Публикувано: 16 March 2011 - 11:21 AM
Щом е с нашийник и адресник може би е добра идея в адресника да се упомене някаква парична награда при връщането му на който го намери. Колкото сметнете, че е редно.
Само ще ви кажа защо пиша това - миналата седмица малкия оставил портата отворена и кучо избяга. Хем колко съм му се карал и съм го хокал за такива постъпки(и на двамата). Случката се развива в едно село в Казанлъшко с особени традиции в кучеизчезването и кучепродажбата, включително и зад граница. Вярно, че кучето е бяло и синеоко и много се набива на очи, но това е посред бял ден в два часа следобяд. До 20мин. е било хванато, вързано, прибрано на скришно място и пазарено да бъде пласирано на идната сутрин. Никога нямаше да го видим повече, както и предните.
Понеже вече три ловни кучета са ни изчезвали имахме малка надежда някой да го върне, тъй като е спортна порода, но явно това няма значение... В последствие с доста връзки и късмет го "намерихме" и минахме с известна "почерпка" :) В случая не съм склонен да виня никой, защото кучето не взето от двора, а избяха. Сега кучо си е у дома.
Съвет от мен, пазете си кучетата и ако наистина имат написан адрес си им напишете и парична награда, защото има много "гладни" хора - гледат породисто куче - едни 50 или 100 или повече лева тичат към тях и ги прибират. Ако искате да вярвате, че има известен шанс да ви го върне някой, нека знае че има награда. Не ангажирам никой с моето мнение, просто споделям опит.