Здравейте.Чета Ви отдавна и реших да се регистрирам.Не знам тука ли е мястото на темата,извинявам се за което.Имам куче,на което майка му е немска овчарка,а бащата смел уличен пес.Взех го от едни хора/собственици на майката/,когато беше на няколко месеца,които определено ако не му бяха намерили дом щяха да го пуснат някъде извънградско,където дори нямаше да може да оцелее.Гледам го и до ден днешен,но страстта ми към породата немска овчарка не се е загубила.Още от самото начало,когато се зароди идеята за куче исках НОК!
Моля да не ме хокате,не държа на най-висококласното родословно куче,защото няма да го използвам за разплод и изложби.Искам кучето ми да има чертите на немската овчарка,също и да е здраво,да не е кривокрако,клепоухо и др.Замислих се сериозно за куче с родословие,обаче до тогава ще трябва да посъбера още пари,предпочитам шоу клас,но едва ли ще ходим по изложби както и споменах.Замислих се,защото ходих на две места да видя едни кучила,на които родителите не бяха толкова красиви дори колкото моето куче смеска с НОК.Отказах се бърже да ходя и за напред да си губя времето с оглеждане на още такива кучила,на които цената за кученце не беше 150лв.,ами 350.
Намерих доста убедителни обяви из нета на ниски цени,които гарантирали качество.Реших да се допитам до вас за тази обява http://olx.bg/prodav...-klas-i52935452 ,или пък цената им е написана просто ей така.Ако ще взимам куче в най-най скоро време то ще трябва да е под 400лв.,защото в момента нямам събрани.Ако за моите скромни изисквания си струва ще отделя и 1400,но това няма как да стане,поне за 3-4 месеца напред.Все пак на това куче ще му трябва също скъпа храна,ако се наложи лекари.
Искам да си купя немска овчарка
Публикувано: 11 July 2014 - 08:27 AM
Здравей!
НОК е една доста експлоатирана порода, заради високото търсене, както и голдъните и лабрадорите.
Преди години, 6, когато реших да си взема куче, и аз се спрях на НОК.
Харесах си от сайт за обяви едно кученце на поносима цена, мисля беше 500 или 600 лв, от развъдник.
Трябваше да се казва Тоска вон дер име на развъдник. Човека ми докара едно мръсно, несоциализирано куче, което се оказа и друго- не Тоска, а Тимба.
Както и да е, милата ми душица, взех си я вкъщи, уж с всички ваксини и тн.
От първата седмица кучето получи разстройство, което се опитвахме да оправим по какви ли не начини, накрая завърши с гана. Приспахме кучето на 6 месеца, след месец продължително боледуване. В паспорта имаше лепенки за всички ваксини, но дали ги е имало само развъдчика си знае.
Бъди много внимателен при избора си на животно, защото ако е добър ще ти донесе много радост и хубави моменти, но ако не е правилен ще е свързан с много разходи, нерви, болка и тн. Купуваш си приятел за следващите минимум десетина години, живот и здраве- по- добре досъбери пари още някой друг месец и си вземи нещо,което ще отговаря на всичките ти изисквания и ще те прави щастлив.
СЪщо има вариянт ако намериш свестен развъдчик, да се навие да ти даде кучето на изплащане- примерно ще му дадеш парите, които имаш възможност сега и следващите разсрочено няколко месеца.
Вариянт винаги има, само да има желание!
Поздрави и успех
НОК е една доста експлоатирана порода, заради високото търсене, както и голдъните и лабрадорите.
Преди години, 6, когато реших да си взема куче, и аз се спрях на НОК.
Харесах си от сайт за обяви едно кученце на поносима цена, мисля беше 500 или 600 лв, от развъдник.
Трябваше да се казва Тоска вон дер име на развъдник. Човека ми докара едно мръсно, несоциализирано куче, което се оказа и друго- не Тоска, а Тимба.
Както и да е, милата ми душица, взех си я вкъщи, уж с всички ваксини и тн.
От първата седмица кучето получи разстройство, което се опитвахме да оправим по какви ли не начини, накрая завърши с гана. Приспахме кучето на 6 месеца, след месец продължително боледуване. В паспорта имаше лепенки за всички ваксини, но дали ги е имало само развъдчика си знае.
Бъди много внимателен при избора си на животно, защото ако е добър ще ти донесе много радост и хубави моменти, но ако не е правилен ще е свързан с много разходи, нерви, болка и тн. Купуваш си приятел за следващите минимум десетина години, живот и здраве- по- добре досъбери пари още някой друг месец и си вземи нещо,което ще отговаря на всичките ти изисквания и ще те прави щастлив.
СЪщо има вариянт ако намериш свестен развъдчик, да се навие да ти даде кучето на изплащане- примерно ще му дадеш парите, които имаш възможност сега и следващите разсрочено няколко месеца.
Вариянт винаги има, само да има желание!
Поздрави и успех

... and through it all,
she offers me protection,
a lot of love and affection- whether I`m right or wrong..
she offers me protection,
a lot of love and affection- whether I`m right or wrong..
Публикувано: 11 July 2014 - 01:27 PM
Благодаря много за написаното!Четох още доста и наистина ще взема кученце от някой наистина доказал се развъдник.Ако може да ми препоръчате такива,не е казано сега да имат налични за продажба кученца,защото нямам парите сега.Не мисля да го взимам на изплащане и да правя панаири,просто ще изчакам още,за да мога да си го платя на момента.Няма значение къде са предложените от вас развъдници,стига да са на територията на БГ.Ще отида да си избера на място кученцето и няма да се занимавам с куриерски фирми и др. услуги.Крайният ми бюджет мисля да е максимум 1500-2000лв.,като казвам максимум,наистина едва ли ще мога да отделя и лев повече.Колкото по-малко ще е добре,но не искам компромиси,болни предци и др.Другото е,че вече възрастното ми куче не знае как да се държи с други кучета."Качва" особено бебета кучета,които са по уязвими на неговия тормоз и се бие с мъжки по големи от него на размер.Друг проблем няма,ама мисля че и това ми е достатъчно да се навлекат неприятности с новия член на глутницата.Прекалено е "разгонено",не е допускано през живота си да има полови контакти,че е страшна улична превъзходна.Наистина ще е чудесно ако имате някакви предложения за развъдници,ако можете да кажете и от личен опит къде-какво е по-добро ще бъде страхотно.
Страница 1 от 1