С какво храните хъскито си?
Публикувано: 13 January 2009 - 08:13 AM
Medium - Сибиреца е "средна порода"
Starter - за отбиващи кученца
"Специална формула на гранулите за лесна рехидратация и улесняване преминаването от мляко към твърда храна"
Осигурява оптимално храносмилане
Задоволява високите енерегийни изисквания на кученцата и бременните кучки
Балансиран прием на минерали и витамини
Усилва естествените защитни сили
По принцип е това, земи му за една седмица - като мине 45 ден почни с Ройъл Канин - медиум - junior и го храни така до 12 месец.
Когато преминаваш от Starter на junior няколко яденете му смесвай храните, за да може да свикне с новата (да няма разтройство).
Ако съм сгрешил, ще ме поправят така че изчакай още 3-4 мнения ;)

JulyVell's Johnnie Walker - Red Label Owner
Публикувано: 13 January 2009 - 10:47 AM
Публикувано: 13 January 2009 - 12:00 PM
Публикувано: 13 January 2009 - 01:15 PM
Цитат
Цитат
съветвах се с аптекър и според него фрискиса не достига хранителните качества на някои от гореспоменатите храни...
също така да храниш куче на 4 месеца с консерви за сефте го чувам? хайвер нямаше ли по магазините ?? ^_^
Публикувано: 13 January 2009 - 02:46 PM
Публикувано: 13 January 2009 - 04:10 PM
Публикувано: 13 January 2009 - 05:17 PM
Цитат
Цитат
Цитат
съветвах се с аптекър и според него фрискиса не достига хранителните качества на някои от гореспоменатите храни...
също така да храниш куче на 4 месеца с консерви за сефте го чувам? хайвер нямаше ли по магазините ?? ^_^
такава ни препоръчаха,пак и кучето ни е мн добре,пак и докторите ни казват че е добре.а консервите за кучешки естествено.
И естествено че ще ти препоръчат най-скъпото.А знаеш ли с какво са бъкани гранулите?С трици,не говоря за всички но поне 90%.
И мен не ме мързи да му готвя,затова мн често му даваме чер.дроб,риба,фенери,и може да се стреснеш,но сме му давали
пилешки бутчета(без кокалите) със изтекал срок на годност(малко след като е изтекла)
Искам само да ти кажа не съм експерт в отглеждането на кучета, но имам мн познати приятели които учат за вет,познат които е обучавал кучета за МВР-то 20 год и поне се допитвам до тях постоянно,мисля че те са достатъчно запознати,а не аптекаря които гледа да изкяри от теб някои лев.
Искам само да уточня че хора които имат куче(впрочем каквото и да е животно) за първи път в живота ще им е мн трудно да го гледат добре.
Не искам да обидя никой,не искам нападки просто изразих мнение
Публикувано: 13 January 2009 - 05:27 PM
Публикувано: 13 January 2009 - 06:01 PM
Когато,човек готви специално за кучето си и се старае да му набави всичко необходимо това може само да се адмирира.
Публикувано: 14 January 2009 - 11:36 AM
Водих го на ветеринар и те ми препоръчаха да го храня само с гранули ''ПРО ПЛАН'' за сега нямаме проблеми.Трябва ли и да му готвя?
Публикувано: 14 January 2009 - 11:48 AM
Пурина Про План е хубава храна и съдържа всичко необходимо за бебето.
Купувай за подрастващо куче, средна порода, за предпочитане цял чувал ( а не насипно, т.к. може да са стари гранули, да са ги смесили с други и т.н.) и му давай колкото си пише на опаковката за дневна дажба, разделено на няколко пъти на ден и всичко ще е наред.
Вече ако ти искаш да му готвиш трябва да прочетеш малко за натуралното хранене, защото въобще няма да е добре за него да му готвиш "попара" от хляб и остатъка от това, което вие ядете.
Публикувано: 14 January 2009 - 11:55 AM
И да попиам до колко месеца е хубаво да яде висок клас храна и ние сме на Про План ма ще видим като и свърши чувала ква ще и зимаме ако не намеря тука Про План май Роял Канин интересуваме Дог Чоу дали е добра храна примерно за след навършване на 6 месеца ;)
Публикувано: 14 January 2009 - 07:07 PM
Цитат
Medium - Сибиреца е "средна порода"
Starter - за отбиващи кученца
"Специална формула на гранулите за лесна рехидратация и улесняване преминаването от мляко към твърда храна"
Осигурява оптимално храносмилане
Задоволява високите енерегийни изисквания на кученцата и бременните кучки
Балансиран прием на минерали и витамини
Усилва естествените защитни сили
По принцип е това, земи му за една седмица - като мине 45 ден почни с Ройъл Канин - медиум - junior и го храни така до 12 месец.
Когато преминаваш от Starter на junior няколко яденете му смесвай храните, за да може да свикне с новата (да няма разтройство).
Ако съм сгрешил, ще ме поправят така че изчакай още 3-4 мнения ;)
Публикувано: 14 January 2009 - 07:31 PM
В табличката вероятно пише тегло в зряла възраст, тоест като израстнало куче.
А тогава едно хъски тежи 20-25кг.
Тоест виж в табличката за куче 20-25кг
Според табличката в нета ТУК
на 6 седмично куче трябва да даваш 140-170гр, примерно давай по 150гр.
Публикувано: 14 January 2009 - 10:10 PM

JulyVell Siberians