Dog.bg Форуми : С какво храните хъскито си?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (110 Страници) +
  • « Първа
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

С какво храните хъскито си?

#1641 Потребителят е офлайн   Дизел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 28 February 2011 - 12:20 AM

Аз лично не знам как точно да отговоря на такива въпроси ... на момичето Хъскито умряло, тя се хили и е весело, че не била подготвена, хващаш се и четеш, не да се пише едно и също нещо 25 пъти... пише достатъчно!!!
User's Signature

Качена снимка

#1642 Потребителят е офлайн   Иван Костадинов Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:животни, музика, литература

Публикувано: 28 February 2011 - 12:32 AM

Показване на мнениетоsortilegio, в 27 February 2011 - 10:55 PM, написа:

Дори по някой път повръщаше цели гранули..той и без това я гълташе вместо да я дъвче...беше на месец и полувина...не бих искала историята да се повтори за това искам съвет от вас... :)

На месец и половина е яло гранули? Не претендирам, че разбирам толкова много, но доколкото знам, кучетата спират да сучат между шестата и осмата седмица. Относно храната - аз храних Фрея с Роял Канин Медиум Джуниър, докато навърши 8 месеца. След това минах на Адълт серията. Доволен съм от храната, кучето ми е здраво, енергично и красиво. Наскоро реших да експериментирам със сварена копърка, смесена с гранулите... лелеее, омита си порцията за нула време и после ме гони из целия апартамент да ми благодари :)
User's Signature

Качена снимка

#1643 Потребителят е офлайн   sortilegio Икона

• Member
  • PipPip
Публикувано: 28 February 2011 - 12:36 AM

Показване на мнениетоДизел, в 27 February 2011 - 11:25 PM, написа:

Аз лично не знам как точно да отговоря на такива въпроси ... на момичето Хъскито умряло, тя се хили и е весело, че не била подготвена, хващаш се и четеш, не да се пише едно и също нещо 25 пъти... пише достатъчно!!!

Не, че се хиля просто съм свикнала с тази емотикона...навсякъде си я пиша.Ама както и да е.Еми чета аз от както утря все си чета ама не намират точната информация...кво да направя мислех си, че можете вие да ми отговорите.Забравете ще питам някъде другаде.И ме извинете, че оспамих темата...нека ми се изтрият постовете.

#1644 Потребителят е офлайн   sortilegio Икона

• Member
  • PipPip
Публикувано: 28 February 2011 - 12:45 AM

Показване на мнениетоИван Костадинов, в 27 February 2011 - 11:37 PM, написа:

Дори по някой път повръщаше цели гранули..той и без това я гълташе вместо да я дъвче...беше на месец и полувина...не бих искала историята да се повтори за това искам съвет от вас... :)

На месец и половина е яло гранули? Не претендирам, че разбирам толкова много, но доколкото знам, кучетата спират да сучат между шестата и осмата седмица. Относно храната - аз храних Фрея с Роял Канин Медиум Джуниър, докато навърши 8 месеца. След това минах на Адълт серията. Доволен съм от храната, кучето ми е здраво, енергично и красиво. Наскоро реших да експериментирам със сварена копърка, смесена с гранулите... лелеее, омита си порцията за нула време и после ме гони из целия апартамент да ми благодари :)

Значи аз го взех на 40 дена и веднага му се направи ваксина... вета ме попита с какво мисля да го храня и аз му отговорих - "не знам" и той ми препоръча гранули.Значи с другото ще подходя по твоя начин...щом не си имал никакви проблеми..благодаря ти много :happy:

#1645 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 February 2011 - 02:52 AM

Показване на мнениетоsortilegio, в 27 February 2011 - 08:55 PM, написа:

Здравейте! Пак започвам с въпросите :ab_041: ...реших да си взема друго хъски и бих искала този път да съм повече подготвена...може би предишното почина точно заради това, че почти нищо незнаех...особено за храненето.Ако можете да ми дадете съвет с каква марка гранулирана храна да го храня и в колко часа да е дневната дажба...четох доста из нета, но някой казват, че Роял Канин не е мн добра..други пък казват обратното...същото е и за Пурина.Предишното куче го хранех с някаква и аз нз каква препоръча ми я жената в зоомагазина била богата на витамини, но знам, че не беше мн скъпа...паничката винаги беше пълна и когато му скимне си хапваше дори и когато играе и мине покрай нея си вземе малко :ab_041: и нямаше никакъв режим.Дори по някой път повръщаше цели гранули..той и без това я гълташе вместо да я дъвче...беше на месец и полувина...не бих искала историята да се повтори за това искам съвет от вас... :)

:fa_067: :ed_142: :ed_142: :ed_142: :fa_067:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

15.03.1997 - 10.12.2011 - R.I.P. Rino! Always in my heart...

#1646 Потребителят е офлайн   SuZeNCeTOoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:книги,музика,животни,
    медицина,пътуване,
    и понякога мързелуване
    пред телевизира :)

Публикувано: 28 February 2011 - 02:59 AM

Искам да попитам,понеже мисля да направя на моята калпазанка ориз със зеленчуци и риба,да ги сваря без нищо и после в какво да ги прибера и ако ги замразя може ли на микровълнова да ги размразявам? А и по колко да й давам?
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#1647 Потребителят е офлайн   m_stoilkov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 February 2011 - 03:35 AM

Показване на мнениетоSuZeNCeTOoo, в 28 February 2011 - 02:04 AM, написа:

Искам да попитам,понеже мисля да направя на моята калпазанка ориз със зеленчуци и риба,да ги сваря без нищо и после в какво да ги прибера и ако ги замразя може ли на микровълнова да ги размразявам? А и по колко да й давам?

Зеленчуците какви са по принцип.Аз на Аксел му давам чушка и морков в ориза и ги сварявам предварително че времето за варене е различно от това на рибата.После см,есваш и замразяваш в съдчета по твой вкус.Аз ползвам кофички от по 200 гр за кафе или тези тедо си купуваме пудинги от каувланд или била.Въпрос на вкус .После размразявам на водна баня или на микровълновата както искаш.Рибата зависи ква е може само да я попариш ако е цаца но ако е речна с много кости като каракуда или косстур е добре да си я повариш повечко и даже я смилам на едро сито на машинка за кайма и тогава смесвам .Някой слагат и малко овесени ядки в готвената храна но пак опира до възможност и финанси.

#1648 Потребителят е офлайн   m_stoilkov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 February 2011 - 05:14 AM

Здравейте! Пак започвам с въпросите :ab_041: ...реших да си взема друго хъски и бих искала този път да съм повече подготвена...може би предишното почина точно заради това, че почти нищо незнаех...особено за храненето.Ако можете да ми дадете съвет с каква марка гранулирана храна да го храня и в колко часа да е дневната дажба...четох доста из нета, но някой казват, че Роял Канин не е мн добра..други пък казват обратното...същото е и за Пурина.Предишното куче го хранех с някаква и аз нз каква препоръча ми я жената в зоомагазина била богата на витамини, но знам, че не беше мн скъпа...паничката винаги беше пълна и когато му скимне си хапваше дори и когато играе и мине покрай нея си вземе малко :ab_041: и нямаше никакъв режим.Дори по някой път повръщаше цели гранули..той и без това я гълташе вместо да я дъвче...беше на месец и полувина...не бих искала историята да се повтори за това искам съвет от вас... :)

Тука може да получиш много мнения и смятам че няма да се различават много едно от друго по отношение на хранене на бебета.Значи за "роял какин" чух че руснаци са взели марката и се произвежда в русия вече и затова качеството е паднало доста(прочетено е нета)Що се отнася доPURINA марката си държи на качествоото и особенно нза подрасващо кутрета -"стартер" .Нутра нуджетс и те имато доста добра серия за подрасващи и техния "стартер:е добър.Дръг е върпоса на каква точно възрас ще вземеш кученцето .Моя го взех на 60 дена и съм сигуерн 100% че прехода от майчината кърма е направен доста правилен защото като го взех немаше никакви стомашни проблеми.Като лош пример само давам следното:Преди месец взехме на мой приятел малко кутренце лабрадорче от едиин "развъдник"край пловдив.Оня фен хранеше смело и почти безотговорно малките на има няма 45 дена само с гранули на роял канин.Няма да виказвам кви ядове бра с това куче две седмици докато влезе в ритъм милото.Повръща дриска в несвяст .Ходи даже и на вет и му слагаха некви инжекции не знам кви но се оправи.Сега си яде нормално и си ака нормално ,даже апетита му е доста голям към гранулите.Това само за пример.Ако си решил да си вземеш кутре гледай да е отбито плавно и с добра храна.Да не е малко отбито.Друг е въроса ако го взимаш от развъдник там нещата седят по друг начин ,там са професионалисти и се грижат добре за кучилото.Взел си го вече и се почва:вземи най вискок клас храна която е в магазинната мрежа и не жали пари.Захрани го добре.Има в форума някъде схема по колко пъти се храни за определената възрас.Иначе на самата храна има дозировка за дневна дажба.Ровни из тремите има защото аз лично съм чел тука и съм страшно доволен .Сега е на 9 месеца и си го храня 2 пъти на ден .И мисля и занапред да е по 2 на ден макар че тук по този въпрос може да се чуят доста мнения,.но аз се посъветвах с мой бивш колега кучкар и той ми каза че е полезно колкото и да е голямо кучето след 8 мия месец да се храни по 2 пъти на ден.След това е добре да не му се дава кисело солено и сладко .Подправки и докато е малко хляб.Писал съм за хляба при подрасващите това което съм почел от специалисти че като е малко не му се дава хляб защото съдържа фосфор и убива калция в организма а той е нужен за изграждане на косната система докато израства.След това може да се дава в дневната дажба и хлебец препечен е за предпочитане.След 4 ти я месец му давай и месце и изварка и рибка по малко.Ше прочетеш и други мнения които ше ти дадат колеги тука шпрецени кое е правилно според теб и действай по въпроса .Пожелавам ти от сърце да попаднеш на хубаво кученце и да си го отгледаш с голяма любов и желание.Никгога да не ти се разболява и все да е жизнерадостно :ae_085: :ba_025:

#1649 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 28 February 2011 - 03:57 PM

Друго важно е когато вземеш малко кученце което вече е отбито ЗАДЪЛЖИТЕЛНО попитай с каква марка гранули са го захранвали и купи същите. Ако не се хубаво качество вземи малък пакет и един пакет хубави с които ще го храниш занапред. Започни по малко да смесваш стария вид храна с новия и така за 7 дена трябва плааааааввввввввввнннооооооооооооооооо да преминеш на нов вид храна без да има стомашни раздразнения! (разтройството при малките кученца е много опасно, те са и с много чувствителни стомаси при смяна на вида гранули).
Прочети в темите за хранене в общия форум има подробно описано как се минава от една храна на друга за 7 дена (примерно)
Ето примермно тук има много линкове с информация. http://forum.dog.bg/...BD%D0%B8%D0%BA/
Форума е много голям и богат на информация, рови се и чети това е решението. И аз понякога си мисля че не съм намерила това което търся и че няма инфо за него, но се оказва че просто не съм търсила достатъчно.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#1650 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 February 2011 - 04:41 PM

Роял канин държат на качеството. Храната, която се внася в България е от Франция - доказана лична информация (шефа на дистрибуторите за България ми е приятел). Който иска да вярва, който иска да не вярва, който иска да си рекламира други храни... Аз храня с Роял Канин вече 10 години. Специално Стартер-а и лечебните им храни, по мое скромно мнение, нямат равни за сега!

П.С. фосфора не убива калция в организма.
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#1651 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 February 2011 - 07:10 PM

:ed_142: По мое мнение ти НЕ трябва да взимаш друго куче и каквото и да е живо същество!!! Не ме интересува с коя емотиконка си свикнала и къде я слагаш, но не можеш да я сложиш като обясняваш, че си уморила кученце на месец и половина!!!! Не може! Така че,ако искаш да се "грижиш " за нещо, първо си вземи тамагочи! :ed_142:
User's Signature

Качена снимка

#1652 Потребителят е офлайн   sortilegio Икона

• Member
  • PipPip
Публикувано: 28 February 2011 - 09:31 PM

Показване на мнениетоFlawless, в 28 February 2011 - 06:15 PM, написа:

:ed_142: По мое мнение ти НЕ трябва да взимаш друго куче и каквото и да е живо същество!!! Не ме интересува с коя емотиконка си свикнала и къде я слагаш, но не можеш да я сложиш като обясняваш, че си уморила кученце на месец и половина!!!! Не може! Така че,ако искаш да се "грижиш " за нещо, първо си вземи тамагочи! :ed_142:

Уоу...един се захванал за тази емотикона и другите да не останат назад. Ще имам в предвид МНЕНИЕТО ТИ! :smile:

П.С. Найстина ужасно много ви благодаря най вече на nushcho , m_stoilkov и Huskypower ще следвам съветите ви и най-вече ще чета много...също и, че не се захванахте за тази емотикона и ми обяснихте ясно и точно..благодаря ви :smile:
И пак казвам ако модераторите сметнат за нужно нека се изтрият постовете ми.

#1653 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 February 2011 - 11:53 PM

Показване на мнениетоsortilegio, в 28 February 2011 - 08:36 PM, написа:

Показване на мнениетоFlawless, в 28 February 2011 - 06:15 PM, написа:

Уоу...един се захванал за тази емотикона и другите да не останат назад. Ще имам в предвид МНЕНИЕТО ТИ! :smile:

П.С. Найстина ужасно много ви благодаря най вече на nushcho , m_stoilkov и Huskypower ще следвам съветите ви и най-вече ще чета много...също и, че не се захванахте за тази емотикона и ми обяснихте ясно и точно..благодаря ви :smile:
И пак казвам ако модераторите сметнат за нужно нека се изтрият постовете ми.

Явно не схващаш! Емотиконката ти е най-малкият проблем, въпросът е в това, че не се усещаше ни най- малко да скърбиш за кученцето! И не ми казвай, че не мога да знам как звучи от написаното, защото няма да си прав/а! Не се усети да имаш каквото и да е отношение , ех, ами едното умряло, ще взема друго, пък ще се пробвам докато не стане . . . Ей така звучи!
User's Signature

Качена снимка

#1654 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 February 2011 - 11:56 PM

Оф, след месец напразни опити да си харесаме каквато и да е храна, най-тържествено се връщаме към Nutra Nuggets Professional, ако трябва пет пъти на ден ще му мия зъбите . . . Явно си харесва храната и се чувства добре, щом е така аз съм съгласна!
User's Signature

Качена снимка

#1655 Потребителят е офлайн   m_stoilkov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 March 2011 - 12:03 AM

Показване на мнениетоHuskypower, в 28 February 2011 - 03:46 PM, написа:

Роял канин държат на качеството. Храната, която се внася в България е от Франция - доказана лична информация (шефа на дистрибуторите за България ми е приятел). Който иска да вярва, който иска да не вярва, който иска да си рекламира други храни... Аз храня с Роял Канин вече 10 години. Специално Стартер-а и лечебните им храни, по мое скромно мнение, нямат равни за сега!

П.С. фосфора не убива калция в организма.

Значи това което съм казал се основава на прочетено е интернет специално за информацията за производство на роял канин.Имаше изнесен списък на заводите и един от тях е в украйна.Не казвам че не се произвежда в Франция .Въпросът тука от де се внася ,но щом каваш че е от Франция това е много добре .Въпросът с хлеба фосфора и костите .Ветеринарната в клиниката дето си водя Аксел от бебе ми го каза това .Значи тя си е ветеринарно образование и раоти в реномирана клиника.Имам и пълно доверия на знанията и затова го пиша тук иначе едвали би ми дошло на мен на ум кво има в хляба и кво пречи на формирането на косната система при подрастване.Винаги ми е давала добри съвети които съм следвал стриктно и благодарение на нея и колегите и в клиниката Аксел израстна здраво и жизнерадостно куче.Въпрос на избор е човека с кво да захрани дребосъка.Хареса ми мнението на Нушето и стина и само истина.Така че sortilegio прваилно прецени ти с кво и как ше захраниш мъника си.Едва ли предното ти кученце е починало от храна .Съжалявам за него много смо ти си знаеш как се чустваш .Важното е това което ше отглеждаш да е живо и здраво, полежелавам ти от сърце.
:ba_025: :re_037:

#1656 Потребителят е офлайн   m_stoilkov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 March 2011 - 12:13 AM

Показване на мнениетоFlawless, в 28 February 2011 - 11:01 PM, написа:

Оф, след месец напразни опити да си харесаме каквато и да е храна, най-тържествено се връщаме към Nutra Nuggets Professional, ако трябва пет пъти на ден ще му мия зъбите . . . Явно си харесва храната и се чувства добре, щом е така аз съм съгласна!

Ами да тикажа Нутрата сие добра храна.Аксел я ядеше яко но с тия меса .Най напред имаше едно лутане като теб кво да ядеме ма то беха PURINA ,ROYAL дори фрискас съм пробвал но най си харесваше серията на нутре в зависимост от времето на расеж .Най добре ми акаше(извинявам се ) като ядеше нея.Сега с месото и рибата пак сме добре но в моменти когато опитвахме други грнаулки и се поразреждахме малко.След време пак ше опитвам да възтановя храненето с Нутра че ше дойде време за море и требе да носиме менци с нас. :db_046:

#1657 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 March 2011 - 12:38 AM

Показване на мнениетоm_stoilkov, в 28 February 2011 - 11:18 PM, написа:

Ами да тикажа Нутрата сие добра храна.Аксел я ядеше яко но с тия меса .Най напред имаше едно лутане като теб кво да ядеме ма то беха PURINA ,ROYAL дори фрискас съм пробвал но най си харесваше серията на нутре в зависимост от времето на расеж .Най добре ми акаше(извинявам се ) като ядеше нея.Сега с месото и рибата пак сме добре но в моменти когато опитвахме други грнаулки и се поразреждахме малко.След време пак ше опитвам да възтановя храненето с Нутра че ше дойде време за море и требе да носиме менци с нас. :db_046:

Оказва се, че е другите храни просто не ги яде, днес ако го бях оставила цяла торба с Нутра щеше да изяде, а не е от лакомите, смятай . . . Пурина, Роял, Хилс, една английска - нищо, хапва една две гранули и другото го плюе демонстративно! Щом това харесва и аз го харесвам, пък и му се отразява безспорно чудесно- козина, краен продукт, жизненост . . .
User's Signature

Качена снимка

#1658 Потребителят е офлайн   m_stoilkov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 March 2011 - 07:08 PM

За да неме разбира колежката Huskypower относно моя пост за фосфора и калция.Мисълта ми е следната :когато храниме подраствашите кученца използваме така наречените балансирани храни или храни в които съдържанието на определни съставки са в известен балнс и съотношението между им е важно.Тогава според химици и лекари организма най добре укрепва и се изгражда.Когато храната не е балансирана се налага да се дават добавки във вид на витамини и минерали.Не балансирана храна е всяка която не е съставена по изкуствен път.В нея винаги липсва нещо независимо какво било калций било белтъчини .Затова всички производители на гранулрани храни се стремят да вложат в своята продукция всичко от което нашите любимци се нуждаятн(е винаги ).Но понякога такива екземпляри като моя Аксел не искат да ядат така наречената балансирана храна и се налага към храната която яде да му се добавят витамини .В тях пак е балансирано съотношението на химичния състав.Специално за фосфора и калция когато са в добро съотношение се изгражда добра костна система.Фосфора играе важна роля в формирането на зъбите на кутретата.Ветринарните лекари са на мнение че нарушения баланс между тези два химични елементи води до рахит или други нарушения на костно скелетния апарат.Не че в буквалния смисъл фосфора убива калция.Просто се нарушава баланса и от там настъпват тия последствия,което е равносилно.Ето ви таблица със съдържанието на житните култури пшеницата и ръжтаПрикачена снимка .
Вижда се ясно че има и фосфор може и малко да е но като се дава редовно явно пречи за баланса.
Не е полезно и завишените дажби на калции че и те водели до проблеми затова специалисти съветват да се правят проби на всеки 6 месеца съдържанието на двата елемента и за баланса между тях.Четох подобни мнения и във форума на http://www.dcforum.info/. Там обаче се споменава че пробите за баланса и съдържание на калций и фосфор при определени породи е в различен интервал.Но общо взето е залегнало едно и също твърдение че гореспоменатите елементи са в някакъв баланс и не е полезно да се нарушава .Не твърдя че това което съм чели са ми казали просветени е на 100% истина защото винаги е имало разногласия по въпроса .

#1659 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 02 March 2011 - 08:36 PM

Телешки кокали :)
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#1660 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 March 2011 - 01:58 AM

Показване на мнениетоMeto, в 02 March 2011 - 07:41 PM, написа:

Телешки кокали :)

Не съм се решила още, предпочитам да му мия зъбите!
User's Signature

Качена снимка

• (110 Страници) +
  • « Първа
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема