Принцеса ФРЕЯ или живият скелет на Аспарухово гр. Варна

Публикувано: 23 June 2014 - 09:27 PM
Не мина много време и ВИК, познат на форума герой ( http://forum.dog.bg/...B2%D0%B8%D0%BA/ ) от ВАРНА си намери другарка по съдба. За съжаление, не по-малко трагична и нелепа съдба, макар и с по-неясна предистория. Един ден, преди две седмици, Борислава се сблъсква с ФРЕЯ на улицата. Пред себе си вижда един ходещ скелет, който по всяка вероятност е бил дълго подминаван с погнуса. Но Борислава е различна, Борислава не е от хората, които отминават. Тя взема немощното тяло в ръце и оттогава нататък, заедно със своята приятелка Августина водят борбата, която някой друг е отказал да води. Защото ФРЕЯ го заслужава.
Хронично недохранена, с липса на апетит, която продължава и до днес, неволно напикаване и ранички по тялото, с неясен произход, ФРЕЯ е поредният експериментален случай, който е лекуван в клиника, но без точна диагноза. Както разбрах в последствие, изминава абсолютно същия път в лечението както ВИК. Прелята е кръв от едно от другите кучета на Августина, която обгрижва както свои, така и нечии бивши - общо 11 животни. Назначен е ДОКСИЦИЛИН без никаква обосновка за куче, което тежи има няма 13 кг. Захранва се с бебешко мляко и гранули на Royal Canin, без видима промяна. Две седмици и ненужно повтарящи се 4D тестове по-късно, момичето все още не качва...и губи вяра и дух. Хората, които се грижат за нея, обаче, не искат да губят вяра и дух, но вече сериозно изнемогват финансово. Аз кърша пръсти дистанционно, защото живея и уча в София, но на 26ти пътувам, за да поема ФРЕЯ. Разигралата се трагедия в Аспарухово, която всички телевизии отразиха, също слага пръст в съдбата на ФРЕЯ. Нейната спасителна Борислава живее в този квартал и по настоящем прекарва дните си в ринене на кал и раздаване на помощи. ФРЕЯ Е СКЕЛЕТЪТ НА КАЛНИЯ АД.
Утре (24.06.2014) предсоти ФРЕЯ да бъде заведена при четвърти пореден лекар, с надежда този път да получи някаква диагноза и да има своя щастлив край...стискайте палци момичето да бъде диагностицирано и стабилизирано. Има осигурен приемен дом в мое лице, в който да бъде обгрижвана...ще бъде кастрирана и след това ще търси постоянен дом...
Прикачвам актуални снимки на девойката, както и изследванията на кръвта. Всякаква благожелателна и експертна помощ би била от полза !!!

Представете си само каква тишина щеше да настане,
ако хората говореха само това, което знаят.

Публикувано: 23 June 2014 - 09:38 PM
Единственото с което мога да помогна е трохички по сметка ваша или на форумната.

Публикувано: 23 June 2014 - 09:46 PM
 Nadq And Karma, в 23 June 2014 - 07:27 PM, написа:
Nadq And Karma, в 23 June 2014 - 07:27 PM, написа:
Хронично недохранена, с липса на апетит, която продължава и до днес, неволно напикаване и ранички по тялото, с неясен произход, ФРЕЯ е поредният експериментален случай, който е лекуван в клиника, но без точна диагноза. Както разбрах в последствие, изминава абсолютно същия път в лечението както ВИК. Прелята е кръв от едно от другите кучета на Августина, която обгрижва както свои, така и нечии бивши - общо 11 животни. Назначен е ДОКСИЦИЛИН без никаква обосновка за куче, което тежи има няма 13 кг. Захранва се с бебешко мляко и гранули на Royal Canin, без видима промяна. Две седмици и ненужно повтарящи се 4D тестове по-късно, момичето все още не качва...и губи вяра и дух.
Две седмици без диагноза и повтарящи се 4D-тестове. Повтарящи се за чий ??
И назначен доксициклин. защо?
И Фрея е тринайсетина килца и сваля още..
Бе няма ли в тази Варна нормално вет обслужване ?

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Публикувано: 23 June 2014 - 09:47 PM
Дсегашните и сметки по клиниките са покрити от момичетата, аз ще покрия прегледа утре. Силно се надявам да поставят диагноза и да назначат лечение. Ако е непосилна за мен цифра, ще надам глас, но ми е най-важно да се оправи. Направо гасне това животно и никой не може да ни каже защо...затова приветствам всякакви идеи и предложения какви изследвания да се пуснат, според специалистите в ОВК "нищо и няма, просто е недохранена". И така от две седмици, не само, че не се оправя, но се влошава...

Публикувано: 23 June 2014 - 10:07 PM
 Nadq And Karma, в 23 June 2014 - 07:47 PM, написа:
Nadq And Karma, в 23 June 2014 - 07:47 PM, написа:
Наде, виждам ,че е трети лекар това ли. Но за Бога -ще изпуснете кучето .Няма ли някой вет в града, който да не прави само и единствено тия 4D тестове и при негативни резултати да назначава доксициклин????? Фрея е 13 кг бе и видно се предава

Публикувано: 23 June 2014 - 10:08 PM

"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

Публикувано: 23 June 2014 - 10:50 PM

Публикувано: 24 June 2014 - 07:47 AM
Тъжна .И бясна съм.
Толкова ми писна . От идиоти. По цялата верига
Безхаберни отвратителни идиоти
Докога тези наши кучета Въдени с тонове Изоставяни Захвърлени ненужни Защо ????/
Защо блъскаме и си скапваме душите

Публикувано: 24 June 2014 - 07:51 AM
P.S. Сега видях, много съжалявам за развоя на събитията. :(

Публикувано: 24 June 2014 - 08:09 AM
Настоявам в момента за аутопсия, но не знам дали ще ми се случи случката...и ако се случи...къде ???
В ОВК няма смисъл и е абсурдно, а нещо не приемат добре идеята ми...
Чувствам се безсилна и много гневна. Дано Фрея е на по-добро място...

Публикувано: 24 June 2014 - 10:59 AM
Много съжалявам за Фрея... Имах идея да я взема при мен в скоро време, ако все още има нужда... Наистина жалко за кученцето

When the ignorant punish the innocent... it`s called BSL!

Публикувано: 24 June 2014 - 06:26 PM

"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

Вход
 Вход Регистрация
 Регистрация Помощ
 Помощ

Горе
 Горе Цитиране +
 Цитиране +