Dog.bg Форуми : Кучето се чеше - от какво?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Кучето се чеше - от какво?

#1 Потребителят е офлайн   victoriailiyanova Икона

• Група: Потребители

Публикувано: 17 July 2014 - 12:23 AM

Здравейте! Моля ви за бързи отговори.Имам куче порода чао-чао (крастоска е,не е чистокръвно) на 1 година и 6 месеца е .Бити са и всички ваксини и всичко необходимо,но непрестанно се чеше.Спряхме да я храним със всякакви храни останаха само гранули.Биха и инжекции сигурно 10 до сега за каквот се сетите и не могът да определят от какво се чеше.Няма гъбички няма паразити предполга се че не е от храната,сменихме гранулите,сменихме шампоана.Непрестава да се чеше вече има голи места останали без козина (не е зачервено) при двама лекари я водихме не могът да разберат от какво е пила е някакви хапчета против алергии и алергозан.Незнам какво да правя може ли някой с такъв проблем да ми даде съвет мисля сама да започна да я пръскам със някакъв спрей или да я чешам(сресвам) просто не виждам какво да направя.Много ви моля за бързи отговори...

#2 Потребителят е офлайн   nicky87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 July 2014 - 08:49 AM

Пробвайте гранули без глутен.Трябва да ги яде поне месец.и махнете всякакви бисквитки,кожени кокали и т.н
User's Signature

Качена снимка

#3 Потребителят е офлайн   asensi_85 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 17 July 2014 - 10:01 AM

Хранете с висок клас гранули агнешко или сьомга. На мен ми звучи като алергия към храната. С какво се храни?

#4 Потребителят е офлайн   victoriailiyanova Икона

Публикувано: 17 July 2014 - 11:15 AM

Показване на мнениетоasensi_85, в 17 July 2014 - 10:01 AM, написа:

Хранете с висок клас гранули агнешко или сьомга. На мен ми звучи като алергия към храната. С какво се храни?

Ами храни се с гранули кучешки повече като цяло ,но и от нашата храна хапва.Гледаме да не яде с много подправки,но яде примерно сладки солени неща(бисквитки примерно) рядко,но се случва.Яде краставици в двора :Д общо взето яде адски много неща....

#5 Потребителят е офлайн   asensi_85 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 July 2014 - 01:40 PM

От гранули до гранули има разлика. С какви?

#6 Потребителят е офлайн   petty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 July 2014 - 02:53 PM

На роял канин има храна за кожни проблеми не знам дали я има в България,но може да се поръча и през интернет.Симптомите които описвате,приличат на алергия към зърнени храни.На Хиллс също има такава специална храна за козината,има я по зоомагазините.

#7 Потребителят е офлайн   petty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 July 2014 - 03:05 PM

http://www.royalcani...in-support-ss23
ето я тази на роял.Пише,че е за дерматози и загуба на козина

#8 Потребителят е офлайн   petty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 July 2014 - 03:09 PM

ето я на Хиллс
http://www.emag.bg/h...a/pd/D8VMJBBBM/
Не съм я виждала насипно,има я само в опаковки

#9 Потребителят е офлайн   Ники Колев Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 17 July 2014 - 03:14 PM

Ако е алергия би трябвало някакви антихистаминови препарати да я подтиска,т поне докато се приемат. Това, че нито инжекции нито хапчета помагат дори временно, мен ме навежда на мисълта, че изобщо не е толкова сигурно, че е алергия. Може да е невродермит, може влагата и топлото време да тормозят животинката или бог знае какво. Ако е сигурно, че е алергия, има различни варианти-ето Ви два: 1. Минавате на един тип протеин по възможност различен от това, което са съдържали гранулите до момента примерно патешко или конско и изключвате всякакви източници на глутен. Забравяте за "даваме и каквото ядем и ние". Ако не помогне, сменяте протеина, но задължително един тип. Така докато попаднете на нещо, от което не получава пристъпи. После след около месец много внимателно вкарвате нов продукт и следите около 2 седмици дали ще има реакция. Ако има го изключвате. 2-ри вариант-Royal Canine Anallergenic-скъпо и съмнително като състав удоволствие (храната е на базата на хидролизирана перушина), но аз лично имах добър ефект от нея с една от моите блондинки. Като отминат симтомите-като в пъвия вариант. Успех!

#10 Потребителят е офлайн   asensi_85 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 July 2014 - 03:15 PM

Стига препоръчвахте тоя Роял. 10 години не разбрахте, че това е боклук, който се продава на баснословни цени само заради добрата си реклама.

#11 Потребителят е офлайн   hiagain Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 July 2014 - 04:38 PM

Пробвай рибено масло от сьомга (продават го в ибей и амазон), чел съм че помага и за такива кожни проблеми с чесане.

#12 Потребителят е офлайн   nicky87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 July 2014 - 08:32 PM

Happy Dog Supreme Sensible Karibik,Happy Dog Supreme Africa,TASTE OF THE WILD. Тези храни са без глутен
User's Signature

Качена снимка

#13 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 17 July 2014 - 10:21 PM

Роял Канин Скин Кеър и Йомега(сиропче) и за 1 месец кучката се оправи.
Специално ветеринарните серии на Роял на мен са ми вършили страхотна работа-за кожата,за отслабване и за куче панкреатик. :ba_025:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#14 Потребителят е офлайн   Ники Колев Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 18 July 2014 - 09:08 AM

Показване на мнениетоasensi_85, в 17 July 2014 - 01:15 PM, написа:

Стига препоръчвахте тоя Роял. 10 години не разбрахте, че това е боклук, който се продава на баснословни цени само заради добрата си реклама.

Не препоръчвам на никого нищо. Споделям личен опит. Ако четете внимателно ще видите, че първия вариант, който съм предложил е с натурални съставки, а за Рояла съм написал, че е съмнително и скъпо удоволствие, но при една от моите кучки ми помогна. Гледам сериозно кучета от 1991 година и смея да твърдя,че знам доста по въпроса, старая се да се информирам, а и по професия съм търговец, та малко поназнайвам и за рекламата. Вие като така добре знаете кое е боклук и кое не, препоръчайте нещо евтино и ефективно-с радост ще го пробвам и ако действа ще Ви бъда искрено благодарен, предполагам не само аз.

#15 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:All You Need is Love

Публикувано: 18 July 2014 - 09:51 AM

Показване на мнениетоvictoriailiyanova, в 17 July 2014 - 12:23 AM, написа:

Здравейте! Моля ви за бързи отговори.Имам куче порода чао-чао (крастоска е,не е чистокръвно) на 1 година и 6 месеца е .Бити са и всички ваксини и всичко необходимо,но непрестанно се чеше.Спряхме да я храним със всякакви храни останаха само гранули.Биха и инжекции сигурно 10 до сега за каквот се сетите и не могът да определят от какво се чеше.Няма гъбички няма паразити предполга се че не е от храната,сменихме гранулите,сменихме шампоана.Непрестава да се чеше вече има голи места останали без козина (не е зачервено) при двама лекари я водихме не могът да разберат от какво е пила е някакви хапчета против алергии и алергозан.Незнам какво да правя може ли някой с такъв проблем да ми даде съвет мисля сама да започна да я пръскам със някакъв спрей или да я чешам(сресвам) просто не виждам какво да направя.Много ви моля за бързи отговори...

След като се предполага ,че не е от храната ,значи някой все пак нещо предполага ... То това е естественото продължение на мисълта Ви .

Къде живее кучето , какво е отношението на домашните ( на хората ) към него ? Това чесане 24/7 ли е ,или се проявява в определени моменти ?
User's Signature

Всеки има кучето,което заслужава...
https://www.facebook..._homepage_panel
https://www.facebook...34862426717095/

#16 Потребителят е офлайн   asensi_85 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 July 2014 - 10:22 AM

Показване на мнениетоНики Колев, в 18 July 2014 - 09:08 AM, написа:

Показване на мнениетоasensi_85, в 17 July 2014 - 01:15 PM, написа:

Не препоръчвам на никого нищо. Споделям личен опит. Ако четете внимателно ще видите, че първия вариант, който съм предложил е с натурални съставки, а за Рояла съм написал, че е съмнително и скъпо удоволствие, но при една от моите кучки ми помогна. Гледам сериозно кучета от 1991 година и смея да твърдя,че знам доста по въпроса, старая се да се информирам, а и по професия съм търговец, та малко поназнайвам и за рекламата. Вие като така добре знаете кое е боклук и кое не, препоръчайте нещо евтино и ефективно-с радост ще го пробвам и ако действа ще Ви бъда искрено благодарен, предполагам не само аз.

Ами аз също съм търговец, та също поназнайвам за рекламата. Би трябвало да знаете, че носители на подобни алергии са най-вече царевицата и пилешкото месо, затова в тези случай се използват храни с агнешко или риба. Такива са премиум класа на Бош, сенсибъл серията на Про план, Орижен риба, Нитрам. И кой е казал, че болестите се лекуват евтино? Евтино е само храненето с чувалите на Кауфланд. Иначе потребителката събуди форума и си би камшика. Дано кучето е добре.

#17 Потребителят е офлайн   sweety_bonbon Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 July 2014 - 01:36 PM

Здравейте,
Това, което съм правила с моето куче след хиляди изследвания и лекарства за какво ли не- беше следното диета на ориз.
10 дни на ориз с малко морков. Кучето отслабна доста, но чесането спря, както и голите петна. След това я захраних с храни, които не
съдържат нищо пилешко- в голяма част от храните има пилешка мазнина. В момента редувам Ориджийн и Акана и двата модела с риба и повече не съм имала такъв проблем.

#18 Потребителят е офлайн   victoriailiyanova Икона

Публикувано: 18 July 2014 - 11:48 PM

благодаря за отговорите .Гледах храните,които сте ми предложили определено не ми говорят нищо.Взимала съм каквито има честно казано това ми е грешката явно.Имам час за лекар утре във Враца и ще го изследват да видим от какво е .Чеше се постоянно и вече има тикове,защото като я видя само и се карам и тя се крие.Отнасяме се с кучето като с принцеска всички я обичаме и много я глезим. Честно казано бих я лекува с ориз и моркови ,а не с тези кучешки храни.Вие какво ще кажете?

#19 Потребителят е офлайн   Attera Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 July 2014 - 01:15 AM

Показване на мнениетоvictoriailiyanova, в 18 July 2014 - 11:48 PM, написа:

Честно казано бих я лекува с ориз и моркови ,а не с тези кучешки храни.Вие какво ще кажете?

На мен поне ми се струва, че се препоръчват много лечения, а диагноза няма... Ориз и моркови не е лечение, може да е способ, да помогне да намалее "последицата", но причината си остава. Насочете се към нея.

И ние години се борихме с този проблем, но не мога да кажа нищо, защото така и не го решихме... Единственото, което разбрах със сигурност през това време беше, че храната и психическото състояние (!) на кучето бяха силно определящи за степента на "кризите".
Ако не искате да купувате от изброените горе храни, може и сами да му направите диета и да готвите, но е много по-трудоемко. Въпросът е да яде, каквото трябва
User's Signature

When the ignorant punish the innocent... it`s called BSL!

#20 Потребителят е офлайн   anelia_888 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 November 2014 - 11:15 PM

Показване на мнениетоAttera, в 19 July 2014 - 02:15 AM, написа:

Показване на мнениетоvictoriailiyanova, в 18 July 2014 - 11:48 PM, написа:

Честно казано бих я лекува с ориз и моркови ,а не с тези кучешки храни.Вие какво ще кажете?

На мен поне ми се струва, че се препоръчват много лечения, а диагноза няма... Ориз и моркови не е лечение, може да е способ, да помогне да намалее "последицата", но причината си остава. Насочете се към нея.

И ние години се борихме с този проблем, но не мога да кажа нищо, защото така и не го решихме... Единственото, което разбрах със сигурност през това време беше, че храната и психическото състояние (!) на кучето бяха силно определящи за степента на "кризите".
Ако не искате да купувате от изброените горе храни, може и сами да му направите диета и да готвите, но е много по-трудоемко. Въпросът е да яде, каквото трябва

Ние също минахме през този ад - от демодекоза на атопичен дерматит, на алергия и на края - без диагноза. Карали сме на ориз, на моркови, на хипоалергенни храни и какво ли още не - смених парфюма ис, смених всички препарати, смених и грана ако щеш - нищо.
Кастрацията се оказа единственото лечение! Сега 1 година по-късно горещо я препоръчвам на всички с неустановени кожни проблеми! Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни