеосинтеза струва ли 70 Евро?
Едно секцио струва ли 50 Евро?
Кажете Вие колко Ви взема Вашия вет. лекар и да съпоставим с евро цените. Няма ама нищо общо.
Между в прочем много клиники вече у нас могат да конкурират европейските като интериор и обслужване. За жалост изоставаме само в апаратурат, но нали разбирате защо. Цените!
User's Signature

д-р Йовко Хараланов[br]Ветеринарна Клиника "Силистра"[br]Силистра[br]http://www.vvcbg.com[br]

#8 Потребителят е офлайн   bonboni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 November 2006 - 07:27 PM

Е къде са тези цени за тези процедури? oleeee

Само преди 3 дена мои близки платиха за секцио 100 евро.
User's Signature

#9 Потребителят е офлайн   Dr.Yovko Haralanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 November 2006 - 07:30 PM

О, изостанал съм! Благодаря, коригирам си цените и аз!
User's Signature

#10 Потребителят е офлайн   mommo.vet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 November 2006 - 07:37 PM

Сто евро за секцио - хм, явно сериозно изоставам в цените -ще си взема бележка... и при мен досега струваше 100-120 лв

#11 Потребителят е офлайн   bonboni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 November 2006 - 07:39 PM

Вземете си бележка и за други неща,след корегиране на цените може да си извадите някой и друг сертификат,да вкарате малко нова техника и да няма вече кабинетчета,а сериозни клиники angelpik
User's Signature

#12 Потребителят е офлайн   Dr.Yovko Haralanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 November 2006 - 07:43 PM

Има наредба, която е влязба в сила вече, но имагратисен период. според нея няма да има кабинет под 40м2 и клиника под 80м2. Така, че търпение нещата не стават така бързо. Първо трябва да натрупаме капитал с високите цени, а после да инвестираме, а до тогава .... както до сега, просто търсете лекари от които Ваши познати са много доволни и не си задават подобни въпроси, защото просто лекарите са си свършили добре работата независимо от лошите обстоятелства на този етап в България.
User's Signature

#13 Потребителят е офлайн   Dr.Yovko Haralanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 November 2006 - 07:49 PM

В София вече има клиники, които са глътнали сигорно над 100 000 евро инвестиции. Това не е малко. Е, не може на всеки ъгъл да има такива клиники.
User's Signature

#14 Потребителят е офлайн   tsveta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 November 2006 - 07:55 PM

Добре де нали такава е темата ,докторе кажете кои са тези клиники,всеки иска да получи първокласна помощ за своето животно
User's Signature

Качена снимка

#15 Потребителят е офлайн   cranium Икона

• Група: Validating

Публикувано: 10 November 2006 - 08:05 PM

Мога да ви уверя ,че в България има поне 10 клиники които са съпоставими със западните такива а в някой отношения са и по-добри.Имал съм възможност да посетя доста европейски страни и клиники и смятам че имам опит ,също така познавам и значителна част от клиниките и ветеринарните лекари в България.
Наистина в столиците на някой западни страни има клиники или по-скоро болници за животни с по-60-80 човека персонал(не само лекари де!) но нека не забравяме какво е положението и в хуманната медицина-нали не мислите че нашите болници са съпоставими със западните такива(като оборудване и сгради- не като специалисти).Така че нека не правим голи сравнения,и на запад има клиники с по 2-3 помещения че и с едно,там се правят ваксинации,лекуват се кожни заболявания и т.н. Не всияко е лукс.Цените наистина са драстично по-високи.В която и клиника в България да влезете няла да ви вземат повеяе от 20 лв за годишна ваксина а на запад минимума е над 50 евро! има разлика нали? имайте в предвид ,че цените на самата ваксина са приблизително еднакви тук и там-тоест като извод] докторите тук работят с много по-малка печалба от"там".От което собствениците би трябвало да се радват b) В същото време съм виждал и не особенно професионално отношение от западни лекари и смея да твърдя че доста от ветеринарните лекари у нас са доста над тяахното ниво.
Имайте предвид също ,че инвестициите във ветверинарната клиника се възвръщат изключително бавно-това не е хотел-закупувайки ехограф за 6 000 евро или рентген за 12 000 евро и цена на изследване около 5 евро сами сметнете кога ще ги изплати доктора.Така че имайте търпение - ще има и хубави и по-хубали клиники но трябва време -и не само b)

#16 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 10 November 2006 - 08:37 PM

ето ви една хубава причина клиниките в Б-я да са под европейското ниво вкл. и моята. Идва при мен куче болонез със счупена бедрена кост и ме питат колко ще им струва операцията. Изчислявам пред вас: снимка-10, пластина-40, 5винта по 8лв-40, серклажна тел-2, скалпел-1, марли-2, шевни материали-18, упойка-10, труд /в който е включена амортизацията на инструментите/-80, антибиотик за първия ден-1
Общо-204лв
Човека каза мерси и отиде при колеги, които му оперираха кучето без снимка, със две игли за 50лв. В момента кучето е с обездвижен крак. Като ги питах защо е такава цената отговориха, че преценили че човека е материално слаб и да не изпуснат пациента, та... Та докато има клиенти, които ги интересува да е по-евтино за сметка на качеството и докато има колеги, които не си ценат труда само да спечелят накой клиент дереджето ще ни е такова. Между другото всички вие, които роптаете за цените на ваксините , а се тупате в гърдите че искате само най-доброто за любимците ви, ще ви направя и това ценообразуване: цена на ваксина в склада-7, преглед/задължително трябва да сме убедени че животното е здраво/-6 , манипулация-2. Общо 15лв. За по-малко или няма да ви прегледат животното или няма да ги интересува как я поставят.
Отглеждането на домашен любемец е скъпо удоволствие. Стопаните от този форум /не съм сигурен за всички/ са една много малка извадка от хората отглеждащи дом. любимци и като започнете да се заяждате защо незнаем това или не можем онова, разберете , че няма как със сняг л..но да покрием и в някои случаи инвестициите просто не си заслужават, щото просто ги няма клиентите които да се възползват от услугите ни/говоря за високо технологичните/.
User's Signature

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.

#17 Потребителят е офлайн   sheltie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 November 2006 - 08:42 PM

Здравейте , доктори!
Не ми стана ясно защо се изнервихте и скочихте срещу bonboni за нейния въпрос?!?!Мисля , че е зададен много точно и на място! А и ние като си плащаме имаме право да изискваме , нали?

Цитат

и на запад има клиники с по 2-3 помещения че и с едно,там се правят ваксинации,лекуват се кожни заболявания и т.н.

Цитат

В която и клиника в България да влезете няла да ви вземат повеяе от 20 лв за годишна ваксина а на запад минимума е над 50 евро!

А тези клиники нали не се намират в мазета и гаражи , трафопостове и бараки , етажи от блокове и сутерени та дори и на балкони???

Като си взимах куче от Унгария , посетих КЛИНИКА в село на 30 км от Будапеща . Клиниката имаше приемно ( около 15 м2) ,кабинет за първичен преглед ( ~30 м2 ) , коридори разделящи отделните помещения (~15 м2) , манипулационна ( ~ 30 м2 ) , рентген ( ~ 20 м2 ) , операционна (~ 40 м2 ) , реанимация и отделение за престой ( ~ 60 м2 ) !!! Като направим груба сметка излиза , че клиниката е приблизително 200 м2 !!! А тя е в едно село и е открита години преди Унгария да бъде приета в ЕС !!! Та в тази клиника ме приеха с кучето ми , прегледаха го , поставиха му чип , издадоха му ЕВРО паспорт , въведоха му данните в международна база данни , издадоха ми удостоверение за регистрацията , поставиха му ваксина №3 , написаха ни изходни документи за напускане на страната , дадоха ни пакет 500гр храна за кучето за из път и всичко това се случва посред нощ!!! И сега идва интересното - ПЛАТИХ 28 ЕВРО !!! И никой не ме наруга , обиди и никой не ми потърси сметка че съм отишъл посред нощ за чип и ваксина!!! Целия персонал беше изключително добронамерен и усмихнат , а не ми се наложи да се извинявам за късното посещение .На всичко отгоре ни направиха кафе , предложиха ни нат. сокове и бонбони !!!!
Е уважаеми доктори , къде мислите ми е било по-приятно да прекарам - в БГ кабинети от 9 м2 или в тази унгарска клиника !

Та да се върнем към темата - нека да се отговаря само и единствено по темата !!! Ако има такива клиники - СУПЕР , но ако не , ами давайте си зор и направете такива ,че да им е кеф на хората да ви посещават , пък ако ще и за резане на нокти да е !
User's Signature

ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ И ВНОСИТЕЛ НА КУЧЕШКИ И КОТЕШКИ ХРАНИ  BOSCH ОТ ГЕРМАНИЯ[br][br]ARMONIA DI COLORI- БАЛКАНСКИЯ РАЗВЪДНИК ЗА ШЕЛТИ И КОЛИ!!!

#18 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 10 November 2006 - 08:50 PM

Шелти, благодаря.
ТЪРСЯ БОГАТИ И ЛАРШ СПОНСОРИ, КОИТО ДА МЕ СПОНСОРИРАТ!
ОБЕЩАВАМ ДА ОБОРУДВАМ КАБИНЕТА СИ С ТЕХНИКА, КОЯТО ЩЕ Е ПО ВСИЧКИ СТАНДАРТИ НА ДОБРАТА ВЕТЕРИНАРНА ПРАКТИКА И ЩЕ ВИ ПОСРЕЩНЕ ВИСОКОКВАЛИФИЦИРАН ПЕРСОНАЛ, КОИТО ЩЕ СЕ ПОГРИЖИ ЗА ЛЮБИМЕЦА ВИ ПО НАЙ-ДОБРИЯ НАЧИН.
User's Signature

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.

#19 Потребителят е офлайн   sheltie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 November 2006 - 08:57 PM

Цитат

Шелти, благодаря.
ТЪРСЯ БОГАТИ И ЛАРШ СПОНСОРИ, КОИТО ДА МЕ СПОНСОРИРАТ!
ОБЕЩАВАМ ДА ОБОРУДВАМ КАБИНЕТА СИ С ТЕХНИКА, КОЯТО ЩЕ Е ПО ВСИЧКИ СТАНДАРТИ НА ДОБРАТА ВЕТЕРИНАРНА ПРАКТИКА И ЩЕ ВИ ПОСРЕЩНЕ ВИСОКОКВАЛИФИЦИРАН ПЕРСОНАЛ, КОИТО ЩЕ СЕ ПОГРИЖИ ЗА ЛЮБИМЕЦА ВИ ПО НАЙ-ДОБРИЯ НАЧИН.

ЗАЩО СА ВИ СПОНСОРИ?ТЕ НЕ СА ЕДИНСТВЕНИЯ ВЪЗМОЖЕН ВАРИАНТ ЗА ДА ИМАТЕ ДОБРЕ ОБОРУДВАНА КЛИНИКА. ВЪЗПОЛЗВАЙТЕ СЕ ОТ МНОГОБРОЙНИТЕ БАНКОВИ ОФЕРТИ ЗА КРЕДИТИ - ИПОТЕЧНИ И ВСЯКАКВИ ДРУГИ. ВСЕ ПАК ЧОВЕК ЗА ДА ИСКА ПРИХОДИ,ПЪРВО ТРЯБВА ДА ИНВЕСТИРА,НАЛИ ТАКА b)
User's Signature

ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ И ВНОСИТЕЛ НА КУЧЕШКИ И КОТЕШКИ ХРАНИ  BOSCH ОТ ГЕРМАНИЯ[br][br]ARMONIA DI COLORI- БАЛКАНСКИЯ РАЗВЪДНИК ЗА ШЕЛТИ И КОЛИ!!!

#20 Потребителят е офлайн   bonboni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 November 2006 - 09:00 PM

След като някой си е взел домашен любимец е преценил колко скъпо ще му е удоволствието,а то напрактика не се измерва в пари.
Вие не искате да вкарвате пари в клиники ,защото си мислите,че за хората ще е скъпо да си плащат в такива клиники,ами по тази логика не трябва да се инвестира в нищо,защото не се знае кой ще го ползва и дали някой ще го ползва.Но при вас след толкова години практика не сте ли разбрали колко развъдници има в БГ,колко хора които гледат животинките си и искат за тях максимално най доброто.Те са потенциалните ви пациенти.Защото тези хора като не го намират това което търсят тук отиват навън,там не им е по евтино(заради пътя и други разходи),защо тези пари да не се въртят за благото на бг вет.клиники?Не мислите ли,че когато има някакъв стандарт и ниво хората по често ще се замислят дали да взимат куче,дали могат да си позволят да го гледат и лекуват,ако не дай си боже стане нещо.
Нека не отминаваме и хигиената,много болна тема,тя е не само при вет.кабинети,но и в зоомагазините.Това,че се преглеждат и лекуват животни не означава,че трябва да е мръсно и миризливо там.Ами няма как да си заведа кучето в кабинет където няма хигиена след като той спи у нас на кожения диван,а там трябва да го сложа на мръсната,миризлива и кой знае дали е дезинфекцирана от предишния пациент маса.Не говоря ,че навсякъде е така,но е масово за съжаление.
User's Signature

• (7 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни