Dog.bg Форуми : С какво храните хъскито си?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (110 Страници) +
  • « Първа
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

С какво храните хъскито си?

#1701 Потребителят е офлайн   k1champion Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 05 April 2011 - 12:42 PM

На мен са ми казвали от зоомагазина, че няма разлика от нея и Педигрито или Дарлинга... иначе не сме я пробвали за дълго само за 1 хранене, но по-добре още 20 лева и Нутра според мен.
User's Signature

Качена снимка

#1702 Потребителят е офлайн   Lin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 April 2011 - 06:06 PM

Мойто хъски ще прави 8 години края на месеца и яде само готвено... Като бебе ядеше гранули, но изведнъж престана. Какви ли не сме му давали и Роял Канин и Еукануба- нищо. Само готвено и това е. Много е неудобно, но какво да се прави. :mg_062: Готвим си му специално за него всяка вечер... Понякога не иска да яде и някои вечери пропуска. Ходих на ветеринар още преди години и той каза, че кучето си правило профилактика и нищо му няма.

#1703 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 April 2011 - 07:03 AM

Да ви попитам....от 3 дни давам на Еди само месо да яде, поради липса засега на гранули. Той все още яде 3 пъти на ден. Слагам му 1-2 филийки хляб, доста сос от вареното месо, по 5-6 пилешки глави или шийки, и той търси още.... Определено ми се струва, че може още толкова да изяде. Та въпроса ми е - има ли някаква дажба горе долу като грамаж за такъв вид хранене?
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

15.03.1997 - 10.12.2011 - R.I.P. Rino! Always in my heart...

#1704 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2011 - 07:31 AM

Показване на мнениетоLetty, в 11 April 2011 - 07:03 AM, написа:

Да ви попитам....от 3 дни давам на Еди само месо да яде, поради липса засега на гранули. Той все още яде 3 пъти на ден. Слагам му 1-2 филийки хляб, доста сос от вареното месо, по 5-6 пилешки глави или шийки, и той търси още.... Определено ми се струва, че може още толкова да изяде. Та въпроса ми е - има ли някаква дажба горе долу като грамаж за такъв вид хранене?

Когато нямахме гранули и ядеше само месо, по принцип храня смесено, едно сносно ядене не му стигаше и търсеше още, така че моята "мярка" винаги е била той да е сит и да не търси повече храна. Спрели да търси, значи се е нахранил и това е. . . би трябвало хляба да го засища, но явно не е така, можеш да му свариш ювка и да му я прибавиш към месото, защото тя определено държи сито по-дълго време!
User's Signature

Качена снимка

#1705 Потребителят е офлайн   Aron_Gb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2011 - 08:38 AM

Не е ли опасно да се дават пилешки глави и шийки заради костите. Всъщност, в шийките има ли някакви опасни кости или са безопасни за червата?
User's Signature

Качена снимка

#1706 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 April 2011 - 09:41 AM

Показване на мнениетоAron_Gb, в 11 April 2011 - 06:38 AM, написа:

Не е ли опасно да се дават пилешки глави и шийки заради костите. Всъщност, в шийките има ли някакви опасни кости или са безопасни за червата?

Шийките доколкото знам не са опасни, а на главите трябва само да им се маха клюна. Опасни знам, че са пилешките крака и др кости. Аз по-често давам глави. Аляска пък яде само може да се каже шийки.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#1707 Потребителят е офлайн   Lin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2011 - 10:35 AM

Показване на мнениетоLetty, в 11 April 2011 - 09:41 AM, написа:

Показване на мнениетоAron_Gb, в 11 April 2011 - 06:38 AM, написа:

Шийките доколкото знам не са опасни, а на главите трябва само да им се маха клюна. Опасни знам, че са пилешките крака и др кости. Аз по-често давам глави. Аляска пък яде само може да се каже шийки.

Мойто куче яде най-вече пилешки фенери. Сварени със сос стават много добре. Шийки също яде, главите хич не ги обича. И трътки много обича. :mg_062: И понякога дроб като го лигавим...
Аз знам, че са опасни тръбните кухи кости от бедрата на пилето.

#1708 Потребителят е офлайн   Дизел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2011 - 11:08 AM

Опасни са за тези които не знаят как да ги приготвят... :Д

Ако ги свариш толкова, че като ги стиснеш с ръка да става направо "пастет" ... не представлява проблем...

Но като цяло трябва да се внимава...
User's Signature

Качена снимка

#1709 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 April 2011 - 12:36 PM

да, сега ще ви кажа една рецепта. Слагате в тенджерата един камък и варите кокалите още половин час след като омекне камъка. Запазването на хранителните вещества е гарантирано ... само на камъка!
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#1710 Потребителят е офлайн   Дизел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2011 - 12:44 PM

Оставете камъка... кажете кога мога да започна да го храня със сурова или варена цаца?
User's Signature

Качена снимка

#1711 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 April 2011 - 12:44 PM

Не мисля, че е забавно, камо ли уместно.....Нещо като критика ли да го разбирам?!
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#1712 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 11 April 2011 - 02:24 PM

Юбреееее как от кости правите пастет? и то чрез варене???? Я дайте насам таз рецепта :flagbg:
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#1713 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2011 - 02:38 PM

Показване на мнениетоLetty, в 11 April 2011 - 12:44 PM, написа:

Не мисля, че е забавно, камо ли уместно.....Нещо като критика ли да го разбирам?!

Лично аз така бих го разбрала и не без основание според мен, не целя конфликт всеки сам решава! Аз давам варено горно или цяло бутче, но изчистено и само месото! Забранила съм всякакви кокали, кости и подобни да се дават на кучето, дори и него го отучих да взима кокали-само месо! Според мен е вредно и опасно!
User's Signature

Качена снимка

#1714 Потребителят е офлайн   Lin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2011 - 02:40 PM

Да разбирам, че критиката е вероятно към мен. :mg_062: Повярвайте ми, ако искаше да яде суха храна щеше да ми е 1000 пъти по-лесно да му готвя всяка вечер... Преди 8 години когато го взехме от Голдън Никол, ядеше гранули само Роял Канин и след месец-два престана, изведнъж. Без да му е сменяна марката на храната или нещо друго. Изплашихме се, и отидохме на ветеринар, оказа се напълно здрав и препоръката беше да сменим храната. Пробвахме с Еукануба, после с Пурина, мисля че Про план се казваше, с какво ли не, консерви, бисквити, нищо. 5 дни нищо не хапна от неговата храна. Сега яде само готвено, и едни бисквити на Еукануба, които са за бебета - другите за възрастни не ги поглежда. Изяжда няколко преди да яде, и повече не иска, иначе знам, че те могат да заместват хранене.
Пие витамини на пролет, и е напълно здрав! Ако някои от вас се е сблъсквал с такъв проблем, и го е преодолял, или имате нещо друго да ми предложите като вариант ще съм ви благодарна! Защото е ужасно претенциозен. И не се майтапя грам, не съм сигурно дали има друго куче, което месо от джолан да не иска да яде! Не кокал, а месо - и не е било с подправки, та да отказва заради тях.

#1715 Потребителят е офлайн   Дизел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2011 - 02:45 PM

Показване на мнениетоLin, в 11 April 2011 - 02:40 PM, написа:

Да разбирам, че критиката е вероятно към мен. :mg_062: Повярвайте ми, ако искаше да яде суха храна щеше да ми е 1000 пъти по-лесно да му готвя всяка вечер... Преди 8 години когато го взехме от Голдън Никол, ядеше гранули само Роял Канин и след месец-два престана, изведнъж. Без да му е сменяна марката на храната или нещо друго. Изплашихме се, и отидохме на ветеринар, оказа се напълно здрав и препоръката беше да сменим храната. Пробвахме с Еукануба, после с Пурина, мисля че Про план се казваше, с какво ли не, консерви, бисквити, нищо. 5 дни нищо не хапна от неговата храна. Сега яде само готвено, и едни бисквити на Еукануба, които са за бебета - другите за възрастни не ги поглежда. Изяжда няколко преди да яде, и повече не иска, иначе знам, че те могат да заместват хранене.
Пие витамини на пролет, и е напълно здрав! Ако някои от вас се е сблъсквал с такъв проблем, и го е преодолял, или имате нещо друго да ми предложите като вариант ще съм ви благодарна! Защото е ужасно претенциозен. И не се майтапя грам, не съм сигурно дали има друго куче, което месо от джолан да не иска да яде! Не кокал, а месо - и не е било с подправки, та да отказва заради тях.

Това е защото кучето е с родословие и е изцяло чистокръвно ... те се хранят само сурова риба и готвено...Шегата на страна... сега сериозно..

Оставете го 3 дни гладно ... като да има в паницата гранули ... и ще прояде... и 2 няма да вижда...
User's Signature

Качена снимка

#1716 Потребителят е офлайн   Lin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2011 - 03:05 PM

Взето е от развъдник, защото съм против купуването на кучета от зоомагазини. :smile:
Оставял е без да яде, 3 дни, нищичко. Седят си му в купичката, и на 4тия ден ги разсипа, започна да си играе с тях, изяде по-малко от половин шепа и пак легна да си спи...

Не знам, винаги съм се чудила, защото ни е първо куче, нещо да не сме сбъркали, но се консултирахме с ветеринар с хората от развъдника и всичко стигаше до заключението, че е голям инат и претенциозен... Така че направо ви завиждам, че вашите синуочковци ядат гранули . :smile:

#1717 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 April 2011 - 03:16 PM

Не е критика, поне не и в моето мнение! Просто дадох пример как може да се варят кокали за хранене на куче. И напълно споделям коментарите на Meto и Flawless. Та който иска може да си направи изводите, който не иска, да не си ги прави.
Lin важното е да се стараеш да си храниш кучето по възможно най-добрия начин, без значение дали е натурално или с гранули. Става въпрос за пълноценно хранене и да изключиш до колкото е възможно всичко, което би могло да нанесе вреда.

Цитат

Взето е от развъдник, защото съм против купуването на кучета от зоомагазини.

:ba_025: :ba_025: :ba_025:
Също да добавя, че не е добре и от случайни "развъдчици", където взимаш кокошка, а то излиза кон... за другите "плюсове и бонуси" няма да говоря, че не е за това темата все пак.:zz_020:
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#1718 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2011 - 03:48 PM

По въпроса за храненето. Аз тази година категорично реших да не се поддавам на долните манипулации на Джек. С много спорове и дебати вкъщи също се убедиха, че няма да я бъде тяхната. Миналата година имаше един дълъг период-приблизително половин година, през който трябваше да го захраннвам за да не е щека и беше всеки ден дробчета, месо, риба с ориз и някой зеленчук и яйце в кюпа. (За който не знае - Джек от тия, които подбират и месото си и се цупят на ВСИЧКО!)
Този февруари по новогодишно реших че ще сложим точка на нашата дилема: "Джек е лигаво, домашно куче, което вкъщи смятат за човек."
Брутално, гладно и без капчица съжаление финиширане на неговия лигоч.
Реших че няма да мрънкам повече, няма да му сменям храни и да му питам опашката коя ще близне с капризния си език, а взех един чувал и се пачнаха постите.
Първи ден-нищо не хапна
втори ден-отново
трети ден-нищо различно
четвърти - 1/5 от купата беше изядена
пети ден - още малко
шести - почти цялата купа беше изядена
седми ден - нямаше нищо в купата
Нашата война не спря до тук. През следващите 2-3 седмици той продължаваше да изяжда една мерителна кофичка на средно 2,5-3 дни. И упорито си просеше гювеч и още по-упорито биваше игнориран.
В момента още сме в процес на лигавене, но всяка вечер изяжда по една мерителна кофичка(има и седмично по един пропуск на ядене, но на следващия ден наваксва), има още да качим дажбата но и това е напредък за момента!
Така 12кг чувал отново ще си го точим около 3 месеца, но поне се надявам, че крайния резултат ще бъде примирие, съпроводено с редовно ядене. Тази година чакаме попълнение и няма да имам толкова време за неговите лиготии. От миналата година хванах здраво юздите и едно по едно оправихме много неща, които се дължаха на "липса на първата година" (кучешкия вариант на "липса на първите 7 години"....образно казано) сега дойде ред и на това.
Междувременно давам и бирена мая, не върши работа за апетит при нас :Р
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#1719 Потребителят е офлайн   Нара Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 April 2011 - 02:57 PM

Ари имаше един период като малка, в който ми се лигавеше за гранулите, но ги прояде, в момента сме с Нутра Нъгетс и си изяжда всичко. Когато им се мръщеше, в началото ги киснех в пилешки бульон, с 1-2 лъжици кисело мляко, леко затоплени

#1720 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 12 April 2011 - 04:19 PM

Зина венъж насериозно се нацупи за 3-4 дни,но тогава чувала беше развален :((( След като и Нира се нацупи и продриска разбрах, че има проблем и веднага смених храната - да видите какво ядене падна после :)))
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

• (110 Страници) +
  • « Първа
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема