Dog.bg Форуми : Тоалетна за кучето ми вкъщи?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Тоалетна за кучето ми вкъщи?

#1 Потребителят е офлайн   Тихомир Боев Икона

• Група: Потребители

Публикувано: 04 July 2014 - 01:30 PM

Здравейте на всички!
От 10 години (аз бях на 9 тогава) си имам кученце, Джеси (пясъчен пинчер), което отглеждам заедно с родителите си. Те са заети хора, все пак работят и мислят за прехраната на семейството и почти нямат време за нищо. Предимно аз се грижа за Джеси, включвайки хранене, къпане, разходки. Е, до тук добре. Дойде времето, в което порастнах и трябва да уча в университет, намиращ се в друг град, далеч от сегашния. С възрастта пикочните тръби на кученцето отслабнаха и беше започнало неволно да се изпуска по малка нужда у дома. Ветеринарният лекар ми даде лекарство, с което да подсиля организма на животинчето и сега се стабилизира. Разхождам я три пти дневно, но както споменах, заминавам за друг град. Родителите ми няма да има възможност за същите разходки, които правя аз. Не е честно спрямо Джеси, защото не стига че ще страда, задето ще е самичка, ами ще трябва й да чака, докато родители ми се приберат от работа за разходка. Затова си помислих, че ще е добър вариант да измайсторя един вид местенце, където през деня кученцето да си се изхожда на спокойствие без да се съобразява с това, кога родителите ми ще се приберат от работа. Гледах в интернет за някакви памперси и подложки, които да ги закрепят към земята, но знам че тя няма да клекне спокойно и да се изходи, с характер е :D . Мислих за варианта да взема нещо по-голямо, пластмасово например, което да не е много високо, в което да сложа талаш (ако е пръст, тя ще започне да рови и да изцапа навсякъде) и да го напръскам с привличащ спрей. Но дали е удачно? Ще свикне ли? Ако не, какво друго мога да измисля? Моля за мнения и предложения.

#2 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 04 July 2014 - 03:45 PM

Здравейте, Тихомир. Идеята ви е напълно изпълнима и не сте единствен който е стигнал до подобно заключение. Познавам доста семейства с дребни породи, чиито кученца остават дълго време сами и са на възраст, направени им са котешки тоалетни с напълнител като за котки за да могат животните да уринират спокойно на позволеното място когато стопаните им не са вкъщи. По-добре така, отколкото бели на непозволени места. Естествено пълноценни разходки не им мърдат на животните, но като няма стопани по 8 до 10 часа през деня - котешка тоалетна е идеален вариант.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#3 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:строителство , техника, ядене и пиене .

Публикувано: 04 July 2014 - 04:14 PM

Направи клапа/ вратичка към терасата, и тоалетната от вън ...
Комшийката има котка и вътрешна тоалетна , и у тях е такава смрад , че ти се насълзяват очите .
Нищо не вони така отвратително като урината на една котка в апартамент , освен урината на две котки .

#4 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 04 July 2014 - 04:23 PM

Показване на мнениетоemilvr, в 04 July 2014 - 02:14 PM, написа:

Направи клапа/ вратичка към терасата, и тоалетната от вън ...
Комшийката има котка и вътрешна тоалетна , и у тях е такава смрад , че ти се насълзяват очите .
Нищо не вони така отвратително като урината на една котка в апартамент , освен урината на две котки .

Абе змей)))То неговото е куче) Като се извежда сутрин и вечер и напълнителя се сменя редовно няма смръдня - въпрос на хигиена е)))
User's Signature

#5 Потребителят е офлайн   Тихомир Боев Икона

Публикувано: 04 July 2014 - 05:52 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 04 July 2014 - 03:45 PM, написа:

Здравейте, Тихомир. Идеята ви е напълно изпълнима и не сте единствен който е стигнал до подобно заключение. Познавам доста семейства с дребни породи, чиито кученца остават дълго време сами и са на възраст, направени им са котешки тоалетни с напълнител като за котки за да могат животните да уринират спокойно на позволеното място когато стопаните им не са вкъщи. По-добре така, отколкото бели на непозволени места. Естествено пълноценни разходки не им мърдат на животните, но като няма стопани по 8 до 10 часа през деня - котешка тоалетна е идеален вариант.

Тоест, според вас има шанс да се научи да се изхожда на талаша? Все пак родителите ми ще я разхождат сутрин преди да отидат на работа и вечер след. Дано се получи, че ще има само да я мисля, когато ме няма. :ba_025:

#6 Потребителят е офлайн   Chita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 July 2014 - 06:18 PM

Тихомир,
да насипете талаш не е добра идея /ще мирише/ , затова използвайте Бенто или силикон за котки от зоомагазина. Аз от години използвам Бенто и съм доволна.

#7 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 July 2014 - 08:05 PM

Прикачена снимка

Искам да кажа , че кучешката тоалетна може да се организира на тераса ако е в блок .
Това за котките е лирично отклонение .

#8 Потребителят е офлайн   Тихомир Боев Икона

Публикувано: 04 July 2014 - 08:55 PM

Показване на мнениетоemilvr, в 04 July 2014 - 08:05 PM, написа:

Прикачен файл Trixie_Dog_Door.jpg

Искам да кажа , че кучешката тоалетна може да се организира на тераса ако е в блок .
Това за котките е лирично отклонение .

:ab_041: Терасата е постоянно отворена, понеже е остъклена. И да, навярно там ще стои импровизираната тоалетна.

#9 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 05 July 2014 - 12:54 AM

Тихомире, много миниатюрни породи си ходят в котешки тоалетни на балкона с напълнител, дето попива. Споко. Ще оцелее дзверчето))))))
User's Signature

#10 Потребителят е офлайн   косте Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 July 2014 - 07:37 PM

Пробвай с пелена за възрастни хора. Една пелена 60 на 90 см. струва м/у 25-40 стотинки.Имаги в магазините за бебешки храни в пакети по 10бр.(по аптеките са скъпи) Една пелена я разделяш на четири и стига за 4 дена. Това е най евтиния и лесен вариант. Не мирише ако се сменя всеки ден. Само трябва да приучиш кучето да се облекчава на нея. От 2 години ги ползвам по този начин.
User's Signature

Качена снимка

#11 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• Да се радваш на живота като чихи <3
  • PipPipPip
  • Interests:Anfaris.King Chihuahuas kennel
    +359 884 733 611
Публикувано: 05 July 2014 - 10:19 PM

Някой познати ползват силиконови или други котешки тоалетни за кученцата си и са много доволни. Други ползват пампеси поставени в тавичка на пода. Ето още един добър вариант за терасата. Ако имате възможност и Ви се занимава може да опитате и това
Тревна кучешка тоалетна (petitte )

#12 Потребителят е офлайн   Тихомир Боев Икона

Публикувано: 06 July 2014 - 10:34 AM

Показване на мнениетоAncheto, в 05 July 2014 - 10:19 PM, написа:

Някой познати ползват силиконови или други котешки тоалетни за кученцата си и са много доволни. Други ползват пампеси поставени в тавичка на пода. Ето още един добър вариант за терасата. Ако имате възможност и Ви се занимава може да опитате и това
Тревна кучешка тоалетна (petitte )

Перфектно! Благодаря. :)

#13 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 July 2014 - 12:18 PM

Тази с тревичката е толкова приятна , че определено не бих издържал, и бих я ползвал и аз , когато злоупотребя с алкохол .
Вариянтът с памперс обаче само задържа да не се разстича по пода ,
иначе си мерише на смес от пикочна киселина, умряла риба с примес на мускус( за някои това действа като афрозидиак) .
Това прониква в дрехите кожата ,и когато си м/у хора определено те познават , че си кучкар.

#14 Потребителят е офлайн   floriana Икона

Публикувано: 03 August 2014 - 09:07 AM

Това е тоалетната на моето куче: http://www.ugodog.eu/. Много съм доволна, лесно се почиства, не мирише...

#15 Потребителят е офлайн   Nero14 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 August 2014 - 12:01 PM

Здравей! В момента гледам малко кученце и също отсъствам нон стоп....Слагам му памперс-чаршафче на терасата и то ходи там...По-трудно ще е с голямо куче(на години),но трябва да пробваш...Не мирише много с памперсите,но не са и много читави.Нашия мъник понякога не ги нацелва, и те прогизват и отдолу...:) Вариант е обаче...Тази тоалетна с решетката е супер измислена,но каква и е цената?

#16 Потребителят е офлайн   floriana Икона

Публикувано: 19 August 2014 - 08:22 AM

Ако си спомням правилно, беше около 50 евро ( купих я преди 3 години).

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни