С какво храните хъскито си?
Публикувано: 19 November 2008 - 01:47 PM
Цитат
Яйцата е добре да се консумират сурови ( ако не ви е страх от зарази) или варени. Падпъдъчите яйца по състава на жълтъка си се равняват на две кокоши, нищо, че изглеждат по-малки, значи не повече от един падпъдъчи жълтък седмично.
В лабрадорския форум го бях прочела, предполагам, че и тук някъде го има.
http://bglabrador.bo...0000052-000-0-0
Пък и то твойто куче е колкото двама човека, сигурно 3 яйца са му малко ;D
Публикувано: 19 November 2008 - 03:33 PM
П.П. А моя верно яде по 3 яйца на ден. :P
Публикувано: 19 November 2008 - 03:49 PM

JulyVell Siberians
Публикувано: 19 November 2008 - 04:09 PM
Подозирам, че в някои руски сайт ще се намери отговора, руснаците винаги знаят всичко, само че аз не цепя руски.
Публикувано: 19 November 2008 - 11:27 PM
Цитат
незнам дали Дарлинг е боклук само казвам с какво ги храня аз нали такава е темата всеки да каже кои с какво си храни кучето или кучетата

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!
Публикувано: 20 November 2008 - 11:04 AM
Публикувано: 20 November 2008 - 12:47 PM
Публикувано: 20 November 2008 - 01:02 PM
Публикувано: 20 November 2008 - 05:22 PM
Юкануба е гранулата от която съм най-доволна !
Публикувано: 20 November 2008 - 05:45 PM
Цитат
Принципно си права, но немога да карам куето да яде нещо което не иска.Единствения вариант е да му го напъхам в гърлото, което няма как да стане.А всички други трикове,с кашкавал и т.н. при нас не вървят :rolleyes:
Публикувано: 20 November 2008 - 05:48 PM
А гледам в магазина при нас са пуснали кучешки салами и пастети.
Някои да има впечатления за тях? Ще взема аз някой път да пробвамЕ пастета ;D
Публикувано: 20 November 2008 - 07:08 PM
Цитат
Цитат
Принципно си права, но немога да карам куето да яде нещо което не иска.Единствения вариант е да му го напъхам в гърлото, което няма как да стане.А всички други трикове,с кашкавал и т.н. при нас не вървят :rolleyes:
Ха-ха, ние винаги сме били същите... е, с една разлика .. и да и го напъхам в гърлото, както ти каза, ще намери начин да го изплюе и няма да стане.
Аз вече вдигнах ръце от нея да я карам по какъвто и да е начин да яде.. пробвала съм на практика всичко, което е изписано в този форум и още от къде ли не.. не става и не става.. ни добавки за апетит, ни повече упражнения, кашкавали, бульони, месо.. - нищо.
Сега си яде нейните гранули, когато поиска, като и пълня купата с малко вода, слагам лъжичка витамин СА37 и разбърквам. Слагам и всяка вечер по една кофичка и горе долу за ден се изяжда и така.. Доста по-добре е от преди де.., пък и от витамина виждам промяна към добре ;). Определено и е по-вкусно, от колкото сухи гранули. Тях ги мъчим с дни, но така с вода и витамин гранулите се изяждат по-бързо дори и от един от най-карпизните хъсешки представители - Прешъс. ;D
Публикувано: 20 November 2008 - 08:41 PM
Кучетата нямат такива вкусови рецептори като нашите и не се нуждаят от разнообразна храна (в смисъл един ден супа, един ден зеле, един ден кокали, един ден гранули ...)
Повечето кучета вероятно ще предпочетат хляб и кюфтета/кокали/манджи пред една добре балансирана гранула, ама това хич не е добре за тях и не ги храним така.
На едно младо здраво куче не му личи чак толкова какво яде, но продължителното хранене с нисък клас гранули и фалшиви манджички смятам ще му се отрази, особено като остарее. Пак зависи де ...
Естествено не казвам и да се хвалим чие куче яде най-скъпата храна ...
Също не съм имала опит и със супер злоядо куче, дано и да нямам де ...
Напоследък редовно им готвя на моите кучета и редувам с гранулки :)
Публикувано: 20 November 2008 - 08:49 PM
Публикувано: 21 November 2008 - 08:47 AM
Гранулите нисък клас са пълни с изкуствени аромати, та е естествено кучето да ги предпочете. Куче от полянката, хранено с Педигрий (а то си е почти същото като Дарлинг) на три години има такъв проблем със зъбите, че прилича на 7-8 годишно. Стопанката му не спира да се чуди защо, като толкова си харесва храната, а и досега се е чувствало добре с нея.
Не казвам, че всяко куче трябва да яде Роял Канин, но и от по-евтините храни има къде-къде по-качествени от гореупоменатите. Финансовия проблем не е лесен за разрешаване, но все пак да се пести от храната е малко зловещо. По-добре да дадеш 100лв за храна, отколкот 50лв за ветеринар.
Мое си мнение.
Публикувано: 21 November 2008 - 10:32 AM
П.С. Аз съм привърженик на няколко храни, няма да им споменавам имената (пак от приятели, пробвали ги и след дълга употреба нямат никакъв проблем с кучетата), но не са нито Педигрий, нито Дарлинг, а са от високия клас, продаван в България :)