Тоалетна за кучето ми вкъщи?
Публикувано: 04 July 2014 - 01:30 PM
От 10 години (аз бях на 9 тогава) си имам кученце, Джеси (пясъчен пинчер), което отглеждам заедно с родителите си. Те са заети хора, все пак работят и мислят за прехраната на семейството и почти нямат време за нищо. Предимно аз се грижа за Джеси, включвайки хранене, къпане, разходки. Е, до тук добре. Дойде времето, в което порастнах и трябва да уча в университет, намиращ се в друг град, далеч от сегашния. С възрастта пикочните тръби на кученцето отслабнаха и беше започнало неволно да се изпуска по малка нужда у дома. Ветеринарният лекар ми даде лекарство, с което да подсиля организма на животинчето и сега се стабилизира. Разхождам я три пти дневно, но както споменах, заминавам за друг град. Родителите ми няма да има възможност за същите разходки, които правя аз. Не е честно спрямо Джеси, защото не стига че ще страда, задето ще е самичка, ами ще трябва й да чака, докато родители ми се приберат от работа за разходка. Затова си помислих, че ще е добър вариант да измайсторя един вид местенце, където през деня кученцето да си се изхожда на спокойствие без да се съобразява с това, кога родителите ми ще се приберат от работа. Гледах в интернет за някакви памперси и подложки, които да ги закрепят към земята, но знам че тя няма да клекне спокойно и да се изходи, с характер е :D . Мислих за варианта да взема нещо по-голямо, пластмасово например, което да не е много високо, в което да сложа талаш (ако е пръст, тя ще започне да рови и да изцапа навсякъде) и да го напръскам с привличащ спрей. Но дали е удачно? Ще свикне ли? Ако не, какво друго мога да измисля? Моля за мнения и предложения.
Публикувано: 04 July 2014 - 03:45 PM

Чау - кучето, близнало небето...
Публикувано: 04 July 2014 - 04:14 PM
Комшийката има котка и вътрешна тоалетна , и у тях е такава смрад , че ти се насълзяват очите .
Нищо не вони така отвратително като урината на една котка в апартамент , освен урината на две котки .
Публикувано: 04 July 2014 - 04:23 PM
emilvr, в 04 July 2014 - 02:14 PM, написа:
Комшийката има котка и вътрешна тоалетна , и у тях е такава смрад , че ти се насълзяват очите .
Нищо не вони така отвратително като урината на една котка в апартамент , освен урината на две котки .
Абе змей)))То неговото е куче) Като се извежда сутрин и вечер и напълнителя се сменя редовно няма смръдня - въпрос на хигиена е)))

Чау - кучето, близнало небето...
Публикувано: 04 July 2014 - 05:52 PM
Furia_S, в 04 July 2014 - 03:45 PM, написа:
Тоест, според вас има шанс да се научи да се изхожда на талаша? Все пак родителите ми ще я разхождат сутрин преди да отидат на работа и вечер след. Дано се получи, че ще има само да я мисля, когато ме няма.

Публикувано: 04 July 2014 - 08:55 PM
emilvr, в 04 July 2014 - 08:05 PM, написа:

Искам да кажа , че кучешката тоалетна може да се организира на тераса ако е в блок .
Това за котките е лирично отклонение .

Публикувано: 05 July 2014 - 07:37 PM
Публикувано: 05 July 2014 - 10:19 PM
Тревна кучешка тоалетна (petitte )
Публикувано: 06 July 2014 - 10:34 AM
Ancheto, в 05 July 2014 - 10:19 PM, написа:
Тревна кучешка тоалетна (petitte )
Перфектно! Благодаря. :)
Публикувано: 06 July 2014 - 12:18 PM
Вариянтът с памперс обаче само задържа да не се разстича по пода ,
иначе си мерише на смес от пикочна киселина, умряла риба с примес на мускус( за някои това действа като афрозидиак) .
Това прониква в дрехите кожата ,и когато си м/у хора определено те познават , че си кучкар.
Публикувано: 03 August 2014 - 09:07 AM
Публикувано: 03 August 2014 - 12:01 PM