С какво храните хъскито си?
Публикувано: 07 April 2011 - 06:06 PM

Публикувано: 11 April 2011 - 07:03 AM
Публикувано: 11 April 2011 - 07:31 AM
Letty, в 11 April 2011 - 07:03 AM, написа:
Когато нямахме гранули и ядеше само месо, по принцип храня смесено, едно сносно ядене не му стигаше и търсеше още, така че моята "мярка" винаги е била той да е сит и да не търси повече храна. Спрели да търси, значи се е нахранил и това е. . . би трябвало хляба да го засища, но явно не е така, можеш да му свариш ювка и да му я прибавиш към месото, защото тя определено държи сито по-дълго време!
Публикувано: 11 April 2011 - 09:41 AM
Aron_Gb, в 11 April 2011 - 06:38 AM, написа:
Шийките доколкото знам не са опасни, а на главите трябва само да им се маха клюна. Опасни знам, че са пилешките крака и др кости. Аз по-често давам глави. Аляска пък яде само може да се каже шийки.
Публикувано: 11 April 2011 - 10:35 AM
Letty, в 11 April 2011 - 09:41 AM, написа:
Aron_Gb, в 11 April 2011 - 06:38 AM, написа:
Шийките доколкото знам не са опасни, а на главите трябва само да им се маха клюна. Опасни знам, че са пилешките крака и др кости. Аз по-често давам глави. Аляска пък яде само може да се каже шийки.
Мойто куче яде най-вече пилешки фенери. Сварени със сос стават много добре. Шийки също яде, главите хич не ги обича. И трътки много обича.

Аз знам, че са опасни тръбните кухи кости от бедрата на пилето.
Публикувано: 11 April 2011 - 12:36 PM

JulyVell Siberians
Публикувано: 11 April 2011 - 02:24 PM

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.
Публикувано: 11 April 2011 - 02:38 PM
Letty, в 11 April 2011 - 12:44 PM, написа:
Лично аз така бих го разбрала и не без основание според мен, не целя конфликт всеки сам решава! Аз давам варено горно или цяло бутче, но изчистено и само месото! Забранила съм всякакви кокали, кости и подобни да се дават на кучето, дори и него го отучих да взима кокали-само месо! Според мен е вредно и опасно!
Публикувано: 11 April 2011 - 02:40 PM

Пие витамини на пролет, и е напълно здрав! Ако някои от вас се е сблъсквал с такъв проблем, и го е преодолял, или имате нещо друго да ми предложите като вариант ще съм ви благодарна! Защото е ужасно претенциозен. И не се майтапя грам, не съм сигурно дали има друго куче, което месо от джолан да не иска да яде! Не кокал, а месо - и не е било с подправки, та да отказва заради тях.
Публикувано: 11 April 2011 - 02:45 PM
Lin, в 11 April 2011 - 02:40 PM, написа:

Пие витамини на пролет, и е напълно здрав! Ако някои от вас се е сблъсквал с такъв проблем, и го е преодолял, или имате нещо друго да ми предложите като вариант ще съм ви благодарна! Защото е ужасно претенциозен. И не се майтапя грам, не съм сигурно дали има друго куче, което месо от джолан да не иска да яде! Не кокал, а месо - и не е било с подправки, та да отказва заради тях.
Това е защото кучето е с родословие и е изцяло чистокръвно ... те се хранят само сурова риба и готвено...Шегата на страна... сега сериозно..
Оставете го 3 дни гладно ... като да има в паницата гранули ... и ще прояде... и 2 няма да вижда...
Публикувано: 11 April 2011 - 03:05 PM

Оставял е без да яде, 3 дни, нищичко. Седят си му в купичката, и на 4тия ден ги разсипа, започна да си играе с тях, изяде по-малко от половин шепа и пак легна да си спи...
Не знам, винаги съм се чудила, защото ни е първо куче, нещо да не сме сбъркали, но се консултирахме с ветеринар с хората от развъдника и всичко стигаше до заключението, че е голям инат и претенциозен... Така че направо ви завиждам, че вашите синуочковци ядат гранули .

Публикувано: 11 April 2011 - 03:16 PM
Lin важното е да се стараеш да си храниш кучето по възможно най-добрия начин, без значение дали е натурално или с гранули. Става въпрос за пълноценно хранене и да изключиш до колкото е възможно всичко, което би могло да нанесе вреда.
Цитат

Също да добавя, че не е добре и от случайни "развъдчици", където взимаш кокошка, а то излиза кон... за другите "плюсове и бонуси" няма да говоря, че не е за това темата все пак.

JulyVell Siberians
Публикувано: 11 April 2011 - 03:48 PM
Този февруари по новогодишно реших че ще сложим точка на нашата дилема: "Джек е лигаво, домашно куче, което вкъщи смятат за човек."
Брутално, гладно и без капчица съжаление финиширане на неговия лигоч.
Реших че няма да мрънкам повече, няма да му сменям храни и да му питам опашката коя ще близне с капризния си език, а взех един чувал и се пачнаха постите.
Първи ден-нищо не хапна
втори ден-отново
трети ден-нищо различно
четвърти - 1/5 от купата беше изядена
пети ден - още малко
шести - почти цялата купа беше изядена
седми ден - нямаше нищо в купата
Нашата война не спря до тук. През следващите 2-3 седмици той продължаваше да изяжда една мерителна кофичка на средно 2,5-3 дни. И упорито си просеше гювеч и още по-упорито биваше игнориран.
В момента още сме в процес на лигавене, но всяка вечер изяжда по една мерителна кофичка(има и седмично по един пропуск на ядене, но на следващия ден наваксва), има още да качим дажбата но и това е напредък за момента!
Така 12кг чувал отново ще си го точим около 3 месеца, но поне се надявам, че крайния резултат ще бъде примирие, съпроводено с редовно ядене. Тази година чакаме попълнение и няма да имам толкова време за неговите лиготии. От миналата година хванах здраво юздите и едно по едно оправихме много неща, които се дължаха на "липса на първата година" (кучешкия вариант на "липса на първите 7 години"....образно казано) сега дойде ред и на това.
Междувременно давам и бирена мая, не върши работа за апетит при нас :Р