Търсещи дом / имащи нужда от помощ
Публикувано: 22 May 2012 - 10:20 AM
Поздрави!

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645
"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева
Публикувано: 22 May 2012 - 10:24 PM

Целувки от мен, Еди и Ларка

Публикувано: 25 May 2012 - 10:23 AM
Публикувано: 26 May 2012 - 08:36 AM
елена 6, в 25 May 2012 - 10:23 AM, написа:
Прекрасна красавица - ние сме вече с 2 моми и един младеж хъскита иначе бих помогнал веднага ! Много красив поглед има момичето
Публикувано: 26 May 2012 - 09:09 AM

Публикувано: 27 May 2012 - 12:00 PM
обявата е от раздела без дом
там има и снимки
Грахче, в 27 May 2012 - 08:50 AM, написа:
Минаха две седмици откак северния вятър довя нов гостенин в нашия дом. Той е млад, напорист, любвеобвилен и много игрив. На години около 1 - 1,5, умник и красавец, но с характер. Отне ни известно време да го вкараме в правия път и за започне да се подчинява т.е. новите стопани да очакват период на адаптация и пълни оглушки, от негова страна. Иначе е безкрайно добронамерен, проявява нездрав интерес към котките, но след здраво нахокване кротна и остави нашата на мира. С другите кучета е и тако и вако. Пълен е с енергия и често реакциите са като на тийнейджър, какъвто е. Важното е, че към хората няма грам агресия, напротив, опознае ли те, лепва се и няма отърване. Остане ли сам тъжи и плаче. Иска да бъде край хората и, само и само да седи наблизо и да "участва" каквото и да се случва. Не си пази паницата, изобщо е пей сърце... Засега! Все пак е още дребосък.
Не се дава за двор и верига, изобщо не става за пазач. При интерес звънете на 0888517606 или пишете на liza_mo@abv.bg
Поздрав,
Лиза
Публикувано: 27 May 2012 - 07:40 PM
Nallatheryth, в 26 May 2012 - 08:46 AM, написа:
Ах, моля ви се, ако взема още едно ще ме изселят от къщи! Иначе страшно много ме кефи и ще си живуркаме добре, но . . .
Публикувано: 15 June 2012 - 07:49 AM
линк към историята на Рекс
Цитат
И все пак, точно така видях Рекс за първи път – увесил нос, втренчил поглед в пилетата, сновящи около него, напълно убеден, че никога нищо няма да се промени. Все пак, така беше прекарал целия си петгодишен живот – ден след ден, година след година, без човешка или кучешка компания, за които е копнеел; без разходка, която да го вдъхнови.
Обичам северняците, признавам си. Обичам упоритостта и самочувствието им, обичам дивашкия привкус в поведението им. За това сърцето ми късаше всеки път, щом видех Рекс сред кокошките, без дори намек за характера на ония чудни и свободни твари, хъскитата. Реших да го откупя от стопаните му, исках да намеря човек, който да внесе в живота му малките радости на истински домашното куче – разходките, милувките, компанията и игрите, да върне желанието му да побърква съседите с виенето си, да си прави оглушки, когато го викат и да копае дупки, където не трябва.
Не се съгласиха. Макар да бяха убили всичко северняшко в него, не искаха да се лишат от красотата му, от ледения му поглед и от гордостта да си собственик на такова куче.
Мина година. Стопаните му ме потърсиха с думите „Абе, Рекс нещо не е добре и сигурно ще умре, ама ако искаш – вземи го“.
Рекс не е добре. Не е бил добре от месеци. Още само няколко дни и щеше да си отиде. Неправилно хранене (кокали), довело да перфорация, двойна херния и перитонит. Днес го оперирахме по спешност в Централна Ветеринарна Клиника. Лекарите успяха да го изкопчат от смъртта. Засега. Ако Рекс преживее следващите седем дни, чака го нова, още по-сериозна операция. Уви и тази не сме платили –нямаше време да разберем, дали ще ни помогнете. Днешната струва 350лв, приблизително толкова ще бъде и втората. А ще я бъде ли?
Приятели, помогнете ни, въпреки, че Рекс не е улично куче, не е безпороден симпатяга, ДАРЕТЕ за живота на Рекс. Какъвто и да е, и в неговите гърди бие кучешко сърце, което иска да бъде обичано и моли за втори шанс, за истински живот, за дом и негов човек…
Надя

Публикувано: 16 June 2012 - 09:26 PM
xael, в 15 June 2012 - 07:49 AM, написа:
линк към историята на Рекс
Цитат
И все пак, точно така видях Рекс за първи път – увесил нос, втренчил поглед в пилетата, сновящи около него, напълно убеден, че никога нищо няма да се промени. Все пак, така беше прекарал целия си петгодишен живот – ден след ден, година след година, без човешка или кучешка компания, за които е копнеел; без разходка, която да го вдъхнови.
Обичам северняците, признавам си. Обичам упоритостта и самочувствието им, обичам дивашкия привкус в поведението им. За това сърцето ми късаше всеки път, щом видех Рекс сред кокошките, без дори намек за характера на ония чудни и свободни твари, хъскитата. Реших да го откупя от стопаните му, исках да намеря човек, който да внесе в живота му малките радости на истински домашното куче – разходките, милувките, компанията и игрите, да върне желанието му да побърква съседите с виенето си, да си прави оглушки, когато го викат и да копае дупки, където не трябва.
Не се съгласиха. Макар да бяха убили всичко северняшко в него, не искаха да се лишат от красотата му, от ледения му поглед и от гордостта да си собственик на такова куче.
Мина година. Стопаните му ме потърсиха с думите „Абе, Рекс нещо не е добре и сигурно ще умре, ама ако искаш – вземи го“.
Рекс не е добре. Не е бил добре от месеци. Още само няколко дни и щеше да си отиде. Неправилно хранене (кокали), довело да перфорация, двойна херния и перитонит. Днес го оперирахме по спешност в Централна Ветеринарна Клиника. Лекарите успяха да го изкопчат от смъртта. Засега. Ако Рекс преживее следващите седем дни, чака го нова, още по-сериозна операция. Уви и тази не сме платили –нямаше време да разберем, дали ще ни помогнете. Днешната струва 350лв, приблизително толкова ще бъде и втората. А ще я бъде ли?
Приятели, помогнете ни, въпреки, че Рекс не е улично куче, не е безпороден симпатяга, ДАРЕТЕ за живота на Рекс. Какъвто и да е, и в неговите гърди бие кучешко сърце, което иска да бъде обичано и моли за втори шанс, за истински живот, за дом и негов човек…
Надя

Много тъжно, милата животинка! Не разбрах как мога да даря, така че да е сигурно, че за него давам пари?
Публикувано: 16 June 2012 - 11:29 PM

Вече 3-та седмица никой не се е обадил за нея, затова мисля да започна да й търся нови стопани, поради невъзможността ми да я гледам още дълго......

Утре ще кача една две снимки.
Публикувано: 17 June 2012 - 09:16 AM
Letty, в 16 June 2012 - 09:29 PM, написа:

Вече 3-та седмица никой не се е обадил за нея, затова мисля да започна да й търся нови стопани, поради невъзможността ми да я гледам още дълго......

Публикувано: 17 June 2012 - 03:17 PM

Публикувано: 17 June 2012 - 05:54 PM
Letty, в 17 June 2012 - 09:16 AM, написа:
Letty, в 16 June 2012 - 09:29 PM, написа:

Милата душичка, направихте едно голямо добро и съм сигурна, че тя ви е много благодарна! Дано скоро намерите подходящи и грижовни стопани за нея!
Публикувано: 19 June 2012 - 08:17 AM

Публикувано: 23 June 2012 - 04:53 PM